Liity verkostomme!

Portugali

Portugali "vielä todistaa olevansa" korruption torjunnassa

Julkaistu

on

Aiemmin tänä vuonna puheenjohtajavaltio Portugali Euroopan unionin neuvostossa järjesti korkean tason konferenssin oikeusvaltioperiaatteesta Euroopassa. Konferenssissa arvioitiin ponnisteluja oikeusvaltioperiaatteen edistämiseksi ja puolustamiseksi kaikkialla Euroopan unionissa ja keskusteltiin siitä, miten EU voi edelleen edistää oikeusvaltiokulttuuria. Monille on runsaasti ironiaa siitä, että Portugalin olisi edistettävä muun muassa lain sääntö, kirjoittaa Colin Stevens.

Portugalin puheenjohtajakaudella on annettu useita hyvin julkistettuja lausuntoja oikeusvaltioperiaatteesta EU: ssa, erityisesti Itä-Euroopan jäsenille.

Vasta viime kuussa Portugalin ulkoministeri vahvisti aikomuksensa ryhtyä Puolaa ja Unkaria vastaan ​​epäiltyjen eurooppalaisten arvojen loukkauksista.

Mutta kansainvälisiä elimiä, kuten Euroopan neuvosto ja Transparency International, on Portugalia itse jatkuvasti kritisoitu edistyksen puutteesta avainkysymysten käsittelyssä.

Monet väittävät, että Portugalilla on vielä paljon tekemistä saadakseen talonsa oikeusjärjestelmän ja hallintotuomioistuinten uudistamiseksi, mikä on Portugalin EU: n ensisijainen tavoite.

Sanotaan, että Banco Espirito Santon (BES) ympärillä oleva skandaali, joka romahti vuonna 2014 lainan vuoren alla, on erinomainen esimerkki siitä, miksi Portugalin tuomioistuimet tarvitsevat uudistuksia.

Tämä herättää kysymyksen: Miksi Portugali ei sitten järjestä omaa taloa?

Konferenssi pidettiin toukokuussa Portugalin Coimbran kaupungissa.

Ja sattumalta Coimbran yliopiston yhteiskuntatieteiden keskuksen laatima suuri tutkimus tuo esiin monia ongelmia, joita maalla on edelleen tällä alalla.

Kansalaisjärjestön, Democracy Reporting Internationalin (DRI), teettämässä tutkimuksessa, joka pyrkii parantamaan yleistä ymmärrystä oikeusvaltioperiaatteesta EU: ssa, todettiin, että kansalaisten käsitys oikeuslaitoksesta maassa on suhteellisen heikko.

Tämä johtuu useista korkean profiilin korruptiotapauksista, joihin kansalliset poliitikot ja suuryritykset ovat osallistuneet ja joita ei ole toistaiseksi ratkaistu. Yhdessä tällaisessa tapauksessa Portugalin entistä pääministeriä Jose Socratesia syytetään arviolta 20 miljoonan euron rahanpesusta.

Raportissa sanotaan, että lähestymistapa korkean tason tapauksiin tulevaisuudessa on tärkeä osoitus maan oikeusvaltion nykytilasta.

Kattavassa tutkimuksessa sanotaan myös, että Portugalin oikeus kärsii edelleen hitaista menettelyistä, suuresta työmäärästä, peittämättömyydestä ja byrokratiasta.

Tämä johtuu oikeudellisesta monimutkaisuudesta; henkilöstöresurssien, asianmukaisen koulutuksen ja tilojen (mukaan lukien tuomioistuinrakennukset ja tekniikka) puute ja organisatoriset ongelmat (alhainen tehokkuus, tehokkuus ja pätevä henkilöstö). Oikeuslaitoksen rahoitus kärsi eurokriisin yhteydessä toteutetuista säästötoimenpiteistä (Portugali sijoittui vain keskitasolle EU: n oikeusalan tulostaulussa 2019 ja vuoden 2018 CEPEJ-raportissa)

Väitetään, että Portugalin oikeusjärjestelmää ei ole pidetty viimeaikaisten hallitusten prioriteettina julkiseen politiikkaan tehtävien rahoitusinvestointien kannalta, ja siihen on keskimäärin käytetty 0.35 prosenttia bruttokansantuotteesta (BKT).

Portugalia vastaan ​​kansainvälisissä tuomioistuimissa nostetut tapaukset osoittavat joitakin oikeusvaltioperiaatteen heikkouksia, erityisesti viivästyksiä Portugalin oikeuslaitoksessa ja lehdistönvapauden rajoituksia.

Maan oikeusjärjestelmän on tutkimuksen mukaan "vielä todistettava" korruption ja talousrikollisuuden torjunnassa yleensä, mikä on ratkaisevan tärkeää kansalaisten luottamuksen palauttamiseksi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on investoitava enemmän henkilöresursseihin (tuomarit, syyttäjät ja virkailijat, mutta myös oikeuslaitoksen poliisiin ja sen tutkintayksiköihin). parannetut IT-resurssit; lainsäädännön yksinkertaistaminen ja parantaminen tärkeillä aloilla, kuten rikosoikeus.

Raportissa todetaan, että oikeuslaitoksen on vastattava useisiin haasteisiin, mukaan lukien menettelyjen tehokkuus ja nopeus.

Portugali on herättänyt myös Transparency Internationalin kritiikkiä, ja se laski kolme sijaa 33. sijalle 61 pisteellä TI: n vuoden 2020 korruptiohavaintoindeksiraportissa.

Indeksi on työkalu, joka mittaa korruptiota maailmassa analysoimalla korruption tason julkisella sektorilla 180 maassa ja pisteyttämällä ne 0: sta (erittäin korruptoitunut) 100: een (erittäin avoin).

Kaikkien aikojen matalimman pistemääränsä ansiosta Portugali on nyt selvästi alle Länsi-Euroopan ja Euroopan unionin keskiarvon, joka on 66 pistettä.

Portugalin TI-sivuliikkeen puheenjohtaja Susana Coroado sanoi: "Viimeisten 10 vuoden aikana korruptiota vastaan ​​on tehty vain vähän tai ei ollenkaan, ja tulokset ovat osoitus tästä ajautumisesta".

TI on väittänyt, että Portugalilla ei ole oikeusjärjestelmää, joka olisi varustettu oikeudellisilla välineillä korruption torjumiseksi ja sääntelemiseksi kaikilla julkisen ja yksityisen sektorin tasoilla, ja vaikka yleisesti tiedetäänkin, että korruptiota on olemassa, ei ole halua muuttaa vallitsevaa tilannetta.

Muualla viime vuonna Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio totesi, että joistakin tervetulleista toimista huolimatta Portugalin viranomaiset ovat panneet vain osittain täytäntöön suosituksensa sen varmistamiseksi, ettei laittomia pakotettuja häätöjä ole ja että joku, joka on vaarassa joutua väkisin heidän kodeistaan ​​karkotetut henkilöt saavat täyden valikoiman takuita.

Suositus, jonka mukaan kaikki romanilapset käyvät tiukasti oppivelvollisuudessa 18 vuoden ikään asti, on myös toteutettu vain osittain. ECRI "kannustaa voimakkaasti" Portugalin viranomaisia ​​jatkamaan ponnistelujaan tähän suuntaan.

Viime aikoina Portugalia on kritisoinut myös kaksi Euroopan parlamentin pääryhmää, tällä kertaa Lissabonin ehdokas Euroopan syyttäjänvirastoon (EPPO), joka perustettiin viime vuonna torjumaan EU: n varojen väärinkäyttöä.

Uusiutuva Eurooppa ja Euroopan kansanpuolue tuomitsivat Lissabonin "poliittisesti motivoituneen" pyrkimyksen työntää ehdokkaansa läpi, ylittäen toisen Portugalin ehdokasta suosivan eurooppalaisen neuvoa-antavan paneelin.

Tapaus heitti varjon Antonio Costan sosialistihallitukselle kuuden kuukauden jakson alkaessa EU: n neuvoston puheenjohtajana, joka päättyy tämän kuukauden lopussa.

Äskettäisessä "oikeusvaltioperiaatetta Euroopassa" käsittelevässä konferenssissa EU: n oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi, että portugalilaisten oli täytynyt "kestää 20-luvun pisin diktatuuri Euroopassa".

Belgian virkamiehen mukaan maa "tietää, että oikeusvaltioperiaatteella on suora vaikutus ihmisten jokapäiväiseen elämään".

Keskeinen kysymys on kuitenkin nyt se, mitä Portugali aikoo korjata edelleen omassa kynnyksellään edelleen esiintyvissä vakavissa oikeusvaltion puutteissa.

Myös Euroopan neuvosto on kritisoinut Portugalia useita vuosia.

Korruption vastaisen valtioryhmän (GRECO) tuore raportti Portugalista arvioi 15 suosituksen täytäntöönpanoa, jotka GRECO antoi maalle vuonna 2015 hyväksytyssä raportissa.

Useita puutteita on edelleen olemassa, huippukokouksen mukaan. Vaikka parlamentin jäsenten käytännesäännöt on hyväksytty ja ne täyttävät monet puutteet koskemattomuusjärjestelmässä, se ei esimerkiksi ole kunnolla käsitellyt parlamentin jäsenten ja kolmansien osapuolten välisten sallittujen yhteyksien laajuutta tai asettanut seuraamuksia sopimattomista teoista, kerrotaan raportissa .

Vastaavasti, vaikka parlamentin jäsenten tulo-, varallisuus- ja etuilmoitukset ovat nyt saatavissa verkossa, perustuslakituomioistuimeen kuuluva riippumaton avoimuusviranomainen, joka on vastuussa heidän arvioinnistaan, on vielä perustettava ja säännölliset ja perusteelliset tarkastukset kohtuullisessa ajassa. ilmoituksista on säädettävä laissa.

Portugalin lainsäädännössä ei myöskään säädetä riittävistä seuraamuksista parlamentin jäsenten varojen ilmoittamisvelvollisuuden vähäisistä rikkomisista, eikä parlamentin jäsenten eturistiriitojen ehkäisyjärjestelmän tehokkuutta ole arvioitu ja vaikutusten arviointia suoritettu.

Vastaavasti muutettu tuomareiden perussääntö, joka sisältää joitain yleisiä periaatteita, "ei tarkoita tuomareiden täysimääräisiä selkeitä ja täytäntöönpanokelpoisia käytännesääntöjä, jotka kattavat esimerkiksi lahjoja ja eturistiriitoja".

GRECO on pyytänyt Portugalin viranomaisia ​​raportoimaan vireillä olevien suositusten täytäntöönpanosta 31. maaliskuuta 2022 mennessä.

Toinen viime vuonna julkaistu huippukokouksen raportti on kidutuksen ehkäisyn komitean laatima, joka "jälleen kerran" kehottaa Portugalin viranomaisia ​​ryhtymään päättäväisiin toimiin poliisin väärinkäytön estämiseksi ja sen varmistamiseksi, että väitetyn pahoinpitelyn tapaukset tutkitaan tehokkaasti. Se ehdottaa myös useita toimenpiteitä vankien, erityisesti haavoittuvien vankien, kohtelun parantamiseksi.

koronavirusantigeenin

Virheellinen hallintokulttuuri on edelleen Portugalissa

Julkaistu

on

Portugali on kaikkien 27 jäsenvaltion joukossa, jotka saavat osuutensa EU: n pandemian jälkeisestä "kulta-astiasta", kirjoittaa Colin Stevens.

Elvytys- ja sopeutumiskehyksen puitteissa Portugali saa 13.9 miljardia euroa avustuksia ja 2.7 miljardia euroa.

Se on hyvä uutinen.

Mutta mitä tapahtuu, jos Portugali (tai jokin muu jäsenvaltio) ei täytä RRF: n vaatimia tiukkoja menokriteerejä? Kuinka pitkälle komissio voi mennä varmistaakseen, että rahat käytetään todellisiin uudistushankkeisiin Portugalissa?

Euroopan komissio on maininnut Portugalin, mutta ei maininnut sitä.

Portugali, joka on juuri siirtänyt EU: n puheenjohtajakauden Slovenialle, on pelannut niin kutsuttuja uudistuksiaan, mutta Portugalin politiikan todellisuus on valitettavasti paljon mutkikkaampi kuin sen kiiltävä julistepoika-kuva viittaa.

Viime vuosina on ollut erilaisia ​​skandaaleja ja tapahtumia, jotka korostavat monia kysymyksiä korruptiosta ja oikeusjärjestelmän uudistamisesta pankkijärjestelmään ja siihen, miten hallitus hallitsi koronavirusta.

Muita vielä käsiteltäviä asioita ovat sijoitusilmapiiri ja oikeusvaltiotilanne Portugalissa.

Kaiken kaikkiaan RRF tarjoaa enintään 672.5 miljardia euroa investointien ja uudistusten tukemiseen (vuoden 2018 hintoina). Tämä jakautuu avustuksina 312.5 miljardiin euroon ja lainoihin 360 miljardiin euroon.

Ensimmäiset ennakkomaksut Portugalille alkavat tässä kuussa.

Mutta ratkaisevasti RRF: n mukaiset maksut liitetään tulokseen, ja tässä kaikki silmät ovat (muun muassa) Portugalissa.

Komissio hyväksyy maksut, jotka perustuvat ”välitavoitteiden ja tavoitteiden” ryhmän tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa Portugalin suunnitelman uudistusten ja investointien edistymistä. Koska maksut voidaan suorittaa enintään kaksi kertaa vuodessa, välitavoitteita ja tavoitteita voi olla enintään kaksi ryhmää vuodessa.

Komissio laatii arvioinnin kahden kuukauden kuluessa ja pyytää talous- ja rahoituskomitealta kantaa Portugalin asiaankuuluvien välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään saavuttamiseen.

Komission edustaja kertoi tälle verkkosivustolle: "Jos yksi tai useampi jäsenvaltio katsoo, että on olemassa vakavia poikkeamia toisen jäsenvaltion asiaankuuluvien välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävästä toteuttamisesta, he voivat pyytää Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaa siirtämään asian seuraavassa Eurooppa-neuvostossa. "

Mutta mitä tapahtuu, jos kaikki maksupyyntöön liittyvät välitavoitteet ja tavoitteet eivät täyty?

Jos komissio arvioi, että kaikkia erään liittyviä välitavoitteita ja tavoitteita ei saavuteta tyydyttävästi, se voi suorittaa vain osittaisen maksun. Loppuerän maksu (joko laina tai avustus) keskeytetään.

Kyseinen jäsenvaltio voi jatkaa muun suunnitelman toteuttamista.

Esitettyään huomautuksensa asianomaisella jäsenvaltiolla on kuusi kuukautta aikaa toteuttaa tarvittavat toimenpiteet välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävän saavuttamisen varmistamiseksi. Jos tätä ei ole tehty kuuden kuukauden kuluessa, komissio voi vähentää taloudellisen korvauksen kokonaismäärää.

Mitään komission aiemmin suorittamista välitavoitteista tai tavoitteista ei voida kumota, jotta komissio voi suorittaa maksun.

Jos välitavoitteita ja tavoitteita ei enää saavuteta objektiivisissa olosuhteissa, jäsenvaltiolla on mahdollisuus toimittaa muutettu suunnitelma komissiolle.

Myös Euroopan parlamentilla on rooli tässä kaikessa, ja sitä pyydetään antamaan yleiskatsaus komission alustavista havainnoista, jotka koskevat maksupyyntöihin ja maksupäätöksiin liittyvien välitavoitteiden ja tavoitteiden saavuttamista.

Keskeinen kysymys joillekin on, että rahat osoitetaan käyttäneen hyvin.

Joten miten esimerkiksi Portugalin tapauksessa EU: n taloudellisia etuja suojellaan?

No, sen on taattava unionin ja kansallisen lainsäädännön noudattaminen, mukaan lukien eturistiriitojen, korruption ja petosten tehokas ehkäisy, havaitseminen ja korjaaminen sekä kaksinkertaisen rahoituksen välttäminen.

Ottaen huomioon Portugalin suhteellisen huonot menot EU: n varojen maksamisessa aiemmin, jotkut kyseenalaistavat sen kyvyn käsitellä niin valtavaa rahapotia nyt.

Komissio on kuitenkin varoittanut suorittavansa paikalla tarkastuksia, jotka kattavat kaikki maat, mukaan lukien Portugali.

Komission edustaja sanoi: "Vaikka välitavoitteet ja tavoitteet olisi saavutettu, komissio havaitsee vakavia sääntöjenvastaisuuksia (petos, eturistiriita, korruptio), kaksinkertaisen rahoituksen tai vakavan rahoitussopimuksista johtuvien velvoitteiden rikkomisen, ja jäsenvaltiot ei toteuta oikea-aikaisia ​​ja asianmukaisia ​​toimenpiteitä tällaisten sääntöjenvastaisuuksien korjaamiseksi ja niihin liittyvien varojen takaisinperimiseksi, komissio perii takaisin oikeasuhteisen määrän ja / tai soveltuvassa määrin pyytää koko lainan tuen tai osan takaisinmaksua ennenaikaisesti. "

OLAF, tilintarkastustuomioistuin, Euroopan syyttäjänvirasto ja komissio itse voivat tarvittaessa saada tietoja asiaankuuluvista tiedoista ja tutkia varojen käyttöä.

Komissio hyväksyi Portugalin suunnitelman ensimmäisenä, ja on syytä muistaa, miten komissio arvioi Portugalin elvytys- ja sietokykysuunnitelmaa.

Portugalin oli täytettävä vähintään 11 ​​kriteeriä siitä,

  • Sen RRF-toimenpiteillä on pysyvä vaikutus;
  • toimenpiteet vastaavat maassa tunnistettuihin haasteisiin
  • välitavoitteet ja tavoitteet, joiden avulla voidaan seurata uudistusten ja investointien edistymistä, ovat selkeät ja realistiset;
  • suunnitelmat täyttävät 37 prosentin ilmastomenotavoitteen ja 20 prosentin digitaalisten menojen tavoitteen;
  • Portugalin suunnitelmissa noudatetaan "ei aiheuta merkittävää haittaa" -periaatetta ja
  • sen suunnitelmat tarjoavat riittävän valvonta- ja tarkastusmekanismin ja "vahvistavat kustannustietojen uskottavuuden".

Portugalissa, mikä on tärkeätä tapauksessaan, oli myös osoitettava, että suunnitelma sisältää uudistuksia, joilla puututaan pitkäaikaisiin liiketoimintaympäristön pullonkauloihin (toimiluvat ja säännellyt ammatit) ja joiden tavoitteena on oikeusjärjestelmän nykyaikaistaminen ja tehostaminen.

Tietysti EU on osittain rahoittanut massiivisen elvytyssuunnitelmansa ottamalla lainaa rahoitusmarkkinoilla.

Siksi sen (EU: n) on myös osoitettava kansainvälisille institutionaalisille sijoittajille, että se kohtelee heitä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti.

Portugalin pankkiskandaali - Portugalin toiseksi suurin pankki Banco Espirito Santon (BES) romahdus - viittaa siihen, että Lissabon pyrkii vastaamaan tähän erityiseen kysyntään.

BES: n lakkauttaminen on johtanut Recover Portugal -ryhmään, joka edustaa ryhmää eurooppalaisia ​​rahoituslaitoksia, joilla on Novo Banco -lainoja. He investoivat Portugalin talouden uudistamiseen ja elpymiseen ja ryhtyvät toimiin Novo Banco -lainojen laitonta uudelleensiirtoa vastaan ​​vuonna 2015.

Tämä edelleen ratkaisematon tapaus antaa eräille kansainvälisille institutionaalisille sijoittajille todellista huolta riskeistä, jotka aiheutuvat EU: n 750 miljardin euron lainaamisesta sen korko-osuuksien rahoittamiseen.

Portugali on myös kärsinyt oikeusvaltioskandaaleista, ja sitä kritisoidaan sen Lissabonin erittäin kiistanalaisesta nimityksestä Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) tehtäväksi.

Komissio on myös korostanut hallinnon ja verotuksen oikeudenmukaisuuden hitautta Portugalissa ja vaatinut uudistuksia, jotka Portugalin hallituksen on toteutettava.

Kova totuus on selvästi se, että viime vuosien tapahtumasarja viittaa siihen, että uudistusten otsikoiden takana Portugalissa on edelleen erityisen puutteellinen hallintokulttuuri.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Portugali rokottaa 1.7 miljoonaa kahden viikon aikana COVID-infektioiden lisääntyessä

Julkaistu

on

By

Lääketieteellinen työntekijä saa Pfizer-BioNTech -koronavirustaudin (COVID-19) rokotteen Santa Marian sairaalassa Lissabonissa, Portugalissa, 28. joulukuuta 2020. REUTERS / Pedro Nunes / File Photo
Henkilö, jolla on suojanaamari, kävelee Lissabonin keskustassa koronavirustaudin (COVID-19) pandemian keskellä Lissabonissa, Portugalissa 24. kesäkuuta 2021. REUTERS / Pedro Nunes / Tiedosto Kuva

Portugali ilmoitti lauantaina (3. heinäkuuta) toivovansa rokottaa vielä 1.7 miljoonaa ihmistä COVID-19: ää vastaan ​​seuraavien kahden viikon aikana, kun viranomaiset pyrkivät hillitsemään tarttuvamman Delta-variantin aiheuttamia infektioiden lisääntymistä, kirjoittaa Catarina Demony, Reuters.

Hieman yli 10 miljoonan maan Portugalissa tapaukset hyppäsivät lauantaina 2,605: lla, mikä on suurin kasvu 13. helmikuuta jälkeen, kun pandemian alkamisen jälkeen tapausten kokonaismäärä on 887,047 XNUMX.

Uusia tapauksia ilmoitetaan enimmäkseen rokottamattomien nuorempien ihmisten keskuudessa, joten päivittäiset koronaviirakuolemat, tällä hetkellä yksinumeroisina, pysyvät selvästi alle helmikuun tason, jolloin maassa oli vielä lukitus tammikuun toisen aallon jälkeen.

Portugali on rokottanut noin 35% väestöstä täysimääräisesti, ja 18–29-vuotiaat voivat alkaa varata rokotusaikoja sunnuntaina.

Lausunnossaan rokotustyöryhmä ilmoitti käyttävänsä kaiken asennetun kapasiteetin 850,000 14 ihmisen rokottamiseen viikossa seuraavien XNUMX päivän aikana "väestön suojelemiseksi mahdollisimman nopeasti" Delta-variantin "nopean leviämisen" vuoksi.

Noin 70% tapauksista Portugalissa on Delta-muunnosta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Intiassa, mutta se on johtanut uusien infektioiden aaltoon kaikkialla maailmassa. Vaihtoehto leviää koko maassa, ja Lissabonin alue ja matkailumagneetti Algarve ovat eniten kärsineitä.

Rokotusten käyttöönoton nopeuttaminen voi johtaa pidempiin jonoihin rokotuskeskusten ulkopuolella, työryhmä sanoi.

Kansallinen terveyslaitos, Ricardo Jorge, kertoi raportissaan, että muunnos painosti yhä enemmän terveydenhuoltojärjestelmää. Yli 500 COVID-19-potilasta on sairaalassa.

Yöaikainen ulkonaliikkumiskielto tuli voimaan perjantai-iltana 45 kunnassa, kuten Lissabonissa, Portossa ja Albufeirassa, ja ravintoloiden ja muiden ruokakauppojen on suljettava aikaisemmin viikonloppuna joillakin alueilla. Lue lisää.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Matkailusta riippuvainen Portugali karantinoi rokottamattomat britit

Julkaistu

on

By

Ihmiset saapuvat Marinhan rannalle COVID-19-pandemian aikana Albufeirassa Portugalissa 4. kesäkuuta 2021. REUTERS / Pedro Nunes / File Photo

Ison-Britannian vierailijoiden on oltava karanteenissa 14 päivän ajan maanantaista (28. kesäkuuta) alkaen, ellei heitä ole rokotettu täysimääräisesti COVID-19: ää vastaan, Portugalin hallitus ilmoitti, kirjoittaa Catarina Demony.

Uusi sääntö, joka on voimassa ainakin 11. heinäkuuta asti, seuraa Portugalin tapausten nousua tasolle, joka nähtiin viimeksi helmikuussa, jolloin sitä oli tiukasti suljettu. Positiiviset tapaukset ovat lisääntyneet myös Britanniassa, mutta sen rokotusten käyttöönotto on ollut nopeampaa.

Lentoteitse, maalla tai meritse saapuvien brittien on osoitettava, että he ovat rokotettuja tai eristäneet itsensä 14 päivän ajan kotona tai terveysviranomaisten ilmoittamassa paikassa, hallituksen mukaan sunnuntai-iltana.

Henkilön katsotaan olevan täysin rokotettu 14 päivän kuluttua toisen rokoteannoksensa tai yhden laukauksen Johnson & Johnson -rokotuksen jälkeen. Myös Yhdistyneestä kuningaskunnasta tulevat matkustajat, jotka ovat toipuneet COVID-19: stä ja saaneet yhden annoksen, päästetään sisään.

Britannia on yksi Portugalin suurimmista ulkomaisten matkailijoiden lähteistä, mutta se poisti Portugalin omasta karanteenittomasta matkaluettelostaan ​​aiemmin tässä kuussa.

Tämä tarkoittaa, että brittiläisten lomailijoiden on eristettävä itsensä 10 päiväksi palattuaan kotiin ja myös suoritettava kalliita COVID-19-testejä.

Lissabonin muutos tapahtui sen jälkeen, kun Saksa julisti Portugalin viime viikolla "viruksen muunnosvyöhykkeeksi", ja Saksan liittokansleri Angela Merkel kehotti muita EU-johtajia pitämään tiukempaa linjaa matkoilla blokin ulkopuolisista maista, kuten Iso-Britannia. Lue lisää.

Britannia ei ole EU: n "turvallisessa" luettelossa EU: n ulkopuolisista maista, joista se sallii ei-välttämättömät matkat, vaikka täysin rokotetut vierailijat saattavat tulla. Maanantaina pidetyssä kokouksessa Britannia ei sisältynyt mahdollisten lisäysten luetteloon. Brunei voidaan lisätä myöhemmin tällä viikolla.

Portugalin terveysviranomaiset ovat syyttäneet tapausten lisääntymistä tarttuvammasta Delta-muunnoksesta, joka tunnistettiin ensin Intiassa.

Se aiheuttaa yli 70% tapauksista Lissabonin alueella ja leviää muualle maahan, jossa EU: n toiseksi korkein seitsemän päivän keskimääräinen tapausten määrä asukasta kohden on julkaistu verkkojulkaisussa Our World in Data. Lue lisää.

Portugali avasi rajansa brittiläisille matkailijoille toukokuun puolivälissä ja päästi tuhansia englantilaisia ​​jalkapallofaneja Mestarien liigan finaaliin. Lue lisää.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa