Liity verkostomme!

EU

EU, Norja ja Yhdistynyt kuningaskunta sopivat tärkeimmistä kalastusjärjestelyistä Pohjanmerellä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Pohjanmeren yhteisesti hoidettuja kalakantoja koskevassa kolmenvälisessä sopimuksessa vuodeksi 2021 vahvistetaan sallittu kokonaissaalis (TAC) ja kiintiöiden jakaminen, joka kattaa yli 636,000 XNUMX tonnia kalaa. Samanaikaisesti EU ja Norja ovat saaneet päätökseen kahdenväliset neuvottelut Pohjanmeren, Skagerrakin ja kiintiöiden vaihdosta.

Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen jälkeen EU: sta kolme osapuolta tapasivat ensimmäisen kerran tämän vuoden tammikuussa kolmenvälisessä muodossa sopiakseen Pohjanmeren tärkeimpien jaettujen kantojen hallinnasta. Kahden kuukauden neuvottelujen jälkeen kolme osapuolta allekirjoitti tänään sopimuksen, joka sallii seuraavien kantojen yhteisen hoidon: turska, kolja, seiti, valkoturska, punakampela ja silli. Viiden näistä kuudesta kannasta kiintiöille on asetettu kestävän enimmäistuoton enimmäistaso (MSY) komission tieteellisten lausuntojen mukaisesti. Kansainvälinen merentutkimusneuvosto (ICES). Tämä johtaa seidin (-2021%), punakampelan (-25%) ja sillin (-2.3%) kiintiövähennyksiin vuonna 7.4, mutta koljan (+20%) ja valkoturskaa (+ 19%) lisääntymiseen. Pohjanmeren, Skagerrakin ja Englannin kanaalin itäosan turskakantojen osalta EU oli kannattanut sallittujen kokonaissaaliiden vähentämistä 16.5 prosentilla vuonna 2021. Neuvottelut johtivat 10 prosentin laskuun (eli 15,911 XNUMX tonnin TAC) - hieman vähemmän kunnianhimoinen tulos kuin EU oli työskennellyt. Osapuolet sopivat jatkavansa lisätoimenpiteiden toteuttamista täysikasvuisten ja nuorten turskojen suojelemiseksi, kuten alueiden sulkeminen. EU jatkaa myös erityisen valvonta- ja tarkastusohjelmansa toteuttamista nuorempien kantojen saaliiden vähentämiseksi edelleen.

Kolme osapuolta ovat myös sopineet tekevänsä yhteistyötä seurannassa, valvonnassa ja valvonnassa, joka järjestetään ensimmäisen kerran kolmenkeskisessä ympäristössä.

Mainos

EU ja Norja allekirjoittivat tänään myös kolme kahdenvälistä sopimusta kiintiöiden vaihdosta ja vastavuoroisesta pääsystä Pohjanmerelle. Molemmat osapuolet ovat uusineet Pohjanmeren yhteisesti hoidettujen kantojen vastavuoroista saatavuutta koskevan järjestelyn. Lisäksi he sopivat, että pelagisten kantojen osalta EU: lla on mahdollisuus saada Norjan keväällä kutevan sillin kiintiö Norjan vesillä, kun taas mustakitaturskan kohdalla vastavuoroisesti pääsee toisen sopimuspuolen vesille, jotta saaliiksi saadaan 141,648 tonnia. Tämän järjestelyn toinen pääpilari kattaa molempien osapuolten kannalta merkittävän taloudellisen edun mukaiset kiintiöiden vaihdot, mukaan lukien 10,274 37,500 ​​tonnia arktista turskaa EU: ssa ja XNUMX XNUMX tonnia mustakitaturskaa Norjassa.

Toinen kahdenvälinen järjestely liittyy Skagerrakin ja Kattegatin sallittujen kokonaissaaliiden (TAC) ja kiintiöiden jakamiseen turskaa, koljaa, valkoturskaa, punakampelaa, pandalusta, silliä ja kilohailia varten sekä kahdenväliseen vastavuoroiseen pääsyyn alueella. Lopuksi osapuolet allekirjoittivat myös viereisen järjestelyn, joka kattoi Ruotsin kalastuksen Pohjanmeren Norjan vesillä.

Tänään saavutetut sopimukset mahdollistavat odotetun uudelleen EU: n kalastustoiminnan Norjan vesillä ja päinvastoin, mikä oli osittain lopetettu 31. joulukuuta 2020 lähtien.

Mainos

Lisätietoja

Pohjanmeren yhteisesti hoidettujen kalakantojen sovitut tiedot

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa