Liity verkostomme!

Puola

Energiasodan keskellä Puolan tuuliteollisuus on ristiriidassa hallituksen määräysten kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Puolan merituulivoimateollisuuden edustajat eivät ole tyytyväisiä äskettäin hyväksyttyyn muutokseen, joka säätelee offshore-tuulipuistohankkeiden sertifiointia Puolan merialueilla.

Oliwia Mroz Polish Wind Energy Associationista kertoi EU Reporterille, että uusi muutos aiheuttaa sijoittajille liiallisen taakan uudella sertifiointijärjestelmällään.

”Tämän määräyksen sisällön mukaan ei ainoastaan ​​investoinnin offshore-osa (säätiö, turbiini, offshore-sähkökaapelit) on sertifioitava, vaan myös sähköevakuointiinfrastruktuurin onshore-osa, mukaan lukien onshore-osuus. kaapeli ja maassa sijaitseva sähköasema. Tällaisia ​​määräyksiä ei sovelleta missään päin maailmaa, ei kehittyvillä eikä kokeneilla markkinoilla”, hän jatkoi.

Puolan presidentin kanslia näkee asiat toisin. Viime torstaina julkaistussa lehdistötiedotteessa sertifiointijärjestelmä tarjoaa "asianmukaiset mekanismit tuulipuistojen ja laitteiden suunnittelun, rakentamisen ja toiminnan valvontaan".

Kolme tyyppistä sertifikaattia, jotka edustavat teollisuuden ja päättäjien välistä kiistakohtaa, täyttävät seuraavat tehtävät: suunnittelun vaatimustenmukaisuustodistus, joka vahvistaa, että rakennushanke on tuulipuiston teknisten standardien mukainen; todistus, joka vahvistaa rakennusprosessin yhdenmukaisuuden rakennushankkeen kanssa; sekä käyttöturvallisuustodistus, joka vahvistaa offshore-tuulipuiston tai laitesarjan asianmukaisen kunnossapidon ja huollon dokumentoinnin täydellisyyden ja oikeellisuuden.

Ensimmäinen on myönnettävä määräämättömäksi ajaksi, toinen - enintään 5 vuodeksi ja kolmas - enintään 5 vuodeksi ja se on uusittava viimeistään 3 kuukautta ennen määräajan päättymistä. käyttöturvallisuustodistus.

Puolan tuulienergia-yhdistys, joka koostuu Puolan tuulivoimamarkkinoilla toimivista yrityksistä, kertoi EU Reporterille, että sertifikaatit ovat sijoittajalle liiallinen taakka sekä suuria organisatorisia ongelmia. Tämä voi tarkoittaa sekä investointien kustannuksia ja ajoitusta että maamme energiapoliittisten tavoitteiden saavuttamista, PWEA kertoi EU Reporterille.

Mainos

Puola muuttaa meriturvallisuuslakia

Puolan presidentin viime viikolla allekirjoittama meriturvallisuuslain muutos tarjoaa uuden järjestelmän, jolla sähköä siirretään offshore-tuulipuistosta maihin Puolan Itämeren talousvyöhykkeellä.

Tämä muuttaa Puolan merialueita ja merenkulun hallintojärjestelmää koskevia määräyksiä.

Tarkemmin sanottuna on otettu käyttöön vaatimus, joka tarkoittaa, että tekosaarten, rakenteiden ja laitteiden rakentamiseen tai käyttöön Puolan Itämeren alueilla tarvitaan nyt uusi lupa. Myös voimansiirrossa mantereelle käytettäville laitteille lupa voidaan myöntää vasta hakijan täyttäessä esiehdot. Laki tulee voimaan 14 päivän kuluttua sen tiedoksi antamisesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa