Liity verkostomme!

general

Puolan entinen presidentti Walesa on sairaalassa tulehduksen vuoksi

SHARE:

Julkaistu

on

Puolan entinen presidentti Lech Walesa osallistui Puolan Gdanskissa, Puolassa, 10. lokakuuta 2021 järjestettävään mielenosoitukseen Puolan jäsenyyden tukemiseksi Euroopan unionissa sen jälkeen, kun maan perustuslakituomioistuin päätti perustuslain ensisijaisuudesta EU:n lainsäädäntöön heikentäen Euroopan yhdentymisen perusperiaatetta. .

Lech Walesa, Puolan entinen presidentti ja Solidaarisuuden ammattiyhdistysjohtaja, joka näytteli johtavaa roolia kommunismin kaatumisessa, on sairaalassa tulehduksen vuoksi ja jää siellä ainakin viikon, hänen tiedottajansa sanoi maanantaina (8. elokuuta).

Alun perin telakkasähköasentaja Gdanskin pohjoisessa satamakaupungissa, Walesasta tuli kylmän sodan päättäneiden historiallisten muutosten symboli, joka johti Solidarity-ammattiyhdistysliikettä, joka toi siirtymisen vapaaseen markkinatalouteen vuonna 1989.

Walesa julkaisi sunnuntaina Facebookissa kuvan makaamassa sairaalasängyssä ja tekstissä "Se tapahtuu".

78-vuotiaan Nobelin rauhanpalkinnon saajan tiedottaja sanoi, että Walesalla oli infektio ja hän jää sairaalaan tällä viikolla, mutta kieltäytyi antamasta lisätietoja.

Walesa kävi läpi COVID-infektion tammikuussa. Hän on kärsinyt huonosta terveydestä viime vuosina ja joutui sydänleikkaukseen vuonna 2021.

Hän toimi presidenttinä vuosina 1990-1995 ja oli kommunistisen Puolan ensimmäinen johtaja.

Mainos

Viime vuosina hän arvosti ankarasti Puolan hallitsevia nationalisteja, lakia ja oikeutta (PiS), jotka puolestaan ​​ovat arvostelleet syvästi siirtymistä kommunismista Walesan johtamaan vapaaseen markkinatalouteen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa