Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

Sputnik V-paraati ympäri maailmaa: Kova fanfaari vai vaatimaton ääni?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

COVID 19 -pandemiasta, joka on tuonut maailman humanitaarisen katastrofin partaalle, on tullut eräänlainen testi ihmiskunnan vahvuudesta. Maailman talouden ja vaurauden suuret taisteluvälineet - Yhdysvallat, Euroopan unioni ovat joutuneet avuttomien vaeltajien asemaan, jotka yrittivät epätoivoisesti pelastaa itsensä ilman selkeää suunnitelmaa tai mitään tehokkaita keinoja. Tämän seurauksena tällaisen itseluottamuksen hinta oli liian korkea - tuhannet uhrit, maiden sulkeminen, matkailun häiriöt, sosiaaliset jännitteet ja valtavat taloudelliset tappiot, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Onneksi löydettiin varat epidemian torjumiseksi, rokotteet kehitettiin ja toteutettiin ennennäkemättömiä eristystoimia ja liikkumisen rajoittamista. COVID 19: n paha ei kuitenkaan vieläkään väisty, ja toteutetuilla toimenpiteillä on usein ristiriitaisia ​​vaikutuksia. Euroopassa on pandemian kolmas aalto, vaikka aiemmin monet olivat varmoja taudin vetäytymisestä.

Venäjä, osana globaalia avaruutta ja aktiivinen osallistuja globaaleihin prosesseihin, löysi myös itsensä pandemian keskipisteestä ja sen seurauksista. Toistaiseksi uusien tautien määrä on edelleen melko korkea, vaikka valtio toteuttaa kattavia toimenpiteitä taudin hillitsemiseksi.

Mainos

Venäjä oli yksi ensimmäisistä maista, joka kehitti tehokkaan lääkkeen uuden taudin torjumiseksi. Lääke oli Sputnik V.

Mutta kuten aina, politiikka puuttui asiaan. Kollektiivinen länsi ilmoitti yksimielisesti, että venäläinen rokote on toinen Moskovan "väärennös". Sputnik V: n kritiikki jatkui vielä tunnetun Lancet-lääketieteellisen lehden kiitettävän artikkelin jälkeen. Jotkut eurooppalaiset poliitikot, etenkin Baltian maissa, ovat olleet yhtä mieltä siitä, että Venäjän rokote on "Moskovan uusi ideologinen ase".

Sputnik V: n suosion nopea kasvu erityisesti skandaalien taustalla muiden Euroopassa ja Amerikassa tuotettujen rokotteiden saannin kanssa sekä joidenkin lääkkeiden käytön ristiriitaiset tulokset lisäsivät vain venäläisen rokotteen suosiota. .

Mainos

On huomionarvoista, että Sputnik V: hen suhtaudutaan hyvin ristiriitaisesti Euroopan unionissa. Euroopan lääkeagentian hyväksymismenettely on edelleen epävarma. Lisäksi Brysselistä on saatu lausuntoja siitä, että Sputnik V ei saa lupaa käyttää sitä lainkaan, nimenomaan poliittisista syistä.

Useat EU-maat ostavat kuitenkin Sputnik V: n ohittaen Brysselin. Pitäisikö Sputnik-rokotuksia koskevat tiedot sisällyttää suunniteltuihin rokotepasseihin Euroopassa? Päätöstä ei ole vielä tehty, kommentoi varovaisesti Euroopan komission päällikkö Ursula von der Leyen.

Unkari on jo hyväksynyt sekä Sputnik V: n että Kiinan Sinofarm-rokotteen. Sekä Tšekki että Slovakia ovat tilanneet suuria määriä venäläistä rokotetta eivätkä aio odottaa, että Euroopan lääkevirasto viimeistelee prosessin ja antaa luvan. Itävalta aikoo tehdä saman.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan Venäjälle on viime aikoina tehty hyvin epätavallinen ilmiö-lääketieteellinen matkailu. Saksalaiset klinikat tunnetaan kaikkialla maailmassa korkeatasoisista asiantuntijoista ja moderneista laitteista. Tässä tapauksessa kävi kuitenkin päinvastoin: edistyneimmän ja valaistuneimman Saksan saksalaiset, jotka epätoivoisesti rokotetaan kotimaassaan Covid-19: ää vastaan, menevät Venäjälle.

Der Spiegelin mukaan ensimmäinen norjalaisen yrityksen järjestämä "rokotuskierros" Moskovaan, joka pidettiin huhtikuun puolivälissä, keräsi 50 Saksan kansalaista. Kuten Venäjälle rokotettaviksi tulleet saksalaiset sanovat, kotona heidän pitäisi odottaa rokotuksia kuukausia. Venäjällä kaikki meni hyvin nopeasti. Saksassa, kuten muissakin EU-maissa, heidät rokotetaan AstraZenecalla. Saksalaisten itsensä mukaan sen tehokkuus on huonompi kuin venäläisen rokotteen, mutta tämä ei ole edes asia: Saksassa on erittäin vaikea rokottaa organisaatiokysymysten vuoksi. Joten ensin rokotetaan yksi ikäryhmä, sitten toinen, ja jos et kuulu näihin ikäryhmiin, joudut odottamaan vuoroasi melko kauan.

Tietysti ulkomaalaisille rokotukset Venäjällä maksetaan. Myös Venäjän terveysministeri Mihail Murashko kiinnitti huomiota tähän. Ulkomaalaiset rokotetaan yksityisissä klinikoissa hintaan 30 euroa injektiota kohden, kun taas "rokotuskierrosten" kustannukset ovat paljon korkeammat - noin 2 tuhatta euroa, mutta tähän hintaan sisältyy matka, majoitus ja ruoka lääketieteellisen toimenpiteen ajaksi.

Mutta miksi Euroopan maat eivät salli vain venäläisen rokotteen käyttöä?

Huolimatta Venäjän rokotteen esteistä, sekä byrokraattisista että poliittisista, Sputnik V: n "paraati" ympäri maailmaa aktivoituu joka päivä.

Yhä useammat maat ovat osoittaneet kiinnostusta lääkkeen toimittamiseen, mikä vahvistaa ihmisten luottamusta rokotteeseen. Se, pystyykö Eurooppa voittamaan Sputnik V: n ylimielisen piittaamattomuuden, näkyy vain, vaikka taudin uusi puhkeaminen vaatii väistämättä tehokkaampia ja päättäväisempiä toimenpiteitä, kaukana poliittisista päähänpanoista.

koronavirusantigeenin

HERA: Ensimmäinen askel kohti EU FAB: n luomista, joka on jatkuvasti lämmin tuotantokapasiteetti

Julkaistu

on

Komissio on julkaissut Ennakkoilmoitus, joka tarjoaa rokote- ja lääkevalmistajille alustavia tietoja vuoden 2022 alkupuolella suunnitellusta EU: n FAB-kilpailukilpailusta. EU FAB: n tavoitteena on luoda "aina lämmin" rokotteiden ja lääkkeiden valmistuskapasiteetti, joka voidaan aktivoida tulevien kriisien sattuessa. EU FAB kattaa useita rokote- ja terapeuttisia tekniikoita. Osallistuvien tuotantolaitosten on aina oltava toiminnassa, ja niiden odotetaan varmistavan pätevän henkilöstön saatavuus, selkeät toimintaprosessit ja laadunvalvonta, jotta EU voi valmistautua paremmin ja vastata tuleviin terveysuhkiin. EU FAB pystyy aktivoimaan nopeasti ja helposti tuotantokapasiteettiverkostonsa vastaamaan rokotteiden ja/tai lääkkeiden tarpeita, kunnes markkinat ovat kasvattaneet tuotantokapasiteettiaan. EU: n FAB on keskeinen osa Euroopan terveyshätävalmius- ja reagointiviranomaisen (HERA) teollista ulottuvuutta, kuten tiedonannossa todetaan Esittelyssä HERA, seuraava askel kohti Euroopan terveysunionin toteuttamista, 16. syyskuuta. Ennakkotietoilmoitus EU: n FAB: sta on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 1.8 miljoonan euron Latvian järjestelmän koronavirusepidemiasta kärsineiden karjankasvattajien tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 1.8 miljoonan euron Latvian tukiohjelman, jolla tuetaan koronaviruksen aiheuttaman karjankasvatusalan viljelijöitä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tukiohjelman mukaan tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpiteellä pyritään lieventämään edunsaajien likviditeettivajetta ja vastaamaan osaan koronavirusepidemian aiheuttamista tappioista sekä Latvian hallituksen toteuttamiin rajoittaviin toimenpiteisiin viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Komissio katsoi, että järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen.

Erityisesti tuki (i) saa olla enintään 225,000 31 euroa tuensaajaa kohti; ja ii) myönnetään viimeistään 2021. joulukuuta 107. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 3 artiklan XNUMX kohdan b alakohdan mukaisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja tilapäisten puitteiden edellytykset. Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64541 numerolla valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa