Liity verkostomme!

Romania

Miksi Romaniassa ja kaikkialla maailmassa konservatiiviset arvot ovat uusi "äärioikeisto"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Valtaviestimet ovat siirtyneet niin kauas vasemmalle kahden viime vuosikymmenen aikana, että mikä tahansa puolue, joka on uskollinen konservatiivisille - ja erityisesti kristillisille arvoille - on nyt leimattu "äärioikeistoksi". Tämä etiketti on kaukana monista poliittisista puolueista ja toimijoista kristillisen oikeiston kirjoilla, kirjoittaa George Simion.

Kasvoin 1990-luvulla postkommunistisessa Romaniassa-maassa, joka löytää nopeasti demokraattiset jalkansa ja löytää poliittisen moniarvoisuuden uudelleen neljän vuosikymmenen yksipuolueisen diktatuurin jälkeen.

Romanian kommunistinen puolue uudestisyntyi tuolloin ja menestyi menestyksekkäästi poliittisen spektrin vasemmalle puolelle ja muuttui myöhemmin nykypäivän sosiaalidemokraattiseksi puolueeksi (PSD). PSD tuskin kilpaili juuri ennen progressiivis-liberaalin puolueen, Save Romania Unionin (USR) syntymistä, jota seurasi toinen puolue, Freedom, Unity and Solidarity Party (PLUS), joka virallisesti yhdistyi muodostamaan yhdistetyn alustan USRPLUS. joka pyrki valloittamaan oikeuden.  

Mainos

1990-luvun alusta lähtien perheeni oli enemmän kiinnostunut hiljattain uudelleen perustetuista historiallisista puolueista, jotka kielsi Neuvostoliiton innoittama totalitaarinen hallinto, joka hallitsi maamme toisen maailmansodan päättymisestä Romanian vallankumoukseen joulukuussa 1989. Monet koulutetut työntekijät ja kaupunkilaiset intellektuellit osallistuivat ylösnousseeseen Romanian oikeuteen, joka lupasi palata yhteiskunnalliseen ja poliittiseen tahtiin konservatiivisiin arvoihin, kuten uskonnonvapauden, perhe -elämän ja vanhusten kunnioittamisen edistämiseen. Kristilliset arvot olivat minulle nuorena miehelleni ja vanhemmilleni tärkeitä.

Romanian uusi demokratia toi takaisin myös äärioikeiston, jota edustivat erilaiset muukalaisvihamieliset puolueet, uusnatsit ja muut ääriliikkeet, joilla oli hyvin vähän jäsenyyttä ja nolla julkista tukea, mikä johti surkeisiin vaalituloksiin. Kuten useimmat romanit, jotka pitävät Romanian kommunistikokeilua totalitaarisena tragediana, en ole koskaan pitänyt ääriliikkeistä eikä minulla ole mitään yhteistä heidän kanssaan. Ääriliikkeiden puolustaminen tarkoittaa paluuta tähän katastrofaaliseen lukuun.

Olin tuskin 10-vuotias syksyllä 1996, jolloin keskustaoikeistolainen kristillisdemokraattinen kansallinen talonpoikien puolue (PNT-CD) johti laajempaa koalitiota, joka voitti parlamenttivaalit ja Romanian presidentin. Yhteiskunta pani suuria toiveita puolueiden liittoon. Uskoimme, että näemme korruptoituneen ja rappeutuvan poliittisen luokan moraalisen kuntoutuksen kuuden vuoden salakommunistisen hallinnon jälkeen. Mutta kun PNT-CD ei täyttänyt joitain olennaisia ​​lupauksia-suurelta osin koalitiostaistelun ja huonon sisäisen koordinoinnin vuoksi-se ylitti kynnyksen vuoden 2000 parlamenttivaaleissa. Sillä on siitä lähtien ollut marginaalinen rooli Romanian politiikassa.

Mainos

Siitä lähtien Romanian politiikka alistui korruption, kaaoksen ja byrokratian lisääntymiseen. Valitettavasti toisin kuin Baltian maissa ja myös Puolassa, Romaniassa ei koskaan nähty hallitsevan luokkansa kokonaisliikevaihtoa kommunistisen hallinnon kaatumisen jälkeen. Seuraavat peräkkäiset sukupolvet toisiinsa sidoksissa olevia poliitikkoja ja oligarkeja, joilla oli eri nimet ja kasvot, mutta joilla kaikilla oli sama tavoite ja prioriteetti - varastaa mahdollisimman paljon kansakunnan kassaa ja varmistaa demokraattisen kasvun pysähtyminen, joka sallii heidän jatkaa toimintaansa niin.

Siksi päätin lähes puolitoista vuosikymmentä kestäneen poliittisen aktivismin jälkeen osallistua poliittiseen taisteluun vuonna 2019 ja perustin Allians for the Romanian Unionin (AUR). Koska Romanian poliittinen luokka on jatkanut harhaanjohtamistaan ​​viime vuosina, uskon, että ainoa tapa päästä takaisin raiteille kansana ja kansakuntana on korvata poliittinen eliittimme, joka on niin salassa ja korruptio , jonka määrittelee perhe, kansa, kristillinen usko ja vapaus.

Viiden vaalikierroksen jälkeen AUR järkytti kriitikoita joulukuussa 2020 saamalla lähes 10 prosenttia kansanäänestyksestä. Mikään muu kristillisdemokraattisiin tai konservatiivisiin arvoihin perustuva poliittinen puolue ei ollut koskaan saanut paikkaa Romanian parlamentissa kahden vuosikymmenen aikana.

Koska AUR oli tuolloin vain vuoden vanha, osaava tiedotusvälineet ympäri maailmaa ovat kaikkien aikojen alhaisimmillaan ja Romanian keskimääräinen toimittaja on vielä suhteellisen nuori, tiedotusvälineet menivät sekaannukseen ja ryntäsivät luokittelemaan AUR: n oikein, kun olemme itse asiassa kaikkea muuta.

Joidenkin tiedotusvälineiden mielestä on edelleen muodikasta leimata meidät tällä tavalla, vaikka olemme käsitelleet sosiaalisia, ympäristöön liittyviä, kulttuurisia, kasvatuksellisia ja kansallisia identiteettikysymyksiä parlamentaarisen toimintamme yhdeksän kuukauden aikana esittämättä koskaan äärioikeistolaista ajatusta. Ja emme koskaan tule. On sääli ja meille katastrofi, että vaikka olimme alun perin luultavasti merkitty väärin aivan naiivisuudesta, tätä väärää merkitsemistä ruokkii nyt progressiivinen virta länsimaisessa mediassa, johon kriitikomme ovat ryhtyneet alentaakseen meitä toivoa pitää pysähtyminen ja korruptio Romaniassa elossa. Heille Romania on ”lahjapuu”, joka vuoraa taskut. Jumala varjelkoon, että he menettäisivät paikkansa kourussa.

Mutta tämä ilmiö, jossa konservatiiviset ja kristilliset puolueet määritellään ilkeästi äärioikeistoksi, ei ole ominaista Romanialle - eikä se ole peräisin täältä. Se on luonteeltaan maailmanlaajuinen. Tulipalon sytytti ja sytytti Yhdysvaltain liberaali valtamedia osana koordinoitua pyrkimystä hyökätä republikaanipuolueeseen edellisen hallinnon aikana. Tämä tiedotusvälineiden paradigman muutos on syttynyt maailmanlaajuisesti - ja työntänyt poliittisten virtausten rajat vasemmalle ilman ennakkoilmoitusta. Maailman valtavirran tiedotusvälineet nyt halveksivat puolueita, jotka perinteisesti uivat politiikan oikealla kaistalla, ja merkitsevät ne väärin äärioikeistoksi vain kristillisten arvojen edistämisen synniksi.

En ole koskaan tuntenut olevani rasittunut niiden sanoista, jotka arvostelevat minua ja tekoni perusteettomasti, varsinkin kun kyseessä on pahantahtoisuus tai tarkoituksellinen harhaanjohtaminen. Joten kirjoitan tämän kappaleen vain viestinä nuorille äänestäjille siellä - Romaniassa ja kaikkialla maailmassa: Poliittiset puolueet, jotka rakentavat ohjelmansa todellisten kristillisten arvojen ympärille, ovat itse asiassa yhteensopimattomia äärioikeiston kanssa. Niiden rinnastaminen on väärin ja sairasta. Kristinuskon perusmoraali ei ole eikä voi olla ääriliike. Se perustuu kunnioitukseen ja taisteluun hyvän saavuttamiseksi kaikille ihmisille kaikkialla ilman syrjintää. Vaikka ideologiat ja mediaparadigmat muuttuvat ajoittain ja lopulta vanhenevat, konservatiiviset arvot ja niiden kannattajat pysyvät vahvana.

Meidän kaltaiset puolueemme ovat täällä puolustamassa heitä - ja me olemme täällä jäädäksemme.

George Simion on Romanian liiton liittouman puheenjohtaja.

koronavirusantigeenin

Romaniassa on korkein COVID -kuolleisuus maailmassa

Julkaistu

on

Romanian terveyskriisi on ottanut dramaattisen käänteen. Romanian rokotuskampanjan koordinaattori Valeriu Gheorghiţă sanoo, että Romania on jo samassa tilanteessa kuin Italia viime vuonna, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Keväällä 2020, COVID -pandemian alkaessa Euroopassa, Italia vaikutti eniten. Tartuntojen määrä kasvoi nopeasti ja sairaalat olivat ylikuormitettuja.

Toinen Romanian huippuvirkailija, joka käsittelee COVID-pandemiaa- maan hätäyksikön päällikkö- sanoi, että Romanian ja Italian Lombardian alueen nykyisen tilanteen vertailu ei ole liioiteltua, ja myöntää tilanteen olevan erittäin vakava.

Mainos

Häiritsevän viestintäkampanjan jälkeen kaikki virkamiehet vaativat ihmisiä rokotuksiin ja sanovat, että se on ainoa tapa voittaa pandemian neljäs aalto, josta on tullut niin virulentti, koska Delta -muunnelma leviää paljon helpommin.

Sairaalat ja teho -osastot eri puolilla maata ovat täynnä medioita, jotka raportoivat jatkuvasti, että teho -osastoja ei ole saatavilla. Tilanne on sellainen, että tehohoitopotilaat tulevat yleensä saataville vasta potilaan kuoleman jälkeen.

Euroopan unioni on tähän mennessä lähettänyt Romaniaan 250 happikonsentraattoria ja yli ja 5,000 20 pulloa monoklonaalisia vasta -aineita EU: n strategisen varannon avuksi vakavasti sairaiden COVID -potilaiden hoitoon. Euroopan komission lausunnon mukaan maahan saapui yli XNUMX tuuletinta ja happikonsentraattoria. Kriisinhallintakomissaari sanoo, että apu on myös vastavuoroisuuden muoto Romanian pyrkimyksille tarjota apua muille EU -maille pandemian aikana.

Mainos

”Pandemian alusta lähtien EU: n pelastuspalvelumekanismi on koordinoinut ja osarahoittanut yli 190 miljoonan henkilökohtaisten suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamista, vahvistanut sairaaloita ylimääräisellä lääketieteellisellä henkilökunnalla ja toimittanut rokotteita ja muita välttämättömiä laitteita yli 55: lle maat. Lisäksi EU loi strategisen rescEU -sairaanhoitovaranto- ja jakelumekanismin EU: n pelastuspalvelumekanismin puitteissa. Varaus mahdollistaa nopean lääkinnällisten laitteiden toimittamisen Belgiassa, Tanskassa, Saksassa, Kreikassa, Unkarissa, Romaniassa, Sloveniassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. ” EY: n lausunto lukee.

Itä -Euroopan alue ei ole yhtä paha kuin Romania, mutta se on selvästi pahin Euroopassa. Itä -Eurooppa (Liettua, Romania, Bulgaria, Bosnia ja Hertsegovina) on punainen ja osoittaa piikin COVID -tapauksissa. Näissä maissa kuolee paljon väestöön verrattuna. Romanian keskiarvo on siis korkein, 16.6. Se on Euroopan korkein keskiarvo, mutta valitettavasti viimeisimpien tietojen mukaan se on myös maailman korkein keskiarvo.

Romanian jälkeen Euroopassa seuraa Bulgaria, keskimäärin 12.37 kuolemantapausta Meidän maailmaamme. Liettualla on myös melko vaikea tilanne, ja kuolleita on keskimäärin 10.14, kun otetaan huomioon, että COVID-19-esiintyvyys on korkea tässä maassa.

Toisaalta Länsi -Euroopassa Ranska, Italia, Iso -Britannia, Portugali ovat hillinneet pandemiaa ja kuolleisuus on erittäin alhainen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa se on alle 2, vaikka tapausten määrä on verrattavissa edellisen pandemia -aallon tapauksiin. Kuolleiden määrä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa väestö on suurelta osin rokotettu, on nyt jopa 20 kertaa pienempi.

Continue Reading

Euroopan komissio

REACT-EU: Komissio hyväksyy 2 miljardin euron lisäresurssit Italian, Espanjan, Luxemburgin ja Romanian elpymiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 2 miljardia euroa Italialle, Espanjalle, Luxemburgille ja Romanialle kahden muutoksen jälkeen Euroopan aluekehitysrahasto, yksi Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja yksi Rahasto Euroopan Aid vähävaraisimmille Toimenpideohjelmat (OP) Elvytysapu koheesiolle ja Euroopan alueille (REACT-EU). Italiassa kansallinen toimenpideohjelma ”Hallinto ja institutionaaliset valmiudet” saa yhteensä 1.2 miljardia euroa. Tästä summasta 761 miljoonaa euroa käytetään 68 miljoonan rokotteen ostamiseen koronavirusta vastaan. Eteläisillä alueilla viranomaiset käyttävät 374 miljoonaa euroa uusien julkisten terveydenhuollon työntekijöiden palkkaamiseen ja kattavat järjestelmässä olevien työntekijöiden ylimääräisten tuntien kustannukset. 108 miljoonaa euroa auttaa vahvistamaan kansallisten ja alueellisten viranomaisten hallinnollisia valmiuksia, myös terveydenhuoltojärjestelmässä.

Espanjassa Comunidad Valenciana saa 690 miljoonan euron lisäresursseja muun muassa käyttöpääoman tarjoamiseksi eniten kärsineille pienille ja keskisuurille yrityksille sekä terveydenhuollon, sosiaalipalvelujen ja investointien lisäämiseksi kansalaisten perusinfrastruktuuriin, myös terveydenhuolto- ja koulutusaloilla. Luxemburg saa 69 miljoonaa euroa laajamittaisten koronavirustestien ja rokotteiden hankinnan tukemiseen sekä investointeja kestävään kehitykseen, kuten kansallisen bussiverkoston sähköistämiseen. Romaniassa investoidaan 56 miljoonaa euroa heikommassa asemassa olevien ryhmien aineelliseen tukemiseen, kuten lämpimiin aterioihin, apua heikommassa asemassa oleviin lapsiin koulutarvikkeilla ja heikommassa asemassa oleville äideille vastasyntyneille tarvittavien tarvikkeiden hankkimiseksi. REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) vuosina 2021 ja 2022 koheesiopolitiikan ohjelmille.

Mainos

Continue Reading

Romania

Romanian hallituskoalitio romahti alle vuoden toimikauden jälkeen

Julkaistu

on

Romanian hallituksen koalitio Florin Cîțun (EPP) johdolla romahti parlamentin epäluottamuslauseen jälkeen. 281 parlamentin jäsentä äänesti hallitusta vastaan ​​185 tyhjää. 

Presidentti Klaus Iohannis (EPP) joutuu nimittämään uuden pääministerin. 

Äänestys järjestetään, kun Romania näkee neljännen COVID -aallon. Rokotteiden saatavuudesta huolimatta Romaniassa on yksi EU: n alhaisimmista rokotuksista.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa