Liity verkostomme!

Romania

Roskakoria Bukarestin keskustassa, Romaniassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Romanian pääkaupungissa sijaitseva kaupunginosa 1 on täynnä keräämätöntä jätettä. Ongelma on kestänyt useita kuukausia vain lyhyillä hengähdystaukoilla, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Muistuttaen pienemmästä mittakaavasta Italiassa Napolissa sijaitsevista roskakriiseistä, jotka ovat jatkuneet vuosikymmenien ajan, Bukarestin jäteongelma näki Borough 1: n kaupungintalon lukitsevan sarvet jätteiden keräämisestä vastaavan siivousyrityksen kanssa. Kaupunginosa 1 sisältää kaupungin varakkaimman osan, joka on nyt roskivuorien alla.

Äskettäin valittu pormestari sanoi, että kysymys johtuu siivousyritykseltä, joka perii palveluista suhteettoman korkean hinnan, markkinahinnan yläpuolella, maksun, jota kaupungintalo kieltäytyy maksamasta. Lisäksi on-off-kiistalla, joka asettaa kansalaiset erittäin epämukavaan tilanteeseen, ei ole näkyvissä lopullista ratkaisua.

Mainos

Pormestari ilmoitti haastavansa yrityksen sopimusehtojen noudattamatta jättämisestä ja purkavansa sopimuksen, mutta se osoittaisi myös hankalaa, koska sopimusta ei voida helposti purkaa. Aikaa vievää se on, toivomus ongelman ratkaisemisesta tuomioistuimessa ei tuota ongelmaan välitöntä ratkaisua, pitäen kansalaiset samassa ankarassa tilanteessa.

Yhteisön paine paikallishallintoon ongelman ratkaisemiseksi on valtava. Ihmiset haluavat oikeutetusti, että pormestarin toimisto löytää nopeasti ratkaisut peruspalveluiden tarjoamiseen: roskien keräily, kadun siivous. He eivät ole kovin kiinnostuneita kriisin yksityiskohdista, he näkevät vain talon edessä olevat roskat ja likaiset kadut. Se on sellainen kriisi, joka ei voita yhtään ääntä.

Joten kaksinkertainen terveyskriisi kaupunginosassa: roskakriisi päällekkäin pandemian kanssa.

Mainos

Romaniaa on kärsinyt jätehuoltokriisi kansallisella tasolla.

Viime kuukausien aikana Romanian poliisi takavarikoi useita kontteja, joihin oli ladattu käyttökelvottomia jätteitä ja jotka toimitettiin Romanian Mustanmeren Constantan satamaan EU: n eri jäsenvaltioista. Tavaroiden ilmoitettiin virheellisesti olevan muovijätettä. Poliisiraportti osoitti toisin, sen lähetykset sisälsivät itse asiassa puuta, metallijätettä ja vaarallisia aineita.

Vuodesta 2018, jolloin Kiina on asettanut tiukat rajoitukset ulkomaisen jätteen tuonnille, Turkista, Romaniasta ja Bulgariasta on tullut tärkeimpiä jätteiden viejien kohteita. Tällaiset tapaukset lisääntyivät merkittävästi viimeisen puolentoista vuoden aikana sen jälkeen, kun Kiina pani muovikiellon täytäntöön.

Yhä useammat yritykset tuovat jätteitä Romaniaan toiveena tuoda käytettyjä tuotteita, tonnia elektroniikkaromua, muovia, lääketieteellistä jätettä ja jopa myrkyllisiä aineita. Kaikki tämä roskat päätyvät haudattuina tai poltettuina.

Laiton jätteiden tuonti saastuttaa hengitettävää ilmaa. Koska suurin osa jätteistä päätyy laittomiin kaatopaikkoihin, roskat yleensä poltetaan, ja toksiinit pääsevät ilmaan. Bukarest on rekisteröinyt hiukkaspäästöjä yli 1,000 prosenttia yli hyväksytyn kynnyksen. Ja Bryssel on toistuvasti kohdistanut Romaniaan ilmansaasteita ja laitonta kaatopaikkaa.

EU Reporter on aiemmin esittänyt tapausta, jossa yhteisö Romaniassa yrittää selviytyä jätehuollosta maksamalla käteistä jätteiden keräämisessä avustaville kansalaisille. Ciugud-yhteisö vastaa todellakin EU: n kehotukseen, että paikalliset yhteisöt ryhtyvät toimiin ja muuttavat ympäristökysymyksiään.

On tunnettua, että Romania on yksi niistä Euroopan maista, jossa jätteiden kierrätys on vähäisintä, ja paikallisten viranomaisten on maksettava vuosittain huomattavia määriä sakkoja EU: n ympäristölainsäädännön noudattamatta jättämisestä.

koronavirusantigeenin

Bukarest testaa laajamittaista musiikkitapahtumaa pandemian keskellä

Julkaistu

on

Romanian pääkaupunki isännöi viikonloppuna ensimmäisen suuren musiikkifestivaalin pandemian alkamisen jälkeen yli puolitoista vuotta sitten, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Musiikin ystäville tapahtuma osoittautui toivonpilkahdukseksi, ja se toi takaisin COVID-tunteen, ennen kuin pandemiarajoitukset peruuttivat tai rajoittivat tällaisia ​​laajamittaisia ​​kokoontumisia.

Tämän vuoden aikana Romania avautui vähitellen musiikkifestivaaleille, joiden on määrä osallistua vuonna 2020, mutta siirtyi taaksepäin pandemian osuessa ja peruutti tällaiset kokoontumiset.

Mainos

Lähes 40.000 XNUMX ihmistä sekä Romaniasta että ulkomailta kokoontui viikonloppuna osallistumaan SAGA -festivaalille - kansainväliseen elektronisen tanssimusiikin tapahtumaan, joka debytoi Romanian pääkaupungissa.

Tapahtuman järjestäjät antoivat pääsyn tiukkojen COVID-vaatimusten perusteella, jotka ovat välttämättömiä tällaisille kokoontumisille: EU: n digitaalinen Covid-todistus- todiste siitä, että henkilö on joko rokotettu, saanut negatiivisen testituloksen tai toipunut Covid-19: stä, äskettäisestä PCR-testistä vanhempi kuin 72 h, tai testi, joka on tehty paikalla ennen sisäänpääsyä, voimassa 24 tuntia.

Festivaali testasi viranomaisten kykyä selviytyä musiikkitapahtumaan saapuvien ihmisten virrasta ja varmistaa, että festivaalikävijöiden suuri kokoontuminen ei lisää uusien COVID -tapausten määrää.

Mainos

Ensimmäisessä tapauksessa Bukarestin viranomaiset eivät kyenneet virtaviivaistamaan liikennettä, minkä seurauksena Romanian pääkaupungin pohjoisosassa liikenne pysähtyi useita tunteja, ja monet paikalliset ilmaisivat vihansa paikallisia viranomaisia ​​kohtaan. A video julkaistu sosiaalisessa mediassa osoittaa kaupungin, jonka liikennerajoitukset ja viranomaisten kyvyttömyys selviytyä ihmisten tulvasta pysäytti.

Bukarest yrittää käsitellä koronavirustapausten määrän nousua hiljaisten kesäkuukausien jälkeen. Romanian pääkaupungissa tapausten määrä on lisääntynyt viime viikkoina, kun tehohoitopotilaat täyttyvät nopeasti. Koko maassa päivittäin uudet Covid -tapaukset ovat nousseet alle 100: sta kesän aikana yli 2,000: een.

Festivaalin on määrä palata ensi vuonna, koska tämän vuoden painos otti musiikin ystävät hyvin vastaan.

Mutta sillä välin paikallisten ja kansallisten viranomaisten on sopeuduttava siihen, mikä näyttää yhä enemmän 4th pandemian aalto valtaa ympäri maata.

Romanialla on yksi EU: n alhaisimmista rokotusasteista, ja se pakottaa viranomaiset myymään yli kaksi miljoonaa rokotetta ja lahjoittamaan lähes miljoonan lahjoituksen, jotta käyttämättömät varastot eivät saavuta viimeistä käyttöpäiväänsä. Viranomaiset myivät viime viikolla toisen erän, yli 1.5 miljoonaa, Etelä -Korealle.

Continue Reading

Kreikka

Yrittäjä Dragos Savulescu varmistaa voiton Romanian viranomaisille

Julkaistu

on

Dragos Savulescu (Kuvassa), yrittäjä ja elokuvatuottaja sekä hänen vaimonsa Angela Martini, kirjailija ja entinen Miss Universum Albania, ilmoittivat 10. syyskuuta, että Kreikan tuomioistuin on estänyt Romanian yrityksen luovuttaa hänet. Päätös merkitsee toista kertaa, että eurooppalainen tuomioistuin on hylännyt luovuttamispyynnön hänen tapauksessaan, ja se lopettaa viimeisen luvun siitä, mitä Savulescu kuvailee ”16 vuoden väärinkäytökseksi”.

Syroksen Egeanmeren muutoksenhakutuomioistuin oli Savulescun puolella ja suostui siihen, että Romanialla ei ollut valtaa pakottaa häntä luovuttamaan Kreikasta, ja määräsi Romanian pidätysmääräyksen välittömän hylkäämisen. Savulescu pidätettiin Mykonoksen saarella 9. elokuuta sen jälkeen, kun Romanian tuomioistuin oli antanut pitkään voimassa olleen määräyksen, joka liittyi hänen tuomioonsa vuoden 2005 maan palauttamista koskevassa asiassa, Savulescu kiistää jyrkästi. Napolin muutoksenhakutuomioistuin Italiassa, jossa Savulescu asuu, on aiemmin hylännyt Romanian luovuttamispyynnön, mutta on myös tunnustanut asian laillisesti Italiassa ja soveltanut armahdusta tuomioon Italian lain mukaan.

Dragos Savulescu, 47, sanoi poistuttaessaan Syrosin tuomioistuimelta: ”Olemme iloisia siitä, että Kreikan tuomioistuin on myöntänyt, että luovuttamispäätös on laillisesti perusteeton ja että minulla on oikeus palata Italiaan.

Mainos

- Vaikka viimeiset viikot ovat olleet helvettiä, pidätykseni Mykonosissa on ainakin jälleen osoittanut, kuinka Romanian viranomaiset ovat valmiita väärinkäyttämään Italian ja Euroopan lainsäädäntöä noudattamalla määräystä, jos heillä ei ole siihen valtuuksia. Olen erittäin kiitollinen Kreikan tuomioistuimelle ja haluan kiittää asianajajaani Michalis Dimitrakopoulosta hänen valtavasta työstään. Tämä kokemus on vain vahvistanut päättäväisyyttäni paljastaa suuret väärinkäytökset tapauksessani ja monessa muussa Romaniassa. ”

Pariskunta lähti Mykonosista oikeudenkäynnin jälkeen keskiviikkona ja on palannut kotiinsa Milanoon.

Hänen vaimonsa Angela Martini, 35, puhui myös helpotuksestaan: ”Olen niin onnellinen. Tuntuu, että tämä painajainen on vihdoin ohi. ”

Mainos

Näyttelijänä Savulescu on esiintynyt elokuvissa Kevin Costnerin ja Ryan Reynoldsin rinnalla. Huolimatta Italian viranomaisten asiakirjoista, joiden mukaan hän oli vapaa matkustamaan, hän sanoo, että hänet pidätettiin Mykonos -ravintolassa vaimonsa ja ystäviensä edessä operaatiossa, johon osallistui yli 30 poliisia, ja hän vietti kaksi päivää pidätettynä Syrosissa ennen kuin hänet vapautettiin , keskiviikon päätöstä odotellessa. Siitä lähtien pari on asunut vuokratulla saarella.

Savulescu sanoo, että hänet on pakotettu palkkaamaan henkivartijoita ja hän on kärsinyt vuosia vääriä syytöksiä, jotka ovat vahingoittaneet hänen yritystään ja tuhoaneet hänen perheensä. Viimeisimpien joukossa on väärä väite, että hänen vaimonsa johti Romanian viranomaiset Mykonosiin sen jälkeen, kun hän oli julkaissut sijaintinsa Instagramissa. "Sijaintimme ei ollut luottamuksellinen, eikä meillä ollut mitään syytä piiloutua", sanoi Savulescu, "Olimme olleet Ranskassa ja Sveitsissä ennen tätä matkaa, julkaisseet Instagramissa koko ajan ja tulimme sitten avoimesti Kreikkaan lentokoneella - joten on naurettavaa ehdottaa yritimme kiertää lakia. " Hän myös hylkäsi väitteet, joiden mukaan hän pakeni Romaniasta paetakseen vankilaa, ja väitti, että hän oli jo laillinen asukas Italiassa, kun hänen tuomionsa annettiin helmikuussa 2019, lähes 16 vuotta tapauksen aloittamisen jälkeen.

"Romanian viranomaiset ovat tietoisesti antaneet Kreikan viranomaisille väärää tietoa, vaikka he tiesivätkin, että tilanteeni oli laillisesti selvitetty Italiassa. Tämä on törkeää kansainvälisen oikeuden väärinkäyttöä Romanian viranomaisten toimesta, jotka selvästi elävät edelleen Ceausescun aikoina, ja osa kampanjaa vainoa minua rikoksesta, jota en tehnyt. Tällainen väärinkäyttö on todistettu tänään Kreikan tuomioistuimen päätöksellä. ”

"Eniten kärsii vaimo", lisäsi Savulescu. ”Hän on kaunis, rakastava ja hämmästyttävä ihminen, jota on rangaistu tilanteeni vuoksi. Se on minulle valtava taakka, ja tämä on yksi syy siihen, miksi olen niin vihainen tästä epäoikeudenmukaisuudesta. ”

Puhuessaan miehensä koettelemuksesta Martini sanoi: ”Dragosin pidätys Mykonosissa oli erittäin vaikea sen jälkeen, kun olemme taistelleet oikeudenmukaisuuden puolesta niin kauan. Hän on huolehtiva mies, hyvällä sydämellä ja rakastan häntä. Minulle rakkaus on kaikki kaikessa ja jos et taistele rakkauden puolesta, mistä sinun pitäisi taistella? Rakkaus on suurin supervoimamme ja rakkautemme voimalla olemme valmiita taistelemaan armeijaa vastaan. ”

Pariskunta, joka meni naimisiin Yhdysvalloissa vuonna 2017, sanoo olevansa päättänyt poistaa Savulescun nimen ja paljastaa "väärinkäytöksen" Romaniassa. "Olemme olleet hiljaa kolme vuotta, mutta se riittää", sanoi Savulescu. "On aika kertoa totuus niin sanotusta oikeudenmukaisuudesta Romaniassa."

Continue Reading

Romania

Romanian poliittiselle kaaokselle ei näy loppua

Julkaistu

on

Kaakkois-Euroopan kansakunnan nykyisen hallituskriisin käänteet eivät ole lähempänä selkeää johtopäätöstä, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian GHerasim.

Kun parlamentti kokoontuu uudelleen keskustelemaan Romanian hallitusta vastaan ​​esitetystä vakuutusehdotuksesta, pääministeri Cîţu on ahdingossa. Hänen kabinettinsa tuhoaa poliittista tukea, kun toiseksi suurin puolue (USR) erosi oikeistolaisesta koalitiosta aiemmin tällä viikolla.

Pelasta Romania -liitto (USR) ja pääministeri Câţun kansallinen liberaalipuolue (PNL) yhdessä Romanian unkarilaisten demokraattisen liiton (UMDR) kanssa kokoontuivat vuoden 2020 lopussa tarkoituksenaan muodostaa hallitus, joka sekä hillitsisi COVID: n leviämistä ja parantaa elintasoa EU: n toiseksi köyhimmässä maassa.

Mainos

USR: n päätös erota hallituksesta tuli tiistaina sen jälkeen, kun pääministeri Ciţu erosi nopeasti sen oikeusministeristä. USR on toiminut korruption vastaisella alustalla ja sen oikeusministerin irtisanomista pidettiin yrityksenä hillitä heidän hallintotapaansa.

Pääministeri sanoi vastauksena, että oikeusministeri puuttui 10 miljardin euron investointiohjelmaan, jonka tarkoituksena oli uudistaa maan heikkoa infrastruktuuria. Cîţu sanoi, ettei hän hyväksy mitään ministeriä, joka vastusti Romanian modernisointia.

Toisaalta Save Romania Union -puolue vastasi, että investointiohjelma on vain teeskentely ja rahat menevät Cîţun poliittisille kannattajille kannustimena tukemaan pääministeriä tulevassa PNL -puolueen johtajakilpailussa.

Mainos

Lisäksi USR esitti yhdessä populistisen ja nationalistisen liiton Romanian liiton (AUR) kanssa epäluottamuslauseen jäljellä olevaa Cîţun hallitusta vastaan.

Sen läpäisemiseksi sitä on tuettava 234 kansanedustajalla. Tämä tarkoittaa, että USR PLUS ja AUR vaativat merkittävää tukea lähinnä oppositiopuolueilta (PSD), joilla on eniten kansanedustajia. Toistaiseksi sosiaalidemokraatit pysyvät poissa poliittisesta taistelusta, mutta asiantuntijat uskovat, että PSD itse asiassa tukee salaa pääministeri Cîţua, yrittää estää epäluottamuslauseen ja neuvottelee tukevansa pääministeriä vastineeksi hallituksen vipuvaikutuksesta.

Ja ikään kuin asiat eivät olisi tarpeeksi monimutkaisia, pääministeri huusi pahasti Brysselissä ja valitti EU: n virkamiehille, että "USR-PLUS: n ja AUR: n välinen liittouma luo lähtökohdan uusfasistisen puolueen tuomiseksi valtaan".

Riippumatta siitä, miten tämä kriisi päättyy, vahinko on jo tehty. Tämä sotku aiheutti poliittisen umpikujan, joka vaikeutti viranomaisten kykyä torjua koronavirusta ja energian hintojen nousua. Kaiken kaikkiaan hallituksen suunnitelmat koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi ja romanialaisten elämän parantamiseksi epäonnistuivat.

Samaan aikaan, kun parlamentin puolueet käytävän molemmin puolin lukitsevat sarvet ja hevoskaupan ministerit, Romania on havainnut COVID-uusien tapausten piikin. Maa muutti alle 100: sta kesällä, yli 2,000: een muutamassa päivässä.

Poliittinen kaaos ei voisi tulla huonompaan aikaan, koska teho -osastot täyttyvät nopeasti ja lääkintähenkilöstö jätetään valmistautumatta 4th COVID -aalto. Eroava terveydenhuollon ministeri jopa valitti, että osa henkilökunnan jäsenistä ei ole saanut palkkaa kuukausiin.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa