Liity verkostomme!

Moldova

Uusi oikeudellinen haaste: Meta joutui oikeuteen Moldovan sensuurista

SHARE:

Julkaistu

on

Moldovalainen poliitikko Ilan Shor ja hänen lakitiiminsä valmistelevat oikeusjuttua Metaa, muun muassa sosiaalisen median alustat Facebookin ja Instagramin omistavaa yritystä, vastaan ​​useiden Moldovan oppositioon liittyvien tilien sulkemisen seurauksena.

Kesäkuussa 6th, Meta sulki useita Moldovan oppositiopoliitikkojen Facebook- ja Instagram-tilejä ja lähetti varoituksia niitä seuranneille tileille. Sulkeminen johtuu Moldovan tulevista presidentinvaaleista, jotka on määrä järjestää syksyllä ja vastaavat Moldovan hallituksen pyrkimyksiä rajoittaa opposition mahdollisuuksia osallistua vaaleihin. Kuluneen vuoden aikana Moldovan hallitus on sulkenut yli 60 tiedotusvälinettä maassa ja estänyt tuhansia poliittisia ehdokkaita useista oppositiopuolueista asettumasta ehdolle vaaleissa. Näitä toimia ovat arvostelleet kansainväliset ihmisoikeusryhmät sekä EU.

"On törkeää, että Zuckerberg ja Meta Ne häiritsevät kansallisia vaalejamme ja antavat Moldovan hallitukselle mahdollisuuden sortaa oppositiota ja estää niitä käyttämästä demokraattisia oikeuksiaan. Haastamme kaikki yritykset valvoa sananvapautta ja puolustaa kansalaisiamme oikeus vapaisiin ja oikeudenmukaisiin vaaleihin" lukee Ilan Shorin johtaman Political Bloc Victoryn lausunnon.

Meta sensuroi oppositionäkemyksiä ympäri maailmaa. Merkittävintä on se, että vuonna 2020 Meta kielsi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tilit – vain palauttaakseen tilit kaksi vuotta myöhemmin.

Vietnamissa yritys on tehnyt toistuvia myönnytyksiä Vietnamin autoritaariselle hallitukselle, rutiininomaisesti sensuroimalla erimielisyydet ja sallien hallituksen uhkauksina pitämien henkilöiden pakottaminen pois alustalta.[1]. Intiassa yritystä on syytetty hallituksen tukemisesta kriittisten äänien ja riippumattoman median heikentämiseksi[2]. Samaa metan väärinkäyttöä on raportoitu useissa Afrikan maissa[3].

"Sosiaalisen median tärkeimmät alustat ovat muutamien yksityisten yritysten hallinnassa. Antamalla niille vallan kieltää kansalaiset kollektiivisesti milloin tahansa he haluavat, annamme heille viime kädessä mahdollisuuden purkaa perustuslaillisesti suojatut instituutiomme ja vapaudemme. Oikeudellinen vaatimuksemme pyrkii puolustamaan jokaisen perusoikeutta ilmaista näkemyksensä ja kyseenalaistaa näiden yritysten ja autoritaaristen hallitusten välisen yhteistyön. sanoo Aureliu Colenko, Ilan Shorin tiimin asianajaja.

Mainos

[1] https://www.washingtonpost.com/world/2023/06/19/facebook-meta-vietnam-government-censorship/

[2] https://www.wsj.com/articles/facebook-services-are-used-to-spread-religious-hatred-in-india-internal-documents-show-11635016354

[3] https://www.cima.ned.org/blog/the-facebook-papers-how-authoritarian-governments-are-pressuring-platforms-to-stifle-free-speech/

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa