Liity verkostomme!

pakolaiset

Johtava EU -asiantuntija ottaa kantaa maahanmuuttokriisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan kansat voivat hyvinkin olla uuden siirtolaiskriisin kynnyksellä, joka kääntyy jopa vuosina 2015–16, kirjoittaa Martin Banks.

Tämä on yksi monista karkeista viesteistä, jotka tulevat kattavasta uudesta muuttoliikekirjasta - People Power - miksi tarvitsemme lisää maahanmuuttajia - arvostetun EU -asioiden kommentoijan Giles Merrittin (kuvassa).

Vaikea maahanmuuttokysymys on tietysti harvoin ollut kaukana otsikoista vuosikausia, vain sivusuunnassa ja sitten vain tilapäisesti Brexitin ja terveyspandemian vuoksi.

Harmaat kuvat yhä useammista siirtolaisista, jotka ovat äskettäin yrittäneet ylittää Englannin kanaalin, vaihtelevalla menestyksellä, ovat jälleen työntäneet aiheen esityslistalle ja yleiseen ajattelutapaan.

Mainos

Kyllä, taistelu siirtolaisten hyväksikäyttöä ja salakuljetusta sekä ”laitonta” maahanmuuttoa vastaan ​​harjoittaa edelleen ”suurten ja hyvien” mieltä.

Jopa EU: n oma rannikkovartiovirasto Frontex on ollut keskellä häiritseviä väitteitä siirtolaisten ihmisoikeusloukkauksista Euroopan unionin ulkorajoilla.

Pyrkiessään syöttämään kaikkeen tuoretta ja kaivattua innovatiivista ajattelua Merritt on laatinut erityisen yksityiskohtaisen tutkimuksen muuttoliikkeestä kaikissa muodoissaan.

Mainos

Yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että siirtolaisten salakuljetus on aiheuttanut EU: lle suuren humanitaarisen ja turvallisuushaasteen viime vuosina. Esimerkiksi on arvioitu, että maahanmuuttajien salakuljettajat helpottivat useimpien niiden yli miljoonan ihmisen matkoja, jotka tulivat EU: hun laittomasti vuosina 1 ja 2015.

Jotkut väittävät, että vähentämällä "laittomien" maahanmuuttajien määrää länsi varmistaa turvapaikan ja muuttoliikkeen hallinnan, joka on ajan mittaan kestävä tulevien kriisien käsittelemiseksi.

Merritt, Financial Timesin entinen Brysselin toimiston päällikkö, puhuu Euroopan muuttoliikelainsäädännön uudistamisen kiireellisyydestä, erityisesti laittoman maahanmuuton estämiseksi ja ihmiskaupan torjumiseksi.

Hän aloittaa erittäin vaikuttavan työn "räjäyttämällä" niin sanotut "kymmenen harhaanjohtavinta myyttiä" muuttoliikkeestä, mukaan lukien väite, että Eurooppa ei tarvitse siirtolaisia

Muita yleisesti pidettyjä "myyttejä" hän pyrkii poistamaan väitteestä, jonka mukaan siirtolaiset "ottavat työpaikkoja" alkuperäiskansojen eurooppalaisilta, että he lisäävät jihadistisen terrorismin riskiä ja että he "haittaavat" eurooppalaisten sosiaalisen hyvinvoinnin.

Kaikki aivan väärin ja vaarallisesti, sanoo Merritt.

Aluksi sydäntäsärkevät kuvat Välimerellä hukkuneista tai rannikkovartioston ja freelance-järjestöjen pelastamista ihmisistä viittasivat uuteen humanitaariseen tunnelmaan Euroopassa, hän toteaa.

"Mutta", hän jatkaa, "tällaiset emotionaaliset vastaukset osoittautuivat vähemmän luotettaviksi ja pitkäkestoisiksi kuin aluksi näyttivät."

Toistaiseksi koronaviruksen "pelin muuttavat" vaikutukset on lisättävä maahanmuuttoa koskevaan keskusteluun, hän varoittaa ja kuten Covid-19, muuttoliike on "maailmanlaajuinen maanjäristys".

Se tarkoittaa, että Covid-19: n levottoman jälkivaikutuksen "ruokkima" muuttoliike vaikuttaa moniin Euroopan "perustavimpiin" sosioekonomisiin rakenteisiin ja siksi "todennäköisesti järkyttää suurelta osin yksimielisiä kansallisia poliittisia järjestelmiä".

Hän kirjoittaa: ”Maahanmuuttonäkymät olivat riittävän huonot ennen koronavirusta, ja nyt ne ovat poliittisesti myrkyllisempiä kuin koskaan.”

Hän ehdottaa neljää keskeistä elementtiä:

1. Huolimatta Covid-19: n pidentyvistä tuplajonoista, pidemmän aikavälin taloudelliset voimat tarkoittavat, että Eurooppa tarvitsee enemmän, ei vähemmän maahanmuuttajia.

2. Covid-19: n aiheuttamat paineet ajavat pakolaisia ​​ja taloudellisia siirtolaisia ​​Eurooppaan ennennäkemättömällä määrällä.

3. Talouden elpymispolitiikka koronaviruksen jälkeen tekee maahanmuuttajien integroitumisesta vaikeampaa ja poliittisesti räjähtävämpää

4. Koronaviruksen jälkeinen geopolitiikka muuttaa Euroopan naapurustoa.

Eurooppalaiset, hän valittaa, osoittavat harvoin samaa positiivista asennetta maahanmuuttoon kuin amerikkalaiset. Vaikka siirtolaiskriisi vuosina 2015–16 herätti lyhyesti yleisön myötätuntoa pakolaisia ​​kohtaan, ”tämä muuttui pian katkeraksi kiistaksi EU: n hallitusten välillä taakanjaosta”.

Hän lisää: "Nämä ovat keittäneet sen jälkeen ja uhkaavat nyt kiehua raivokkaasti."

Olipa yleinen mielipide mikä tahansa, Euroopan hallitukset tietävät, että niiden on opittava hallitsemaan uusia tulovirtoja, sanoo Merritt, jonka vaikuttavaan ansioluetteloon sisältyy hänen monta vuotta hänen perustamassaan Euroopan ystävien aivoriihissä.

"Poliitikkojen, erityisesti mutta ei yksinomaan populististen, retoriikka pysyy vihamielisenä, jota ruokkivat taantuma ja jatkuva pelko uusista koronavirusepidemioista, mutta suunnittelijat ja virkamiehet tietävät, että heidän on sopeuduttava tulevaisuutta muovaaviin väestöpaineisiin", hän ennustaa. .

Hän korostaa myös tarvetta tehdä ero pakolaisten ja taloudellisten siirtolaisten välillä, mikä tehdään harvoin.

Mitä tulee EU: hun, Euroopan komissio ei ainoastaan ​​painosta jäsenvaltioita ottamaan vastaan ​​lisää pakolaisia, vaan myös Brysselin kuplan ulkopuolelta painostetaan "harkitsemaan uudelleen" nykyistä EU: n maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa.

Merritt sanoo: ”Maahanmuuttotaloudella ei ole juurikaan yhteyttä sen politiikkaan, kuten kävi ilmi, kun Euroopan kansalliset johtajat kokoontuivat Salzburgissa syyskuussa 2018 keskustelemaan paljon trumpetoitua maahanmuuttoa koskevasta sopimuksesta.

"Sormien osoittaminen ja poliittinen mahtavuus olivat tämän huippukokouksen muuttumattomia piirteitä."

Eroava Saksan liittokansleri Angela Merkel ei väistä kritiikkiä, ja Merritt sanoo olevansa "tuulinen vastaus tulvaan, wir schaff en das! (voimme tehdä sen), palasi kummittelemaan häntä. Niin monien ihmisten uudelleensijoittaminen aiheutti vakavia mullistuksia ja aiheutti uutta poliittista epävakautta. ”

Mutta hänen kotimaansa Yhdistynyt kuningaskunta ei myöskään ole syytön.

”Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ennen kuin Brexit heitti pitkän varjonsa, ulkomaiset opiskelijat toivat valuuttaan yli 12 miljardia £ vuodessa. Suuri osa heistä, ehkä jopa 15–20 prosenttia, oli asunut valmistumisensa jälkeen elämässään Isossa -Britanniassa. Mutta nyt tiukentunut viisumivalvonta, jonka tarkoituksena on estää sekä EU: n että Euroopan ulkopuolinen siirtotyöläinen, muuttaa sitä. ”

Komission mukaan hänen pitäisi pyrkiä vakuuttamaan jäsenmaiden hallitukset siitä, että niiden on merkittävästi lisättävä muuttoliikebudjettejaan, vaikka tätä tehtävää vaikeuttaisivat Brexit ja Yhdistyneen kuningaskunnan rahoitusosuuden puute.

Hänen viestinsä?

”Euroopan on lopetettava teeskentely, että maahanmuutto on ohikiitävä ilmiö. Se ei ole väliaikaista, vaan se on tunnustettava pitkäaikaiseksi pelinvaihtajaksi. ”

Poikkeuksellisen hyvät yhteydet tarjoava Merritt on arvostettu ja kokenut EU-asioiden veteraani, ja riippumatta siitä, oletko hänen kanssaan samaa mieltä vai ei, tämä on erittäin vaikuttava teos, ja hänen näkemyksensä ansaitsevat ehdottomasti tarkan huomion etenkin valtakäytävillä . 

Kirja on myynnissä Filigranes-kirjakaupassa osoitteessa 39-42 Avenue des Arts Brysselissä, Filigranes-verkkokaupasta (+322 504 7839) tai Amazonista sekä pehmeä- että Kindle-versioina. 

Jaa tämä artikkeli:

Euroopan komissio

Turkin pakolaisavun välineen väliarviointi: EU: n tuki vaikutti merkittävästi syyrialaisten ja muiden konfliktista pakenevien ihmisten hyvinvointiin alueella

Julkaistu

on

Maaliskuun puitteissa EU: n ja Turkin julkilausuma 2016, Euroopan unioni Facility Turkin pakolaiset, on ottanut käyttöön 6 miljardia euroa apua pakolaisille Turkissa. Riippumattoman arvioinnin mukaan Turkin pakolaisjärjestö on vaikuttanut merkittävästi syyrialaisten ja muiden alueen konflikteista pakenevien ihmisten hyvinvointiin esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, suojelun ja sosioekonomisen tuen aloilla. Raportissa todetaan kuitenkin myös, että EU: n on tehtävä enemmän pakolaisten sosiaalisten jännitteiden lieventämiseksi muun muassa kehittämällä sosiaalisen yhteenkuuluvuuden strategia. Euroopan komission puheenjohtajana Ursula von der Leyen (Kuvassa) ilmoitettiin Eurooppa-neuvosto 24. – 25. Kesäkuuta, EU: n talousarviosta myönnettäisiin 3 miljardia euroa vuosina 2021--2023, mikä osoittaa EU: n jatkuvan solidaarisuuden Turkin pakolaisia ​​ja isäntäyhteisöjä kohtaan.

Presidentti von der Leyen sanoi: "Kymmenen vuotta Syyrian konfliktissa alueen kumppanimme kantavat edelleen leijonan osan taakasta. Yhteinen haaste on suojella pakolaisia ​​ja tukea heidän isäntänsä. " Naapuruus- ja laajentumisasioista vastaava komission jäsen Olivér Várhelyi sanoi: "Tämä arvio on arvokas tietolähde EU: n Turkin pakolaisjärjestelystä; ammutaan tästä inspiraatiota ohjaamaan 3 miljardin euron pakolaisten sosioekonomisen lisätuen käyttöönottoa EU: n talousarviosta, jotta he voivat ansaita elantonsa, keskeinen investointi tulevaisuudelleen ja alueen vakaudelle ja sen ulkopuolelle. Odotan voivamme jatkaa hyvää yhteistyötä Turkin kanssa tässä yhteisessä työssä. "

A lehdistötiedote on saatavana verkossa yhdessä Strategisen väliarvioinnin pääraportti, The tietosivu, viides vuosikertomus ja yleiskatsaus projekteista EU: n Turkin pakolaisjärjestelystä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

maahanmuutto

Turvapaikka ja muuttoliike EU: ssa: tosiasiat ja luvut

Julkaistu

on

COVID-19-pandemia on vaikuttanut ennennäkemättömästi EU: n muuttovirtoihin. Koronaviruspandemian vuoksi käyttöön otetut liikkumisrajoitukset ovat johtaneet sekä laillisen että laittoman muuttoliikkeen vähenemiseen, koska maat ovat sulkeneet rajoja, rajoittaneet laillisen maahanmuuton reittejä ja vähentäneet pakolaisten vastaanottamisohjelmia.

EU: n turvapaikkajärjestelmän puutteet, jotka paljastuvat kuitenkin yli miljoonan turvapaikanhakijan ja maahanmuuttajan saapuessa vuonna 2015, ovat kuitenkin edelleen olemassa. Parlamentti on työskennellyt ehdotusten laatimiseksi oikeudenmukaisemman ja tehokkaamman eurooppalaisen turvapaikkapolitiikan luomiseksi.

Alla löydät kaikki asiaankuuluvat tiedot muuttoliike Euroopassa, jotka ovat maahanmuuttajia, mitä EU tekee tilanteen ratkaisemiseksi ja millaisia ​​taloudellisia seurauksia on tapahtunut.

Määritelmät: Mikä on pakolainen? Mikä on turvapaikanhakija?

Turvapaikanhakijat ovat ihmisiä, jotka tekevät muodollisen turvapaikkahakemuksen toisessa maassa, koska he pelkäävät, että heidän kotinsa on vaarassa.

pakolaiset ovat ihmisiä, joilla on perusteltu pelko vainosta rodusta, uskonnosta, kansalaisuudesta, politiikasta tai tiettyyn yhteiskuntaryhmään kuuluvista syistä, jotka on hyväksytty ja tunnustettu sellaisiksi vastaanottajamaassaan. EU: ssa pätevyysdirektiiviä asettaa ohjeet kansainvälisen suojelun antamiseksi niille, jotka sitä tarvitsevat.

Tällä hetkellä EU: n ulkopuolelta tulevien ihmisten on haettava suojelua ensimmäisessä EU-maassa, johon he saapuvat. Hakemuksen jättäminen tarkoittaa, että heistä tulee turvapaikanhakijoita (tai turvapaikanhakijoita). He saavat pakolaisaseman tai muunlaisen kansainvälisen suojelun vasta, kun kansalliset viranomaiset ovat tehneet myönteisen päätöksen.

Selvitä lisää muuttoliikkeen syistä.

Mainos

Turvapaikkapäätökset EU: ssa

Vuoden 10 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana niitä oli 390,000 XNUMX turvapaikkahakemusta EU: ssa, 33% vähemmän kuin vuoden 2019 vastaavana ajankohtana. Vuonna 2018 hakemuksia oli 634,700, mikä on huomattavasti vähemmän kuin vuosina 2015 ja 2016 rekisteröidyt yli miljoona hakemusta.

Erityisen suuria laskuja havaittiin Saksassa, Ranskassa ja Italiassa vuoden 2020 seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana. Syyriasta tuli vähemmän ensimmäisiä hakemuksia (135,000 vähemmän kuin vuosina 2018 ja 2019 keskimäärin, lasku 52%), Irakista (lasku 55%) ja Nigeria (lasku 58%).

Mainos

Määrä kasvoi kuitenkin Espanjassa ja Romaniassa, mikä johtui osittain Etelä-Amerikan maista, mukaan lukien Kolumbiasta (kasvoi 102% kahden edellisen vuoden keskiarvosta) ja Perusta (76% enemmän).

Kuuden vuoden alin epäsäännöllinen rajanylitys

- European Border ja rannikkovartioston Agency kerää tietoja kansallisten viranomaisten rekisteröimistä laittomista EU: n ulkorajojen ylityksistä.

2015issa ja 2016issa yli 2.3 miljoonaa laitonta ylitystäs havaittiin. Laittomien ylitysten kokonaismäärä tammi-marraskuussa 2020 laski 114,300 10: aan, mikä on viimeisten kuuden vuoden alin taso ja 2019%: n lasku verrattuna vuoden 55 vastaavaan ajanjaksoon. Huolimatta XNUMX prosentin pudotuksesta Afganistan on edelleen yksi laittoman rajanylityksen havaittujen ihmisten tärkeimmistä lähtömaista, Syyrian, Tunisian ja Algerian kanssa.

Välimeren ylitys pysyi tappavana: 1,754 ihmistä ilmoitti kuolleista tai kadonneista vuonna 2020, kun vastaava määrä vuonna 2,095 oli vuonna 2019. Säännöllinen saapuminen Keski-Välimeren reitin kautta (Italiaan ja Maltalle) lisääntyi 154% tammi-marraskuussa 2020 verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2019. XNUMX.

Vuonna 34,100 saapuneita oli yli 2020, kun vuonna 11,500 vastaava luku oli lähes 2019, ja suurin osa ihmisistä saapui Lampedusaan. Saapuminen Espanjaan ja erityisesti Kanariansaarille kasvoi 46 prosenttia (35,800) vuonna 2020 verrattuna vuoteen 2019.

Monet uudet tulokkaat ovat lähtöisin maista, jotka kärsivät taloudellisesta taantumasta konfliktien sijaan. Myös maailmanlaajuisten rahalähetysten lasku vaikuttaa todennäköisesti tähän suuntaukseen. Kunnes pandemia on hillitty ja talouden elpyminen on käynnissä, heikot työllisyys- ja terveydenhuoltonäkymät houkuttelevat ihmisiä tulemaan EU: hun.

Mitä eurooppalaiset ajattelevat

Muuttoliike on ollut EU: n prioriteetti jo vuosia. Muuttovirtojen hallitsemiseksi ja turvapaikkajärjestelmän parantamiseksi on toteutettu useita toimenpiteitä.

Vaikka Eurobarometri-tutkimus kesäkuusta 2019 alkaen osoittaa, että muuttoliike oli viides suurin aihe, joka vaikutti eurooppalaisten äänestyspäätöksiin kyseisen vuoden EU-vaaleissa, a Parlemeter 2020 -tutkimus rekisteröi merkityksen laskun. Lähes puolet (47%) vastaajista pitää sitä tärkeimpänä EU: n ja kansallisten hallitusten välisenä erimielisyyksien alueena.

EU kasvatti huomattavasti maahanmuuttoaturvapaikka- ja kotouttamispolitiikka turvapaikanhakijoiden lisääntyneen virtauksen seurauksena vuonna 2015. 22.7 miljardia euroa menee muuttoliikkeeseen ja rajaturvallisuuteen EU: n talousarviosta vuosiksi 2021--2027verrattuna 10 miljardiin euroon maahanmuutto- ja turvapaikka-asioissa vuosina 2014--2020.

Lisätietoja siitä, miten EU hallitsee maahanmuuttoa.

Pakolaiset maailmassa

Maailman ympäri, vainosta, konflikteista ja väkivallasta pakenevien ihmisten määrä on noussut 80 miljoonaan. Tämä vastaa melkein jokaisen miehen, naisen ja lapsen pakottamista Saksasta. Lasten osuus maailman pakolaisväestöstä on noin 40 prosenttia.

Eniten pakolaisia ​​vastaanottavat maat ovat Turkki, Kolumbia, Pakistan, Uganda ja Saksa. Vain 14 prosenttia maailman pakolaisista isännöi kehittyneissä maissa.

Tutustu vuoden 2019 infografiikkaan Eurostatin luvut turvapaikkahakemuksista EU: ssa sekä UNHCR: n tiedot pakolaisten määrästä EU-maissa.

Tiedotustilaisuudet 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

EU

#ECJ hylkää Slovakian ja Unkarin haasteen neuvoston siirtotyöläisten siirtämisestä

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on hylännyt kaikki Slovakian ja Unkarin esittämät ja Puolan tukemat toimet kansainvälisen suojelun tarpeessa olevien turvapaikanhakijoiden siirtämisestä. Tuomioistuin katsoi, että siirtämisohjelma auttaisi Kreikkaa ja Italiaa käsittelemään 2015-maiden muuttoliikakriisiä, kirjoittaa Catherine Feore.

Unkari ja Slovakia haastoivat Euroopan unionin neuvoston (EU: n ja 28: n hallitusten päämiehet) tekemän päätöksen hyväksyä 120,000: n uudelleensijoittaminen muille EU: n jäsenvaltioille kahden vuoden ajan. Myös Tšekin tasavalta ja Romania äänestivät päätöstä vastaan, ja Suomi pidättyi äänestämästä, mutta päätti olla vastustamatta neuvoston päätöstä.

Viimeaikaiset luvut osoittavat, että 28,000-uudelleensijoituskohteen määrä on pienempi kuin 160,000. Komissio julkaisee tänään viidestoistatoista kertomuksensa uudelleensijoittamisesta ja uudelleensijoittamisesta.

Weber jatkoi twiittaa, että nyt on todellinen mahdollisuus parantaa EU: n maahanmuuttopolitiikan avoimet haavat työskentelemällä yhdessä. Hän twiittasi myös, että solidaarisuus ei ole yksisuuntainen katu, mutta että ihmisten huoliin on myös puututtava.

Ska Kellerin Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan vihreiden yhteispuheenjohtaja totesivat:

"Tämä päätös on virstanpylväs Euroopan pakolaispolitiikalle. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on osoittanut, että solidaarisuus on yhteisen eurooppalaisen pakolaispolitiikan ytimessä. Ei voi olla muuta tekosyitä. Jokaisen jäsenvaltion, joka on kieltäytynyt auttamasta turvapaikanhakijoiden siirtämistä, on toimittava viipymättä tai kohdattava seurauksia.

”Solidaarisuus EU: ssa ei voi olla yksisuuntainen katu. Viktor Orbanin kaltaiset eivät voi jatkossakin vaatia rahaa rajaturvallisuudesta samalla kun estävät edelleen Kreikasta ja Italiasta saapuvien pakolaisten vastaanottoa. Jos Unkari, Puola ja Tšekki kieltäytyvät edelleen pakolaisten vastaanottamisesta, Euroopan komission on harkittava EU: n tukien lopettamista hylättyjen turvapaikanhakijoiden palauttamiseksi. EU: n ei pitäisi rahoittaa politiikkaa, jonka tarkoituksena on vain päästä eroon ihmisistä. "

 

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa