Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Puola käänsi vesitykillä kiviä heitteleviä siirtolaisia ​​Valko-Venäjän rajalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Puolan turvallisuusjoukot käänsivät vesitykeillä siirtolaisia ​​vastaan, jotka heittivät kiviä Valko-Venäjän rajan yli, jonne tuhannet ovat kokoontuneet kaoottiseen yritykseen päästä Euroopan unioniin, viranomaisten jakamat videomateriaalit osoittivat tiistaina (16. kirjoittaa Pawel Florkiewicz, Joanna Plucinska, Andrius Sytas Vilnassa ja Charlotte Bruneau Bagdadissa.

Kriisi on saanut EU:n valmistelemaan lisäpakotteita Valko-Venäjää vastaan, jota se syyttää yrityksestä horjuttaa blokkia työntämällä siirtolaisia ​​laittomasti rajan yli.

Puolan hallituksen tiedottajan ja puolustusministeriön jakamat kuvamateriaalit osoittivat kriisin pahenemisen edelleen rajalla, jonne Valko-Venäjän puolelle on viime viikon aikana kerääntynyt yhä enemmän siirtolaisia.

"Huomio, huomio, jos et noudata käskyjä, sinua vastaan ​​käytetään voimaa", sanoi kaiutinviesti, joka oli suunnattu esineitä heitteleville siirtolaisille yleisradioyhtiön TVP:n kuvien mukaan.

Siirtolaiset heittivät puolalaisia ​​sotilaita pulloilla ja puutukilla ja yrittivät murtautua aidan läpi kepeillä, video osoitti.

Sisäministeriön mukaan poliisi loukkaantui vakavasti rajan yli heittäneestä esineestä ja oli sairaalassa epäiltynä kallonmurtuman takia.

Puolan puolustusministeriö kertoi twiitissä, että Valko-Venäjän viranomaiset olivat antaneet siirtolaisille äänikranaatteja heitettäviksi puolalaisia ​​sotilaita ja rajavartijoita kohti.

Mainos

EU sanoo, että Valko-Venäjä rohkaisee siirtolaisia ​​ylittämään rajan kostoksi aikaisemmista pakotteista, jotka johtuvat viime vuonna presidentti Aleksanteri Lukašenkon kiistanalaista uudelleenvalintaa vastaan ​​suunnattujen mielenosoitusten tukahduttamisesta.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi olevansa syvästi huolissaan siitä, kuinka Valko-Venäjä vaaransi haavoittuvien siirtolaisten hengen.

Venäjän läheinen liittolainen Valko-Venäjä sanoi, että väitteet sen ruokkineen rajakriisiä olivat "absurdit". Lukašenka soitti tiistaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa keskustellakseen kriisistä, kertoi Valko-Venäjän uutistoimisto BELTA.

Puolan viranomaiset sanoivat heille kerrottiin maanantaina Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Lukašenkon välisestä puhelusta, kun he keskustelivat siirtolaisten avustamisesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisten sotilaiden seisovan vartioimassa aidan edessä, kun siirtolaiset yrittävät ylittää Valko-Venäjän ja Puolan rajan Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolassa 16. MA/Handout REUTERSin kautta
Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisia ​​lainvalvontaviranomaisia, jotka seisovat vartiossa ja käyttävät vesitykkiä siirtolaisia ​​vastaan ​​Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla Puolassa 16. MA/Handout REUTERSin kautta .
Puolan lainvalvontaviranomaiset käyttävät vesitykkiä maahanmuuttajiin, jotka yrittävät ylittää Valko-Venäjän ja Puolan rajan Bruzgi - Kuznican tarkastuspisteessä Grodnon alueella, Valko-Venäjällä 16. marraskuuta 2021. Leonid Scheglov/BelTA/Handout kautta REUTERS

1/5

Pysäytyskuva, joka on otettu Puolan puolustusministeriön julkaisemasta monistevideosta, näyttää puolalaisia ​​lainvalvontaviranomaisia, jotka seisovat vartiossa ja käyttävät vesitykkiä siirtolaisia ​​vastaan ​​Kuznica - Bruzgi -tarkastuspisteessä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla Puolassa 16. . MON / moniste kautta REUTERS .https: //platform.twitter.com/embed/Tweet.html? creatorScreenName = Reuters & dnt = false & embedId = twitter-widget-2021 ja ominaisuudet = eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY0va29llX2V2cGlyYXRpb4iOnsiYnVja24V2IjoxMjA0NjAwLCJ5ZXJzaW2uIjpudWxsfSwidGZ9X3hvcml2b6fdHdlZXRfZW25iZWRfOTU1NSI1eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ6ZXJzaW2uIjpudWxsfSwidGZ9X3NwYWNlX3NhcmQiOnsiYnVja2V2Ijoib0ZmIiwidmVyc2lvbiI2bnVsbH6 ja runko = false & hideCard = false & hideThread = false & id = 19 & lang = fi & alkuperä = https% 1460332720652009481A % 3F% 2Fwww.reuters.com% 2Fworld% 2Feurope% 2Fpoland-käännökset-vesi-tykki-rock-heitto muuttajat ylittävän-2% 2021F & sessionId = 11ddc16f2f1af7b38cf17162ded55c44d359de6 & siteScreenName = Reuters ja teema = light & widgetsVersion = f059% 29A8 & width = 001879px

PESSIMISTISET TULOKSET

Puolan hallituksen tiedottaja sanoi, että hallitus keskustelee kriisistä virallisten neuvottelujen aloittamisesta Naton liittolaisten kanssa.

"Valmistaudumme pessimistiseen lopputulokseen - että tämä konflikti voi kestää kuukausia", tiedottaja Piotr Muller sanoi tiedotustilaisuudessa.

Puolan viranomaisten mukaan yli 20,000 XNUMX poliisin, rajavartiolaitoksen ja armeijan jäsentä vahvistaa rajaa, jonne siirtolaiset ovat kokoontuneet Puolan Kuznican kaupungin lähelle.

Arviolta 4,000 XNUMX siirtolaista on rajalla, ja monet sanovat, että Valko-Venäjän viranomaiset eivät salli heidän palata Minskiin.

Puolan hallituspuolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski sanoi, että hänen maansa on hybridisodan edessä.

"Meillä on hybridisota, mutta todellinen sota aseineen ei ole horisontissamme. Olemme edessämme arvaamattoman vihollisen kanssa", Kaczynski sanoi Puolan yleisradiolle.

Irak puolestaan ​​suunnitteli evakuointilennon Minskistä torstaina. Toistaiseksi noin 150-200 Minskissä jo olevaa irakilaista on rekisteröitynyt lentämään kotiin.

Muilla rajalla olevilla irakilaisilla on ollut vaikeuksia rekisteröityä. "Työskentelemme asiaa Valko-Venäjän viranomaisten kanssa", sanoi Irakin Venäjän ja Valko-Venäjän konsuli Majid al-Kinani.

"Luku vaihtelee, koska ihmiset ovat jumissa Valko-Venäjän rajalla Puolan tai Liettuan kanssa, eivätkä Valko-Venäjän viranomaiset ole toistaiseksi saaneet valtuuksia palata Minskiin", konsuli sanoi.

Liettuassa viranomaiset ilmoittivat pidättäneensä 47 ihmistä, jotka olivat yrittäneet lähestyä rajaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa