Liity verkostomme!

Bulgaria

Romania, Kreikka ja Bulgaria haluavat rakentaa nämä kolme maata yhdistävän moottoritie- ja rautatieliikennekäytävän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Romanian, Kreikan ja Bulgarian pääministerit allekirjoittivat Varnassa maanantaina (9. lokakuuta) yhteisen julkilausuman, joka osoittaa, että he haluavat yhdistää kolme maata valtateiden ja rautateiden kautta liikenneyhteyksien lisäämiseksi. He puhuivat myös uusista Tonavan ylittävistä silloista, jotka yhdistävät Romanian Bulgariaan, kirjoittaa Cristian Gherasim.

Pääministerien Marcel Ciolacun, Nikolai Denkovin ja Kyriakos Mitsotakiksen allekirjoittaman yhteisen julkilausuman tärkeimmät liikenteeseen liittyvät tiedot ovat:

▪ Olemme sitoutuneet rakentamaan intermodaalista rajat ylittävää infrastruktuuria Tonavan yli, mukaan lukien uusia siltoja Giurgiu-Ruseen ja muihin paikkoihin, myös sotilaallisen liikkuvuuden nykyisten eurooppalaisten standardien mukaisesti.

▪ Kolmen maamme välisen moniulotteisen liitettävyyden, EU:n alueiden välisen liitettävyyden sekä laajemman naapuruston liitettävyyden kasvava merkitys edellyttää yhteistä etua koskevien hankkeiden edelleen edistämistä rajat ylittävän infrastruktuurin parantamiseksi radikaalisti. Lisäksi sovimme tunnistavamme ja kehittävämme uusia reittejä/käytäviä pohjois-etelä-akselilla, joka yhdistää kolme maata uuden rautatie- ja maantieinfrastruktuurin kautta.

▪ Korostamme yhteistä sitoutumistamme yhteyksiin ja sopimme perustavamme asianomaisten ministerien johtaman kolmenvälisen työryhmän, jonka tavoitteena on valmistella ja allekirjoittaa aikanaan yhteisymmärryspöytäkirja (MOU) käytävän rahoituksesta, kehittämisestä, rakentamisesta ja hallinnoinnista. multimodaaliliikenne, joka yhdistää Bulgarian, Romanian ja Kreikan, sekä sen seurauksena kattava kolmenvälinen yhteissopimus, joka perustuu yhteisymmärryspöytäkirjaan.

Osapuolet sopivat tarpeesta vahvistaa ja jatkaa solidaarisuuslinjojen (EU-Ukraine Solidarity Lines) käyttöä lisäämällä Constanţan ja Sulinan satamien kapasiteettia, mutta myös varmistamalla veneilykelpoisuus Tonavalla ympäri vuoden. Ministeriön mukaan Romanian osapuoli olisi jättänyt rahoitushakemuksen "Sotilasliikkuvuus – Tonavaustutkimus Giurgiu - Ruse II -silta Tonavan yli - FSGRB" -hankkeen toteutettavuustutkimuksen ja siihen liittyvien asiakirjojen kehittämiseksi. CEF - Military Mobility -hankkeet avattiin. Hankkeen tavoitteena on suunnitella uusi silta Giurgiu-Ruseen sekä tarvittava pääsyinfrastruktuuri Romanian ja Bulgarian puolelta, osa TEN-T-ydinverkkoa, liikenneinfrastruktuurin kaksoiskäyttöä varten. siviili- ja sotilasliikkuvuuden parantamiseksi. Tämän rahoitushakemuksen toteutussopimusten kokonaisarvo on arviolta 13,835,779 50 XNUMX euroa, XNUMX %:n yhteisrahoitusosuudella ja EU-osuudella.

Romanian pääministeri kertoo, että yhdessä kollegojensa kanssa Bulgarian tasavallan pääministeri Nikolai Denkov ja Helleenien tasavallan pääministeri Kyriakos Mitsotakis keskustelivat "alueellemme tärkeistä asioista, mutta myös ajankohtaisista asioista Eurooppa- ja turvallisuusagenda".

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa