Liity verkostomme!

Pohjois-Irlanti

Ison-Britannian hallitus määrittelee parlamentille Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa koskevan etenemistavan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Valtiovarainministeri kabinetissa, Lord Frost (Kuvassa), ja Pohjois-Irlannin valtiosihteeri (SoSNI) Brandon Lewis ovat tänään (8. heinäkuuta) puhuneet Policy Exchange -ajattelussa pohjois-Irlannin pöytäkirjan etenemisestä.

Sekä Lord Frost että SoSNI vahvistivat hallituksen sitoutumisen suojella Belfastin (suurperjantaina) sopimusta kaikin puolin. He sanoivat, että pöytäkirjalla ei ollut tavoitteita minimoida vaikutuksia Pohjois-Irlannin jokapäiväiseen elämään ja helpottaa Pohjois-Irlannin ja Ison-Britannian välistä kauppaa.

Lord Frost ilmoitti, että hallitus harkitsee seuraavia askeleitaan ja määrittelee lähestymistavansa parlamentin pöytäkirjaan ennen kesän taukoa.

Mainos

Lord Frost sanoi:

"Nykytilanne ei ole yhdenmukainen Belfastin (suurperjantai) sopimuksen huolellisen tasapainon kanssa, eikä pöytäkirjan pitäisi toimia. Tämä poliittinen todellisuus on tunnustettava ja käsiteltävä. Tämä hallitus ei voi yksinkertaisesti jättää huomiotta tätä todellisuutta ja seistä, kun asiat kiristyvät ja vaikeutuvat. 

”Suosimme aina yksimielistä lähestymistapaa tilanteen ratkaisemiseen. Ottaen huomioon kaiken, mitä olemme käyneet läpi viime vuosina, olemme varmoja, että on olemassa tapoja löytää tasapaino ja löytää tarvittavat mukautukset. Tällainen työskentely on vastuullista, ja se on paras tapa täyttää hallituksen velvollisuudet kaikkia Pohjois-Irlantia kohtaan. Mutta ilmeisesti kaikki vaihtoehdot ovat edelleen pöydällä. 

Mainos

"Joten harkitsemme seuraavia vaiheitamme, keskustelemme kaikkien kiinnostuneiden kanssa, ja voin tänään sanoa, että esitämme lähestymistavan parlamenttiin harkitusti ennen kesän taukoa. 

"Meille kaikille tarjottava palkinto, jos pystymme palauttamaan uuden tasapainon meille kaikille sopivalla tavalla, on se, että voimme asettaa Ison-Britannian ja EU: n väliset suhteet uudelle polulle, joka kulkee nykyistä pidemmälle. jännitteitä, joka ylittää muutaman viime vuoden haasteet ja ymmärtää todellisen, aidon mahdollisuuden ystävälliseen yhteistyöhön ”.

Pohjois-Irlannin valtiosihteeri sanoi: "Pöytäkirjan soveltamisen vaikutus tuntuu jokaisessa yhteisössä, joka elää jokapäiväistä elämäänsä. Tämä häiritsee tärkeää tehtävää, joka on Pohjois-Irlannin valtavan taloudellisen potentiaalin hyödyntäminen.

"Pohjois-Irlannilla on todellisia taloudellisia vahvuuksia, ja meidän tulisi keskittyä siihen, miten voimme lisätä innovaatioita, sulkea osaamisvajeen, lisätä vientiä ja tarttua vihreän teollisen vallankumouksen mahdollisuuksiin. 

"Visio Pohjois-Irlannista on rakentaa yhteinen ja vakaa tulevaisuus kaikille Pohjois-Irlannin ihmisille, hyödyntämällä rauhan, turvallisuuden ja vaurauden positiivisia yhteyksiä."

Pohjois-Irlanti

"En tarvitse täällä poliittista voittoa, haluan löytää ratkaisun" - Šefčovič

Julkaistu

on

Euroopan komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič teki ensimmäisen vierailunsa Pohjois -Irlantiin tällä viikolla. Kahden päivän intensiivisten tapaamisten jälkeen yritysten, kansalaisyhteiskunnan ja paikallisten poliitikkojen kanssa hän esitteli lähestymistapansa vierailunsa lopussa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa: ”En tarvitse täällä poliittista voittoa, haluan löytää ratkaisun, joka hyödyttäisi kaikkia, ennen kaikkea Pohjois-Irlannin kansaa. ”

"Suurin otokseni oli sitoutuminen, keskittyminen ongelmien ratkaisemiseen ja yhteyksiemme jatkamiseen", Šefčovič sanoi. "Olemme valmiita kävelemään ylimääräisen mailin etsiäksemme ratkaisuja ja toivomme, että voimme tehdä sen rauhallisessa ja rakentavassa ilmapiirissä."

Hän sanoi, että hän on kahden viime päivän aikana kuullut paljon terveys- ja kasvinsuojelusta, tavaroiden saatavuudesta, erityisesti lääkkeistä ja Pohjois -Irlannin sidosryhmien osallistumisesta. Hän lisäsi kuitenkin, että ihmiset eivät halunneet luopua Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen valvonnasta, a välttämätön edellytys tavaroiden vapaasta liikkuvuudesta. 

Mainos

”En ole kuullut keneltäkään, joka olisi ajatellut, että olisi hyvä jättää käyttämättä mahdollisuus päästä maksutta osaksi maailman suurimpia sisämarkkinoita, koska täällä ihmiset tietävät, että esimerkiksi Norja maksaa enemmän kuin 3 miljardia euroa markkinoille tulosta varten jokaiselle rahoitusnäkymälle. ” Hän kehotti poliitikkoja keskittymään ihmisten jokapäiväisiin huolenaiheisiin ja yritysten etuihin. 

Šefčovič korosti EU: n vankkumatonta sitoutumista Pohjois -Irlannin kansaan, mutta vaati rehellisyyttä: ”Euroopan unionia ei voida syyttää Brexitin kustannuksista. Brexitin vuoksi oli tarpeen löytää sopimus siitä, miten välttää kova raja Irlannin saarella. Vuosien pitkien ja monimutkaisten neuvottelujen jälkeen löysimme ratkaisun Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa pöytäkirjan muodossa. ”

”Protokollan poistaminen ei ratkaise mitään ongelmia. Se on paras ratkaisu, jonka löysimme Ison -Britannian kanssa Irlannin saaren ainutlaatuisen tilanteen ja nykyisen Ison -Britannian hallituksen valitseman brexitin aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Pöytäkirjan soveltamatta jättäminen ei poista ongelmia, vaan yksinkertaisesti vie työkalut niiden ratkaisemiseksi. ”

Mainos

Yhdistyneen kuningaskunnan päätöksestä pidentää yksipuolisesti lisäaikaa hän sanoi: ”EU on osoittanut hyväntahtoisuutensa. Aiemmin tällä viikolla reagoimme viileästi ja rauhallisesti Yhdistyneen kuningaskunnan lausuntoon, joka koskee olemassa olevien lisäaikojen jatkamista.

- Teimme tämän luodaksemme rakentavan ilmapiirin meneillään oleville keskusteluillemme.

Lopuksi haluan korostaa yhtä tärkeää asiaa: päätavoitteemme on luoda positiivinen ja vakaa suhde Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

"Viiden vuoden kuluttua, jolloin selkeys ja vakaus ovat usein puutuneet, meillä on nyt vankka yhteistyöpohja - erosopimus ja kauppa- ja yhteistyösopimus."

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio esittää käytännön ratkaisuja lääkkeiden toimittamiseen Pohjois-Irlannissa Irlantia / Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan puitteissa sekä terveys- ja kasvinsuojelutoimiin

Julkaistu

on

Komissio julkaisi 26. heinäkuuta joukon ei-asiakirjoja lääkkeiden sekä terveys- ja kasvinsuojelutoimien alalla Irlantia / Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanon yhteydessä. Erityisesti lääkkeitä käsittelevässä ei-asiakirjassa esitetään komission ehdottama ratkaisu, jolla varmistetaan jatkuva ja pitkäaikainen lääkkeiden toimitus Pohjois-Irlannissa Isosta-Britanniasta tai sen kautta. Tämä ei-paperi jaettiin Ison-Britannian kanssa ennen toimenpidepaketti Komissio ilmoitti 30. kesäkuuta 2021 käsittelevänsä kiireellisimpiä kysymyksiä, jotka liittyvät pöytäkirjan täytäntöönpanoon kaikkien Pohjois-Irlannin yhteisöjen edun mukaisesti.

Varapresidentti Maroš Šefčovič totesi: "Näillä ratkaisuilla on yksiselitteinen yhteinen nimittäjä - ne perustettiin Pohjois-Irlannin kansalaisten hyödyksi. Viime kädessä työmme on varmistaa, että pitkän perjantain (Belfast) sopimuksen ansaitut voitot - rauha ja vakaus Pohjois-Irlannissa - suojataan, samalla kun vältetään kova raja Irlannin saarella ja säilytetään EU: n yhtenäisen Markkinoida."

Lääkkeitä koskevaan ratkaisuun kuuluu, että EU muuttaa omia sääntöjään pöytäkirjan puitteissa siten, että vain Pohjois-Irlannin markkinoille toimitettavien lääkkeiden sääntelytoiminnot voivat sijaita pysyvästi Isossa-Britanniassa, erityisedellytyksin, joilla varmistetaan, että lääkkeet kyseisiä yrityksiä ei jaeta edelleen EU: n sisämarkkinoilla. Kyseiset lääkkeet ovat pääasiassa geneerisiä ja käsikauppalääkkeitä. Ratkaisu osoittaa komission sitoutumisen Pohjois-Irlannin kansaan ja pitkän perjantain (Belfastin) sopimukseen. Lainsäädäntöehdotuksen odotetaan alkusyksystä, jotta lainsäädäntöprosessi saadaan päätökseen ajoissa.

Mainos

Muut tänään julkaistut ei-asiakirjat liittyvät komission löytämään ratkaisuun helpottamaan Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin matkustavien henkilöiden mukana olevien avustavien koirien liikkumista ja komission ehdotukseen karjan siirtojen yksinkertaistamisesta Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin. , ja selkeyttää EU: sta peräisin olevia eläintuotteita koskevia sääntöjä, jotka siirretään varastointiin Iso-Britanniaan ennen niiden lähettämistä Pohjois-Irlantiin. Kaikki nämä komission tarjoamat joustavuudet kuvaavat asiakirjat on jaettu Ison-Britannian ja EU: n jäsenvaltioiden kanssa, ja ne ovat saatavilla verkossa.

Mainos
Continue Reading

Brexit

EU tukee Irlantia, kun Yhdistynyt kuningaskunta etsii ratkaisuja Pohjois-Irlannin pöytäkirjan dilemmaan

Julkaistu

on

Kiistanalainen Pohjois-Irlannin pöytäkirja, joka on osa EU: n ja Ison-Britannian erosopimusta, ei osoita merkkejä itsensä ratkaisemisesta pian. Kuten Ken Murray raportoi Dublinista, Euroopan komissio ei halua luopua, kun taas britit etsivät edelleen aukkoa päästäkseen irti sovitusta asiakirjasta, jonka he itse tervehtivät viime joulukuussa.

Seitsemän kuukautta on kulunut siitä, kun Ison-Britannian hallitus kerskasi paljon, kun Brexit allekirjoitettiin ja sinetöitiin virallisesti Brysselissä hymyillen ja joulua edeltävällä kannustimella ympäri.

Kun Ison-Britannian pääneuvottelija Lord David Frost twiittasi jouluaattona 2020: "Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että olen johtanut suuren Ison-Britannian joukkueen turvaamaan tämän päivän erinomaisen sopimuksen EU: n kanssa.

Mainos

”Molemmat osapuolet työskentelivät väsymättä päivä päivältä haastavissa olosuhteissa saadakseen maailman suurimman ja laajimman sopimuksen ennätysajassa. Kiitos kaikille, jotka saivat sen aikaan. "

Voisi ajatella hänen sanojensa lukemista siitä, että Britannian hallitus toivoi elävänsä onnellisena sen jälkeen, kun kauppa oli tehty. Kaikki ei kuitenkaan tule suunnittelemaan.

Brexitin erosopimuksen nojalla Pohjois-Irlannin pöytäkirja, joka on EU: n ja Ison-Britannian sopimuksen liite, loi uuden kauppajärjestelmän GB: n ja Pohjois-Irlannin välille, joka vaikka onkin Irlannin saarella, on tosiasiallisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Mainos

Pöytäkirjan tavoitteena on, että tietyille GB: stä NI: een siirrettäville tavaroille, kuten munille, maidolle ja jäähdytetylle lihalle, on suoritettava satamatarkastukset päästäkseen Irlannin saarelle, josta niitä voidaan myydä paikallisesti tai siirtää eteenpäin tasavallalle, joka on edelleen Euroopan unionissa.

Kun Pohjois-Irlannin työväenluokan protestanttiset unionistilaiset tai brittiläiset lojalistit näkevät sen, pöytäkirja tai nimellinen kaupparaja Irlanninmerellä on uusi askel kohti yhdistynyttä Irlantia - jota he kiivaasti vastustavat - ja merkitsee uutta eristämistä Isosta-Britanniasta, jossa heidän uskollisuutensa on .

Entinen demokraattisen unionistisen puolueen johtaja Edwin Poots sanoi, että pöytäkirja on asettanut "absurdit esteet kaupalle suurimpien markkinoidemme kanssa [GB]".

Sopimuskaudesta 1. tammikuuta - 30. kesäkuuta sovittiin toimenpiteiden voimaantulon mahdollistamiseksi, mutta Pohjois-Irlannissa on ollut vihamielisyyttä pöytäkirjaa kohtaan. Tätä ajanjaksoa on nyt pidennetty syyskuun loppuun asti, jotta löydettäisiin keinoja Hyväksyttävä kompromissi pitää kaikki osapuolet tyytyväisinä!

Pöytäkirjasta ja sen seurauksista, joita näyttää siltä, ​​että Iso-Britannia ei ajatellut, on vihastanut unionistisen yhteisön jäseniä niin paljon Pohjois-Irlannissa, mielenosoituksia kaduilla joka toinen ilta alkukesän jälkeen, on tullut yleinen näky.

Tällainen tunne on petos Lontoota kohtaan pöytäkirjan suhteen. Britannian lojalistit ovat uhanneet viedä mielenosoituksensa Irlannin tasavallassa sijaitsevaan Dubliniin, mikä monien mielestä aiheuttaisi tekosyyn väkivallalle.

Uskollinen aktivisti Jamie Bryson puhuu Pat Kenny -näyttely on Newstalk radio Dublinissa sanoi äskettäin: "Lukuun ottamatta sitä, että Pohjois-Irlannin pöytäkirjan suhteen on tapahtunut varsin merkittävä muutos tulevina viikkoina ... Kuvittelen ehdottomasti, että nämä mielenosoitukset toteutetaan rajan eteläpuolella, varmasti 12. heinäkuuta jälkeen."

12 heinäkuuy, päivämäärä, jonka Pohjois-Irlannissa nähtiin merkitsevän oranssin ritarikunnan marssihuippua, on tullut ja mennyt. Toistaiseksi Pohjois-Irlannissa pöytäkirjaa vastustaneet eivät ole vielä ylittäneet rajaa, joka erottaa pohjoisen Etelä-Irlannista.

Pohjois-Irlannin brittiläiset unionistit ja kauppiaat, jotka kokevat liiketoimintansa kärsivän suuresti Lontoon hallitukselle kohdistuvasta painostuksesta, kun pöytäkirjan koko sisältö tulee voimaan, Lord Frost on yrittänyt epätoivoisesti muuttaa ja pehmentää sopimusta hän neuvotteli ja ylisti viime joulukuussa.

Sama sopimus, on lisättävä, hyväksyttiin alahuoneessa äänin 521 puolesta ja 73, mikä on merkki siitä, että Ison-Britannian hallitus ei noudattanut huolellisuutta!

Brexitin näkyvistä seurauksista Pohjois-Irlannissa ovat kuorma-autonkuljettajien pitkät viivästykset satamissa, ja jotkut suuret supermarkettiketjut valittavat tyhjistä hyllyistä.

Dublinissa tuntuu, että jos COVID-19-toimenpiteitä ei olisi otettu käyttöön, Brexitin todelliset todelliset seuraukset olisivat todennäköisesti Pohjois-Irlannissa ankarampia kuin ne ovat jo.

Painostamalla Lord Frostia selvittämään tämä poliittinen ongelma mahdollisimman pian, hän sanoi viime viikolla Westminsterin parlamentille: "Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme".

Julkaisemalla nimeltään 'A Command Paper', se jatkoi röyhkeästi, että "EU: n osallistuminen sopimuksen valvontaa vain" aiheuttaa epäluottamusta ja ongelmia ".

Paperi jopa ehdotti, että Isosta-Britanniasta NI: hin myyville kauppiaille poistettaisiin yleiset tulliasiakirjat.

Sen sijaan sovellettaisiin "luottaa ja tarkista" -järjestelmää, jota kutsutaan "rehellisyyslaatikoksi", jolloin kauppiaat rekisteröivät myynnin kevyessä järjestelmässä, joka mahdollistaa toimitusketjujen tarkastamisen. Ehdotus, joka epäilemättä lähetti salakuljettajat nukkumaan hymy kasvoillaan!

Pelkkä ehdotus "rehellisyyslaatikosta" on täytynyt kuulostaa huvittavalta ja ironiselta Pohjois-Irlannissa, jossa Boris Johnson lupasi vuonna 2018 DUP: n vuosikokouksessa edustajille, että "Irlanninmerellä ei olisi rajaa", jotta hän vain palaa myöhemmin hänen sanallaan!

Kun EU: n komission puheenjohtaja Ursula Von Der Leyen vahvisti viime viikolla Ison-Britannian pääministerille Boris Johnsonille, että sopimusta ei neuvotella uudelleen, Yhdistyneen kuningaskunnan osapuoli näyttää olevan jälleen äärimmäisen epäsuosittu Pohjois-Amerikan protestanttisten unionistien ja irlantilaisten kansallismielisten yhteisöjen kanssa. Irlanti.

Pohjois-Irlannin brittiläiset protestanttiset unionistit ovat vihaisia ​​pöytäkirjan takia, irlantilaiset katoliset nationalistit ovat raivoissaan myös Lontoosta sen jälkeen, kun NI: n ulkoministeri Brandon Lewis ilmoitti ehdotuksista lopettaa kaikki tutkimukset murhien aikana ennen vuotta 1998 tehdyistä murhista.

Jos se pannaan täytäntöön, Ison-Britannian sotilaiden ja turvallisuuspalvelujen käsissä kuolleiden perheet eivät koskaan saa oikeutta, kun taas Yhdistyneen kuningaskunnan lojalistien ja irlantilaisten republikaanien toiminnasta kuolleet kärsivät saman kohtalon.

Taoiseach Micheál Martin, joka puhui Dublinissa, sanoi, että "brittiläisiä ehdotuksia ei voida hyväksyä ja ne ovat pettämistä [perheille]".

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin, irlantilaisen kulttuuriperinnön miehen, kanssa, joka sanoi viime vuonna, ettei hän allekirjoita kauppasopimusta Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa, jos Lontoo tekee mitään heikentääkseen Pohjois-Irlannin vuoden 1998 rauhansopimusta, Boris Johnsonin hallinnolla näyttää olevan hupeneva ystävien määrä Brysselissä, Berliinissä, Pariisissa, Dublinissa ja Washingtonissa.

Pohjois-Irlannin pöytäkirjan ehtojen uudelleentarkastelun odotetaan jatkavan tulevina viikkoina.

Kun EU on ilmoittanut, ettei se ole halukas siirtymään, ja Yhdysvaltojen hallinto vetäytyy Dublinin puolelle, Lontoo joutuu vaikeaan ongelmaan, josta pakenemiseen tarvitaan jotain merkittävää.

Kuten eräs Dublinin radiopuhelinohjelman soittaja huomautti asiasta viime viikolla: ”Jonkun pitäisi kertoa britteille, että Brexitillä on seurauksia. Saat mitä äänestät. "

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa