Liity verkostomme!

Venäjä

Venäjän ja Amerikan huippukokous Genevessä on nyt historiaa: mitä seuraavaksi?

Julkaistu

on

Joten melkein kuusi kuukautta kestänyt juonittelu Moskovan ja Washingtonin korkean tason yhteydenpidon ympärillä on päättynyt. Kysymyksiä on kuitenkin vielä paljon, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Presidentit ja heidän mukanaan olleet henkilöt kommunikoivat lähes viisi tuntia eri muodoissa, myös kasvokkain. On selvää, että tämä aika riitti ilmaisemaan terävimmät tuomiot ja arviot toisilleen. Lisäksi Biden vakuutti kaikille ennen kokousta, että hän ilmaisi päättäväisesti Putinille Washingtonin ja sen liittolaisten mielestä kaikkein kiireellisimmät kysymykset, mukaan lukien Navalnyn kysymys.

Samaan aikaan Putinin iloinen ja optimistinen asenne huippukokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa osoitti selvästi, että Moskovaa vastaan ​​esitettyjä vaatimuksia "kuunneltiin huolellisesti", mutta tuskin sillä on todellisia seurauksia. Kremlin mukaan Navalny on rikollinen ja hänelle on annettu ansaittu rangaistus. Juuri tämän Putin sanoi täysin ymmärrettävissä lauseissa Genevessä hylkäämällä sensationismiin ohjelmoidut amerikkalaisten toimittajien ankarat hyökkäykset.

Putin, venäläisten ja länsimaisten analyytikoiden mukaan, johti loistavasti viimeisen lehdistötilaisuuden, kumoten kaikki amerikkalaisten toimittajien etukäteen valmistamat mallit ja selvästi propagandakysymykset.

Yleensä hän oli suorapuheinen, mikä ei ole totta hänen kollegansa Bidenin kanssa, joka vain luki ennalta valmistellun kuivan tekstin. Putinin vuorovaikutus toimittajien kanssa muistutti hänen kuuluisista monen tunnin puheistaan ​​Venäjällä, jotka hän pitää kahdesti vuodessa.

On selvää, että on liian aikaista puhua tuloksista. Kahden maan välillä on liikaa tukoksia ja ratkaisemattomia asioita. Näitä ovat strategisen vakauden ja asevalvonnan kysymykset sekä yhteistyö akuuteissa kansainvälisissä kysymyksissä: terrorismi, ilmasto, Afganistan, Lähi-itä, Iran, Ukraina ja paljon muuta.

On huomionarvoista, että Ukrainassa vahvistettiin jälleen sitoutuminen Minskin sopimuksiin ainoana mekanismina rauhan saavuttamiseksi. On selvää, että tämä uutinen ei herättänyt Kiovassa innostusta ja iloa, kun otetaan huomioon Ukrainan tekopyhä suhtautuminen Minskin prosessiin.

Venäjän Washingtonin suurlähettiläs Anatoly Antonov kuvasi kokouksen tuloksia tarkimmin. Muuten merkittävä tulos kahden presidentin välisessä keskustelussa oli päätös palauttaa molempien maiden suurlähettiläät.
Suurlähettiläs Antonov puolestaan ​​korosti, että "hän haluaa ottaa amerikkalaisten kollegoidensa sanan", mutta kehotti samalla tarkastelemaan heidän "todellisia asioita".

Keskustelu osoittautui yleensä rakentavaksi, presidentti Putin korosti useita kertoja. Emme tietenkään onnistuneet keskustelemaan kaikesta yksityiskohtaisesti, mutta käsittelimme monia aiheita: "Tukoksia on paljon, mutta kaikki ovat päättäneet löytää ratkaisuja."

Entinen presidentti Trump on jo ilmaissut paljon kohteliaisuuksia Putinille (Putin sanoi NBC: n haastattelussa myös hyviä sanoja kuvaillen Trumpia).
Trump sanoi jopa koko maailmalle, että Venäjä "tuli ainoaksi voittajaksi" huippukokouksen lopussa, mikä on tietysti liioittelua.

Moskova on valmis työskentelemään kahdenvälisten suhteiden parantamiseksi. Amerikkalaiset osapuolet, erityisesti ulkoministeri Blinken, toistavat säännöllisesti tiettyjä signaaleja tältä osin.

Ainoa aika näyttää, tuleeko Geneven huippukokouksesta uuden sivun lähtökohta Venäjän ja Amerikan välisessä vuoropuhelussa. Ainakin Kreml odottaa, että Valkoisen talon (Washington oli aloitteesta järjestää tällainen kokous) mieliala on aito ja vakava.

Moskova

Venäjä voi olla demokratia

Julkaistu

on

"EU: n Venäjää koskevassa strategiassa on yhdistettävä kaksi päätavoitetta: lopetettava Kremlin ulkoinen aggressio ja sisäiset sortotoimet ja samalla tehtävä yhteistyötä venäläisten kanssa ja autettava heitä rakentamaan demokraattinen tulevaisuus", sanoi Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius. Euroopan parlamentin mietintö Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta, josta äänestetään tänään (15. heinäkuuta) parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa.

Raportissa kehotetaan EU: n ulkopolitiikan pääjohtajaa Josep Borrellia valmistelemaan kattava strategia suhteilleen Venäjälle, joka on yhdenmukainen EU: n perusarvojen ja -periaatteiden kanssa.

"EU: n ja sen toimielinten on muutettava ajattelutapaansa ja työskenneltävä olettaen, että Venäjä voi olla demokratia. Tarvitsemme enemmän rohkeutta ottaaksemme vahvan kannan Kremlin hallintoon ihmisoikeuksien ja demokraattisten periaatteiden puolustamisessa. Kyse on kotimaisten sortojen lopettamisesta, vapaan ja riippumattoman tiedotusvälineiden tukemisesta, kaikkien poliittisten vankien vapauttamisesta ja naapurimaiden itäisen kumppanuuden maiden vahvistamisesta. Vakaa ja demokraattinen Venäjä on aggressiivisen ja ekspansionistisen Kremlin sijaan hyötyä kaikille ”, Kubilius lisäsi.

Euronestin parlamentaarisen edustajakokouksen puheenjohtajana, joka yhdistää kuusi itäisen kumppanuuden maata (Armenia, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Georgia, Moldova ja Ukraina), Kubilius viittaa erityisesti Venäjällä syyskuussa pidettävien parlamenttivaalien merkitykseen. "Jos oppositiokandidaattien ei sallita osallistua, EU: n on oltava valmis tunnustamaan Venäjän parlamenttia ja harkitsemaan Venäjän erotuksen pyytämistä kansainvälisiltä parlamentaarisilta edustajakokouksilta", hän totesi.

Continue Reading

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

Julkaistu

on

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Moskova aloittaa tehosterokotuskampanjan Venäjän COVID-19-tapausten lisääntyessä

Julkaistu

on

By

Aluesairaalan lääkäri saa Venäjän Sputnik-V-rokotteen, joka on ammuttu koronavirustaudille (COVID-19) Tverissä, Venäjällä 12. lokakuuta 2020. REUTERS / Tatyana Makeyeva / File Photo

Moskovan terveysklinikat alkoivat tarjota tehosterokotuksia COVID-19: tä vastaan ​​torstaina (1. heinäkuuta), kaupungin pormestari sanoi, kun venäläiset viranomaiset pyrkivät hillitsemään nousua tapauksissa, joissa syytetään erittäin tarttuvasta Delta-muunnoksesta, kirjoittavat Alexander Marrow, Polina Ivanova ja Anton Kolodyazhnyy, Reuters.

Terveysministeriö antoi keskiviikkona uudet säännökset kansallista rokotusohjelmaa varten ja suositteli, että klinikat aloittavat tehosteannosten antamisen ihmisille, jotka on rokotettu kuusi kuukautta sitten tai enemmän, jolloin Venäjä on yksi ensimmäisistä maista maailmanlaajuisesti, joka aloittaa uudelleenrokotukset.

Terveysministeriön mukaan kampanja oli hätätoimenpide, koska koronavirustapaukset Venäjällä kasvavat voimakkaasti ja rokotusasteet ovat edelleen alhaiset.

Venäjä ilmoitti torstaina 672 koronavirukseen liittyvästä kuolemasta, mikä on korkein virallinen kuolonuhrien määrä päivässä pandemian alkamisen jälkeen. Lue lisää

Venäjä on rokottanut vain 16% väestöstään rokotusohjelman käynnistämisen jälkeen tammikuussa, mikä johtui osittain laajasta epäluottamuksesta, vaikka maa kehitti omat rokotteensa.

Terveysministeriö ilmoitti jatkavansa "hätärokotuksia" ja suosittelevan rokotusannoksia rokotetuille kuuden kuukauden välein, kunnes vähintään 60% aikuisväestöstä rokotetaan.

Alun perin viranomaiset olivat suunnitelleet tämän tavoitteen saavuttamista syksyyn mennessä, mutta tiistaina Kremlin mukaan sitä ei saavuteta.

Moskovan pormestari Sergei Sobyanin sanoi, että uudelleenrokotus oli mahdollista millä tahansa Venäjän neljästä rekisteröidystä rokotteesta, mutta lippulaiva Sputnik V ja yksikomponenttinen Sputnik-Light käytettäisiin aluksi kahdeksassa klinikassa eri puolilla kaupunkia.

Sputnik V -tapahtuman takana olevat tutkijat ovat aiemmin sanoneet, että laukauksen tuottama suoja kestää paljon yli kuusi kuukautta, ja sitä ylläpitävät muistisolut, jotka ovat valmiita tuottamaan nopeasti vasta-aineita virusta kohdatessaan.

Tutkijat ovat kuitenkin suosittaneet tehosteannoksia pitämään suojaavien vasta-aineiden määrä kehossa korkealla tasolla ottaen huomioon Delta-variantin nopea leviäminen.

"Meidän on pidettävä silmällä kantaa pitämällä vasta-ainepitoisuudet korkeammalla toistuvilla rokotuksilla", kertoi rokotteen kehittänyt Gamaleya-instituutin johtaja Alexander Gintsburg.

"Tämä johtuu siitä, että muistisolut ovat myöhässä töihin pääsemiseen ... ne alkavat rakentaa oikeaa vasta-ainetasoa noin kolmannen tai neljännen päivän aikana", Interfax-uutistoimisto mainitsi hänet viime viikolla.

Hallituksen koronavirustyöryhmä vahvisti 23,543 19 uutta COVID-24 -tapausta viimeisen 17 tunnin aikana, eniten 7,597. tammikuuta jälkeen, mukaan lukien 5,538,142 Moskovassa. Se nosti kansallisen tapauksen XNUMX XNUMX XNUMX taudinpurkauksen alkamisesta.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa