Liity verkostomme!

Moldova

Italian kansanedustaja: Moldovan postimyyntilaki rikkoo äänestyksen yleismaailmallisuutta ja sulkee pois monet moldovalaiset ulkomailla

SHARE:

Julkaistu

on

Italian parlamentin jäsen ja Italian USA Foundationin varapuheenjohtaja Naike Gruppioni on ilmaissut huolensa Moldovan uudesta lainsäädännöstä, joka on sulkenut Italiassa ja muissa maissa asuvat moldovalaiset äänestämästä tulevissa presidentinvaaleissa postimyyntinä.

Italian ulko- ja Eurooppa-ministerille esittämässään kysymyksessä lainsäätäjä toteaa, että Moldovan hallituksen esittämä laki "loukkaa äänestämisen yleismaailmallisuutta ja tasa-arvoa jättäen ulkopuolelle monet moldovalaiset ulkomailla, erityisesti Italian 140,000 80 asukasta, joka isännöi XNUMX prosenttia äänestäjistä." Moldovan kansalaisista EU:ssa."

Moldovan hallitus hyväksyi 1 uuden lain, joka ottaa käyttöön postimyyntiäänestyksen tulevissa presidentinvaaleissa. Laki rajoittuu kuitenkin muutamiin maihin, ja se ei sisällä monia noin 2024 miljoonasta moldovalaista, jotka asuvat kotimaansa ulkopuolella.

Kirjallisessa kysymyksessään Gruppioni huomauttaa, että laki on herättänyt median, kansalaisyhteiskunnan ja opposition keskuudessa huolta perustuslainmukaisuudesta ja yhteensopivuudesta kansainvälisten vaalistandardien kanssa. Hän huomauttaa myös, että Moldovan hallitus on peruuttanut useiden televisiokanavien toimiluvan maassa ilman asianmukaista valvontaa, mikä kyseenalaistaa maan demokraattisten instituutioiden tilan.

Kysymys liittyy siihen, että Moldovasta on tullut EU-jäsenehdokas. Hän kirjoittaa, että "Euroopan komissio suositteli virallisten liittymisneuvottelujen aloittamista, mutta totesi, että Moldova tarvitsee edelleen merkittäviä uudistuksia, mukaan lukien julkishallinto ja demokratisointi".

Rouva Gruppionin kysymykset Italian ulkoministerille:

Mainos
  1. Aikooko hallitus tehdä yhteistyötä Moldovan viranomaisten ja EU:n toimielinten kanssa syrjimättömän ja yleismaailmallisen äänestyskehyksen edistämiseksi?
  2. Ovatko Moldovan viranomaiset kysyneet Italialta neuvoja tästä lainsäädännöstä?
  3. Mikä on Italian kanta Moldovan aikomukseen rajoittaa postimyyntiäänestys Yhdysvaltoihin ja Kanadaan Euroopan asukkaiden ulkopuolelle?
  4. Ottaen huomioon, että 12 televisiokanavaa Moldovassa on tällä hetkellä ilman lupaa hallituksen päätösten vuoksi, joita kansainväliset kansalaisjärjestöt ovat arvostelleet laillisen valvonnan puutteesta, aikooko hallitus etsiä EU:n kantaa näihin demokraattisiin oikeuksiin Moldovassa?

Virallista vastausta ministeriöltä odotetaan lähiviikkoina.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa