Liity verkostomme!

general

Uusien oleskelulupien määrä EU:ssa nousi lähelle pandemiaa edeltävää tasoa vuonna 2021

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Oleskelulupien määrä Euroopan unionissa oli ensimmäistä kertaa lähellä pandemiaa edeltävää tasoa. Viime vuonna blokkijohtaja oli Puola, mikä johtuu pääasiassa työperäisestä muuttoliikkeestä, kun taas Ranska houkutteli tilastokeskuksen mukaan paljon opiskelijoita.

Meneillään olevasta pandemiasta huolimatta ensimmäisen EU-oleskeluluvan saaneiden EU:n ulkopuolisten kansalaisten määrä nousi 31 prosenttia 2,952,300 2020 2,955,300:aan vuonna 2019, mikä on hieman enemmän kuin edellisenä vuonna. Tämä on vain hieman vähemmän kuin vuonna XNUMX myönnetyt XNUMX XNUMX XNUMX lupaa.

Tämä johtui ensisijaisesti työllisyydestä, jonka osuus vuonna 1.3 oli 2021 miljoonaa lupaa, ja koulutuksesta.

Puolan ensimmäistä oleskelulupaa myönnettiin lähes miljoona, mikä on 33 prosenttia blokin kokonaismäärästä. Näistä luvista 790,100 666,300 liittyi työhön, ja XNUMX XNUMX ukrainalaista allekirjoitti kahdenväliset sopimukset.

Alankomaat, Ranska, Italia ja Espanja seurasivat esimerkkiä. EU:n kuuden jäsenvaltion osuus kaikista vuonna 75 myönnetyistä EU-luvista oli noin kolme neljäsosaa (2021 %).

Eniten ukrainalaisille myönnettiin viime vuonna oleskelulupia noin 30 prosenttia. Loput 10 % uusista oleskeluluvista myönnettiin Valko-Venäjän ja Marokon kansalaisille.

Ranska oli EU-maiden ulkopuolisten maiden opiskelijoiden suosituin kohde. Vuonna 2021 Kiinan kansalaisille myönnettiin 90,600 XNUMX lupaa.

Mainos

Vuonna 2021 brasilialaisille myönnettyjen lupien määrä laski 14 % ja syyrialaisille 22 %.

Eurostat totesi, että moniin uusiin maahanmuuttajiin vaikuttivat heidän maanvalintansa maantieteellisen läheisyyden, historiallisten ja/tai kielellisten yhteyksien tai vakiintuneen siirtotyöläisten verkoston perusteella.

Vaikka ukrainalaiset ja valkovenäläiset asuivat mieluummin Puolassa, brasilialaiset ja marokkolaiset houkuttelivat maan naapurimaita, kun taas Espanja, Portugali ja Ranska olivat suosittuja valintoja kolumbialaisten, kolumbialaisten, brasilialaisten ja ukrainalaisten keskuudessa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa