Liity verkostomme!

varustellun

Komissio on hyväksynyt Portugalin elvytys- ja sopeutumissuunnitelman, jonka arvo on noin 16 miljardia euroa, huolimatta vakavista kysymyksistä

Julkaistu

on

Keskiviikkona (16. kesäkuuta) Portugalista tuli ensimmäinen EU-maa, jonka elvytyssuunnitelma oli EU: n leimaama. Keskeistä on, että Portugalin kansallisen elvytyssuunnitelman, kuten muidenkin, on täytettävä tietyt EU: n vaatimukset. Näihin kuuluu tavoite, jonka mukaan vähintään 37 prosenttia menoista vihreään kauppaan ja 20 prosenttia digitalisointiin on saavutettava. Maakohtaisten suositusten mukaiset kestävät rakenneuudistukset ovat myös keskeinen arviointikriteeri.

Suunnitelmissa tulisi kuvata, miten ehdotetut investoinnit ja uudistukset edistävät RRF: n päätavoitteita, joihin kuuluvat vihreä ja digitaalinen muutos, älykäs, kestävä ja osallistava kasvu, sosiaalinen ja alueellinen yhteenkuuluvuus, terveys ja sietokyky sekä seuraavan sukupolven politiikat.

Keskiviikon ilmoitusta ympäröivän fanfarin keskellä iso kysymys on nyt: kuinka tehokkaasti Portugali käyttää valtavan rahapotin?

Saksalainen Euroopan parlamentin jäsen Sven Giegold, Vihreät / EFA-ryhmän talous- ja talouspoliittinen edustaja, kertoi tälle verkkosivustolle: "Periaatteessa Euroopan elvytysrahasto on suuri menestys."

Mutta hän jatkoi: "Nyt on kyse toteutuksesta, käytetäänkö rahaston potentiaalia täysin hyväksi. Portugalin osalta merkittävän osan toimenpiteistä ei ole vielä ennakoitavissa, onko niillä positiivisia vai kielteisiä vaikutuksia. "

Varajäsen myöntää: "Tärkeitä yksityiskohtia joidenkin suunniteltujen toimenpiteiden toteuttamisesta puuttuu edelleen."

Hän kysyy erityisesti, auttaako uusien asuntojen rakentaminen Portugaliin Euroopan ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Hänen mukaansa vastaus riippuu ratkaisevasti käytetyistä rakennusmateriaaleista ja suunniteltujen rakennusten energiatehokkuudesta.

Giegold sanoi: "On tärkeää, että komissio seuraa jatkuvasti kansallisten suunnitelmien täytäntöönpanoa ja varmistaa, että ne ovat menotavoitteen ja" ei merkittävää haittaa "-periaatteen mukaisia.

"Kehotamme komissiota tekemään neuvottelut jäsenvaltioiden kanssa avoimiksi. Euroopan parlamentin ja kansalaisyhteiskunnan on oltava mukana EU: n asetuksen mukaisesti. "

Madridin Esade Center for Economic Policy (EsadeEcPol) -tutkimusjohtaja Toni Roldan kertoo, että koska euroalueen velkakriisi alkoi vuonna 2011, Lissabon on usein ollut Euroopan "säästöisempien" jäsenten tulilinjassa turhautuneena haarukan joutumisesta rahoja menojen tukemiseen, mitä he ovat pitäneet verotuksellisesti vähemmän hyveenä etelänä.

Vaikka jotkut elvytyspaketteihin liittyvät ehdot ovat edelleen epämääräisiä, hän sanoo, että Portugali olisi voinut osoittaa "suurempaa uudistusmielistä kunnianhimoa" rahojen käytössä erityisesti koulutuksen alalla.

CIP, Portugalin teollisuuden keskusliitto, on myös haaleaa (parhaimmillaan) siitä, mitä "käteis bazooka" todella tarkoittaa niille, jotka tarvitsevat sitä eniten Portugalissa.

 Mikään näistä huolenaiheista ei estänyt komission puheenjohtaja Ursula von der Leyeniä matkustamasta keskiviikkona Lissaboniin merkitsemään Portugalin suunnitelmien hyväksyntää suunnitellun sarjan vierailuina EU: n pääkaupunkeihin.

 Komissio sanoo hyväksyneensä myönteisen arvion Portugalin elvytys- ja sopeutumissuunnitelmasta. Tämä rahoitus tukee Portugalin elvytys- ja sietokykysuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamista.

Komissio, joka tiedottaja kertoi tälle verkkosivustolle, oli arvioinut Portugalin suunnitelman RRF-asetuksessa asetettujen perusteiden perusteella. Komission analyysissä tarkasteltiin erityisesti sitä, tukevatko Portugalin suunnitelmaan sisältyvät investoinnit ja uudistukset vihreää ja digitaalista siirtymistä. myötävaikuttaa tehokkaasti vastaamiseen eurooppalaisen ohjausjakson aikana tunnistettuihin haasteisiin ja vahvistaa sen kasvupotentiaalia, työpaikkojen luomista sekä taloudellista ja sosiaalista sietokykyä.

Komission arvion mukaan Portugalin suunnitelmassa käytetään 38 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat ilmastotavoitteita. Tähän sisältyy investointeja laajamittaisen peruskorjausohjelman rahoittamiseksi rakennusten energiatehokkuuden lisäämiseksi tai energiatehokkuuden ja vaihtoehtoisten energialähteiden käytön edistämiseksi teollisissa prosesseissa.

Portugalin suunnitelmassa varataan 22 prosenttia kokonaismäärärahoistaan ​​toimenpiteille, jotka tukevat digitaalista siirtymistä. Tähän sisältyy pyrkimyksiä digitalisoida julkishallinto ja nykyaikaistaa kansallisen terveyspalvelun tietojärjestelmiä sekä teknisiä laboratorioita lukioissa ja ammatillisissa koulutuskeskuksissa.

"Komissio katsoo, että Portugalin suunnitelma sisältää laajan joukon toisiaan tukevia uudistuksia ja investointeja, jotka auttavat vastaamaan tehokkaasti kaikkiin Portugalille osoitetuissa maakohtaisissa suosituksissa hahmoteltuihin taloudellisiin ja sosiaalisiin haasteisiin tai niiden merkittävään osaan", tiedottaja sanoi.

Se sisältää toimenpiteitä sosiaalipalvelujen ja terveydenhuoltojärjestelmien, työmarkkinoiden, koulutuksen ja taitojen, T & K- ja innovaatiotoiminnan, ilmaston ja digitaalisen muutoksen, liiketoimintaympäristön, julkisen talouden laadun ja kestävyyden sekä oikeusjärjestelmän tehokkuuden saatavuuden ja sietokyvyn aloilla.

Portugalin suunnitelmassa ehdotetaan hankkeita kuudella Euroopan lippulaivalla. Esimerkiksi Portugali on ehdottanut 610 miljoonan euron myöntämistä julkisten ja yksityisten rakennusten kunnostamiseen niiden energiatehokkuuden parantamiseksi. Tämä toivoo komission tuloksena Portugalin vähentävän energialaskua, kasvihuonekaasupäästöjä ja energiariippuvuutta sekä vähentävän energiaköyhyyttä.

"Portugalin käyttöön ottamia valvontajärjestelmiä pidetään riittävinä unionin taloudellisten etujen suojaamiseksi. Suunnitelmassa annetaan riittävästi yksityiskohtia siitä, miten kansalliset viranomaiset estävät, havaitsevat ja korjaavat varojen käyttöön liittyvät eturistiriidat, korruptiot ja petokset. "

Joillekin tämä on keskeinen asia ja erityisesti Portugalin kyky hallinnoida ja käyttää näitä uusia EU-varoja tehokkaasti.

Vakaan mekanismin käyttöönotto blokin taloudellisten etujen suojaamiseksi hallinnollisilta epäkohdilta on komission edustajan mukaan yksi niistä tekijöistä, jotka komissio on asettanut kansallisten hallitusten kanssa käytävissä neuvotteluissa elvytyssuunnitelmien viimeistelemiseksi. 

Mutta aiemmin Portugalia on syytetty tunnetusti hitaasta oikeusjärjestelmästä. Portugalilla on tosiasiassa yksi pahimmista oikeudenkäyntien käsittelystä, ja etenkin sen hallinto- ja verotuomioistuimet ovat arvostelleet ankarasti ulkomaisia ​​sijoittajia ja EU.

Tämän tuloksena Eurooppa-neuvosto totesi hallinto- ja verotuomioistuinten uudistamisen yhdeksi Portugalin talousuudistuksen painopisteistä.

Jotkut tapauksista, joihin takaus on vaikuttanut, ovat kansainvälisten sijoittajien ryhmän esille ottamia tapauksia Banco Espirito Santon vuonna 2015 antaman päätöslauselman mukaisesti, joka haastoi hallussaan oleviin 2.2 miljardin euron joukkovelkakirjoihin kohdistuneet tappiot.

Skandaali Banco Espirito Santosta (BES), joka on Portugalin toiseksi suurin yksityinen rahoituslaitos, mutta joka romahti vuonna 2014 lainan vuoren alla, mainitaan usein esimerkkinä siitä, miksi Portugalin tuomioistuimet tarvitsevat uudistuksia.

Parannuksista huolimatta "oikeusjärjestelmän tehokkuus on edelleen haasteiden edessä", komissio totesi maasta vuonna 2020 annetussa ensimmäisessä oikeusvaltioraportissaan.

Komissio käsitteli tätä asiaa maakohtaisissa suosituksissa ja kehotti Lissabonia parantamaan vero- ja hallinto-oikeuksien tehokkuutta 

Portugali on joutunut keskelle väitteitä EU: n varojen väärinkäytöstä useiden vuosien ajan, mukaan lukien tilintarkastustuomioistuimen - EU: n menojen valvontaviranomaisen - kritiikki, joka tutki kalastusalan menoja. Se totesi, että Portugali ei ollut täyttänyt yhteisen kalastuspolitiikan mukaista velvoitettaan ottaa käyttöön tehokkaita toimenpiteitä kalastuskapasiteetin ja kalastusmahdollisuuksien sovittamiseksi yhteen.

Muualla viime vuoden helmikuussa viranomaiset purkivat Portugalissa sijaitsevan kansainvälisen verkon, jossa epäiltyjä käytettiin petoksiin ja laittomaan varainhankintaan EU: ssa.

Elpymisrahaston varojen lisäksi Portugali on kerännyt maahan sijoitettujen yli 100 miljardin euron koheesiopolitiikan varojen hedelmät sen jälkeen, kun se on liittynyt Euroopan unioniin, ja Portugali saa merkittävää EU: n tukea vuosien 2021--2027 koheesio-ohjelmasta. Ehdotettu 23.8 miljardin euron määräraha.

Talouskomissaari Paolo Gentiloni toteaa, että "on sopiva, että ensimmäinen Portugalin suunnitelma, joka arvioidaan myönteisesti, ei pelkästään siksi, että se toimitettiin ensimmäisenä, vaan myös siksi, että puheenjohtajavaltiolla Portugalilla oli niin tärkeä rooli oikeudellisen ja taloudellisen kehyksen tälle ennennäkemättömälle yhteiselle eurooppalaiselle pyrkimykselle. "

Joten menojen valokeilassa Portugalin tiukasti, monet haluavat nyt nähdä, kuinka - ja jos - Lissabon täyttää tehtävänsä uudella "kulta-astialla".

katalaani

Katalonian parlamentin jäsenet menettävät koskemattomuutensa salaisen Euroopan parlamentin äänestyksen jälkeen

Julkaistu

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont ja Toni Comin ovat Espanjan etsivät omalta osaltaan vuoden 2017 Katalonian itsenäisyyden kansanäänestyksessä

Euroopan parlamentti äänesti kolmen espanjalaisen Katalonian parlamentin jäsenen parlamentaarisen koskemattomuuden poistamiseksi vuoden 2017 aikana itsenäisyys työntää. Katalonian entinen presidentti Carles Puigdemont ja hänen entiset ministerinsä Clara Ponsati ja Toni Comin karkotetaan Brysseliin, ja Madrid voisi nyt aktivoida uudelleen Euroopan pidätysmääräykset, jotka Belgia on toistaiseksi hylännyt, kirjoittaa Greg Russell @National_Greg.

Viime yönä pidetyssä salaisessa äänestyksessä, joka paljastettiin vasta tänä aamuna, yli 400 parlamentin jäsentä äänesti koskemattomuuden kumoamiseksi, melkein 250 vastaan ​​ja yli 40 parlamentin jäsentä pidättyi.

Puigdemontin odotetaan ottavan asian esille Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa sen jälkeen, kun tiedotusvälineille oli vuotanut parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunnan raportti, jossa suositellaan heidän koskemattomuutensa poistamista.

Tämä on kolmas kerta, kun Espanjan korkein oikeus on yrittänyt luovuttaa niitä, kun aikaisemmat yritykset epäonnistuivat Skotlannissa, Belgiassa ja Saksassa.

Koskemattomuuden menettäminen ei vaikuta heidän asemaansa parlamentin jäsenenä, minkä he säilyttävät, kunnes heidät estetään virasta.

Ponsatin lakimies Aamer Anwar twiitti: "@Europarl_EN häpeällinen äänestys antaa Espanjalle parlamentin jäsenten koskemattomuuden poistamiseksi. päällä"

Espanjan hallitus suhtautui välittömästi myönteisesti Euroopan unionin lainsäätäjän päätökseen oikeusvaltion voitoksi ja niitä vastaan, jotka pyrkivät murtamaan Koillis-alueen muusta Espanjasta.

Continue Reading

liiketoiminta

Onko loisto kuluttanut aktivistien investointeja?

Julkaistu

on

Muutamat viimeaikaiset tapaukset viittaavat siihen, että vuorovesi saattaa vihdoin kääntyä aktivistien investointien puoleen, mikä viime aikoihin asti näytti siltä kuin siitä olisi tullut vakiintunut osa liike-elämää. Vaikka aktivistien sijoittajien hallussa olevien varojen arvo on saattanut olla nousussa viime vuosina (Isossa-Britanniassa luku kasvoi 43% vuosina 2017--2019 saavuttaakseen $ 5.8 miljardia), kampanjoiden määrä väheni 30% syyskuuhun 2020 edeltävänä vuonna. Tietysti tämä keskeyttäminen voidaan osittain selittää käynnissä olevan koronaviruspandemian laskeumalla, mutta se, että yhä useampi näytelmä näyttää putoavan kuuroille korville, voi olla merkki synkemmästä pitkästä pitkän aikavälin näkymät aktivistisekoittajille eteenpäin.

Viimeisin tapaus on peräisin Englannista, jossa St James's Place (SJP) -rahastoon kohdistettiin yritti aktivistien väliintuloa PrimeStone Capitalin viime kuussa. Ostettuaan 1.2 prosentin osuuden yrityksestä rahasto lähetti avoin kirje SJP: n hallitukselle, joka haastaa heidän viimeaikaisen kokemuksensa ja vaatii kohdennettuja parannuksia. PrimeStone-manifestin viillon tai omaperäisyyden puute merkitsi kuitenkin sitä, että SJP pyyhkäisi sen suhteellisen helposti pois, eikä sen osakekurssiin ollut juurikaan vaikutusta. Kampanjan kauhistuttava luonne ja tulos ovat osoitus viime vuosien kasvavasta trendistä - ja sellaisesta, joka voitaisiin asettaa voimakkaammaksi Covid-19: n jälkeisessä yhteiskunnassa.

PrimeStone ei pysty inspiroimaan

PrimeStone-leikki sai aktivistisijoittajien suosiman perinteisen muodon; hankittuaan vähemmistöosuuden SJP: stä, rahasto yritti joustaa lihaksiaan korostamalla nykyisen hallituksen havaitut puutteet 11 sivun ohjuksessa. Kirjeessä yksilöitiin muun muassa yrityksen paisunut yritysrakenne (yli 120 osastopäällikkö palkanlaskennassa), Aasian etujen merkitseminen ja osakekurssien heikkeneminen (osakkeet ovat laskenut 7% vuodesta 2016). He tunnistivat myöskallista kulttuuria”SJP: n takahuoneessa ja teki epäedullisia vertailuja muihin menestyviin alustayrityksiin, kuten AJ Bell ja Integrafin.

Vaikka joillakin kritiikoilla oli pätevyyselementtejä, yksikään niistä ei ollut erityisen uutta - eivätkä ne maalanneet täydellistä kuvaa. Itse asiassa useilla kolmansilla osapuolilla on tule puolustukseen SJP: n hallituksesta ja huomautti, että yrityksen laskusuhdanteen rinnastaminen AJ Bellin kaltaisten etujen nousuun on epäoikeudenmukaista ja liian yksinkertaista ja että kohtuullisempiin kosketuskiviin, kuten Brewin Dolphin tai Rathbones, asetettu SJP pitää omaa huomattavan hyvin.

PrimeStonen kehotukset SJP: n suurista menoista saattavat pitää vettä, mutta he eivät tunnusta, että suuri osa tästä panoksesta oli väistämätöntä, koska yritys joutui noudattamaan sääntelymuutoksia ja alistui tulojen vastatuuleen, jota se ei voi valvoa. Vaikuttava suorituskyky kilpailijoitaan vastaan ​​vahvistaa, että yritys on käsitellyt pandemian pahentamia toimialakohtaisia ​​asioita, joita PrimeStone ei yksinään ole täysin tunnustanut tai käsitellyt.

URW: lle on tulossa hetkellinen äänestys

Kyseessä on samanlainen tarina kanavan toisella puolella, jossa ranskalainen miljardööri Xavier Niel ja liikemies Léon Bressler ovat keränneet 5%: n osuuden kansainvälisestä kauppakeskusoperaattorista Unibail-Rodamco-Westfieldistä (URW) ja ottavat käyttöön anglosaksisen aktivistin sijoittajan taktiikat URW: n turvaamiseksi. hallituksen istuimet itselleen ja työnnä URW riskialttiiksi strategiaksi nostaakseen osakkeensa hintaa lyhyellä aikavälillä.

On selvää, että kuten useimmat vähittäiskaupan yritykset, URW tarvitsee uuden strategian pandemian aiheuttaman taantuman torjumiseksi, erityisesti kun otetaan huomioon sen suhteellisen korkea velka (yli 27 miljardia euroa). Tätä varten URW: n hallitus toivoo voivansa käynnistää RESET-projekti, jonka pääomankorotus on 3.5 miljardia euroa, jotta voidaan säilyttää yhtiön hyvä sijoitusluokan luottoluokitus ja varmistaa jatkuva pääsy kaikille tärkeille luottomarkkinoille samalla vähennettäessä vähitellen ostoskeskustoimintaa.

Niel ja Bressler haluavat kuitenkin luopua 3.5 miljardin euron pääoman korotuksesta yrityksen Yhdysvaltain salkun - kokoelman arvostettujen kauppakeskusten - myynnin hyväksi. todistettu vastustaa muuttuvaa vähittäisympäristöä - maksaa velat. Aktivistisijoittajien suunnitelmaa vastustavat monet kolmannet osapuolet, kuten Proxinvest että Lasi Lewis, jälkimmäisen kutsumalla sitä "liian riskialttiiksi gambitiksi". Ottaen huomioon, että luottoluokituslaitoksella Moody'silla on ennusti 18 kuukauden vuokratulojen lasku, joka todennäköisesti kärsii kauppakeskuksista - ja on jopa edennyt varoittamaan, että RESET-aloitteen pääomankorotuksen toteuttamatta jättäminen voi johtaa URW-luokituksen heikentymiseen - näyttää todennäköiseltä, että Niel ja Bressler tavoitteet torjutaan 10. marraskuutath osakkeenomistajien kokouksessa samalla tavalla kuin PrimeStone on ollut.

Pitkän aikavälin kasvu lyhyellä aikavälillä

Muualla näyttää olevan myös Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey voittaa korkean profiilin aktivistisijoittajan Elliott Managementin yritys syrjäyttää hänet roolistaan. Vaikka äskettäinen valiokunnan kokous suostui joihinkin Elliottin vaatimuksiin, kuten hallituksen toimikausien lyhentäminen kolmesta vuodesta yhteen, se päätti julistaa uskollisuutensa toimitusjohtajalle, joka oli valvonut osakkeenomistajien kokonaistuottoja. 19% ennen Elliottin osallistumista sosiaalisen median behemothiin aiemmin tänä vuonna.

Voisiko olla, että aktivistisijoittajat menettävät painoarvonsa muualla markkinoilla toteutettujen epätyypillisten innoittamattomien kampanjoiden ja koko sektorin taantumisen rinnalla? Jo pitkään he ovat kiinnittäneet huomiota hankkeisiinsa räikeiden kiusausten ja rohkeiden ennusteiden avulla, mutta näyttää siltä, ​​että niin yritykset kuin osakkeenomistajatkin ovat saamassa kiinni siitä, että heidän lähestymistapansa takana on usein kohtalokkaita puutteita. Nimittäin keskittyminen osakekurssin lyhytaikaiseen inflaatioon pitkäaikaisen vakauden vahingoksi paljastuu, kun se on vastuutonta uhkapeliä - ja epävakaassa Covid-jälkeisessä taloudessa kohtuullinen varovaisuus on todennäköisesti arvostettu välittömän yläpuolelle. voittoa kasvavan säännöllisyyden myötä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Venäjä on käynnistänyt propagandakampanjan Oxfordin yliopiston tutkijoiden kehittämän koronavirusrokotteen levittämiseksi

Julkaistu

on

Kremliä syytetään seerumin pelon levittämisestä väittäen, että se muuttaa ihmiset apinoiksi. Venäläiset perustavat ehdotuksen siihen, että rokote käyttää simpanssavirusta. Venäläiset ovat levittäneet pääministeri Boris Johnsonin kuvia ja meemejä, jotka näyttävät ”jetiltä”. Sen otsikko on: "Pidän isojalkarokotteestani".

Ja muut osoittavat ”apina” -tutkijan, jolla on ruisku ja työskentely hoidon parissa.

Apinalla on AstraZeneca-laboratoriotakki.

Farmaseuttinen jättiläinen on rokotteen kehittämisen eturintamassa.

Viime kuussa London Globe ja EU-toimittaja esittivät tarinoita Venäjän kampanjasta.

Molemmat julkaisut ovat sittemmin poistaneet kaksi artikkelia verkkosivustoistaan.

Kustantaja Colin Stevens sanoi:

”Tarinan antoi meille freelance-toimittaja Brysselissä.

"Timesin tutkinnan jälkeen tiedämme kuitenkin, että tarinalla ei ole perustaa.

”Kun kuulin tarinoiden olevan vääriä, ne vietiin heti.

"Valitettavasti olemme olleet haluttomia uhreja Venäjän kampanjalle, joka halventaa Oxfordin yliopiston tutkijoiden tekemää erinomaista työtä.

”Jopa parhaat jäävät kiinni yhä uudelleen. Jopa Times huijasi julkaisemalla väärennettyjä "Hitlerin päiväkirjoja" muutama vuosi sitten. "

AstraZenecan toimitusjohtaja Pascal Soriot tuomitsi yritykset heikentää heidän työtä.

Hän sanoi: "AstraZenecan ja monien muiden yritysten ja laitosten tutkijat ympäri maailmaa työskentelevät väsymättä rokotteen ja terapeuttisten hoitojen kehittämiseksi tämän viruksen voittamiseksi.

"Mutta riippumattomat asiantuntijat ja sääntelyvirastot ympäri maailmaa päättävät lopulta, onko rokote turvallinen ja tehokas ennen kuin se hyväksytään käyttöön.

”Vääristymät ovat selkeä riski kansanterveydelle.

"Tämä pätee erityisesti nykyisen pandemian aikana, joka vaatii edelleen kymmeniä tuhansia ihmishenkiä, häiritsee merkittävästi elintapojamme ja vahingoittaa taloutta."

Professori Pollard, joka on lasten infektioiden ja immuniteetin professori Oxfordin yliopistossa, kertoi BBC Radio Four's Today -ohjelmalle:

"Tyyppirokotteemme on hyvin samanlainen kuin monet muut rokotteet, mukaan lukien venäläinen rokote, jotka kaikki käyttävät ihmisten tai simpanssien tavallista kylmävirusta.

”Kehollemme virukset näyttävät samalta.

"Meillä ei oikeastaan ​​ole yhtään simpansseja mukana rokotteen valmistuksessa, koska kyse on viruksesta, eikä eläimistä, joita se saattaa yleisemmin

Samaan aikaan lääkäri Hilary Jones kertoi Hyvää huomenta Britannialle, että disinformaatioyritykset olivat "täysin naurettavia ja häpeällisiä".

Hän lisäsi:

"Oxfordilla on upea maine; he tekevät tämän perusteellisesti ja katsovat tuhansia ihmisiä kaikista eri ryhmistä ja ikäisistä.

"He tekevät tämän turvallisesti ja tehokkaasti, ja venäläisten on yritettävä peittää, mitä he yrittävät tehdä, koska osa rokotteesta tulee simpanssimateriaalista, on täysin naurettavaa ja häpeällistä.

"Laitoin rahani Oxfordiin joka kerta."

Venäjän suurlähetystön edustaja Lontoossa sanoi: "Ehdotus, että Venäjän valtio voi harjoittaa kaikenlaista propagandaa AstraZeneca-rokotetta vastaan, on itsessään esimerkki disinformaatiosta.

"Sen tarkoituksena on selvästi heikentää Venäjän pyrkimyksiä torjua pandemia, mukaan lukien hyvä yhteistyö, jonka olemme tehneet Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa tällä alalla."

 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa