Liity verkostomme!

Ranska

EU: n ja Ison-Britannian makkarasota virisee G7: ssä Macronin ja Johnsonin sparraamana

Julkaistu

on

Ison-Britannian ja Euroopan unionin välinen kasvava jännite uhkasi varjella seitsemän ryhmän huippukokouksen päätelmän sunnuntaina (13. kesäkuuta). Lontoo syytti Ranskaa "loukkaavista" huomautuksista, joiden mukaan Pohjois-Irlanti ei kuulunut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, kirjoittaa Michel Rose että Michael Holden.

Siitä lähtien kun Yhdistynyt kuningaskunta äänesti eroamaan Euroopan unionista vuonna 2016, osapuolet ovat yrittäneet selvittää, miten käsitellä Brexitin jälkeistä kauppaa ja Ison-Britannian maakuntaa, jolla on maaraja EU: n jäsenmaan Irlannin kanssa.

Viime kädessä neuvottelut palaavat takaisin Pohjois-Irlannissa kietoutuvaan historiaan, kansallismielisyyteen, uskontoon ja maantieteeseen liittyvään herkään tilkkutäkkiin, mutta Brexitin avioerosopimuksen viimeisin sylkeminen keskittyy makkaroihin.

G7-huippukokouksessa Emmanuel Macronin kanssa käydyissä keskusteluissa Ison-Britannian pääministeri Johnson kysyi, miten Ranskan presidentti reagoisi, jos Toulouse-makkaraa ei voida myydä Pariisin markkinoilla, mikä on Lontoon syytös siitä, että EU estää brittiläisen jäähdytetyn lihan myyntiä Pohjois-Irlannissa.

Britannian tiedotusvälineet kertoivat, että Macron vastasi epätarkasti sanoen, että Pohjois-Irlanti ei kuulu Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Britannian ulkoministeri Dominic Raab kuvasi "hyökkääväksi".

"Eri EU-luvut täällä Carbis Bayssä, mutta rehellisesti sanottuna kuukausien ja vuosien ajan, ovat luonnehtineet Pohjois-Irlantia jotenkin erilliseksi maaksi ja se on väärin", Raab sanoi. Lue lisää.

"Tosiseikkojen ymmärtäminen on epäonnistumista. Emme puhu Kataloniasta ja Barcelonasta tai Ranskan Korsikasta tällä tavoin", hän kertoi BBC: lle Andrew Marr ohjelmia.

Johnson on uhannut vedota hätätoimenpiteisiin Brexitin avioerosopimuksen Pohjois-Irlannin pöytäkirjassa, jos jotkut huolet saattavat aiheuttaa täysimittaisen kauppasodan, ellei ns. Makkarasotaan löydetä ratkaisua.

Kyseinen pöytäkirja säilytti maakunnan olennaisesti EU: n tulliliitossa ja noudatti monia sisämarkkinasääntöjä ja loi Irlanninmerelle sääntelyrajan Ison-Britannian maakunnan ja muun Yhdistyneen kuningaskunnan välille.

Mutta Johnson on jo viivästyttänyt joidenkin säännösten täytäntöönpanoa, mukaan lukien mantereelta Pohjois-Irlantiin siirtyvän jäähdytetyn lihan tarkastukset, sanomalla, että se aiheuttaa häiriöitä joihinkin toimituksiin maakuntaan.

Ranskalaisen diplomaattilähteen mukaan Macron oli hämmästynyt siitä, että Johnson nosti makkaraa - mikä Britannian johtajan mukaan oli keskeinen asia, mutta ranskalaiset pitivät sitä häiriönä pääliiketoiminnasta G7-maiden johtajien kokouksessa.

Presidentti oli vain huomauttanut, että makkaravertailu oli virheellinen maantieteellisten erojen vuoksi, lähde sanoi.

Johnson kysyi toistuvasti tiedotustilaisuudessa Macronin kommenteista heidän neuvottelujensa aikana, ja sanoi, että Brexit oli miehittänyt "katoavan pienen osan keskusteluistamme" sunnuntaina päättyneessä Carbis Bayn huippukokouksessa.

"Teemme kaiken tarvittavan suojellaksemme Yhdistyneen kuningaskunnan alueellista koskemattomuutta, mutta itse asiassa tässä huippukokouksessa tapahtui, että tehtiin valtavasti työtä aiheissa, joilla ei ollut mitään tekemistä Brexitin kanssa", hän sanoi.

Macron kertoi toimittajille G7: n johtopäätöksessä, että molempien osapuolten tulisi lopettaa ajanhukka makkaroita koskeviin kiistoihin.

"Toivon, että onnistumme yhdessä toteuttamaan useita kuukausia sitten allekirjoittamamme toimet", hän sanoi. "Älä tuhlaa aikaa käytävillä ja takahuoneissa syntyvien kiistojen kanssa."

Hänen mukaansa Ranska ei ole koskaan käyttänyt "vapautta kyseenalaistaa Yhdistyneen kuningaskunnan suvereniteettia, alueellista koskemattomuutta".

Huolimatta Yhdysvaltojen välittämästä vuoden 1998 rauhansopimuksesta, joka lopetti kolmen vuosikymmenen väkivallan, Pohjois-Irlanti on edelleen syvästi jakautunut lahkolaisuuteen: Monet katoliset nationalistit pyrkivät yhdistymään Irlannin kanssa, kun taas protestanttiset unionistit haluavat jäädä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

EU ei halua Pohjois-Irlannin olevan takaoven sisämarkkinoillaan, eikä kumpikaan osapuoli halua rajatarkastuksia maakunnan ja Irlannin tasavallan välillä, joista voisi tulla toisinajattelijoiden militanttien kohde.

Sen sijaan molemmat osapuolet sopivat pöytäkirjasta, jossa määrätään tarkastuksista maakunnan ja muun Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, vaikka Britannian mukaan nämä ovat nyt liian hankalia ja jakavia. Johnson sanoi lauantaina (12. kesäkuuta) tekevänsä "kaiken tarvittavan" suojellakseen Yhdistyneen kuningaskunnan alueellista koskemattomuutta.

"Hallituksen on aika lopettaa puhuminen pöytäkirjan korjauksista ja ryhtyä tarvittaviin toimiin sen poistamiseksi", sanoi Pohjois-Irlannin suurimman poliittisen puolueen, demokraattisen unionistisen puolueen johtaja Edwin Poots.

koronavirusantigeenin

Ranskan poliisi vaimentaa mielenosoitusta COVID-terveystodistussäännöistä

Julkaistu

on

By

Ranskalaisen kansallismielisen puolueen Les Patriotes (Patriotit) kannattajalla on kilpi protestin aikana hallituksen talous- ja sosiaalipolitiikkaa vastaan ​​koronavirustaudin (COVID-19) taudinpurkauksen aikana Pariisissa, Ranskassa 10,2021. huhtikuuta XNUMX. Kyltissä lukee "Ei terveydentilapassille". REUTERS / Gonzalo Fuentes / Tiedostokuva

Kymmenet ranskalaiset poliisit käyttivät kyynelkaasua saadakseen mielenosoituksen presidentti Emmanuel Macronin suunnitelmasta vaatia COVID-19-rokotustodistusta tai negatiivista PCR-testiä päästäkseen baareihin, ravintoloihin ja elokuvateattereihin ensi kuusta alkaen. kirjoittavat Christian Lowe ja Richard Lough, Reuters.

Macron ilmoitti tällä viikolla laajat toimenpiteet torjua uusien koronavirustartuntojen nopea lisääntyminen, mukaan lukien terveydenhuollon työntekijöiden pakolliset rokotukset ja uudet terveystodistussäännöt suurelle yleisölle.

Niin tekemällä, hän meni pidemmälle kuin useimmat muut Euroopan kansat ovat tehneet kun erittäin tarttuva Delta-variantti tuulettaa uuden tapausten aallon, ja muut hallitukset seuraavat tarkkaan, miten Ranskan yleisö reagoi. (Graafinen kuva globaaleista tapauksista).

Poliisi astui sisään pian sen jälkeen, kun joukko mielenosoittajia marssi keskiviikkona bulevardilla Pariisin keskustassa ilman Pariisin viranomaisten lupaa. Jotkut käyttivät merkkejä, jotka sanoivat "ei terveydentilalle".

Reutersin todistaja näki poliisipakettien ja mellakkapoliisin pylvään sulkevan yhden kadun.

Jotkut kriitikot Macronin suunnitelmasta - joka vaatii kauppakeskuksia, kahviloita, baareja ja ravintoloita tarkistamaan kaikkien suojelijoiden terveystodistukset elokuussa - syyttävät presidenttiä vapauksien polkeminen ja syrjivät niitä, jotka eivät halua COVID-laukausta.

Macron sanoo, että rokote on paras tapa viedä Ranska takaisin normaalin polulle ja että hän kannustaa mahdollisimman monia ihmisiä rokottamaan.

Keskiviikkona pidettiin mielenosoitus Bastillen päivänä, joka oli vuosipäivä siitä, kun Pariisin keskiaikainen linnoitus hyökkäsi vuonna 1789, mikä merkitsi käännekohtaa Ranskan vallankumouksessa.

Muiden hallituksen esitysluonnoksiin sisältyvien ehdotusten joukossa on pakollinen 10 päivän eristäminen kaikista positiivisista testeistä, ja poliisi suorittaa satunnaisia ​​tarkastuksia, ranskalaiset tiedotusvälineet ilmoittivat. Pääministerin toimisto ei vastannut, kun sitä pyydettiin vahvistamaan yksityiskohdat.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

"Meillä on oikeuksia": ranskalaiset terveydenhuollon työntekijät raivostuvat COVID-rokotetilauksesta

Julkaistu

on

By

Terveydenhuollon työntekijä antaa annoksen Comirnaty Pfizer BioNTech COVID-19 -rokotetta Parc des Expositionsissa Angersissa osana koronavirustaudin (COVID-19) rokotuskampanjaa Ranskassa 13. huhtikuuta 2021. REUTERS / Stephane Mahe

Hoitokodityöntekijä Sandra Barona vastustaa niin kiihkeästi COVID-19-laukausta, että hän sanoi voivansa lopettaa työnsä sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron määräsi kaikki terveydenhuollon työntekijät rokottamaan, kirjoittaa Caroline Pailliez.

Barona, joka huolehtii iäkkäistä asukkaista Pariisin lounaispuolella sijaitsevassa hoivakodissa, ilmaisi vähäisen uskon rokotteisiin, joiden hänen mielestään oli kehitetty liian hätäisesti, vaikka sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat toistuvasti sanoneet, että nopeus ei vaaranna turvallisuutta. Mutta hän sanoi ottaneensa erityisen varjoa siitä, että hänen yksilölliset vapautensa polkettiin.

"Meillä on oikeuksia Ranskassa. Elämme maassa, joka uskoo vapauteen ja tasa-arvoon", hän sanoi viitaten kahteen Ranskan tasavallan perusperiaatteeseen.

Barona sanoi, että Macron erotti rokotetut ja rokottamattomat - asia, jonka joidenkin Macronin vastustajien mukaan voi aiheuttaa oikeudellisia ongelmia presidentin suunnitelmille.

Rokotteen pitäminen ainoana polkuna normaaliin elämään, Macron sanoi, että rokotus oli henkilökohtaisen vastuun asia, mutta myös kollektiivisen vapauden kysymys, kun Delta-muunnos kannustaa uusien infektioiden nopeaa leviämistä.

Uuden erittäin tarttuvan variantin ja rokotusasteen jyrkän laskun edessä hän sanoi sen olevan tarpeen pakottaa terveydenhuollon työntekijät saada COVID-19-laukaus ja kannustaa suurta yleisöä seuraamaan.

Terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset tarkistetaan syyskuun puolivälistä, eikä työntekijöitä, joille ei ole annettu rokotuksia COVID-19: lle, ei sallita työskennellä ja heidän palkkansa keskeytetään.

"Olen valmis eroamaan ja valitsemaan toisen polun rokotuksen sijasta", Barona, 45, sanoi, vaikka hän myönsi voivansa päättää saada COVID-19-laukauksen, jos siitä tuli ainoa tapa nähdä perheensä ulkomailla.

Rokotusmääräys merkitsi kääntymistä presidentille, joka tweettasi joulukuussa: "Olen sanonut sen aiemmin ja toistan itseni: rokotukset eivät ole pakollisia. Olemme valaistumisen ja (Louis) Pasteurin maa."

Mutta maassa, jossa rokotteiden vastaiset mielipiteet ovat olleet jo vuosia korkeat, viralliset tiedot osoittavat toivottuja alhaisemman terveydenhuollon työntekijöiden keskuudessa, joiden työ tuo heidät läheiseen kontaktiin vanhusten ja haavoittuvien kanssa.

Vain 45% hoitokodeissa ja pitkäaikaishoidossa työskentelevistä työntekijöistä on saanut kaksi annosta Ranskan kansanterveyden mukaan.

Maaliskuussa rokotteen käyttöönottoa ohjaavat asiantuntijat sanoivat noin puolet terveydenhuollon työntekijöistä Ranskan hoitokodeissa ei halunnut rokottaa. Ammattiyhdistysten mukaan yksi syy oli se, että rokotetta suosittelevat - Ranskan valtio - syyttivät hoitotyöntekijöitä alhaisesta palkkastaan ​​ja vaikeista työoloistaan.

Sairaanhoitaja Martine Martin sanoi, että hän oli tähän mennessä kieltäytynyt COVID-19-rokotteesta, koska taustalla olevat terveysongelmat merkitsivät sitä, että hän reagoi usein huonosti, jopa flunssan laukauksiin. Mutta työpaikan menettämisen edessä hän saisi rokotuksen, hän sanoi.

"He pakottavat minut tekemään niin, mutta voin kärsiä vakavista terveysvaikutuksista", hän sanoi. "Valtio ei anna pirun."

Terveysministeriön virkamiehet eivät olleet valmiita kommentoimaan heti, kun heiltä kysyttiin, olisiko poikkeuksia ihmisille, joilla on taustalla olevia terveysongelmia.

Monet sukulaiset pelkäävät ikääntyneitä perheenjäseniään, jos hoitokodin henkilökunta jää rokottamatta. Johanna Cohen-Ganouna sanoi olevansa valmistautuu haastamaan Ranskan hallitus koska hän ei tehnyt rokotuksista pakollista terveydenhuollon työntekijöille kuukausia sitten sen jälkeen, kun hän sanoi, että hänen isänsä sairastui COVID-19: ään sairaalassa ja kuoli 76-vuotiaana.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Kiire COVID-rokotteiden saamiseksi, kun Ranskan hallitus kiristää ruuveja

Julkaistu

on

By

Naiset kulkevat koronavirustaudin (COVID-19) rokotuskeskuksen ohi, joka on asennettu Pariisin kaupungintalon eteen, Ranskaan, 7. heinäkuuta 2021. REUTERS / Sarah Meyssonnier

Sadat tuhannet ihmiset Ranskassa ryntäsivät asettamaan tapaamisia rokotettaviksi koronavirusta vastaan ​​sen jälkeen, kun presidentti varoitti, että rokottamattomilla olisi rajoituksia, joiden tarkoituksena on hillitä Delta-variantin nopeaa leviämistä, kirjoittavat John Irish, Jean-Stephane Brosse ja Benoit van Overstraeten, Reuters.

Paljastamalla laajamittaisia ​​toimenpiteitä infektioiden lisääntymisen torjumiseksi, Emmanuel Macron sanoi maanantai-iltana (12. heinäkuuta), että rokotukset eivät ole toistaiseksi pakollisia yleisölle, mutta korosti, että rajoitukset keskittyisivät rokottamattomiin.

Presidentin mukaan terveydenhuollon työntekijöiden oli rokotettava 15. syyskuuta mennessä tai heidän on kohdattava seurauksia.

Stanislas Niox-Chateau, joka johtaa Doctolibia, joka on yksi maan suurimmista verkkosivustoista, jota käytettiin rokotusten varaamiseen, kertoi RMC-radiosta, että presidentin ilmoituksen jälkeen rokotteita haki ennätysmäärä.

"Lähes miljoona rokotusaikaa on varattu, mikä tarkoittaa, että tuhansia ihmishenkiä on pelastettu", terveysministeri Olivier Veran sanoi BFM TV: ssä.

Macron sanoi maanantaina, että suurten tapahtumien osallistumiseen vaadittavaa terveyslippua käytetään nyt paljon laajemmin, myös ravintoloihin, elokuvateattereihin ja teattereihin.

Elokuun alusta vaaditaan myös nouseminen kaukojuniin ja lentokoneisiin, mikä kannustaa ihmisiä saamaan laukauksen kesäloman alkaessa.

Rokotusten määrän hidastuminen ja uusien tartuntojen nopea nousu erittäin tarttuvan, nyt hallitsevan Delta-variantin takia ovat pakottaneet hallituksen harkitsemaan strategiaansa.

"15. syyskuuta on liian myöhäistä, virus kaksinkertaistuu viiden päivän välein. Puhumme matalista luvuista, jotka nousevat nopeasti korkeiksi. Haluamme välttää epidemiaaallon ja (saada) suojan kaikille. Emme tee tätä päätöstä kevyesti."

Sen jälkeen, kun huhtikuun puolivälissä yli 42,000 2,000 päivästä oli laskenut alle 4,000 XNUMX päivään kesäkuun lopulla, keskimääräinen uusien infektioiden määrä päivässä Ranskassa on noussut takaisin ja on nyt lähes XNUMX päivässä.

Valtiovarainministeri Bruno Le Maire varoitti Franceinfo -radiossa, että ainoa este sille, että Ranska saavuttaisi 6 prosentin talouskasvun vuonna 2021, olisi COVID-19: n noususuunta Delta-variantin vuoksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa