Liity verkostomme!

Puola

Euroopan parlamentin jäsen Kolaja: Pegasusta käytettiin vakoilemaan Puolan oppositiota, toimittajia ja yleisiä syyttäjiä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tänään (21. syyskuuta) Euroopan parlamentin PEGA-valiokunnan tehtävä tutkia Pegasus-vakoiluohjelmien käyttöä Puolassa päättyi. Valiokunta ja sen merirosvopuolueen jäsen Marcel Kolaja, Euroopan parlamentin jäsen ja kvestori, rekisteröivät vakoiluohjelmien oston, käytön ja valvonnan vakavista kansallisen ja EU-lainsäädännön rikkomuksista. PEGA-valiokunta pahoittelee, että Puolan hallitus kieltäytyi vastaamasta näihin vakaviin syytöksiin liittyviin kysymyksiin.

Puolan hallitus osti Pegasuksen laittomasti ja käytti uhrien tukemiseen vähintään 5 miljoonaa euroa Justice Support Fund -rahastosta. "Viime päivien kuulemisten mukaan on selvää, että Puolan hallitus on ostanut vakoiluohjelmat laittomasti. Valitettavasti Puolan hallitus kieltäytyi yhteistyöstä, joten emme tiedä uhrien kokonaismäärää ja tartunnan saaneiden laitteiden määrää. PEGA-komitea tutkii myös, kuinka monessa jäsenvaltiossa Pegasus-vakoiluohjelmaa on käytetty. Vain muutama jäsenvaltio on ilmoittautunut, joten emme voi edes sanoa, käyttävätkö ne edelleen sitä", Pirate Partyn Euroopan parlamentin jäsen Marcel Kolaja päättää kolmipäiväisen työnsä jälkeen. tehtävä.

Tehtävän aikana pidettyjen tapaamisten mukaan Pegasus-ohjelmistoa käytettiin yli 60 tapauksessa. Ohjelmisto itsessään pystyy jättämään tuskin jälkiä, mikä tekee sen löytämisen lähes mahdottomaksi. Tutkinnan mukaan uhreja vakoiltiin jopa kaikkein intiimimpien hetkien tai vaalikampanjoiden aikana. Puolan hallitukselta puuttuu toimia "Puolan hallitukselta puuttuu konkreettisia toimia asian käsittelemiseksi. Meidän on myös painostettava Euroopan komissiota ja sen on toimittava. On myös tärkeää saada Euroopan unionin neuvosto mukaan. jossa Tšekki on puheenjohtajamaana vuoden loppuun asti. Olen myös huolissani Puolan ensi vuoden vaalien eheydestä", Kolaja selittää skandaalin tutkinnan seuraavat vaiheet.

PEGA-komitean kysyessä suurin osa jäsenvaltioista ei ole kommentoinut, ovatko ne ostaneet ja käyttäneet tai käyttävätkö ne edelleen Pegasusta tai vastaavia vakoiluohjelmia. Kukaan Puolan hallituksen jäsenistä ei osallistunut tutkimukseen. Taustaa: Pegasus on israelilaisen kybervakoiluyrityksen NSO Groupin kehittämä vakoiluohjelma. 14 Euroopan hallitusta on ostanut sen muutaman viime vuoden aikana. Nyt hallituspuolueiden poliitikkoja syytetään vakoiluohjelmien käyttämisestä oppositiopoliitikkoihin ja toimittajiin. Tietoturva-aukkoja hyödyntäen Pegasusta voidaan käyttää salaisesti iOS- ja Android-järjestelmillä varustettujen mobiililaitteiden ohjaamiseen. Vakoiluohjelma pystyy lukemaan tekstiviestejä, tallentamaan puheluita, keräämään salasanoja, hallitsemaan laitetta, seuraamaan sijaintia ja jopa käyttämään kameraa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa