Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU:n komissio on sitä mieltä, että Puolan elvytyssuunnitelma ansaitsi hyväksynnän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin valtuuskunnan puheenjohtaja Sophie in't Veld osallistuu tiedotustilaisuuteen kaksipäiväisen Maltan poliittista tilannetta koskevan tiedonhankintamatkan jälkeen Vallettassa, Maltalla 2. joulukuuta 4.

Euroopan komissio ilmoitti maanantaina (29. elokuuta) kannattavansa täysin ehdotustaan ​​Puolan elvytyssuunnitelman hyväksymisestä sen jälkeen, kun neljä eurooppalaisten tuomareiden yhdistystä pyysi EU-tuomioistuinta kumoamaan sen, koska suunnitelmassa ei otettu huomioon EU:n aiempia tuomioita.

EU:n valtiovarainministerit hyväksyivät komission kiistanalaisen suosituksen perusteella kesäkuussa Puolan elvytyssuunnitelman, joka tasoittaa tietä noin 35 miljardin euron (34.99 miljardin dollarin) avustuksina ja lainoina Varsovalle, kun se täyttää tietyt ehdot.

Mutta neljä eurooppalaisten tuomareiden yhdistystä - Euroopan hallintotuomarien liitto, Euroopan tuomareiden liitto, Rechters voor Rechters ja Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés - vaativat EU:n yleistä tuomioistuinta sunnuntaina kumoamaan ministerien ja komission päätökset.

Yhdistykset sanovat, että komission suositus ja ministerien myöhempi hyväksyntä pitäisi hylätä, koska EU:n korkein oikeus päätti heinäkuussa 2021, että Puolan kansallismielisen hallituksen oikeuslaitokseen tekemien laittomien muutosten vuoksi jäädytetyt puolalaiset tuomarit on palautettava välittömästi.

Komissio oli kuitenkin hyväksynyt Varsovan kanssa käydyissä neuvotteluissa, että erotettuihin tuomareihin kohdistuu yli vuoden pituinen uudelleentarkastelumenettely, jonka lopputulos on epävarma - EU-tuomioistuinten päätöstä nimenomaisesti huomioimatta.

"Otamme huomioon tämän oikeustoimen neuvoston päätöstä vastaan ​​hyväksyä Puolan elvytys- ja sietokykysuunnitelma", komission tiedottaja sanoi.

"Komissio tukee täysin neuvostolle esittämäänsä ehdotusta hyväksyä suunnitelma, jonka tavoitteena on nostaa oikeussuojan tärkeiden näkökohtien vaatimuksia ja edistää näin investointi-ilmapiirin parantamista", hän sanoi.

Mainos

Liberaalisen Renew-ryhmän europarlamentaarikko Sophie in 't Veld sanoi lausunnossaan, että hän lobbaa tulevina viikkoina, jotta Euroopan parlamentti liittyisi tapaukseen tuomariyhdistysten tukemiseksi.

Puola ei ole vielä täyttänyt yhtään EU:n hyväksynnässä suunnitelmalleen asetettua ehtoa, joten maksut ovat epätodennäköisiä lähiaikoina.

Mutta jos EU-tuomioistuin peruuttaisi suunnitelman hyväksynnän, se sulkeisi maksuvaihtoehdon kokonaan, ellei Puola suostuisi muuttamaan elvytyssuunnitelmaansa pannakseen täysimääräisesti täytäntöön EU:n tuomioistuimen aiemman päätöksen.

($ 1 = € 1.0003)

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa