Liity verkostomme!

Lähi-itä

Kauppa ja matkailu ovat nousussa Abraham Accordin osavaltioissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Abraham Accords Peace Institute raportoi, että USA:n aktiivista roolia pidetään kriittisenä kannustettaessa muita maita liittymään rauhan piiriin., kirjoittaa Steve Postal, JNS.

Abraham Accordin kansojen väliset siteet vahvistuvat huolimatta normalisointisopimusten suosion puutteesta arabikumppanimaissa.

Tämä on Abraham Accords Peace Instituten (AAPI) äskettäin julkaiseman tiedon mukaan 2022 vuosikertomus, jossa tarkastellaan keinoja parantaa ja laajentaa presidentti Donald Trumpin vuonna 2020 käynnistämiä sopimuksia. Normalisointisopimuksia ovat allekirjoittaneet Israel, Yhdysvallat, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Bahrain, Marokko, Sudan ja Kosovo.

Trade

Israelin ja Abraham Accordin maiden välinen kokonaiskauppa kasvoi 593 miljoonasta dollarista vuonna 2019 3.47 miljardiin dollariin vuonna 2022. Israel toi näistä maista 2.57 miljardin dollarin arvosta tavaroita ja palveluita viime vuonna, kun se kolme vuotta aiemmin oli 378.3 dollaria, ja vei 903.9 miljoonaa dollaria tavaroita ja palveluita. palvelut 224.8 dollarista. miljoonaa.

matkailu

Israeliin saapui noin 5,200 2022 turistia Arabiemiraateista, Bahrainista, Marokosta, Kosovosta ja Sudanista vuonna 3,500 (2019 470,700:sta vuonna 2022), kun vuonna 39,900 samoissa maissa vieraili XNUMX XNUMX israelilaista turistia (aiemmin XNUMX XNUMX).

AAPI:n Israelin johtaja Asher Fredman sanoi, että tämä lukujen ero johtuu useista syistä.

"Kun otetaan huomioon yli seitsemän vuosikymmentä Israelin vastaista demonisointia ja väärää tietoa, joka oli yleistä näissä maissa, kestää luonnollisesti aikaa, ennen kuin suuri määrä kansalaisia ​​näistä maista tuntee olonsa mukavaksi vieraillessaan Israelissa", Fredman sanoi. ”Lisäsyynä vähäiseen matkailuun sopimusmaista Israeliin ovat haasteet, jotka liittyvät viisumien saamiseen ja kauttakulkuun Ben-Gurionin lentokentän kautta, sekä joidenkin sopimusmaiden kansalaisten huoli siitä, että he saattavat kohdata palestiinalaisten uhkailua tai häirintää. Työskentelemme kaikkien sidosryhmien kanssa näiden haasteiden voittamiseksi."

Brig:n mukaan. Kenraali (res.) Yossi Kuperwasser, Lähi-idän aluekehitysprojektin johtaja Jerusalemin julkisten asioiden keskuksessa, "israelilaiset ovat paljon taipuvaisempia matkustamaan kuin muut, ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat heille suuri nähtävyys, etenkin tervetullut arabivaltio. Mutta olen myös sitä mieltä, että arabituristien tuominen Israeliin on erittäin tärkeää pyrittäessä sosialisoimaan sopimuksia."

Mainos

Abrahamin sopimusten suosio

Toinen vuoden 2022 raportin keskeinen havainto koskee Abrahamin sopimusten tukea Bahrainissa, Egyptissä, Jordaniassa, Kuwaitissa, Libanonissa, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, ja korkeintaan 25 % yleisöstä (Emiraattien joukossa) suhtautuu erittäin myönteisesti tai jonkin verran myönteisesti. näkymä sopimuksista.

Vaikka Fredman myönsi, että AAPI kerää ja analysoi edelleen tietoja, Fredman sanoi, että "osat väestöstä tuntevat, että sopimukset eivät ole hyödyttäneet heitä suoraan, kun taas päätös normalisoida suhteet Israelin kanssa on tuonut ankaraa kritiikkiä niiltä, ​​jotka jatkavat rauhan torjumista.

"Tämän muuttamiseksi", hän lisäsi, "Israelin ja sen liittolaisten Yhdysvalloissa on edistettävä hankkeita, jotka hyödyttävät molemminpuolisesti israelilaisia ​​ja sopimusmaiden ihmisiä, ja meidän on tiedotettava näiden etujen vaikutuksista. Israelin on voitettava esteet Israelin matkailun lisääntymiselle markkinointikampanjoilla, parannetuilla turvallisuusprosesseilla ja infrastruktuurilla sekä lisäämällä saapuvien valtuuskuntien määrää ja vaihto-ohjelmia.

Robert Greenway, AAPI:n presidentti ja toiminnanjohtaja, ehdotti, että Israel perustaisi matkailuministeriöön alaosaston, joka "käsittelee erityisesti sopimusmaita, kannustaa majoitusinvestointeja ja luo vastavuoroisia sähköisiä viisumijärjestelmiä näiden maiden kanssa".

Israelin ja Arabiemiirikuntien suhteet

Raportissa arvioitiin Israelin ja Arabiemiirikuntien välinen suhde "vahvaksi".

Vuonna 2022 Persianlahden maassa vieraili 268,000 1,600 israelilaista, kun Israelissa vieraili 11.2 2019 emiraattia. Kahdenvälinen kauppa kasvoi 2.59 miljoonasta dollarista vuonna 2022 1.89 miljardiin dollariin vuonna 2019. Israelin tuonti Yhdistyneistä arabiemiirikunnista oli viime vuonna 699.9 miljardia dollaria, kun se vuonna 2022 oli nolla. Israelin vienti Arabiemiirikuntiin oli 11.2 miljoonaa dollaria vuonna XNUMX, kun se oli XNUMX miljoonaa dollaria.

Greenway sanoi, että Arabiemiirikunnalla on yksi alueen suotuisimmista liiketoimintaympäristöistä ja lukuisia potentiaalisia sijoittajia startup-yrityksille. Israelia puolestaan ​​on jatkuvasti ylistetty startup-yritysten ja yksisarvisten lukumäärästä, mikä luo selkeän yhteyspisteen Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien välille.

Fredmanin mukaan "Israelin kauppa Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kanssa on ollut paljon korkeampaa kuin minkään muun sopimuksen jäsenmaan kanssa johtuen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien asemasta yhtenä maailman johtavista kauppa- ja kuljetuskeskuksista, maiden välisen matkustamisen helppoudesta ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suhteellisesta asemasta. laajempi teknologia- ja innovaatioekosysteemi."

Kuperwasser sanoi: "Yhdistyneet arabiemiirikunnat tulivat Abrahamin sopimuksiin valmistautuneempia kuin muut kumppanit. Arabiemiirikunnalle (ja vähemmässä määrin Bahrainille ja Marokolle) se oli osa laajempaa syvälle juurtunutta maailmankuvaa suvaitsevaisuudesta ja uskontojen välisen politiikan edistämisestä. Se oli myös käytännössä paremmin valmistautunut, koska israelilaisilla oli pitkään suhteita Arabiemiirikuntiin.

Israelin ja Bahrainin suhteet

Raportissa arvioitiin Israelin ja Bahrainin suhde "riittäväksi".

Vuonna 2022 Bahrainissa vieraili 2,700 400 israelilaista verrattuna 0 Israeliin. Kahdenvälinen kauppa nousi 2019 dollarista vuonna 12.7 2022 miljoonaan dollariin vuonna 2.2, kun Israel toi 10.5 miljoonaa dollaria ja vei XNUMX miljoonaa dollaria tavaroita ja palveluita viime vuonna.

Greenway sanoi, että "Israelilla on Bahrainin kanssa yhteisiä turvallisuusetuja, joita maat ovat käyttäneet yhteenkuuluvuuden pisteenä, jopa suorittaessaan yhteisen laskuvarjohypyn Bahrainin yli viime vuonna. Hallitussuhteet ovat myös edelleen lämmenneet, kun Israelin pääministeri ja presidentti vierailevat Bahrainissa vuonna 2022.

Fredmanin mukaan Israelin ja Bahrainin suhteiden hitaampi edistyminen Israelin ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suhteisiin verrattuna oli odotettavissa "kun otetaan huomioon näiden kahden maan talouksien koko, Bahrainin ja Israelin välisten vuosien katkos sekä maiden oikeudelliset erot. , poliittiset ja taloudelliset järjestelmät. Mutta kun bahrainlaiset ja israelilaiset tuntevat paremmin toisiaan sekä markkinoidensa ja liiketoimintakulttuuriensa eroja, kaupan vauhti kiihtyy."

Keskeisiä askelia suhteiden parantamiseksi olisivat Israelin, Yhdysvaltojen ja Bahrainin strategisen kumppanuuden vahvistaminen puolustusalalla, tarvittavien edellytysten luominen laajentuneelle maakaupalle sekä ihmisten välisten yhteyksien lisääminen erityisesti innovaation, yrittäjyyden ja rahoituksen aloilla. , hän sanoi.

Greenway ja Fredman totesivat molemmat, että Israelin ja Bahrainin välisen vapaakauppasopimuksen ratifiointi vahvistaisi maiden välisiä suhteita.

Israelin ja Marokon suhteet

Raportti arvioi Israelin ja Marokon välisen suhteen "riittävän".

Vuonna 2022 Marokossa vieraili 200,000 2,900 israelilaista, kun taas samana vuonna Israelissa vieraili 13.7 2019 marokkolaista. Israelin ja Marokon välinen kokonaiskauppa kasvoi 55.7 miljoonasta dollarista vuonna 2022 17.8 miljoonaan dollariin vuonna 37.9, kun Israel toi XNUMX miljoonaa dollaria ja vei XNUMX miljoonaa dollaria tavaroita ja palveluita viime vuonna.

"Marokolla ja Israelilla on laaja kulttuurihistoria, ja merkittävä osa nykyajan israelilaisista on marokkolaista syntyperää", Greenway sanoi. "Kauppa ja yhteistyö kasvoivat merkittävästi vuonna 2022, ja maiden välillä on selkeitä yhteisiä taloudellisia ja turvallisuusintressejä."

Fredman uskoo, että Israelin ja Marokon välisillä suhteilla ja Israelin, Marokon ja Yhdysvaltojen kolmisuuntaisilla hankkeilla on "valtavia mahdollisuuksia" maatalouden, uusiutuvan energian, veden, terveyden, innovaation ja ihmisten välisten suhteiden aloilla. Greenway ja Fredman sanoivat molemmat, että Israelin tunnustaminen Marokon suvereniteetille Länsi-Saharassa (eteläisissä provinsseissa) vahvistaisi suuresti Israelin ja Marokon välistä suhdetta.

Abraham-sopimusten tulevaisuus

Kuperwasser toivoo, että Israel ja Yhdysvallat voivat laajentaa Abrahamin sopimuksia sekä Saudi-Arabiaan että Omaniin.

"Voimme luottaa siihen, että Iran auttaa vakuuttamaan heidät, mutta meidän on todistettava, että sopimusten neljä arabikumppania ovat hyötyneet niistä", hän sanoi.

Sekä Greenway että Fredman toivovat, että Abraham-sopimukset laajenevat Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja laajemmin Lähi-idässä.

"Yli 3.4 miljardin dollarin kauppa sopimusmaiden välillä pelkästään vuonna 2022, normalisoinnin taloudelliset hyödyt ovat yhä selvempiä", Greenway sanoi. "Jatkuva matkailun kasvu ja monenvälisten sopimusten jäsenyhteistyön ja vapaakauppasopimusten kehittäminen vain kiihdyttävät sopimusten etuja ja luovat laajempaa vetovoimaa normalisoitumiseen muille maille."

Fredman sanoi, että "USA:n aktiivinen rooli on todennäköisesti myös kriittinen tekijä rohkaisemaan muita maita liittymään sopimuksiin".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa