Liity verkostomme!

Moldova

Moldovan hallitus sulki seitsemän uutta tv-kanavaa

SHARE:

Julkaistu

on

Moldovan investointikomissio aikoo kieltää seitsemän uutta tv-kanavaa ja kaksi radioasemaa, mikä laajentaa entisestään sensuurikäytäntöjään. Viime vuodesta yli 20 tiedotusvälinettä Moldovassa on suljettu ilman oikeudellista valvontaa.
Stop Media Banin puheenjohtaja Ludmila Belcencova on tuominnut hallituksen toimet ja leimannut ne kohdistetuksi sensuuriksi, jonka tarkoituksena on tukahduttaa eriävät äänet Moldovan yhteiskunnassa.

"Hallituksen lähestymistapa osoittaa selvästi laajalle levinneen sensuuriagendan. Niiden tavoitteena on tukahduttaa kaikki eriävät äänet, ja ilman asiaankuuluvien EU:n toimielinten väliintuloa he voivat menestyä", huomautti Belcencova.
Moldovan presidentti Maia Sandu myönsi hiljattain oppositiotoimittajan Yury Dudin haastattelussa, että mediakiellot toteutettiin ilman asianmukaisia ​​oikeudellisia menettelyjä.

”Moldova kielsi äskettäin useita televisiokanavia ilman oikeudellista valvontaa. Mitä tämä on, jos ei sensuuria", Dud kysyi. Lisäksi hän kysyi presidentiltä, ​​onko järkevää puolustaa demokraattisia arvoja epädemokraattisilla menetelmillä.
"Kaikkien oppositiomedian sulkeminen heikentää demokratian ja oikeusvaltion perustaa Moldovassa. Moldovan kansalaisilta viedään perusoikeudet ilmaista mielipiteensä ja saada äänensä kuuluviin. EU:n toimielinten on puututtava asiaan välittömästi ja vaalittava perusvapauksia maassamme. ”, Belcencova sanoi.

"Hallituksen itsevaltainen politiikka jatkuu yhdentymisen verukkeella. Kuten presidentti kuitenkin mainitsi, lain kunnioittaminen on Moldovassa ensiarvoisen tärkeää, ja se sisältää perustuslailliset sananvapauden, demokratian ja oikeusvaltion periaatteet", Belcencova päätti.
Kritiikki Moldovan tiedotusvälineiden tukahduttamisesta näkyy myös Yhdysvaltain ulkoministeriön vuosittaisessa Moldovan ihmisoikeusraportissa. Raportissa mainitaan useita rikkomuksia, mukaan lukien:

  • Sananvapauden ja tiedotusvälineiden vakavia rajoituksia, mukaan lukien sensuuri ja uhkaus panna täytäntöön kunnianloukkauslakeja ilmaisun tukahduttamiseksi.
  • Internetin vapauden merkittäviä rajoituksia.
  • Huomattava puuttuminen rauhanomaisen kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen, mukaan lukien valtioista riippumattomien ja kansalaisyhteiskunnan järjestöjen organisaatiota, rahoitusta tai toimintaa koskevat liian rajoittavat lait.

  • Raportissa korostetaan korruptiota ja poliittista vaikutusvaltaa vakavina uhkina oikeuslaitoksen riippumattomuudelle, ja toimittajilla on esteitä pyrkiessään totuuteen ja oikeuteen.
    Stop Media Ban kehottaa Euroopan poliittista yhteisöä ottamaan tiukan kannan tiedotusvälineiden tukahduttamiseen Moldovassa. Se kehottaa Moldovan hallitusta peruuttamaan vihamielisen politiikkansa lehdistönvapautta kohtaan maan pyrkiessä EU-jäsenyyteen.
  • Stop Media Ban on riippumaton voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sitoutunut torjumaan tiedotusvälineiden sortoa ja puolustamaan lehdistön vapautta. Moldovaan laajalle levinneen mediasensuurin seurauksena perustettu järjestö kannattaa tehokkaita lehdistönvapauden suojelumekanismeja sekä paikallisesti että kansainvälisesti.
  • Lisätietoja Stop Media Banista ja sen edistämistoimista on osoitteessa
  • www.stopmediaban.org

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa