Liity verkostomme!

Portugali

Tuhannet protestoivat Portugalissa vaatiakseen korkeampia palkkoja ja ruuan ylärajaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tuhannet mielenosoittajat täyttivät Lissabonin keskustan lauantaina (18. maaliskuuta) vaatiakseen korkeampia palkkoja ja eläkkeitä sekä hallituksen väliintuloa elintarvikkeiden jyrkästi nousevien hintojen rajoittamiseksi.

Metallityöntekijä Paula Gonçalves, 51, sanoi, että ihmiset "protestoivat alhaisia ​​palkkoja, epävarmuutta ja työntekijöiden oikeudenmukaisuuden lisäämistä vastaan".

"Me, työntekijät, olemme niitä, jotka tuottavat, annamme kaiken, mitä meillä on... ja voitto on kaikki työnantajille eikä mikään meille", hän sanoi.

Portugali on yksi Länsi-Euroopan köyhimmistä maista, ja virallisten tietojen mukaan yli 50 % portugalilaisista työntekijöistä ansaitsi viime vuonna alle 1,000 1,067 euroa (760 XNUMX dollaria) kuukaudessa, kun taas minimipalkka on vain XNUMX euroa kuukaudessa.

Eurostatin tietojen mukaan Portugalin vähimmäispalkka - ostovoimapariteetteilla eikä käyvin hinnoin mitattuna - vuonna 2023 on 681 euroa kuukaudessa, 12:nneksi alhaisin EU:n 15:stä vähimmäispalkkamaasta. Puolassa se on 726 euroa, Kreikassa 775 euroa tai Espanjassa 798 euroa.

Portugalin suurin kattoliitto CGTP, joka kutsui mielenosoituksiin, vaatii palkkojen ja eläkkeiden korottamista välittömästi vähintään 10 prosentilla ja haluaa hallituksen asettavan kattoja peruselintarvikkeiden hintoihin.

Portugalin talousministeri Antonio Costa Silva sulki perjantaina pois kaikki hallituksen toimet elintarvikkeiden jyrkästi nousevien hintojen hillitsemiseksi, koska hän piti markkinoita parhaana hinnanmuodostusmekanismina.

Mainos

Virkamiesten palkat nousivat 1. tammikuuta keskimäärin 3.6 % vuoden 2022 tasosta ja yksityisen sektorin palkat 5.1 %, kun taas eläkkeet nousivat enintään 4.83 %, hallituksen tiedot osoittavat.

Portugalin inflaatio hidastui helmikuussa 8.2 prosenttiin edellisen kuun 8.4 prosentista. Jalostamattomien elintarvikkeiden, kuten hedelmien ja vihannesten, hinnat nousivat 20.11 %.

Vuosi sen jälkeen, kun sosialistipääministeri Antonio Costa sai enemmistön parlamentissa, häntä kohtaavat katuprotestit ja opettajien, lääkäreiden, rautatietyöntekijöiden ja muiden ammattilaisten lakot.

"Joka kerta kun käyn supermarketissa, huomaan, että tuotteiden (tuotteiden) hinnat nousevat hieman enemmän joka päivä ja palkat eivät seuraa... elinkustannusten nousulle on kiireesti rajattava", sanoi Ana Amaral, 51. , sairaalan hallintoavustaja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa