Liity verkostomme!

Puola

Euroopan johtajat kuvailevat oikeuslaitoksen riippumattomuutta "ehdottoman perustavanlaatuiseksi"

SHARE:

Julkaistu

on

Vaikka Puolan oikeusvaltio ei näkynyt Eurooppa-neuvoston päätelmissä, siitä keskusteltiin pitkään eilen (21. lokakuuta), ja lähes kaikki Euroopan johtajat tuomitsivat nykyisen tilanteen ja kuvasivat oikeuslaitoksen riippumattomuutta "ehdottoman perustavanlaatuiseksi". 

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel kuvaili keskusteluja "rauhallisiksi" ja sanoi, että poliittista vuoropuhelua pitäisi jatkaa. Suurin osa suunnitelluista toimista on kuitenkin tarkoitettu komission jatkamaan oikeudellisia toimiaan ja valmistautumaan mahdolliseen oikeusvaltiomekanismin käyttöön.  

"Oikeusvaltio on unionimme ytimessä", von der Leyen sanoi. ”Meillä kaikilla on panoksensa tässä tärkeässä asiassa, koska tiedämme, että oikeusvaltio takaa keskinäisen luottamuksen. Se antaa oikeusvarmuuden koko Euroopan unionissa ja tasa-arvon jäsenvaltioiden ja jokaisen Euroopan unionin kansalaisen välillä.

Von der Leyen jatkoi, että oikeuslaitoksen riippumattomuus oli oikeusvaltion peruspilari.  

Mainos

Hän sanoi odottavansa Puolan noudattavan Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöstä, jonka mukaan tuomareiden kurinpitojärjestelmää oli tarkistettava ja laittomasti erotetut tuomarit on palautettava, muuten Euroopan yhteisöjen tuomioistuin ryhtyy lisätoimiin. 

Hän hahmotteli myös rinnakkaisen prosessin, joka liittyy (perustuslain vastaisen) Puolan perustuslakituomioistuimen äskettäiseen tuomioon, jossa kyseenalaisti EU:n oikeuden ensisijaisuus. Komissio arvioi edelleen tätä päätöstä.  

Kysyttäessä oikeusvaltion ehdollisuusmekanismin käytöstä EU:n rahastojen käytössä von der Leyen vastasi, että komissio laatii edelleen suuntaviivojaan ja odottaa Unkarin ja Puolan yhteisen uuden asetuksen tulosta.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos

Puola

Ukrainan tuomioistuin hylkäsi ukrainalaista liikemiestä Jevgeni Dzjubaa koskevat rikosepäilyt, mutta hän on edelleen pidätettynä Puolassa

Julkaistu

on

Syyskuussa 2021 EU Reporter kirjoitti Interpolin Ukrainan haaran etsimän liikemies Jevgeni Dzjuban pidätyksestä. Nykyään Dzyuba on edelleen pidätettynä Puolassa huolimatta Ukrainan tuomioistuinten viimeaikaisista päätöksistä, jotka kumosivat häntä vastaan ​​esitetyt epäilyt kahdessa tapauksessa. Ennen hänen pidättämistään 18. maaliskuuta 2020 Varsovan lentokentällä Puola vastaanotti Ukrainan valtakunnansyyttäjän virastolta pyynnön Dzyuban luovuttamisesta, koska hän syytettiin hänen osallisuudestaan ​​rikokseen.

Puolalaiselle tuomioistuimelle toimitetut asiakirjat eivät kuitenkaan osoittautuneet vain ristiriitaisiksi, vaan suoraksi vahvistukseksi siitä, että epäilyt oli esitetty perusteettomasti. Virallisten asiakirjojen mukaan Ukrainan osapuoli suoritti rikosoikeudenkäynnin Dzyubaa vastaan ​​menettelyn määräaikojen ulkopuolella.

Ukrainan puolen tämän vuoden alussa puolalaiselle tuomioistuimelle toimittamissa asiakirjoissa todetaan selvästi, että Ukrainan rikosprosessilain 10 §:n 1 osan 284 kappaleen mukaan tutkijan, tiedustelijan tai syyttäjän on suljettava kaikki rikosoikeudelliset asiat. menettelyyn, kun Ukrainan rikosprosessilain 219 §:n mukainen esitutkinnan aika on umpeutunut. Tässä tapauksessa se päättyi virallisesti marraskuussa 2017.

Tästä huolimatta, viisi vuotta myöhemmin, laissa säädetyn esitutkinnan enimmäisajan ulkopuolella, Jevgeni Dzjubaa vastaan ​​tehtiin rikosilmoitus epäiltynä Ukrainan rikoslain 5 §:n 191 luvun XNUMX kohdasta. Näin ollen täsmennetty tiedonanto hänen epäillyistä rikoksista on laadittu olemattomassa rikosoikeudessa.

Mainos

Kaikki Euroopan maiden lainvalvontaviranomaiset ovat hyvin tietoisia Interpolin asiakirjojen valvontakomission työstä. Komissio on Interpolin sihteeristöä käsittelevä muutoksenhaku- ja valvontaelin. Jokainen voi vapaasti tutustua Interpolin perustuslakiin, sääntöihin ja määräyksiin sekä tiedostojen valvontatoimikunnan päätöskäytäntöön. Se on melko suuri nippu asiakirjoja, joista ei kannata poiketa asiaa koskevia vetoomuksia valmisteltaessa, riippumatta päätöksen tekevän tahon asemasta – kansainvälinen oikeus on kaikille sama. Nämä asiakirjat ja säännöt kieltävät näiden kanavien käytön poliittiseen, sotilaalliseen, uskonnolliseen tai rodulliseen vainoon.

Käytännössä useat kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt kohtaavat kuitenkin usein tapauksia, joissa pyynnön esittänyt valtio manipuloi tietoja peittäen poliittisen vainon tai liikekiistan kaukaa haetuilla rikostutkinnoilla, joilla on kaikenlaisia ​​pätevyyksiä. Jevgeni Dzyuban tapaus ei ole Ukrainan toimittamien asiakirjojen mukaan valitettavasti poikkeus.

Kuusi kuukautta Dzjuban pidättämisen jälkeen Puolassa Ukrainan tuomarikollegio, tutkittuaan tutkimuksessa alun perin toimittamat asiakirjat, antoi uuden päätöslauselman, jossa määrättiin "peruuttamaan 18.11.2020 päivätyt raportit, jotka koskivat Jevgeni Nikolajevitš Dzjuban epäilyksiä. rikosrikoksen tekemisestä ja jättää valtakunnansyyttäjänviraston Petrosyan AM:n syyttäjän valitus tyytymättömäksi” Tätä päätöstä pyysivät ja toimittivat Puolan tuomioistuimelle Dzyuban edustajat kaikkien lakien mukaisesti. Huolimatta siitä, että päätöslauselman koko teksti julkaistiin yhtenäisen tuomioistuinten päätösrekisterin virallisessa tieto- ja viitelähteessä ja että se on myös vahvistettu oikeusministeriön apostillilla, herra Dzyuba on edelleen pidätettynä.

Mainos

Minkä tahansa sivistyneen maan lait antavat jokaiselle oikeuden omaan puolustukseen, mahdollisuuden kääntyä asianajajien ja ihmisoikeusjärjestöjen puoleen, jotka usein törmäävät rikoksiin, joista on jo tehty uudelleenkelpoisuus tai joissa tapauksen käsittely on lopetettu, tai lainsäätäjä on dekriminalisoinut rikoksen. Samaan aikaan pyynnön esittäneen valtion oikeus- ja lainvalvontaviranomaisilla ei ole kykyä ja halua ilmoittaa tästä kansainväliselle järjestölle, koska tutkinta kestää kauan, tutkinnan asema, rikoksen pätevyys tai syytteeseenpanon perusteet voivat muuttua

Jokaisen tällaisen tapauksen takana on ihmishenki, vaikka tiedonvaihdon muodollisia määräaikoja noudatettaisiin. Kaikki Puolan ja Ukrainan välisen Dzyuba-tapauksen virallisen tiedonvaihdon ehdot ovat päättyneet. Puolan oikeusviranomaisiin vedoten hän on yli kuuden kuukauden ajan väittänyt, ettei hän aio eikä aio piiloutua. Yli kuuden kuukauden ajan Dzyuban perheen edustajat ja hänen asianajajansa ovat pyytäneet muutosta ennaltaehkäisevään toimenpiteeseen hänen sairautensa vuoksi. Pääasiallisena syynä päätöksenteon viivästymiseen koko tämän ajan olivat riittämättömät viestintäkanavat maiden tuomioistuinten välillä, istunnon lykkääntyminen meneillään olevan pandemian aikaisesta tuomioistuinten vaikeasta ja intensiivisestä työstä, tuomioistuinten tauot, ja niin edelleen.

Interpolin osallistuessa Ukrainan ei pidä unohtaa, että tämä kansainvälinen järjestö varmistaa kaikkien rikospoliisielinten keskinäisen yhteistyön, joka tehdään voimassa olevan lainsäädännön puitteissa ja ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen hengessä, myös tapauksissa, joissa on poliittisia ongelmia. yksittäisten maiden välillä ei ole diplomaattisia suhteita.

Jevgeni Dzyuba ei piiloutunut eikä vaihtanut sukunimeään, kuten todelliset rikolliset ovat tehneet ja tekevät edelleen. Kuusi kuukautta ennen pidätystä hän matkusti perustuslaillista oikeuttaan vapaaseen liikkuvuuteen toistuvasti eri maihin hoitaakseen pitkäaikaisia ​​kroonisia sairauksia omaa passiaan käyttäen. Hänellä on diagnosoitu useita palovammoja (60-80 %) käsivarsista, jaloista ja vartalosta, joista on seurannut komplikaatioita. Hän on hakeutunut hoitoon samalla kun hän on joutunut hoitamaan kahta alaikäistä lastaan ​​ja iäkästä äitiään, joka joutui kotiseudulleen Donetskin kaupungista. . Hänen perheensä oli lähes aina mukana. Pidätyksen jälkeen hänen perheensä ja työtoverinsa asettivat Jevgeni Dzyuban sairaudesta tiedossa vaaditun takuita, minkä ansiosta hän ei olisi voinut olla vankilassa, vaan kotiarestissa Varsovassa perheensä vieressä.

Mitä tulee itse epäilyyn, joka on nyt hylätty, molempien maiden tuomioistuimissa dokumentoitiin, että Dzyuballe ei myöskään ilmoitettu asianmukaisesti siitä, samoin kuin hänen ottamisestaan ​​etsintäkuulutuslistalle, ja myös siitä, että häntä ei voitu olla tämän rikosmääräyksen aihe. Todennäköisesti Ukrainan osapuoli ei ole vielä löytänyt tilaisuutta välittää Puolan tuomioistuimelle asianmukaisesti Ukrainan tuomioistuimen päätöstä poistaa epäilys herra Dzyubasta.

Nykyään avoin tiedonvaihto mahdollistaa objektiivisen kuvan siitä, mitä missä tahansa EU-maassa tapahtuu. Kaiken tasoisilla ihmisoikeusjärjestöillä on jatkuva pääsy lukuisten tutkimusten tuloksiin jokaisesta maailman maasta. Lisäksi analysoidaan lehdistöä sekä lainvalvontaviranomaisten lausuntoja, jotka melko usein kutsuvat "rikollisiksi" niitä, joille ei ole annettu tuomiota. Tämän lisäksi syytteen olettamukset, olettamukset ja arvaukset tulkitaan aina heitä vastaan. On huomattava, että minkään maan asianomaisten lainvalvontaviranomaisten esittämä epäily ei ole tuomio, vaan se antaa oikeuden tutkia tapausta yksityiskohtaisesti siinä maassa, jolle luovutuspyyntö on esitetty.

Georgialaisen poliitikon Mikheil Saakašvilin pidätyshetkellä yksi Euroopan parlamentin vaikutusvaltaisimmista jäsenistä, Puolan entinen ulkoministeri Anna Fotyga, kirjoitti henkilökohtaisella Twitter-tilillään: "Pahoittelen hyvän tahdon ja avoimuuden puutetta gvt:n puolelta. Georgiasta ja toista, että tämä tilanne on edelleen mahdollista ratkaista."

Tiedetään hyvin, että georgialainen poliitikko valitsi viimeisen keinon ja julisti nälkälakon, mikä kiihotti koko Eurooppaa. Puolan sejmin ja senaatin jäsenet kehottivat ihmisoikeuksien suojeluun sitoutuneita EU:n elimiä kiinnittämään huomiota Saakashvilin tapaukseen ja edistämään tilanteen oikeudellista ratkaisua. Liikemies Jevgeni Dzjuban tapaus ei epäilemättä ole poliittinen eikä yhtä resonoiva kuin Georgian entisen presidentin tapaus, johon Puolan poliitikot kiinnittivät huomiota.

Juridisesti se on päätelty, koska Ukrainalla ei pitäisi olla mitään vaatimuksia sitä vastaan ​​Jevgeni Dzjubaa vastaan. Kiovan kaupungin hovioikeuden päätöksen jälkeen, joka tuli voimaan ilmoituspäivästä 28. lokakuuta 2021 ja josta ei voi valittaa, herra Dzyuba vapautettiin epäilyistä.

Näin ollen kysymys hänen pidätyksensä lopettamisesta Puolassa perustuu asianmukaisten kahden maan tuomioistuinten välisen yhteydenpidon puutteeseen, ja se on edelleen avoin, samoin kuin kysymys siitä, mitä henkilö voi tehdä, kun tuomioistuin vapauttaa hänet syytteestä, mutta hänet kuitenkin säilytetään. vankilassa eurooppalaisessa valtiossa.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Valko-Venäjä

EU vannoo yhtenäisyyttä Valko-Venäjän suhteen Puolan liputtua useampaan rajavälikohtaukseen

Julkaistu

on

By

Tuhannet Euroopan unionin itärajalle juuttuneet ihmiset edustavat Valko-Venäjän yritystä horjuttaa blokkia siirtolaiskriisin sijaan ja vaativat näin ollen koordinoitua vastausta, EU:n toimeenpanoelimen päällikkö sanoi tiistaina (23. kirjoittaa Alan Charlish, Marine Strauss, Pawel Florkiewicz, Anna Wlodarczak-Semczuk, Jan Strupczewski, Sabine Siebold, Andrius Sytas, Yara Abi Nader, Marko Djurica, Fedja Grulovic, Stephan Schepers, Felix Hoske, Sergiy Karazy, Andreas Rinke ja Tomasz Janowsk.

Ursula von der Leyen kertoi Euroopan parlamentille, että 27 maan liitto on solidaarinen Puolalle, Liettualle ja Latvialle, jotka kantavat suurimman osan siitä, mitä EU:n mukaan presidentti Aleksanteri Lukašenkon juoni suunnitella kriisi lentämällä maahan siirtolaisia ​​Valko-Venäjälle. sitten työntämällä ne EU:n rajojen yli.

"EU kokonaisuudessaan on haastettu", von der Leyen sanoi. "Tämä ei ole siirtolaiskriisi. Tämä on autoritaarisen hallinnon yritys yrittää horjuttaa demokraattisia naapureitaan." Lue lisää.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi, että Varsovan diplomaattiset ponnistelut auttoivat vähentämään Valko-Venäjälle EU:hun pääsyn toivossa matkustavien siirtolaisten määrää, mutta Puola ja sen naapurit varoittivat, että rajakriisi ei ole kaukana ohi.

Mainos

Morawiecki puhui Unkarin, Tšekin ja Slovakian johtajien tapaamisen jälkeen Budapestissa, ja sanoi, että Puola on käynyt keskusteluja Irakin, Turkin, Uzbekistanin ja muiden hallitusten kanssa.

Puola, joka on riitauttanut Brysselin kanssa syytöksistä oikeusvaltion horjuttamisesta, on myös ottanut yhteyttä eurooppalaisiin kumppaneihinsa.

Hallituksen tiedottaja twiittasi, että Morawiecki tapaa Ranskan presidentin Emanuel Macronin keskiviikkona, ja Puolan tiedotusvälineet kertoivat suunnitelmistaan ​​tavata Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Britannian pääministeri Boris Johnson.

Mainos

Reuters ei pystynyt heti vahvistamaan tapaamisia Merkelin ja Johnsonin kanssa.

Von der Leyen sanoi, että EU koordinoi myös vastaustaan ​​Lukašenkon haasteeseen EU:n ulkopuolisten kumppaneidensa - Yhdysvaltojen, Kanadan ja Britannian - kanssa.

Hän sanoi, että estääkseen siirtolaisia ​​Valko-Venäjälle kuljettavia välittäjiä auttamasta Minskiä EU luo mustan listan matkatoimistoista, jotka osallistuvat siirtolaisten salakuljetukseen.

Se antaisi EU:lle laillisen työkalun yritysten toiminnan keskeyttämiseen tai rajoittamiseen tai jopa kieltämiseen EU:sta, jos ne harjoittavat ihmiskauppaa, EU-komissaari Margaritis Schinasin mukaan.

"Tämä ei ole siirtolaiskriisi, tämä on turvallisuuskriisi", Schinas huomautti. EU:n mukaan vuonna 40,000 estettiin yli 2021 XNUMX yritystä päästä EU:hun Valko-Venäjän rajan kautta.

Maahanmuuttaja kävelee lapsen kanssa lumisateen aikana kuljetus- ja logistiikkakeskuksessa lähellä Valko-Venäjän ja Puolan rajaa, Grodnon alueella, Valko-Venäjällä 23. REUTERS/Kacper Pempel
Siirtolaiset oleskelevat kuljetus- ja logistiikkakeskuksessa Bruzgissa Valko-Venäjän ja Puolan rajalla Grodnon alueella Valko-Venäjällä 23. Andrei Pokumeiko/BelTA/Handout REUTERSin kautta

EU asetti Valko-Venäjälle sanktioita Lukašenkon väkivaltaisen tukahdutuksen jälkeen hänen kiistanalaista uudelleenvalintaansa vastaan ​​viime vuonna, ja Bryssel aiemmin tässä kuussa suostui laajentamaan niitä koskemaan lentoyhtiöitä, matkatoimistoja ja siirtolaisten liikkumiseen osallistuvia henkilöitä.

Minsk tyhjensi siirtolaisleirit rajalla ja suostui ensimmäisiin paluulentoihin kuukausiin viime viikolla, ja tiistaina ilmoitti, että noin 120 siirtolaista oli lähtenyt 22. marraskuuta ja lisää on määrä seurata.

Varsovan viranomaiset sanoivat kuitenkin, että toistuvat välikohtaukset rajalla osoittivat, että Minsk on saattanut muuttaa taktiikkaansa, mutta se ei ole luopunut suunnitelmistaan ​​käyttää Lähi-idästä ja muista kriisipesäkkeistä pakenevia siirtolaisia ​​aseena vastakkainasettelussa EU:n kanssa.

Rajavartiolaitoksen tiedottaja Anna Michalska sanoi, että noin 50 siirtolaista yritti ylittää maanantai-iltana, ja 18 pääsi hetkeksi piikkilankakaiteen yli.

Toinen samankokoinen ryhmä kokoontui, mutta lopulta luopui yrityksestä ylittää toisessa paikassa.

"Rajan ylittämistä yritetään toistuvasti ja ne jatkuvat", Puolan erikoispalveluiden tiedottaja Stanislaw Zaryn sanoi toimittajille.

Puolan viranomaiset arvioivat, että Valko-Venäjällä saattaa olla edelleen noin 10,000 XNUMX siirtolaista, hän sanoi, mikä voi aiheuttaa lisäongelmia.

Lukašenka, joka kiistää syytökset kriisin lietsomisesta, on painostanut EU:ta ja erityisesti Saksaa ottamaan vastaan ​​osan siirtolaisista, kun taas Valko-Venäjä palauttaa toiset, vaatimuksen blokki on toistaiseksi hylännyt jyrkästi.

Humanitaaristen järjestöjen mukaan jopa 13 siirtolaista on kuollut rajalla, jossa monet ovat kärsineet kylmässä, kosteassa metsässä, jossa on ollut vähän ruokaa tai vettä talven tullessa.

Reuters oli paikalla, kun rajavartijat pidättivät Valko-Venäjältä Puolaan saapuneet syyrialaiset sisarukset lähellä Siemiatyczen kaupunkia tiistaina, kun talven ensimmäinen lumi satoi rajan ympärillä oleviin metsiin. Lue lisää.

Puolalaisen Bohonikin kylän imaami hautaa tiistaina tiistaina Puolan ja Valko-Venäjän rajalla äitinsä kohdussa kuolleen syntymättömän lapsen.

Halikari Dhakerin äiti keskenmensi hänet, kun hän, hänen miehensä ja heidän viisi lastaan ​​ylittivät rajan tiheiden metsien ja kosteikkojen läpi. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Puola

Puolan uusi rajamuuri osoittaa, että EU on tuhonnut Valko-Venäjän

Julkaistu

on

14. lokakuuta esitettiin lakiesitys muurin rakentamisen aloittamisesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalle alahuone hyväksyi Puolan parlamentista. Maan senaatti äänestää suunnitelmista tulevina viikkoina, kun hallitseva "Laki ja oikeus" -puolue on heittänyt painonsa niiden taakse, selkeästi epätoivoisesti pysäyttääkseen Valko-Venäjältä tulevan pakolaisvirran.

Siirtolaisten lähde on Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukašenka, jonka hallinto kesti a joukko pakotteita Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja EU asettivat sille tänä kesänä, ja sitä pidetään laajalti tehottomana ja ristiriitaisena rakentavana. Lukašenka on nyt tunnistanut haavoittuvassa asemassa olevat pakolaiset tehokkaaksi keinoksi lyödä takaisin.

Lukašenkon tahallisesta provokaatiosta huolimatta rajamuurin rakentaminen on todiste siitä, että Euroopan johtajat ovat sulkeneet pois yrityksen ratkaista kriisi diplomaattisin keinoin. Sen sijaan näyttää siltä, ​​että he ovat luopuneet Valko-Venäjästä ja sen kansasta, kun uusi rajamuuri vetää jälleen rautaesiripun Euroopan yli.

Syntyy siirtolaiskriisi

Mainos

Kesällä Lukašenka alkoi tarjota eristäytyneenä, mutta lännen kauppa- ja taloudellisia pakotteita joutumatta. viisumiton maahantulo Valko-Venäjälle pakolaisille ympäri maailmaa. Hänen hallituksensa on rakentanut yhteydet ihmissalakuljettajien verkostoon, joka kuljettaa äskettäin saapuneet siirtolaiset EU:n itärajalle ja sitten turvaa heidän pääsyn blokkiin.

Valko-Venäjän hallitus jopa perii maksun jokaisesta salakuljettajille antamastaan ​​pakolaisesta, ja molempien osapuolten ponnistelujen seurauksena Puolan rajavoimat ovat kerrotaan joutuneen pysäyttämään 16,000 XNUMX siirtolaista maahantulon jälkeen elokuusta lähtien. Luvut osoittavat kuitenkin, että suuret joukot onnistuvat edelleen välttämään havaitsemisen ja pääsemään Länsi-Eurooppaan.

Maahanmuuttajat, jotka olemme rajalla kiinni otetut joutuvat ankarille olosuhteille EU:n pidätyskeskuksissa, ja blokin sairas vastaus nykyiseen pakolaisaaltoon muistuttaa vuoden 2016 siirtolaiskriisiä ja Välimerellä tuona vuonna menetettyjä ihmishenkiä.

Mainos

EU:n kiinnostuksen puute diplomatiaa kohtaan

Katkaisemalla suhteet Valko-Venäjään EU on väistänyt pragmatismin ja valinnut sen sijaan rajamuurin ensisijaiseksi diplomatiaksi. Mitä tulee muurin rahoitukseen, vanhempi puolalainen poliitikko äskettäin kommentoinut että se maksaisi yli 110 miljoonaa euroa, mutta hallituksen viralliset arviot paljastivat, että luku saattaa olla jopa 350 miljoonaa euroa.

Vaikka alkukustannukset ja väistämättömät kaupan häiriöt symboloivat rakennuksen rakentamisen taloudellisia seurauksia. tosiasiallinen Keski- ja Itä-Euroopan välinen pato, Valko-Venäjän kansa kantaa lopulta suurimman taakan.

Taloudellinen eristyneisyys lännestä on vahingoittanut heidän teollisuuttaan, erityisesti niitä kaliumkloridin (potaskan) tuottajat, mutta ei onnistunut syrjäyttämään sortavaa Lukashenkoa. Tämän seurauksena Valko-Venäjän hallitus on kääntynyt itään Vladimir Putinin puoleen, joka on ollut aivan liian iloinen voidessamme tarjota taloudellista ja sotilaallista apuavetäen näin Valko-Venäjän syvemmälle kiertoradalle.

Tämä kehitys on pahaenteinen merkki siitä, että maiden välinen liitto ei ole kaukana, ja monet EU:n poliittiset tahot vaativat blokkia harkitsemaan uudelleen strategiaansa ja jättämään Valko-Venäjän pois. Gerald Knaus, European Stability Initiativen (ESI) puheenjohtaja on väittänyt, että Kun Lukašenka on lujasti vallassa ja pelaa kovaa palloa, EU:n strategia ei voi olla vain sitoutumista "julmuuden kilpailu".

Sen sijaan Knaus on vaatinut diplomaattisen vuoropuhelun aloittamista blokin ja Valko-Venäjän välillä tavoitteena "ihmishenkien suojeleminen ja ihmisarvon suojeleminen". Lukašenkon hallitukselle asetettujen pakotteiden kumoaminen vastineeksi demokraattisista ja humanitaarisista uudistuksista nähdään pragmaattisena ja moraalisena ratkaisuna pahenevaan siirtolaiskriisiin.

Toinen Berliinin muuri

EU näkee itsensä edistyksellisenä organisaationa ja Euroopan komissiona on sen nimenomaisesti ilmoittanut sen ulko- ja turvallisuuspolitiikka "perustuu diplomatiaan ja kansainvälisten sääntöjen kunnioittamiseen". Siinä mainitaan kauppa, humanitaarinen apu ja kehitysyhteistyö EU:n toimien ytimessä maailmanlaajuisesti, mutta Valko-Venäjän kriisi kertoo toisenlaisen tarinan.

Valistunut diplomatia, kenties EU:n perusarvo, on unohdettu, ja tavallisten valkovenäläisten elämä on huonontunut sen seurauksena. Varmistaakseen, että heidän demokraattiset vapaudensa palautetaan, EU:n olisi otettava huomioon Gerald Knausin kaltaisten asiantuntijoiden neuvoja, perääntyessään Trump-tyylisestä rajastaan ​​ja tehottomasta pakotepolitiikastaan ​​ja ryhtymällä rakentaviin neuvotteluihin Lukašenkon hallinnon kanssa.

Berliinin muurin pystyttäminen vuonna 1945 johti lähes puolen vuosisadan ajan pysähtyneeseen elintasoon Itä-Euroopassa Kremlin rautaisen nyrkin alla, ja EU on tuomitsemassa Valko-Venäjän samanlaiseen kohtaloon.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa