Liity verkostomme!

Puola

Puolan uusi rajamuuri osoittaa, että EU on tuhonnut Valko-Venäjän

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

14. lokakuuta esitettiin lakiesitys muurin rakentamisen aloittamisesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalle alahuone hyväksyi Puolan parlamentista. Maan senaatti äänestää suunnitelmista tulevina viikkoina, kun hallitseva "Laki ja oikeus" -puolue on heittänyt painonsa niiden taakse, selkeästi epätoivoisesti pysäyttääkseen Valko-Venäjältä tulevan pakolaisvirran.

Siirtolaisten lähde on Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukašenka, jonka hallinto kesti a joukko pakotteita Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja EU asettivat sille tänä kesänä, ja sitä pidetään laajalti tehottomana ja ristiriitaisena rakentavana. Lukašenka on nyt tunnistanut haavoittuvassa asemassa olevat pakolaiset tehokkaaksi keinoksi lyödä takaisin.

Lukašenkon tahallisesta provokaatiosta huolimatta rajamuurin rakentaminen on todiste siitä, että Euroopan johtajat ovat sulkeneet pois yrityksen ratkaista kriisi diplomaattisin keinoin. Sen sijaan näyttää siltä, ​​että he ovat luopuneet Valko-Venäjästä ja sen kansasta, kun uusi rajamuuri vetää jälleen rautaesiripun Euroopan yli.

Syntyy siirtolaiskriisi

Kesällä Lukašenka alkoi tarjota eristäytyneenä, mutta lännen kauppa- ja taloudellisia pakotteita joutumatta. viisumiton maahantulo Valko-Venäjälle pakolaisille ympäri maailmaa. Hänen hallituksensa on rakentanut yhteydet ihmissalakuljettajien verkostoon, joka kuljettaa äskettäin saapuneet siirtolaiset EU:n itärajalle ja sitten turvaa heidän pääsyn blokkiin.

Valko-Venäjän hallitus jopa perii maksun jokaisesta salakuljettajille antamastaan ​​pakolaisesta, ja molempien osapuolten ponnistelujen seurauksena Puolan rajavoimat ovat kerrotaan joutuneen pysäyttämään 16,000 XNUMX siirtolaista maahantulon jälkeen elokuusta lähtien. Luvut osoittavat kuitenkin, että suuret joukot onnistuvat edelleen välttämään havaitsemisen ja pääsemään Länsi-Eurooppaan.

Maahanmuuttajat, jotka olemme rajalla kiinni otetut joutuvat ankarille olosuhteille EU:n pidätyskeskuksissa, ja blokin sairas vastaus nykyiseen pakolaisaaltoon muistuttaa vuoden 2016 siirtolaiskriisiä ja Välimerellä tuona vuonna menetettyjä ihmishenkiä.

Mainos

EU:n kiinnostuksen puute diplomatiaa kohtaan

Katkaisemalla suhteet Valko-Venäjään EU on väistänyt pragmatismin ja valinnut sen sijaan rajamuurin ensisijaiseksi diplomatiaksi. Mitä tulee muurin rahoitukseen, vanhempi puolalainen poliitikko äskettäin kommentoinut että se maksaisi yli 110 miljoonaa euroa, mutta hallituksen viralliset arviot paljastivat, että luku saattaa olla jopa 350 miljoonaa euroa.

Vaikka alkukustannukset ja väistämättömät kaupan häiriöt symboloivat rakennuksen rakentamisen taloudellisia seurauksia. tosiasiallinen Keski- ja Itä-Euroopan välinen pato, Valko-Venäjän kansa kantaa lopulta suurimman taakan.

Taloudellinen eristyneisyys lännestä on vahingoittanut heidän teollisuuttaan, erityisesti niitä kaliumkloridin (potaskan) tuottajat, mutta ei onnistunut syrjäyttämään sortavaa Lukashenkoa. Tämän seurauksena Valko-Venäjän hallitus on kääntynyt itään Vladimir Putinin puoleen, joka on ollut aivan liian iloinen voidessamme tarjota taloudellista ja sotilaallista apuavetäen näin Valko-Venäjän syvemmälle kiertoradalle.

Tämä kehitys on pahaenteinen merkki siitä, että maiden välinen liitto ei ole kaukana, ja monet EU:n poliittiset tahot vaativat blokkia harkitsemaan uudelleen strategiaansa ja jättämään Valko-Venäjän pois. Gerald Knaus, European Stability Initiativen (ESI) puheenjohtaja on väittänyt, että Kun Lukašenka on lujasti vallassa ja pelaa kovaa palloa, EU:n strategia ei voi olla vain sitoutumista "julmuuden kilpailu".

Sen sijaan Knaus on vaatinut diplomaattisen vuoropuhelun aloittamista blokin ja Valko-Venäjän välillä tavoitteena "ihmishenkien suojeleminen ja ihmisarvon suojeleminen". Lukašenkon hallitukselle asetettujen pakotteiden kumoaminen vastineeksi demokraattisista ja humanitaarisista uudistuksista nähdään pragmaattisena ja moraalisena ratkaisuna pahenevaan siirtolaiskriisiin.

Toinen Berliinin muuri

EU näkee itsensä edistyksellisenä organisaationa ja Euroopan komissiona on sen nimenomaisesti ilmoittanut sen ulko- ja turvallisuuspolitiikka "perustuu diplomatiaan ja kansainvälisten sääntöjen kunnioittamiseen". Siinä mainitaan kauppa, humanitaarinen apu ja kehitysyhteistyö EU:n toimien ytimessä maailmanlaajuisesti, mutta Valko-Venäjän kriisi kertoo toisenlaisen tarinan.

Valistunut diplomatia, kenties EU:n perusarvo, on unohdettu, ja tavallisten valkovenäläisten elämä on huonontunut sen seurauksena. Varmistaakseen, että heidän demokraattiset vapaudensa palautetaan, EU:n olisi otettava huomioon Gerald Knausin kaltaisten asiantuntijoiden neuvoja, perääntyessään Trump-tyylisestä rajastaan ​​ja tehottomasta pakotepolitiikastaan ​​ja ryhtymällä rakentaviin neuvotteluihin Lukašenkon hallinnon kanssa.

Berliinin muurin pystyttäminen vuonna 1945 johti lähes puolen vuosisadan ajan pysähtyneeseen elintasoon Itä-Euroopassa Kremlin rautaisen nyrkin alla, ja EU on tuomitsemassa Valko-Venäjän samanlaiseen kohtaloon.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa