Liity verkostomme!

Alankomaat

Vihreät vaativat Euroopan liberaaleja toimimaan, jotta hollantilainen VVD liittyisi Wildersin koalitioon

SHARE:

Julkaistu

on


Euroopan vihreä puolue vaatii, että Euroopan liberaalien ja demokraattien liitto (ALDE) ryhtyy toimiin liberaalia VVD-puoluetta vastaan ​​Geert Wildersin äärioikeistolaisen PVV:n kanssa tekemän Alankomaiden hallituksen koalitiosopimuksen seurauksena.

- Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Alankomaiden nykyisen pääministerin puolue Mark Rutte, on sopinut koalitiosopimuksen johtaman hallituksen muodostamisesta Partij Voor Vrijheid (PVV) on äärioikeistolainen tulipalo Geert Wilders. Tämä Hollannin liberaalien liike on jyrkässä ristiriidassa viime viikon kanssa yhteisen julistuksen Euroopan parlamentin vihreiden, sosialistien, vasemmiston ja liberaalien johtajat vaativat yhteistä kieltäytymistä kaikesta yhteistyöstä äärioikeistopuolueiden kanssa.

Terry Reintke, Euroopan vihreiden johtava ehdokas, reagoi: "Äärioikeistopuolueen johtaman hallituksen tukeminen on dramaattinen rikkomus äärioikeiston ympärillä olevaa demokraattista Cordon Sanitaire -järjestelmää kohtaan ja on jyrkässä ristiriidassa viime viikon yhteisen julistuksen ja ALDE:n kanssa. ilmoitettuja sitoumuksia. Vaadimme, että ALDE ja Renew Europe eivät anna VVD:n päätöksen, jolla on vakava historiallinen merkitys, mennä ohi ilman seurauksia hollantilaiselle jäsenpuolueelle. Eurooppa-myönteisinä demokraatteina emme voi olla hiljaa, kun liberaalit ja konservatiiviset puolueet muodostavat yhdessä äärioikeiston kanssa hallituksen.

Euroopan kansanpuolueen EPP-ryhmä kieltäytyi allekirjoittamasta viime viikolla yhteisen julistuksen eduskuntaryhmien johtajista. Alankomaiden äärioikeistohallituksen kaksi muuta puoluetta, Uusi sosiaalinen sopimus (NSC) ja Boer-Burger Beweging (BBB), molemmat aikovat liittyä EPP-ryhmään

Bas Eickhout, Euroopan vihreiden johtava ehdokas sanoi: "Euroopan vihreät vetoavat myös EPP:hen, puolueeseen Ursula von der Leyen olla hyväksymättä NSC:tä ja BBB:tä EPP-perheeseen, koska ne hallitsevat yhdessä äärioikeistolaisen Identiteetti ja demokratia (ID) jäsenen kanssa”.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa