Liity verkostomme!

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Mainos

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Mainos

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

koronavirusantigeenin

Tunnustetaanko venäläiset rokotteet COVID-19-tautia vastaan ​​EU: ssa?

Julkaistu

on

Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä on yksi ensimmäisistä maista maailmassa, joka on kehittänyt rokotteita COVID -19 -tautia vastaan ​​ja käyttää jo aktiivisesti yhtä rokotetta (Venäjällä valmistetaan nyt vähintään neljä erilaista rokotetta) - Sputnik V, joka on sai tunnustusta myös lukuisissa maissa kaikilla mantereilla. Mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut EU: ssa, jossa alun perin Venäjältä peräisin oleva huume otettiin epäluuloisesti vastaan. Ja vaikka arvovaltaiset lääketieteelliset ja tutkimuslähteet ovat jo pitkään tunnustaneet Sputnik V: n tehokkuuden, jota valmistetaan myös lisenssillä useissa maissa, Euroopassa ei ole kiirettä rokotteen hyväksymisellä, ja se luo mahdollisen myönteisen ratkaisun erilaisilla ehdoilla ja varauksilla , kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Kuten tavallista, myös politiikka puuttui asiaan. Sputnik V julistettiin joissakin Euroopan pääkaupungeissa "Putinin salaiseksi ideologiseksi aseeksi" ja jopa lääkkeeksi, jonka väitetään heikentävän länsimaisten valmistajien auktoriteettia. Oli myös skandaaleja, kuten tapahtui Slovakiassa, jossa hallituksen kriisi puhkesi venäläisen huumeen vuoksi. Mutta mantereella oli myös muita valtioita, jotka eivät odottaneet Brysselin hyväksyntää ja päättivät käyttää Sputnik V: tä. Esimerkiksi Unkari, jossa venäläistä rokotetta kokeillaan muiden lääkkeiden kanssa. Pieni San Marino päätti myös käyttää Sputnik V: tä, kun se oli saanut erittäin positiivisia tuloksia. Mutta useissa maissa - Ukrainassa, Liettuassa, Latviassa - Venäjän rokote on tiukimman kiellon alaisena lähinnä poliittisten näkökohtien perusteella.

Valitettavasti Euroopan lääkeviraston hyväksynnän puuttumisen vuoksi Venäjältä peräisin olevilla rokotteilla rokotetut venäläiset turistit ovat edelleen kiellettyjä saapumasta Eurooppaan, mikä vaikuttaa poikkeuksetta matkailun dramaattiseen vähenemiseen.

Mainos

Moskova ei kuitenkaan ole taipuvainen dramatisoimaan tilannetta ja on päättänyt odottaa, kunnes Eurooppa on valmis antamaan "vihreän valon" Venäjältä tuleville huumeille.

Venäjän terveysministeriö käy ulkoministeriön tuella perusteellista ammatillista keskustelua Euroopan unionin kanssa rokotustodistusten vastavuoroisesta tunnustamisesta, sanoi Venäjän diplomatian johtaja Sergei Lavrov.

"Näyttää siltä, ​​että poliittista tahtoa on osoitettu, lausuttu. Tiettyjä teknisiä ja oikeudellisia kysymyksiä ratkaistaan, mukaan lukien tarve varmistaa henkilötietojen suoja, varmistaa menettelyjen tekninen yhteensopivuus", ministeri sanoi yhdessä kommentissaan.

Mainos

Ministeri korosti, että Moskova on valmis jatkamaan pragmaattista vuoropuhelua, ja odottaa, että Euroopan puolella ei tapahdu viivytyksiä, "joilla on merkkejä politisoitumisesta".

Euroopan unionissa on 1. heinäkuuta lähtien toiminut COVID -todistusjärjestelmä, joka myönnetään rokotetuille tai sairastuneille sekä negatiivisen PCR -testin läpäisseille.

Lainsäädännön mukaan Euroopan komissio voi tunnustaa muissa maissa annettujen asiakirjojen vastaavuuden. Niinpä elokuussa 2021 tämä tapahtui San Marinossa myönnetyillä rokotuspasseilla, joissa on saatavana venäläinen Sputnik V -rokote.

Samaan aikaan sitä ei ole vielä rekisteröity unionin maissa: lääke on ollut Euroopan lääkeviraston (EMA) asteittaisessa tarkastusmenettelyssä maaliskuusta 2021 lähtien. EY: n päällikkö Ursula von der Leyen, sanoi, että toimittaja ei ole vielä toimittanut "riittävän luotettavia turvatietoja", vaikka Moskova väittää, että kaikki asiakirjat ovat jo sääntelyviranomaisen käytettävissä.

Continue Reading

Aleksei Navalny '

Kremlin kriitikon läheinen liittolainen Navalny lähtee Venäjältä tukahduttamisen keskellä - media

Julkaistu

on

By

Lyubov Sobol, venäläinen oppositiojohtaja ja Kremlin kriitikon Aleksei Navalnyn läheinen liittolainen, puhuu toimittajien kanssa Moskovassa 15. huhtikuuta 2021 pidetyn oikeudenkäynnin jälkeen. REUTERS/Tatjana Makejeva

Lyubov Sobol (Kuvassa), Kremlin vangitun kriitikon Aleksei Navalnyn merkittävä liittolainen, on poistunut Venäjältä päiviä sen jälkeen, kun hänet on tuomittu ehdonalaiseen kaltaisiin rajoituksiin oppositiota vastaan, Venäjän RT- ja REN-TV-kanavat viittasivat lähteisiin sunnuntaina (8. elokuuta), kirjoittaa Tom Balmforth, Anton Zverev, Maria Tsvetkova ja Olzhas Auyezov, Reuters.

Sobolia ei tavoitettu kommentoimaan. Hänen liittolaisensa kieltäytyivät puhumasta hänen puolestaan. Myymälöiden mukaan hän oli lentänyt Turkkiin lauantaina (7. elokuuta) illalla. Päätoimittaja Ekho Moskvy radio sanoi myös, että hän oli poistunut maasta.

Mainos

33-vuotias on yksi Navalnyin seurueen tunnetuimmista kasvoista. Hän jäi Moskovaan tänä vuonna, kun muut läheiset poliittiset liittolaiset pakenivat peläten syytteen nostamista ennen syyskuun parlamenttivaaleja.

Sobol tuomittiin tiistaina 1–1/2 vuoden ehdonalaiseen kaltaisiin rajoituksiin COVID-19-rajoitusten rikkomisesta mielenosoituksissa. Rajoituksia olivat muun muassa se, ettei he saaneet lähteä kotoa yöllä. Lue lisää.

Tuomion jälkeen hän sanoi Ekho Moskvy -radioasemalla, että tuomio ei ollut vielä tullut voimaan ja että rajoitukset eivät olleet voimassa. "Pohjimmiltaan voit tulkita tämän mahdollisuutena lähteä maasta", hän sanoi.

Mainos

Navalnyn liittolaiset ovat kohdanneet kasvavaa painetta. Tällä viikolla tuli virallisesti voimaan kesäkuun tuomioistuimen päätös, joka kielsi presidentti Vladimir Putinin raivokkaimman kotimaisen vastustajan Navalnyn rakentaman valtakunnallisen aktivistiverkoston "ääriliikkeeksi".

Navalny itse istuu 2-1/2 vuotta vankeutta ehdonalaisista rikkomuksista hänen mukaansa kavalletussa tapauksessa.

Continue Reading

Moskova

Venäjä voi olla demokratia

Julkaistu

on

"EU: n Venäjää koskevassa strategiassa on yhdistettävä kaksi päätavoitetta: lopetettava Kremlin ulkoinen aggressio ja sisäiset sortotoimet ja samalla tehtävä yhteistyötä venäläisten kanssa ja autettava heitä rakentamaan demokraattinen tulevaisuus", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius. Euroopan parlamentin mietintö Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta, josta äänestetään tänään (15. heinäkuuta) parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa.

Raportissa kehotetaan EU: n ulkopolitiikan pääjohtajaa Josep Borrellia valmistelemaan kattava strategia suhteilleen Venäjälle, joka on yhdenmukainen EU: n perusarvojen ja -periaatteiden kanssa.

"EU: n ja sen toimielinten on muutettava ajattelutapaansa ja työskenneltävä olettaen, että Venäjä voi olla demokratia. Tarvitsemme enemmän rohkeutta ottaaksemme vahvan kannan Kremlin hallintoon ihmisoikeuksien ja demokraattisten periaatteiden puolustamisessa. Kyse on kotimaisten sortojen lopettamisesta, vapaan ja riippumattoman tiedotusvälineiden tukemisesta, kaikkien poliittisten vankien vapauttamisesta ja naapurimaiden itäisen kumppanuuden maiden vahvistamisesta. Vakaa ja demokraattinen Venäjä on aggressiivisen ja ekspansionistisen Kremlin sijaan hyötyä kaikille ”, Kubilius lisäsi.

Mainos

Euronestin parlamentaarisen edustajakokouksen puheenjohtajana, joka yhdistää kuusi itäisen kumppanuuden maata (Armenia, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldova ja Ukraina), Kubilius viittaa erityisesti Venäjällä syyskuussa pidettävien parlamenttivaalien merkitykseen. "Jos oppositiokandidaattien ei sallita osallistua, EU: n on oltava valmis tunnustamaan Venäjän parlamenttia ja harkitsemaan Venäjän erotuksen pyytämistä kansainvälisiltä parlamentaarisilta edustajakokouksilta", hän totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa