Liity verkostomme!

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin poliittisen myllerryksen jatkuessa jakautunut demokraattinen unionistinen puolue näyttää asettavan kolmannen johtajansa kuuden viikon kuluessa

Julkaistu

on

Kuten Ken Murray raportoi Dublinista, odotetulla uudella johtajalla on samat ongelmat kuin hänen kahdella edeltäjällään, mikä viittaa siihen, että tulevat kuukaudet ovat täynnä haasteita, jotka voisivat merkitä unionistien määräävän aseman päättymistä alueella.

Tällä viikolla merkitään 100th vuosipäivä Pohjois-Irlannin parlamentin ensimmäisestä istunnosta, joka istui ensimmäistä kertaa Belfastin kaupungintalossa 22 kesäkuu 1921.

Satavuotisjuhlan pitäisi olla juhla Britannian kannattajille, jotka 100 vuotta sitten suostuttelivat Ison-Britannian pääministerin David Lloyd George'n antamaan heille oman parlamenttinsa Pohjois-Irlannin kuuden pääosin protestanttisen läänin alueelle jäävät edelleen Isossa-Britanniassa.

Pääasiassa katolisen 26 läänin Irlannin vapaavaltiolle annettaisiin oma parlamentti Dublinissa ja valta-asema Britannian imperiumissa.

Sen sijaan, että tällä viikolla hyppäsit ylös ja alas ilosta siitä, että NI: llä on vielä oma parlamentti 100 vuotta ja jota Lontoon hallitus hallitsee pääsääntöisesti, unionistit ovat sodassa, ei muuta kuin hallitseva oikeistolainen demokraatti Unionistinen puolue!

Kuten yksi DUP-äänestäjistä pääosin protestanttisessa Ballymenan kaupungissa, jossa kerran asui puolueen perustaja pastori Ian Paisley, kertoi BBC NI: lle viime viikolla voksipopissa: "He ovat sekaisin."

Tyytymätön haastateltava viittasi sensaatiokehitykseen viime viikolla, kun DUP-johtaja ja uskonnollinen innokas innokas Edwin Poots pakotettiin eroamaan asemastaan ​​vasta 21 päivän kuluttua!

Poots, joka järjesti vallankaappauksen edeltäjänsä Arlene Fosterin poistamiseksi sen jälkeen, kun hän pidättyi äänestyksestä kieltää homo-muuntohoito, sanoi saadessaan johtajuuden kuuntelevan puolueen jäsenten huolenaiheita ja harjoittavan liiketoimintaa demokraattisin keinoin!

Kuitenkin, kun korkea keskipäivän määräaika lähestyi DUP-kollegan Paul Givanin nimittämistä pääministeriksi, Poots suostui viime hetken sopimukseen Lontoon kanssa, jonka mukaan konservatiivinen hallitus ottaisi käyttöön kulttuurilain, ellei Pohjois-Irlannin edustajakokous olisi antanut lainsäädäntöä se syyskuun loppuun mennessä.

Laissa nähdään muun muassa komission jäsenen, budjetin, henkilöstön ja irlantilaisen ylennyksen tarjoaminen, joka on suututtanut DUP: n jäseniä, jotka pitävät sitä yhtenä askelena kohti yhtenäistä Irlantia.

Pootsin pahentamiseksi Lontoon hallituksen kanssa tehtyä ja hänen suostumuksellaan hyväksyttyä päätöstä ei ollut hyväksytty DUP: n johtajan kanssa, ja kun he kutsuivat erityiskokouksen torstaina 18. kesäkuutath, puolueen johtaja ja hänen valitsemansa ensimmäinen ministeri Paul Givan, menivät ulos ennen kuin valittujen edustajien kannanotot saatiin päätökseen.

Pootsin katsottiin palanneen takaisin lupaukseensa "kuunnella" kaikkia puolueen jäseniä ennen päätösten tekemistä, Pootsin havaitsema päätös mennä yksinajoon neuvottelematta vihaisten kollegoidensa kanssa sinetöi kohtalonsa ja hänet pakotettiin eroamaan myöhemmin samana päivänä .

Darren Causby, DUP-neuvoston jäsen, erosi puolueesta seuraavana päivänä ja kertoi toimittajille: "DUP ei ole puolue, johon liityin, ja olen ollut jonkin aikaa tyytymätön.

"Emme voi antaa Sinn Féinin sanella mitä tapahtuu, ja näin on ollut jo jonkin aikaa."

Sillä välin puolueen virkamiehet ovat neuvoneet Paul Givania eroamaan, jotta hänen seuraajansa ovat samanaikaisesti DUP-johtaja ja ensimmäinen ministeri, kuten oli tapahtunut sen jälkeen kun 90-paikkainen Pohjois-Irlannin vallanjakojohtaja perustettiin vuonna 1999 Ison-Britannian ja Irlannin rauhan jälkeen. Sopimus vuosi aiemmin.

Tämän viikon kaikki katseet kohdistuvat Sir Jeffrey Donaldsonin kansanedustajaan, jonka odotetaan vahvistettavan uudeksi DUP-johtajaksi ilman kilpailua.

Edwin Poots voitti hänet johtajuudesta 14. toukokuutath äänin 19 äänellä 17: llä, vaalitulos, joka on jakanut parlamentaarisen puolueen keskelle ja joka on kiristänyt vanhoja ystävyyssuhteita ja vahvoja uskollisuuksia ja monien mielestä Arlene Fosteria kohdeltiin kohtalokkaasti.

Olettaen, että Donaldson valtaa tehtävänsä, hänen on korjattava ankarasti rikkoutuneet sillat yrittämällä varmistaa, että Poots-siiven valitsemille kollegoille tarjotaan ministeritöitä tulevassa hallinnossa.

Samalla kun kaikki tämä on meneillään, DUP: n myllerrys on johtanut siihen, että monet sen neuvonantajat loukkaavat pienemmälle, mutta kovemmalle linjalle kuuluvalle unionistipuolueelle TUV-perinteisen unionistisen äänen, mikä jakaa potentiaalisen äänensä entisestään.

Donaldsonilla on edessään ylämäkeen tehtävä rauhoittamaan kapinallisia puolueessa, jonka mielestä Irlannin puolueen yhtenäisyyspuolue Sinn Féin saa jatkuvasti merkittäviä myönnytyksiä Ison-Britannian hallitukselta.

Muualla Loyalist Communities Council, joka edustaa brittiläisiä mielenosoittajia puolisotilaallisia, on ryhtynyt taisteluun kutsumalla DUP: ää "lopettamaan myönnytykset Sinn Féinille, vaikka se tarkoittaisi Stormontin [Pohjois-Irlannin] parlamentin kaatamista".

Kun Sinn Féin aikoo ylittää yhdistetyn äänestyksen ensimmäistä kertaa sata vuotta ensi toukokuun edustajakokouksen vaalien jälkeen, vihaiset työväenluokan brittiläiset uskolliset, jotka protestoivat kaduilla NI Brexit -pöytäkirjan takia, ja skotlantilaiset kansallismieliset pyrkivät poistumaan Yhdistyneestä kuningaskunnasta, tämän viikon niin - kutsutut juhlat Belfastin kaupungintalossa on melko mykistetty.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että 200th vuosipäiväjuhlat vuonna 2121 ovat erittäin epätodennäköisiä.

Brexit

Iso-Britannia vaatii, että EU suostuu uuteen Pohjois-Irlannin Brexit-sopimukseen

Julkaistu

on

By

Näkymä Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välisestä rajanylityksestä Newryn ulkopuolella, Pohjois-Irlanti, Iso-Britannia, 1. lokakuuta 2019. REUTERS / Lorraine O'Sullivan

Britannia vaati keskiviikkona (21. heinäkuuta) Euroopan unionilta uutta sopimusta Brexitin jälkeisen kaupan valvomiseksi, johon Pohjois-Irlanti osallistui, mutta välttyi erottamasta avioerosopimuksen yksipuolisesti huolimatta siitä, että sen ehtoja oli rikottu, kirjoittaa Michael Holden että William James.

Iso-Britannia ja Euroopan unioni sopivat Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta osana vuoden 2020 Brexit-sopimusta, joka lopulta sinetöitiin neljä vuotta sen jälkeen, kun brittiläiset äänestäjät tukivat avioeroa kansanäänestyksessä.

Se pyrki pääsemään eroon avioeron suurimmasta ongelmasta: miten suojella EU: n sisämarkkinoita mutta välttää myös maarajat Ison-Britannian maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, jonka läsnäolo kaikkien osapuolten poliitikoilla pelkää voisi voimistaa väkivaltaa, pääosin päättyi vuoteen 1998 mennessä Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus.

Pöytäkirja edellytti lähinnä tavaroiden tarkastuksia Manner-Britannian ja Pohjois-Irlannin välillä, mutta ne ovat osoittautuneet raskaiksi yrityksille ja anatema "unionistilaisille", jotka tukevat kiihkeästi Yhdistyneen kuningaskunnan jäljelle jäävää maakuntaa.

"Emme voi jatkaa sellaisena kuin olemme", Brexitin ministeri David Frost sanoi parlamentille sanoen, että on perusteltua vedota pöytäkirjan 16 artiklaan, joka sallii kummankin osapuolen ryhtyä yksipuolisiin toimiin luopumaan sen ehdoista, jos seurauksena on odottamaton kielteinen vaikutus. sopimus.

"On selvää, että olosuhteet oikeuttavat 16 artiklan käytön. Siitä huolimatta ... olemme päättäneet, että ei ole oikea hetki tehdä niin.

"Näemme mahdollisuuden edetä toisin, löytää uusi tie pyrkiä sopimaan EU: n kanssa neuvottelujen kautta, uusi tasapaino Pohjois-Irlantia koskevissa järjestelyissämme kaikkien hyödyksi."

Continue Reading

Irlanti

Irlantilaisten uhrien ryhmät auloittamaan Yhdysvaltain presidentti

Julkaistu

on

Ison-Britannian hallituksen ehdotus lopettaa kaikki tutkimukset, tutkimukset ja oikeudelliset toimet sotilaidensa hämärän käyttäytymisen torjumiseksi Pohjois-Irlannissa vuosina 1969-1998 on aiheuttanut raivoa. Ison-Britannian sotilaiden, irlantilaisten ja brittiläisten terroristien aseista ja pommeista kuolleiden perheiden mielestä Boris Johnson ei saa päästä eroon tästä kehityksestä, joka heikentää kaikkia oikeudenmukaisuuden periaatteita modernissa demokraattisessa yhteiskunnassa. seisoo päästämään armeijan veteraanit irti koukusta. Kuten Ken Murray raportoi Dublinista, Useat uhrien ryhmät näyttävät olevan kiinnostuneita USA: n presidentin Joe Bidenin aulasta (Kuvassa) toivossa hän nojaa Britannian pääministeriin perääntymään.

Joidenkin lukijoiden mielestä voi olla erikoista, että 23 vuotta sen jälkeen, kun Ison-Britannian ja Irlannin rauhansopimus allekirjoitettiin vuonna 1998 ja se lopetti muodollisesti ongelmat, konfliktissa kuolleiden perheiden kääre on edelleen kalliissa, turhauttavassa ja pitkässä oikeudellisessa oikeudessa. toimet Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta vastaan, joka hakee korvausta, mutta mikä tärkeintä, vaikeasti löydettäviä vastauksia!

Britannian armeijan rooli joissakin kauhistuttavimmista murhista konfliktin aikana sisältää vuoden 1972 verisen sunnuntain verilöylyn Derry Cityssä, jossa laskuvarjojärjen sotilaat ampuivat 14 viattomia uhreja.

Paitsi, että britit tekivät sotkuaan selityksestään murhista, Lord Lord Widgery valitti seuraavassa raportissaan maailmalle sanoen, että "[brittiläiset] sotilaat oli ammuttu ensin"!

Hänen huono yritys kalkitusraporttiin johti siihen, että IRA-numerot paisuivat sen villimpiä unelmia pidemmälle, mikä auttoi pitkään jatkamaan konfliktia, joka oli vielä alkuaikoina.

Britannian peräkkäisiin hallituksiin kohdistuneen jatkuvan painostuksen jälkeen toinen 12 vuotta kestävä verinen sunnuntatutkimus, joka kesti 5,000 sivua Lord Savillen johdolla ja maksoi brittiläiselle veronmaksajalle vajaat 200 miljoonaa puntaa, tuotti toisenlaisen tuloksen sanomalla, että syyttömien uhrien ampuminen oli "perusteetonta". pääministeri David Cameron julkisti anteeksi alahuoneessa kesäkuussa 2010.

Sillä välin, kun tietyt brittiläiset sotilaat ja MI5-upseerit olivat työskennelleet yhdessä terroristien kanssa Ulsterin vapaaehtoisjoukossa murhasta irlantilaisia ​​republikaaneja, on kasvanut joukko katolisia perheitä, jotka etsivät vastauksia rakkaansa kiistanalaisista murhista.

Ei ole yllättävää, että britit ovat pelanneet kovapalloa kaikissa myöhemmissä oikeudellisissa toimissa.

Kuten Stephen Travers, joka selviytyi vuoden 1975 Miami Showbandin verilöylystä - kuten Netflixissä nähtiin - kertoi Newstalk radio Dublinissa viime viikolla "brittiläinen laitos pelaa pitkää peliä soveltamalla kolmea D: tä, nimittäin kieltää, viivästyttää ja kuolla".

Toisin sanoen, jos Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus voi vetää uhrien perheiltä kasvavan määrän oikeudellisia toimia, on todennäköistä, että joko oikeudenkäynnin aloittaneet tai itseään puolustavat brittiläiset sotilaat ovat kuolleet siihen mennessä, kun he ovat mene oikeuteen ja peruuta tällaisen tapauksen perustelut, jolloin britit päästetään irti väitetyistä murhista!

Viime kuukausina brittien on painostunut puhdistamaan laiton toiminta sen jälkeen, kun kuuronmies totesi viime toukokuussa, että kymmenen hänen majesteettinsa armeijan Ballymurphy Belfastissa vuonna 1971 ampumaa katolista oli täysin viattomia.

Ballymurphy-havainto on asettanut etusijan, joka viime viikkoon asti oli muodostumassa Lontoon hallitukselle hämmennykseksi ja taloudellisesti kalliiksi, joka voi paljastaa, että tietyt Britannian armeijan elementit tappoivat tarkoituksellisesti viattomia irlantilaisia ​​katolisia ilman pätevä syy!

Lisätäkseen turhautumista perheille, jotka menettivät rakkaansa konfliktissa, aiemmin tässä kuussa Pohjois-Irlannin virallinen syyttäjäviranomainen ilmoitti aikomuksestaan ​​peruuttaa menettely kaksi entistä brittiläistä sotilasta - sotilas F: tä vastaan ​​kahden miehen murhasta verisen sunnuntain aikana. vuonna 1972 ja sotilas B 15-vuotiaan Daniel Hegartyn murhasta kuusi kuukautta myöhemmin, mikä on merkki siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on valmis menemään mihin tahansa pitämään omiensa suojelemista.

Kun Pohjois-Irlannin ulkoministeri Brandon Lewis ilmoitti viime viikolla, että vanhentumisajaksi ehdotetaan kaikkien tutkimusten, oikeudellisten toimien ja menettelyjen lopettamista Ison-Britannian turvallisuuspalveluiden sekä katolisten ja protestanttisten terroristiryhmien vastaisiin toimiin, hänen huomautuksensa herättivät raivoa. Irlannin saarella.

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan brittiläiset unionistilaiset ja irlantilaiset nationalistit Pohjois-Irlannissa yhtyivät yllättäen samaan asiaan!

Irlantilainen Taoiseach Micheál Martin sanoi, että "ilmoitusta ei voida hyväksyä ja se on pettämistä".

Irlannin ulkoministeri Simon Coveney sanoi jonkin verran diplomaattisemmin: "Irlannin hallituksella on hyvin erilainen näkemys… samoin kuin NI: n poliittisilla puolueilla ja uhrien ryhmillä.

 "Tämä ei ole a tapahtunut tosiasia”, Hän lisäsi Twitterissä. 

Asiat monimutkaistuvat, ja britit sopivat Irlannin hallituksen kanssa vuonna 2014 Stormont House -neuvotteluissa perintöasioiden käsittelemisestä ja vakuuttivat kärsiville perheille, että heidän asiansa hoidetaan tyydyttävällä tavalla.

Brandon Lewisin viime viikon yllätysilmoitus aiheutti kuitenkin jopa vihaa Westminsterin oppositiopenkeillä.

Pohjois-Irlannin varjo-valtiosihteeri, työministeri Louise Haigh sanoi, että Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin on selitettävä asia oikein.

”Tämä hallitus antoi uhreille sanan [että] he tekisivät asianmukaiset tutkimukset, jotka kiellettiin uhreille ja heidän perheilleen niin kauan.

"Sitoumuksen repiminen olisi loukkaavaa, ja se olisi hämmästyttävän tunteetonta, jos tekisit ilman vähäisintäkään neuvottelua läheisten menettäneiden kanssa."

Sillä välin uhrien ryhmä etsii Atlantin valtameren yli poliittista painostusta brittiläisiin.

Dublinissa asuva Margaret Urwin, joka edustaa "Unohdettujen oikeutta", sanoi: "Kehotan Irlannin hallitusta auloittamaan Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin.

"Heillä ei ole mitään menetettävää", hän sanoi.

UVG ampui Eugene Reaveyn kolme viattomia veljiä raa'an Britannian armeijan henkilöstön tuella heidän kotiinsa Armaghin eteläosassa tammikuussa 1976.

Hän johtaa yhdessä TARPia - Totuuden ja sovinnon foorumia - ja on luvannut, että kuolemaansa asti hän seuraa Lontoon hallitusta maan ääriin saamaan oikeuden veljilleen ja Ison-Britannian armeijan murhille.

Puhuessaan tällä viikolla eureporter.co: lle hän sanoi: "Kirjoitan edustajainhuoneen puhemiehelle Nancy Pelosille ja vetoan hänen edustamaan presidentti Bidenin tukeutumista britteihin varmistaakseen, että tätä vanhentumista ei noudateta.

”Nancy Pelosin vävy on irlantilainen ja Joe Bidenin esi-isät olivat irlantilaisia. Meillä on vaikutusvaltainen tuki Washingtonissa ja pyrimme varmistamaan, että käytämme sitä maksimaalisesti varmistaaksemme, että britit eivät pääse pois tästä.

"He ovat kohdanneet sitä vuosisatojen ajan, ja on aika, että heidän valheensa ja pahat tekonsa vihdoin paljastuvat laajalle maailmalle."

Margaret Urwinin ja Eugene Reaveyn puhelut eivät todennäköisesti kuulu kuuroille korville.

Viime vuonna EU: n ja Ison-Britannian Brexitin vetäytymissopimuksen tullessa päätökseen presidentti Biden sanoi, ettei hän tue Yhdysvaltojen kanssa tehtyä kauppasopimusta Lontoon kanssa, jos brittien toimet horjuttaisivat vuoden 1998 [pitkäperjantaina] rauhansopimusta.

Näyttää siltä, ​​että Britannian laitoksen jäykillä ylähuulilla saattaa olla muutama kuukausi edessä.

päättyy:

Continue Reading

Pohjois-Irlanti

Ison-Britannian hallitus määrittelee parlamentille Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa koskevan etenemistavan

Julkaistu

on

Valtiovarainministeri kabinetissa, Lord Frost (Kuvassa), ja Pohjois-Irlannin valtiosihteeri (SoSNI) Brandon Lewis ovat tänään (8. heinäkuuta) puhuneet Policy Exchange -ajattelussa pohjois-Irlannin pöytäkirjan etenemisestä.

Sekä Lord Frost että SoSNI vahvistivat hallituksen sitoutumisen suojella Belfastin (suurperjantaina) sopimusta kaikin puolin. He sanoivat, että pöytäkirjalla ei ollut tavoitteita minimoida vaikutuksia Pohjois-Irlannin jokapäiväiseen elämään ja helpottaa Pohjois-Irlannin ja Ison-Britannian välistä kauppaa.

Lord Frost ilmoitti, että hallitus harkitsee seuraavia askeleitaan ja määrittelee lähestymistavansa parlamentin pöytäkirjaan ennen kesän taukoa.

Lord Frost sanoi:

"Nykytilanne ei ole yhdenmukainen Belfastin (suurperjantai) sopimuksen huolellisen tasapainon kanssa, eikä pöytäkirjan pitäisi toimia. Tämä poliittinen todellisuus on tunnustettava ja käsiteltävä. Tämä hallitus ei voi yksinkertaisesti jättää huomiotta tätä todellisuutta ja seistä, kun asiat kiristyvät ja vaikeutuvat. 

”Suosimme aina yksimielistä lähestymistapaa tilanteen ratkaisemiseen. Ottaen huomioon kaiken, mitä olemme käyneet läpi viime vuosina, olemme varmoja, että on olemassa tapoja löytää tasapaino ja löytää tarvittavat mukautukset. Tällainen työskentely on vastuullista, ja se on paras tapa täyttää hallituksen velvollisuudet kaikkia Pohjois-Irlantia kohtaan. Mutta ilmeisesti kaikki vaihtoehdot ovat edelleen pöydällä. 

"Joten harkitsemme seuraavia vaiheitamme, keskustelemme kaikkien kiinnostuneiden kanssa, ja voin tänään sanoa, että esitämme lähestymistavan parlamenttiin harkitusti ennen kesän taukoa. 

"Meille kaikille tarjottava palkinto, jos pystymme palauttamaan uuden tasapainon meille kaikille sopivalla tavalla, on se, että voimme asettaa Ison-Britannian ja EU: n väliset suhteet uudelle polulle, joka kulkee nykyistä pidemmälle. jännitteitä, joka ylittää muutaman viime vuoden haasteet ja ymmärtää todellisen, aidon mahdollisuuden ystävälliseen yhteistyöhön ”.

Pohjois-Irlannin valtiosihteeri sanoi: "Pöytäkirjan soveltamisen vaikutus tuntuu jokaisessa yhteisössä, joka elää jokapäiväistä elämäänsä. Tämä häiritsee tärkeää tehtävää, joka on Pohjois-Irlannin valtavan taloudellisen potentiaalin hyödyntäminen.

"Pohjois-Irlannilla on todellisia taloudellisia vahvuuksia, ja meidän tulisi keskittyä siihen, miten voimme lisätä innovaatioita, sulkea osaamisvajeen, lisätä vientiä ja tarttua vihreän teollisen vallankumouksen mahdollisuuksiin. 

"Visio Pohjois-Irlannista on rakentaa yhteinen ja vakaa tulevaisuus kaikille Pohjois-Irlannin ihmisille, hyödyntämällä rauhan, turvallisuuden ja vaurauden positiivisia yhteyksiä."

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa