Liity verkostomme!

Romania

Romania uudistaa valtion puolustusyrityksiä tuotannon lisäämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Romanian talousministeri ilmoitti keskiviikkona (14.), että maa aikoo rakentaa uudelleen valtion puolustusteollisuuttaan ja investoida uusiin teknologioihin tuotannon ja viennin lisäämiseksi. Tämä oli vastaus sektorille, jonka liikevaihto on kasvanut Ukrainan konfliktin aikana.

Valtion omistama ROMARM hallitsee 15 ase- ja ammusyritystä, joka sisältää panssaroituja kuljettimia ja ruutia sekä jalkaväen ammuksia.

ROMARMin liikevaihto on kasvanut kuusi kertaa yhdeksän kuukauden aikana Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan. Tämä on sen lisäksi vuoden 2021 131.6 miljoonan lein liikevaihto, joka oli ennätys ministeri Florin Spatarun mukaan. Suurin osa kasvusta johtui viennistä, hän sanoi.

Yrityksen korkeat energiakustannukset ja vanhentunut tekniikka vaikeuttavat kuitenkin yksityisten puolustusyritysten perässä pysymistä.

Spataru sanoi haastattelussa, että korkeat energian hinnat ja heikko teknologinen perusta ovat johtaneet odotettua alhaisempaan tuotantotasoon.

Meidän on investoitava uuteen teknologiaan ratkaistaksemme tämän kilpailukykyongelman. Pyrimme kasvattamaan tuotantoa vastaamaan ministeriöiden ja muiden virastojen tarpeita, mutta huomioimme myös viennin ja alueellisen kysynnän tyydyttämisen.

Kun alueen hallitukset tukevat Ukrainan taistelua Venäjää vastaan, Itä-Euroopan asesektori on tukenut kasvoi tuotantoon.

Mainos

Romanialla on 650 kilometriä (400 mailia) rajaa Ukrainan kanssa. Se ei kuitenkaan ole kommentoinut tarjoamaansa sotilaallista apua. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi marraskuussa, että se on "merkittävää".

Vuodesta 2004 Natoon kuulunut Romania lisää puolustustaan menot 2 prosentista 2.5 prosenttiin ensi vuonna.

Spataru totesi, että valtion puolustusyritykset hankkivat parhaillaan uusia tuotantolinjoja ja laitteita 600 miljoonalla leillä, ja ensi vuodelle on varattu 200 miljoonaa leiä.

Electromecanica Ploiesti käynnistää kolmivuotisen investointiohjelman vuonna 2023 SkyCeptor-ohjusten sieppaajien rakentamiseksi Yhdysvaltain Raytheonin kanssa. Ensimmäisiä ohjuksia odotetaan vuonna 2026, Spataru sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa