Liity verkostomme!

Moldova

Kansainvälinen ihmisoikeuksien ja demokratian suojelukeskus isännöi merkittävää vapauskonferenssia Chisinaussa, Moldovassa

SHARE:

Julkaistu

on

Kansainvälinen ihmisoikeuksien ja demokratian suojelukeskus (ICPHRD) kutsuu koolle merkittävän konferenssin Chisinaussa, Moldovassa 25. kesäkuuta.th käsitellä kiireellisiä kysymyksiä, jotka liittyvät sananvapauteen, hallintoon, oikeusvaltioperiaatteeseen ja oikeuslaitokseen, jotka ovat keskeisiä Moldovan demokratian kehitykselle.

Kun otetaan huomioon Moldovan kohtaamat merkittävät haasteet, kuten korruptio ja rajoitettu lehdistönvapaus, jotka estävät sen etenemistä kohti vakautta ja demokratiaa, ICPHRD korostaa kansainvälisen yhteistyön ja asiantuntemuksen vaihdon merkitystä näiden systeemisten ongelmien tehokkaassa ratkaisemisessa.

ICPHRD on kansalaisjärjestö, joka on sitoutunut edistämään demokratian ja ihmisoikeuksien perusarvoja Moldovassa ja myöhemmin rajojen yli. Konferenssi alkaa ICPHRD:n perustajan, Moldovan entisen oikeusministerin, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomarin ja johtavan ihmisoikeusasiamiehen Stanislav Pavlovschin avauspuheenvuorolla.

Pavlovschi, joka haluaa korostaa sananvapauden kriittistä merkitystä, totesi ennen tapahtumaa: "Sananvapaus on perusoikeus, jota ilman on mahdotonta tiedottaa kansalaisille maan asioiden tilasta ja viime kädessä ilman sitä Demokraattisen valtion olemassaolo muuttuu illuusioksi. Tästä näkökulmasta tämä konferenssi on tärkeä askel kohti demokraattisen hallinnon kehittämistä Moldovan tasavallassa ja sen ulkopuolella, ja lisäksi lisätään, että "riippumaton journalismi ja avoin dialogi ovat avainasemassa. rooli todella demokraattisen yhteiskunnan edistämisessä."

Konferenssissa keskitytään aiheeseen "Sananvapaus kaikkien nykyaikaisten demokraattisten yhteiskuntien peruselementtinä" pohjautuen Euroopan unionin ohjaaviin periaatteisiin. Konferenssin tavoitteena on luoda toteutettavissa olevia uudistusstrategioita, lisätä yleisön tietoisuutta riippumattoman journalismin roolista demokratioissa, parantaa Moldovan tiedotusvälineiden ja demokratian haasteiden ymmärtämistä sekä vahvistaa kumppanuuksia keskeisten sidosryhmien välillä Moldovasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Näitä keskusteluja edistämällä ICPHRD pyrkii katalysoimaan mielekästä muutosta ja tukemaan demokraattisten instituutioiden jatkuvaa kehitystä Moldovassa ja sen ulkopuolella.

Erityisesti sananvapaus on kriittinen huolenaihe, erityisesti Moldovan lokakuussa pidettävien presidentinvaalien ja sitä seuraavien vuoden 2025 parlamenttivaalien yhteydessä. Vapaiden ja rehellisten vaalien takaaminen on mahdotonta ilman sananvapauden suojelemista, jolloin toimittajien oikeuksien puolustaminen on tärkeintä. etusijalla.

Mainos

Konferenssi houkuttelee monenlaisia ​​osallistujia, mukaan lukien poliittisia päättäjiä, toimittajia, tutkijoita, tutkijoita, lakimiehiä ja kansalaisyhteiskunnan aktivisteja Moldovasta, EU:sta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Yhdysvalloista.

Tämä konferenssi on keskeinen foorumi vuoropuhelulle, tiedon jakamiselle ja yhteistyölle hallinnon ja oikeusvaltion edistämiseksi Moldovassa. Kokoamalla yhteen kansainväliset ja paikalliset asiantuntijat ICPHRD pyrkii tukemaan Moldovan matkaa kohti demokraattisempaa ja vauraampaa tulevaisuutta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa