Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Valtiontuki: Komissio hyväksyy muutoksen Romanian aluetukikarttaan 2022–2027

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti muutoksen Romanian karttaan aluetukien myöntämisestä 1–2022 tarkistettujen aluetuen suuntaviivojen puitteissa.

On 20 joulukuu 2021, komissio hyväksyi Romanian aluetukikartan vuosille 2022–2027. Päällä 2 joulukuu 2022, komissio hyväksyi Romanian alueellisen oikeudenmukaisen siirtymäsuunnitelman, jossa yksilöidään alueet, jotka voivat saada tukea Vain siirtymärahasto. Alueet sijaitsevat alueilla, jotka ovat tukikelpoisia Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan a alakohdan mukaisesti (ns. "a"-alueet), mikä mahdollistaa tuen myöntämisen heikoimmassa asemassa oleville alueille.

Alueellisten erojen vähentämiseksi edelleen Romanian aluetukikartan tänään hyväksytty muutos mahdollistaa suuremmat tuen enimmäismäärät näillä alueilla. Tuen enimmäismäärät nousevat seuraavasti: i) 40 prosentista 50 prosenttiin tukikelpoisista investointikustannuksista osissa Centrun ja Vestin alueita; ja ii) 60–70 prosenttia tukikelpoisista investointikustannuksista Sud-Estin, Sud-Muntenian ja Sud-Vest Oltenian alueilla.

Tämän päivän päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavana asiakirjassa SA.105733 Valtiontukirekisterissä komissiolle kilpailu verkkosivusto. Valtiontukipäätösten uudet julkaisut Internetissä ja Euroopan unionin virallisessa lehdessä on lueteltu kohdassa Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa