Liity verkostomme!

Brexit

Brexitin jälkeisten henkilökorttien myöntämisen viivästyminen asettaa Portugalin rajaviraston huomion kohteeksi

SHARE:

Julkaistu

on

Lissabonin lentokentällä Portugalissa on kyltit wc-tiloista, passintarkastuksesta ja porteista.

Rajavirasto SEF on arvostellut viivästyksiä Brexitin jälkeisten henkilökorttien myöntämisessä tuhansille Portugalissa. Tämä nosti esiin rakenteellisen ongelman, joka on vaikuttanut muihin siirtolaisyhteisöihin useiden vuosien ajan.

Lähes 35,000 2019 Britannian kansalaista soitti Portugalille kotiin vuonna XNUMX, jolloin Britannia erosi Euroopan unionista. Heidän oikeutensa suojattiin erosopimuksen nojalla.

SEF kehotti heitä vaihtamaan EU-oleskeluluvat biometrisiin henkilökortteihin. Suurin osa heistä ei kuitenkaan ole saanut näitä kortteja. Kampanjaryhmät saivat heille väliaikaiset asiakirjat ja QR-koodin, joita ei tunneta laajalti.

Tig James, brittiläisen Portugalin presidentti, totesi, että ilman korttia ihmisten oli vaikeuksia päästä terveydenhuoltoon, vaihtaa ajokorttiaan, löytää töitä, ja joitakin jopa uhkasi evätä heidän pääsy Portugaliin muilta EU-mailta, jotka eivät hyväksy korttia. väliaikainen asiakirja.

James totesi, että SEF-virkailijat ovat käyttäneet lomakausia, COVID-19:ää, henkilöstöpulaa ja ukrainalaisten pakolaisten saapumista syynä kolmen vuoden viivästymiseen.

James totesi, että kortin puuttumisen vakavuus... on käsittämätöntä. Se on lamauttanut ja vahingoittanut Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisia... taloudellisesti, emotionaalisesti ja fyysisesti."

Mainos

SEF totesi, että QR-koodi ja väliaikainen asiakirja takaavat pääsyn sosiaali- ja terveyspalveluihin. Korttia ei myönnetä ennen kuin ne on hyväksytty. Lausunnossa todettiin, että muut Euroopan maat olivat tietoisia.

Myöntämisprosessi alkoi helmikuussa Azoreilla ja Madeiralla, joissa asuu alle 1,500 XNUMX Britannian kansalaista. SEF ilmoitti aloittavansa prosessin tässä kuussa Cascaisissa, merenrantakunnassa lähellä Lissabonia.

SEF ei vastannut kysymykseen, kuinka monta korttia on tähän mennessä myönnetty.

SEF:ää on syytetty hitaasta ja tehottomuudesta vuosien ajan. Diaspora, joka tukee siirtolaisia ​​Brasiliasta, Afrikan mantereelta ja muista maista, väittää, että ihmisten on odotettava tapaamisia kahdesta kolmeen vuotta.

Helena Schmitz, Diaspora sanoi, että odotusajat toivat epävarmuutta ja epävakautta maahanmuuttajien elämään. Maahanmuuttajien on usein tehtävä lujasti töitä ja pelättävä syrjintää, koska heillä ei ole henkilötodistusta.

Schmitz sanoi, että se on enemmän kuin vain oleskeluluvan puuttuminen. Hän selitti myös Reutersille, että "etuoikeutetuilla" ryhmillä on usein parempi pääsy SEF:iin, koska heillä on varaa asianajajiin hoitaa prosessi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa