Liity verkostomme!

Puola

Puolalainen Maspex Group ostaa venäläiseltä konsernilta kuuluisan Żubrówka-brändin lähes miljardilla dollarilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Keskiviikkona (3. marraskuuta) ilmoitettiin, että Maspex Wadowice -konserni oli päässyt sopimukseen venäläisen ROUST-konsernin puolalaisen tytäryhtiön CEDC:n ostamisesta. Kaupan arvo oli 3.89 miljardia zlotya (980.79 miljoonaa dollaria).

Analyytikot kuitenkin ehdottavat, että kauppa voisi laukaista vaateita ja se voi jopa olla avoin peruutukselle.

Wadowicessa sijaitseva Maspex Group on alkoholittomien juomien markkinajohtaja Puolassa, Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa sekä näiden juomien johtava valmistaja Unkarissa, Romaniassa, Bulgariassa ja Ukrainassa. Se on myös Keski- ja Itä-Euroopan suurin pikaruoan tuottaja ja Puolan pastamarkkinoiden johtaja.

Venäläisen liikemies Rustam Tarikon perustama ROUST (Russian Standard vodka) on maailman toiseksi suurin vodkan tuottaja. Vuonna 2013 se osti CEDC:n (Central European Distribution Corp.). CEDC on Puolan vodkamarkkinoiden johtaja yli 47 %:n markkinaosuudellaan ja suurin ulkomaisten vodkojen maahantuoja Puolassa. Sillä on ikoninen ja historiallinen portfolio johtavista vodkamerkeistä, kuten Żubrówka, Soplica, Absolent ja Bols. Tuotanto tapahtuu tuotantolaitoksilla Obornikissa ja Białystokissa. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 5.7 miljardia zlotya. Myynnistä noin 10 % menee vientiin ulkomaille, ja yhtiön tuotteita myydään lähes 100 maahan ympäri maailmaa.

Suunnitellun kaupan seurauksena Maspexista tulee Puolan vodkamarkkinoiden johtaja. Kaupan ansiosta Maspexista tulee myös suurin puolalainen elintarvikekonserni, jonka liikevaihto ylittää 11 miljardia zlotya ja työllistää yli 9,200 XNUMX henkilöä. Kauppa toteutetaan kilpailu- ja kuluttajansuojaviraston suostumuksella.

Markkina-analyytikot kuitenkin ehdottavat, että kauppa ei välttämättä ole riskitöntä ja voi jopa olla avoin peruutukselle. Tariko omistaa 28.1 % ROUSTAn osakkeista pankkinsa Russian Standard Bankin (RSB) kautta. Sekä herra Tariko että RSB olivat pitkän ja korkean profiilin kiistan keskipisteessä RSB:n tytäryhtiön, jonka nimellisarvo oli 2015 miljoonaa dollaria, vuonna 451 liikkeeseen laskemien laiminlyöneiden joukkovelkakirjojen haltijoiden kanssa. Tällä hetkellä maksamatta oleva määrä ylittää 850 miljoonaa dollaria. Joukkovelkakirjalainanomistajat ovat äskettäin saaneet suuren voiton kassaatiotuomioistuimessa Venäjällä, ja heidän odotetaan nyt panttaavan osakkeensa ja saavan määräysvallan 49 % RSB:n osakkeista lähikuukausina, minkä odotetaan johtavan RSB:n rahoituskäytäntöjen lisääntyneeseen valvontaan Tarikon alaisuudessa. johtajuutta.

CEDC:n myynnillä on merkittävä vaikutus pankin arvostukseen. RSB:n omaisuuspohjan heikkenemisen ja Tarikon ja joukkovelkakirjalainanhaltijoiden välisen konfliktin kärjistymisen vuoksi on tärkeää, että CEDC:n myynnistä saadut varat käytetään lopulta pankin säilyttämiseen. Muussa tapauksessa RSB voi joutua konkurssiin, jolloin RSB:n konkurssinhoitaja voi peruuttaa aiemmat tapahtumat. Tällöin myös Maspex-kauppa voisi kuulua niihin liittyviin liiketoimiin. Valtion omistama yritystalletusvakuutuslaitos, joka toimii venäläisten pankkien maksukyvyttömyyden hoitajana, tunnetaan tarmokkaasta vaateiden nostamisesta venäläisiä pankkeja hallitsevia tahoja vastaan ​​ja peruuttamisesta ennen maksukyvyttömyystapahtumia, mukaan lukien hajanaiset ja aliarvostetut transaktiot.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa