Liity verkostomme!

Puola

Puolan hallitus matkalla Polexitiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Kieltäytyminen panemasta täytäntöön Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomioita Puolassa on selkeä askel kohti Puolan poistamista Euroopan unionista. Pelkäämme, että Puolan hallitus on polulla Polexitiin. Sitä ei voida nähdä millään muulla tavalla kuin tuomioistuimen poliittisella päätöksellä, jossa on laittomasti palveluksessa olevia henkilöitä, mukaan lukien hallitsevan koalition entisiä poliitikkoja ”, totesi EPP-ryhmän oikeus- ja sisäasioiden edustaja Jeroen Lenaers ja varapuheenjohtaja Andrzej Halicki. -Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puheenjohtaja.

Kaksi parlamentin jäsentä viittasivat Puolan perustuslakituomioistuimen tänään tekemään päätökseen, jonka mukaan Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen (Puolan oikeusvaltio) päätökset Puolan oikeusvaltiosta eivät ole Puolan perustuslain mukaisia, joten ne on jätettävä huomiotta. Näihin Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomioihin sisältyy muun muassa väliaikainen määräys keskeyttää Puolan korkeimman oikeuden kurinpitolautakunnan toiminta, jonka tehtävänä on nyt oikeusvaltion puolustamiseksi tunnettujen tuomareiden ja syyttäjien tukahduttaminen.

"Tämän päivän niin sanotun päätöksen julisti entinen kommunistisen Puolan syyttäjä ja henkilö, joka aktiivisen Puolan nykyisen hallituskoalition poliitikkona oli mukana kiistanalaisessa oikeuslaitoksen uudistuksessa. Tämän pitäisi noudattaa lakia noudattavassa maassa hänet tuomaristosta ", Lenaers painotti.

Mainos

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätökset, joita Puolan perustuslakituomioistuin aikoo nyt jättää huomiotta, ovat olleet syy Euroopan unionille käynnistää ensimmäistä kertaa EU: n historiassa 7 artiklan mukainen menettely oikeusvaltion rikkomisesta.

"On selvää, että tätä päätöstä ei voida nähdä millään muulla tavalla kuin poliittisesti motivoituneena. Se ei edes teeskennele täyttävänsä oikeuslaitoksen riippumattomuutta", Lenaers painotti.

Mainos

”Tämänpäiväinen päätös on isku kasvoille puolalaisille ja koko demokraattiselle järjestykselle. Se on kuin demokraattisten valtioiden harjoittama näyttelykokeilu. Puola liittyi Euroopan unioniin rauhan, vakauden, demokratian ja oikeusvaltion takaamiseksi. Puolan ylivoimainen enemmistö tuki ja tukee edelleen liittymistä. Kaikki niin sanotun tuomioistuimen päätökset, joissa kyseenalaistetaan EU: n lainsäädännön ensisijaisuus Puolan lakiin nähden, vievät Puolan tielle Polexitiin ”, Halicki totesi.

Euroopan komissio

Puola määräsi maksamaan Euroopan komissiolle puolen miljoonan euron päivittäisen sakon Turówin kaivoksesta

Julkaistu

on

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrännyt Puolalle 500,000 21 euron päivittäisen sakon, joka maksetaan Euroopan komissiolle, koska se ei ole noudattanut XNUMX. toukokuuta annettua määräystä lopettaa louhintatoiminta Turówin avoimessa ruskohiilikaivoksessa, kirjoittaa Catherine Feore.

Kaivos sijaitsee Puolassa, mutta lähellä Tšekin ja Saksan rajoja. Sille myönnettiin toimilupa toimia vuonna 1994. Puolan ilmastoministeri myönsi 20. maaliskuuta 2020 luvan jatkaa ruskohiilen kaivostoimintaa vuoteen 2026. Tšekki lähetti asian Euroopan komission käsiteltäväksi ja 17. joulukuuta 2020 komissio antoi perustellussa lausunnossa, jossa se kritisoi Puolaa useista EU: n lainsäädännön rikkomisista. Komissio katsoi erityisesti, että Puola oli rikkonut EU: n lainsäädäntöä hyväksymällä toimenpiteen, joka mahdollistaa kuuden vuoden pidennyksen tekemättä ympäristövaikutusten arviointia. 

Tšekki pyysi tuomioistuinta tekemään väliaikaisen päätöksen, kunnes yhteisöjen tuomioistuin antoi lopullisen tuomion. Koska Puolan viranomaiset eivät kuitenkaan noudattaneet tämän määräyksen mukaisia ​​velvoitteitaan, Tšekki teki 7. kesäkuuta 2021 hakemuksen, jossa Puolaa velvoitettiin maksamaan päivittäinen 5,000,000 XNUMX XNUMX euron uhkasakko EU: n talousarviosta sen noudattamatta jättämisestä sen velvoitteet. 

Mainos

Tuomioistuin hylkäsi tänään (20. syyskuuta) Puolan hakemuksen välitoimien kumoamisesta ja määräsi Puolan maksamaan komissiolle 500,000 XNUMX euron uhkasakon päivässä, joka on kymmenesosa Tšekin tasavallan vaatimuksesta. Tilintarkastustuomioistuin totesi, että Tšekin tasavallan ehdottama määrä ei sido heitä ja että alempi luku olisi riittävä kannustamaan Puolaa "lopettamaan väliaikaisen määräyksen velvoitteidensa laiminlyönti".

Puola väitti, että ruskohiilen louhinnan lopettaminen Turówin kaivoksella voi aiheuttaa lämmön ja juomaveden jakelun katkeamisen Bogatynian (Puola) ja Zgorzelecin (Puola) alueilla, mikä uhkaa kyseisten alueiden asukkaiden terveyttä. Tuomioistuin totesi, että Puola ei ollut riittävästi osoittanut, että tämä oli todellinen riski.

Koska Puola ei noudattanut väliaikaista määräystä, tuomioistuin katsoi, ettei sillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin määrätä sakko. Unionin tuomioistuin on korostanut, että on hyvin harvinaista, että jäsenvaltio nostaa jäsenyysvelvoitteiden noudattamatta jättämistä koskevan kanteen toista jäsenvaltiota vastaan, tämä on yhdeksäs tällainen kanne tuomioistuimen historiassa.

Mainos

Continue Reading

koulutus

GSOM SPbU ja Kozminski University allekirjoittivat sopimuksen ensimmäisestä kaksoistutkinto -ohjelmastaan

Julkaistu

on

Graduate School of Management, Pietarin yliopisto (GSOM SPbU) ja Kozminski University (KU) aloittavat ensimmäisen yhteisen kaksoistutkinto -ohjelman yritysrahoituksesta ja kirjanpidosta. Uusi kaksoistutkinto -ohjelma sisältää pätevät opiskelijat Master of Corporate Finance (MCF) -ohjelmassa GSOMissa ja Master of Finance and Accounting KU: ssa. Opiskelijoiden valinta uuteen kaksoistutkinto -ohjelmaan alkaa syksyllä 2021, opinnot alkavat lukuvuonna 2022/2023.

Osana uutta sopimusta opiskelijat viettävät kolme ja neljä lukukautta isäntälaitoksissa, ja ehdokkaat, jotka ovat suorittaneet kaikki GSOM- ja KU -ohjelman vaatimukset, saavat maisterintutkintotodistukset molemmista oppilaitoksista.

"Tulevaisuus kuuluu kumppanuuksiin, liittoutumiin ja yhteistyöhön: se auttaa katsomaan tavoitteita eri näkökulmista, reagoimaan nopeasti muutoksiin ja luomaan osuvia ja vaadittuja tuotteita. Uudella lukuvuodella käynnistetään yhdessä Kozminski -yliopiston kanssa kaksoistutkinto -ohjelma Master in Corporate Finance -ohjelmassa: vaihdamme kokemuksia, vertaamme tavoitteitamme ja tuloksiamme ja tarjoamme opiskelijoille molemmin puolin kattavaa tietoa, jota voidaan soveltaa kaikkialla maailmassa. Kozminski University ja GSOM SPbU ovat pitkäaikaisia ​​akateemisia kumppaneita, Suhdetta on testattu vuosien varrella ja kymmeniä vaihto-opiskelijoita. Olen varma, että uuden tason yhteistyö tuo kauppakorkeakouluja lähemmäs toisiaan ja tekee maisteriohjelmistamme mielenkiintoisempia ja käytännöllisempiä ", sanoi Konstantin Krotov, GSOM SPbU.

Mainos

Vuodesta 2013 lähtien GSOM SPbU: n kandidaatin ja maisterin opiskelijat ovat osallistuneet vaihto -ohjelmiin ja Business Schoolin opettajat ja henkilökunta - akateemisiin vaihto -ohjelmiin Kozminski -yliopiston kanssa.

"Tiivis yhteistyö Venäjän vanhimman yliopiston-Pietarin yliopiston ja GSOM SPbU: n kanssa kruunattiin äskettäin kaksoistutkinnolla rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa. Se on luonnollinen askel parhaiden opiskelijoidemme vaihto-mahdollisuuksien vahvistamisessa antamalla heille Pääsy yhdelle suurimmista markkinoista. Näin KU vahvistaa edelleen asemaansa maailmanlaajuisena siltana liiketoimintamahdollisuuksille ja kulttuurien väliselle ymmärrykselle ", sanoo Franz Mlinaric, Ph.D., KU: n rahoitus- ja kirjanpito -ohjelman johtaja.

Vuodesta 2022 alkaen neljä MCF -opiskelijaa voi jatkaa opintojaan rahoituksen ja kirjanpidon maisteriohjelmassa yhdessä Puolan johtavista kauppakorkeakouluista. Kozminski -yliopistolla on kolminkertainen kruunun akkreditointi sekä ACCA- ja CFA -akkreditoinnit. Kozminski -yliopiston talous- ja kirjanpito -ohjelma on sijoittunut Sijalla 21 Financial Times (FT) sijoittuu maailman 55 parhaan yritysrahoituksen maisteriohjelman joukkoon.

Mainos

GSOM SPbU: n Master in Corporate Finance -ohjelma on myös ACCA -akkreditoitu. GSOM SPbU on luokiteltu maailman johtavien ohjelmien ja kauppakorkeakoulujen joukkoon monien vuosien ajan kansainvälisen talouslehden Financial Timesin mukaan. Vuonna 2020 GSOM SPbU sijoittui Financial Times Masters in Management -sijoituksessa 41. sijalle ja 51. sijalle Financial Times European Business School -luokitus. GSOM SPbU Executive MBA -ohjelma tuli ensimmäistä kertaa maailman 100 parhaan ohjelman joukkoon ja otti 93. sija Financial Times Executive MBA Rankingissa 2020.

GSOM SPbU on johtava venäläinen kauppakorkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1993 Pietarin yliopistoon, joka on yksi vanhimmista klassisista yliopistoista ja Venäjän suurin tieteen, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Nykyään GSOM SPbU on ainoa venäläinen kauppakorkeakoulu, joka kuuluu Financial Times -listan 100 parhaan eurooppalaisen koulun joukkoon ja jolla on kaksi arvostettua kansainvälistä akkreditointia: AMBA ja EQUIS. GSOM -neuvottelukuntaan kuuluu johtajia liike -elämästä, hallituksesta ja kansainvälisestä akateemisesta yhteisöstä.

Kozminskin yliopisto Se on yksi vanhimmista ei-julkisista korkeakouluista Puolassa. Yliopisto-, jatko- ja jatko -opiskelijat sekä KU: ssa opiskelevat jatko- ja MBA -ohjelmien osallistujat muodostavat 1993 9,000 asukasta. KU: n valmistuneiden väestö on tällä hetkellä yli 60,000 XNUMX. Kozminski University on yrityslähtöinen korkeakoulu, joka tarjoaa laajan valikoiman koulutusohjelmia ja jolla on kaikki akateemiset oikeudet ja jota pidetään Keski- ja Itä-Euroopan parhaana kauppakorkeakouluna Financial Times sijoitus. Vuonna 2021 Kozminski -yliopisto sijoittui 21. sijalle julkaisemassaan Global Masters in Finance Rankingissa Financial Times. Se on ainoa yliopisto Puolasta sekä Keski- ja Itä -Euroopasta.

Continue Reading

Puola

Komissio pyytää Euroopan tuomioistuinta määräämään Puolalle sakon oikeudellista riippumattomuutta vastaan

Julkaistu

on

Věra Jourová osallistuu toisen maailmansodan puhkeamisen 82. vuosipäivän muistotilaisuuteen

Euroopan komissio on pyytänyt EU: n tuomioistuinta (CJEU) määräämään sakon Puolalle, koska se ei ole pannut täytäntöön tuomioistuimen välipäätöstä, jossa Puolaa kehotettiin keskeyttämään oikeuslaitoksen riippumattomuutta heikentävät toimet.

"Olen aina sanonut, että komissio ei epäröi ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimiin varmistaakseen EU: n lainsäädännön täysimääräisen soveltamisen", totesi oikeuskomissaari Didier Reynders. ”Heinäkuussa yhteisöjen tuomioistuin teki kaksi keskeistä päätöstä oikeudellisen riippumattomuuden suojelemiseksi Puolassa. On olennaisen tärkeää, että Puola noudattaa täysin näitä päätöksiä. Siksi komissio perussopimusten valvojana toimii tänään. ”

Puolalle annettiin 16. elokuuta määräaika panna täytäntöön EU: n tuomioistuimen päätös väliaikaisista toimenpiteistä (14. heinäkuuta), jossa vaadittiin Puolan kurinpitolautakunnan keskeyttämistä. Puola lähetti vastauksen komissiolle, mutta sitä ei pidetty riittävänä. Komissio pyytää tuomioistuinta määräämään päivittäisen uhkasakon Puolalle niin kauan kuin Puolan viranomaiset eivät toimi. Virkamiehet ovat olleet haluttomia arvioimaan sakon suuruutta, mutta sanoivat, että sen pitäisi heijastaa tapauksen vakavuutta, miten laiminlyönti vaikuttaa tuomariin paikan päällä ja noudattamatta jättämisen kestoon. He kuitenkin jättävät tämän päätöksen siitä, kuinka paljon tuomioistuin päättää. 

Mainos

On epätavallista, että komissio vaatii toimenpiteitä väliaikaisen tuomion perusteella (279 artikla). Komissio on tehnyt tämän vain kolme kertaa. Se on perusteltua, jos peruuttamatonta vahinkoa voi tapahtua ilman välittömiä toimia, ja sitä käytetään vain kiireellisimmissä ja vakavimmissa tapauksissa. 

Komissio on myös päättänyt lähettää Puolalle '' virallisen ilmoituksen '', koska se ei ole toteuttanut tarvittavia toimenpiteitä noudattaakseen täysimääräisesti yhteisöjen tuomioistuimen (15. heinäkuuta 2021) tuomiota, jossa todettiin, että Puolan laki tuomareita koskevasta kurinpitojärjestelmästä ei ole yhteensopiva EU: n lainsäädännön kanssa.

Vastauksessaan komissiolle (16. elokuuta) Puola kirjoitti aikovansa purkaa kurinpitokammion, mutta ei ollut tietoa siitä, miten ja milloin tämä tehdään. Ei ollut myöskään tietoa siitä, mikä olisi kurinpidollinen rikkomus tulevaisuudessa, tai rajoituksista, joita voitaisiin asettaa tuomarille, jotka halusivat esittää unionin tuomioistuimelle oikeudellisen kysymyksen Euroopan unionin tuomioistuimelle. Kirje antaa Puolan viranomaisille "mahdollisuuden" selittää itsensä tarkemmin. Arvot ja avoimuus Varapuheenjohtaja Věra Jourová sanoi: ”Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomioita on kunnioitettava kaikkialla EU: ssa. Tänään ryhdymme seuraaviin toimiin tilanteen korjaamiseksi ja olemme edelleen valmiita työskentelemään Puolan viranomaisten kanssa ratkaisujen löytämiseksi. ”

Mainos

Komission tämänpäiväiset toimet seuraavat varapresidentti Jourován äskettäistä vierailua Puolassa elokuun lopussa, kun hän tapasi muun muassa Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja Puolan oikeusasiamiehen Marcin Wiącekin. Puolan oikeusministeri Zbigniew Ziobro on syyttänyt EU: ta hybridisodankäynnistä Puolan kanssa ja kuvailee tämänpäiväistä päätöstä hyökkäykseksi Puolaa vastaan. 

Puolan hallitus on myös kyseenalaistanut EU: n oikeuden ensisijaisuuden kansalliseen lainsäädäntöön nähden, joka on yksi Euroopan oikeuden perusperiaatteista, joka vahvistettiin Euroopan tuomioistuinten tuomioissa neljäkymmentä vuotta ennen Puolan liittymistä EU: hun. Päätös viimeisestä haasteesta tehdään 22. syyskuuta. 

Kuva: Věra Jourová osallistuu toisen maailmansodan puhkeamisen 82. vuosipäivän muistotilaisuuteen Gdanskissa © Euroopan unioni, 2021

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa