Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

COVID-orvot-kysymys on keskeisessä asemassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Romaniassa COVID on iskenyt kovasti kokonaisiin perheisiin jättäen monet ilman läheisiä. Vielä pelottavampia ovat menetykset, joita monet lapset kokevat, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Sosiaali- ja lastensuojeluosaston tietoon joutuneet lapset siirtyvät automaattisesti psykologiseen neuvontaohjelmaan, jotta asiantuntijat voivat auttaa heitä selviytymään traumasta helpommin. Valtakunnallisella tasolla ei ole selkeää tilastoa vanhempansa Covid.-tautiin sairastuttuaan menettäneistä lapsista, laitosten ja tiedotusvälineiden tietoon tulee vain paikallisia tapauksia.

Sălajin läänissä teini-ikäinen jäi ilman äitiään. Kumpikaan hänen vanhemmistaan ​​ei ollut rokotettu. Daniela Bocșa, psykologi, läheinen perhe: "Se on äärimmäisen vaikeaa, hän jäi ilman äitiä ja surullisen isän kanssa, isän, joka syyttää itseään, isän, joka ei tiedä kuinka hän voi auttaa häntä, koska Häntä on myös autettava selviytymään tästä shokista ja toipumaan.

Bukarestissa 7-vuotias tuli tädin hoitoon, kun hänen koko perheensä oli poissa.

Mainos

Kuolonuhrien määrä on niin korkea, että jotkin sairaaloiden kappelit ottavat tilapäisesti haltuunsa ruumishuoneiden ruumiit. Romania saa apua ulkomailta. Italia, Serbia, Alankomaat tai Ranska ovat vain osa maista, jotka ovat lähettäneet lääkkeitä ja happirikastimia. Lähipäivinä saapuu lisää lääkintäryhmiä ulkomailta, mutta se ei juurikaan ratkaise ilman vanhempia jääneiden lasten tilannetta, varsinkin kun Romaniassa on EU:n korkeimpia lasten köyhyystasoja, ja sen odotetaan vain lisääntyvän. orpojen joukossa.

Vuoden 2020 tilannetta analysoivan raportin mukaan lähes neljännes (24.2 %) EU:n lapsista oli köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vaarassa, kun vastaava luku on 21.7 % aikuisista (18-64 v.) ja 20.4 % vanhuksista. 65 vuotta ja vanhemmat).

Suurin lasten osuus tässä tilanteessa on Romaniassa (41.5 %), Bulgariassa (36.2 %), Espanjassa (31.8 %) ja Kreikassa (31.5 %).

Mainos

Viime vuonna alhaisin köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten osuus oli Sloveniassa (12.1 %), Tšekissä (12.9 %), Tanskassa (13.5 %) ja Suomessa (14.5 %).

Tilanne on muuttunut niin vakavaksi, että joukko Euroopan parlamentin jäseniä vaatii eurooppalaista tukea lapsille, jotka ovat jääneet orvoiksi COVIDin vuoksi.

27 europarlamentaarikkoa on vaatinut EU:n tukimekanismia lapsille, jotka ovat menettäneet toisen tai molemmat vanhempansa koronaviruksen vuoksi. Euroopan parlamentin 27 jäsentä ovat kaikista poliittisista ryhmistä ja edustavat 15 jäsenvaltiota: Itävalta, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Ranska, Kreikka, Unkari, Irlanti, Latvia, Liettua, Portugali, Romania, Slovakia, Slovenia ja Espanja. He kehottivat Euroopan komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyenia ja työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaavaa komissaaria Nicolas Schmitiä tarjoamaan erityisen avun ja avustusmekanismin Euroopan unionin lapsille, jotka ovat menettäneet toisen tai molemmat vanhempansa covid-19:n vuoksi.

Tähän mennessä lähes 800,000 XNUMX Euroopan kansalaista on menettänyt henkensä uuteen koronavirusinfektioon.

COVID-19-pandemian jälkeen lasten sosiaalisen syrjäytymisen, eriarvoisuuden ja köyhyyden odotetaan lisääntyvän erityisesti maaseudulla.

Kuten mainittiin, köyhyys lisääntyy vain, jos mitään ei tehdä. Lukuisat tutkijat ovat jo varoittaneet huomattavasti lisääntyneestä köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen riskistä, hyväksikäytöstä, koulun keskeyttämisestä ja pandemian vaikutuksista lasten fyysiseen ja henkiseen terveyteen ympäri maailmaa. Eikä Euroopan unioni ole poikkeus: lähes neljännes eurooppalaisista lapsista (22.2 %) oli köyhyysvaarassa ennen vuotta 2020. Romaniassa lähes 1,400,000 XNUMX XNUMX lasta uhkaa köyhyyttä tai sosiaalista syrjäytymistä, ja puolet heistä elää jo äärimmäinen köyhyys.

Jaa tämä artikkeli:

koronavirusantigeenin

Saksa harkitsee lisää COVID-19-rajoituksia, koska Yhdysvallat neuvoo olemaan matkustamatta sinne

Julkaistu

on

By

Järjestysviraston jäsenet kävelevät joulumarkkinoilla, joissa he valvovat 2G-sääntöä, joka sallii vain rokotettujen tai koronavirustaudista (COVID-19) toipuneiden vierailla Kölnissä, Saksassa 22. REUTERS /Thilo Schmuelgen
Nainen astuu rokotuskoppiin koronavirustauti (COVID-19) -rokotuskeskuksessa Lanxess Arenalla Kölnissä, Saksassa, 23. marraskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Saksan terveysministeri vaati tiistaina (23. marraskuuta) lisärajoituksia koronavirustapausten "dramaattisen" kasvun hillitsemiseksi, koska maan tartuntataso nousi ennätyskorkealle ja Yhdysvallat kehotti olemaan matkustamatta sinne, kirjoittavat Andreas Rinke, Riham Alkhousaa ja Sarah Marsh, Reuters.

Robert Koch Instituten (RKI) tartuntatautien tiedot osoittivat, että seitsemän päivän ilmaantuvuusluku - viime viikon aikana tartunnan saaneiden ihmisten määrä 100,000 399.8:aa kohti - saavutti tiistaina 386.5:aan, kun se maanantaina oli XNUMX.

Terveysministeri Jens Spahn vaati, että enemmän julkisia tiloja rajoitettaisiin niille, jotka ovat rokotettuja tai äskettäin toipuneet COVID-19:stä ja joiden testi oli myös negatiivinen Saksan neljännen aallon hillitsemiseksi.

Spahn ei sulkenut pois sulkemisia, vaikka hän sanoi, että tämä päätettäisiin alueittain. Joillakin alueilla, kuten kovan kokeman Saksin ja Baijerin alueella, ryhdytään jo toimenpiteisiin, kuten joulumarkkinoiden perumiseen.

Mainos

"Tilanne ei ole vain vakava, vaan joillakin alueilla Saksassa se on nyt dramaattinen", Spahn sanoi Saksan radiolle. "Meidän on siirrettävä potilaita, koska tehohoitoyksiköt ovat täynnä, eikä se vaikuta vain COVID-19-potilaisiin."

Saksa kamppailee huolissaan Biontech/Pfizerin toimittamisesta (PFE.N) rokotteen, yhtiö aikaisti miljoonan annoksen toimittamista alun perin joulukuulle, Spahn kertoi terveysministeriön virkamiehille maanantaina kahden hallituslähteen mukaan.

Näin se voisi antaa ensi viikolla 3 miljoonaa 2 miljoonan annoksen sijaan, kun ihmiset kiirehtivät tehosterokotuksiin ja rokotekeskuksiin varataan aikoja.

Mainos

Lähteiden mukaan jää päätettäväksi, vaikuttaako se Saksalle loppuvuodeksi määrättyjen rokotteiden kokonaismäärään.

Tapausten lisääntyminen Saksassa ja naapurimaassa Tanskassa sai Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskukset (CDC) maanantaina neuvomaan matkustamasta näihin kahteen maahan ja nostivat matkustussuosituksensa tasolle neljä: erittäin korkea.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU haluaa yhtenäistää rokotustodistuksen voimassaoloajan

Julkaistu

on

By

Euroopan komissio pyrkii yhdenmukaistamaan COVID-19-rokotustodistuksen voimassaoloajan, mukaan lukien tehosterokotusten vaikutukset, terveyskomissaari Stella Kyriakides sanoi maanantaina (22.), joissakin EU-maissa ennätykselliset tartuntaluvut. kirjoittaa Sabine Siebold, Reuters.

"Olen täysin samaa mieltä kiireellisyydestä, ja siksi Euroopan komissio työskentelee äärimmäisen kiireellisesti vahvistaakseen vapaan liikkuvuuden koordinointia, mukaan lukien voimassaolon kesto ja tehosteiden rooli rokotuskampanjassa", hän sanoi eurooppalaisille lainsäätäjille. Strasbourg.

Itävallasta tuli maanantaina ensimmäinen maa Länsi-Euroopassa, joka otti uudelleen käyttöön lukituksen rokotteiden käyttöönoton jälkeen ja sulki ei-välttämättömät kaupat, baarit ja kahvilat, kun tapausmäärät nostivat toista peräkkäistä talvea syvässä pakkasessa mantereella. Lue lisää.

Kyriakides sanoi, että keskusteluja EU-maiden kanssa COVID-sertifikaatista käydään ja blokin toimeenpaneva komissio aikoi tehdä ehdotuksia tällä viikolla.

Mainos

"Olemme päättäneet kääntää nykyisen aallon... ja olemme myös tietoisia siitä, että meidän on annettava kansalaisille selkeitä, johdonmukaisia ​​viestejä", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Itävalta

COVID: Itävalta palasi lukitukseen protesteista huolimatta

Julkaistu

on

Itävalta on palannut täydelliseen kansalliseen sulkemiseen protestina uusia rajoituksia vastaan, joiden tarkoituksena on hillitä kaikkialla Euroopassa leviäviä COVID-19-infektioita, Koronaviruspandemia, kirjoittaa BBC.

Keskiyöstä sunnuntaina (21. marraskuuta) itävaltalaisia ​​on pyydetty työskentelemään kotoa käsin, ja tarpeettomat kaupat ovat suljettuina.

Uudet rajoitukset ovat herättäneet mielenosoituksia kaikkialla Euroopassa. Ihmiset ottivat yhteen poliisin kanssa Hollannissa ja Belgiassa.

Tartuntaluvut ovat nousseet jyrkästi mantereella, mikä on saanut Maailman terveysjärjestön (WHO) varoituksia.

Mainos

Lauantaina (20. marraskuuta) WHO:n aluejohtaja Tohtori Hans Kluge kertoi BBC:lle Ellei toimenpiteitä, kuten rokotteita, maskien käyttöä ja tapahtumapaikkojen Covid-passeja, tiukenneta kaikkialla Euroopassa, ensi kevääseen mennessä voidaan kirjata puoli miljoonaa kuolemantapausta lisää.

Itävallasta tuli viime viikolla ensimmäinen Euroopan maa, joka asetti Covid-rokotuksesta lain vaatimuksen, ja lain on määrä astua voimaan helmikuussa. Poliitikot naapurimaassa Saksassa keskustelevat vastaavista toimenpiteistä, kun siellä tehohoitoyksiköt täyttyvät ja tapausmäärät nousevat uusiin ennätyksiin.

"Sammu" koteloiden leikkaamiseen

Mainos

Tämä on Itävallassa neljäs kansallinen sulkeminen pandemian alkamisen jälkeen.

Viranomaiset ovat määränneet asukkaita pysymään kotona kaikista paitsi välttämättömistä syistä, mukaan lukien työ, liikunta ja ruoan ostaminen.

Ravintoloiden, baarien, kampaamoiden, teatterien ja ei-välttämättömien liikkeiden on suljettava ovensa. Nämä toimenpiteet jatkuvat 12. joulukuuta asti, vaikka viranomaiset sanoivat, että ne arvioidaan uudelleen 10 päivän kuluttua.

Puhuessaan ORF-televisiossa sunnuntai-iltana terveysministeri Wolfgang Mueckstein sanoi, että hallituksen on "reagoitava nyt".

"Lukitus, suhteellisen kova menetelmä, vasara, on ainoa vaihtoehto vähentää [tartuntojen] määrää täällä", hän kertoi lähetysyhtiölle.

Kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat mieltään pääkaupungissa Wienissä ennen sulkua. Mielenosoittajat huusivat "Vapaus!"-teksteillä heilutellen kansallislippuja ja bannereita, joissa lukee "Vapaus!" ja huusi poliisille.

Mielenosoitukset ja levottomuudet

Useissa Euroopan maissa vihaiset protestit tiukempia rajoituksia vastaan ​​muuttuivat väkivaltaisiksi viikonloppuna.

In Belgian pääkaupungissa Brysselissä mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa sen jälkeen, kun kymmenet tuhannet ihmiset marssivat kaupungin keskustan läpi.

Mielenosoittajat vastustavat pääasiassa Covid-kortteja, jotka estävät rokottamattomia pääsemästä kahviloihin, ravintoloihin ja viihdekohteisiin.

Marssi alkoi rauhallisesti, mutta jotkut ampuivat kiviä ja ilotulitteita upseereja kohti, jotka vastasivat kyynelkaasulla ja vesitykillä.

Sisään rajan yli Alankomaat, mellakointia tapahtui kolmatta yötä peräkkäin.

Paikalliset tiedotusvälineet raportoivat, että poliisi pidätti 15 ihmistä eteläisessä Roosendaalin kaupungissa, jossa alakoulu sytytettiin tuleen. Enscheden kaupungissa on myös annettu hätämääräys ihmisten pitämiseksi poissa kaduilta yön yli.

Lauantaina ihmiset heittivät ilotulitteita poliiseja kohti ja sytyttivät polkupyöriä Haagissa. Siitä seurasi mitä Rotterdamin pormestari kutsui perjantaina "väkivallan orgiaksi". (19. marraskuuta), kun poliisit avasivat tulen mielenosoittajien heitellessä kiviä ja ilotulitteita sekä sytytettyä poliisiautoja tuleen.

Neljä ihmistä, joiden uskotaan joutuneen poliisin luotiin, on edelleen sairaalassa, viranomaiset sanoivat sunnuntaina.

Hollanti on kolmen viikon valtakunnallisen osittaisen sulkutilan alla, mikä pakottaa ravintolat sulkeutumaan aikaisemmin ja kieltää faneja urheilutapahtumissa.

Mielenosoittajat ovat myös vihaisia ​​ilotulituskiellosta uudenvuodenaattona ja hallituksen suunnitelmista ottaa käyttöön rokotepassi sisätiloihin.

Kaduilla oli myös tuhansia mielenosoittajia Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa lauantaina Tanska Noin 1,000 XNUMX ihmistä protestoi Kööpenhaminassa hallituksen suunnitelmia vastaan ​​määrätä julkisen sektorin työntekijät rokotettaviksi päästäkseen työpaikoille.

- French Guadeloupen Karibian departementtia on puolestaan ​​järkyttänyt kolmen päivän ryöstely ja ilkivalta terveydenhuollon työntekijöiden pakollisen rokotusmääräyksen ja korkeiden polttoaineiden hintojen vuoksi.

Noin 38 ihmisen kerrotaan pidätetyn ja poliisin erikoisjoukkoja lähetettiin saarelle sunnuntaina yrittämään tukahduttaa levottomuudet sen jälkeen, kun mielenosoittajat ryöstivät ja polttivat kauppoja.

Eurooppa-tapaukset nousevat graafisesti

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa