Liity verkostomme!

Lähi-itä

Ainutlaatuinen konferenssi heijastaa yhtenäisyyttä maltillisten muslimien ja muiden uskollisten Iranin ääriliikepolitiikkaa vastaan.

Julkaistu

on

Tällä viikolla pidetyssä verkkokonferenssissa poliittiset, sosiaaliset ja uskonnolliset johtajat useista muslimeista, Euroopasta ja Yhdysvalloista korostivat tarvetta yhtenäiseen vastaukseen Iranin rooliin alueellisissa kriiseissä ja käytäntöön, jossa suositaan lahkolaisten konflikteja ja uhataan naapureita.

Konferenssin "Islam, armon uskonto, veljeys ja tasa-arvo; kaikkien uskojen solidaarisuus ekstremismiä vastaan" puheenjohtajana toimi Algerian entinen pääministeri Sid Ahmed Ghozali, ja sitä valvoi merkittävä algerialainen kirjailija Anwar Malikwas. Mujahedin-e Khalqin puolustuksen kansainvälisen islamilaisen komitean (PMOI / MEK) ja Iranin vastarintaliikkeen kynnyksellä tuli pyhä Ramadan-kuukausi.

Virtuaalikokouksessa oli yli 2,000 toimipaikkaa 40 maassa, ja siellä esiintyi kymmeniä arvokkaita henkilöitä, mukaan lukien entiset hallituksen ministerit, parlamenttien jäsenet ja uskonnolliset johtajat noin 30 maasta. Muslimien, kristittyjen ja juutalaisten uskonnollisten johtajien yhteinen läsnäolo korosti sitä tosiasiaa, että Iranin hallinto on kaikkien näiden uskontojen vihollinen.

Maryam Rajavi, Iranin kansallisen vastarintaneuvoston (NCRI) valittu presidentti, joka liittyi konferenssiin asunnostaan ​​Auvers-sur-Oise, keskittyi käsitykseen, että "Iranin hallitsevat papit ovat vihamielisiä kaikkia kohtaan. Abrahamin uskonnot ja kaikki islamin uskonnot. "

Hän totesi myös, että tämä ramadaani tapahtuu korkeiden hintojen, joukkotyöttömyyden ja miljoonien iranilaisten taloudellisen puutteen aikana. Iranin korkein johtaja Ali Khamenei on pidättäytynyt käyttämästä pienikäänkaan biljoonista dollareistaan ​​varojaan koronaviruksen torjuntaan kansanterveyden turvaamiseksi.

"Todellisuudessa iranilaiset kohtaavat samanaikaisesti kaksi hirviötä: uskonnollisen fasismin viruksen ja koronaviruksen", Rajavi sanoi.

Korostamalla tosiasiaa, että Iranin hallitseva uskonnollinen fasismi on siirtynyt epäonnistumisten ja tappioiden vaiheeseen huolimatta kaikesta verenvuodatuksesta ja purkautumisesta, valittu NCRI: n presidentti lisäsi: "Niin kauan kuin papihallintoa ei ole kaatettu, se ei hylkää sortoa, uskonnollista syrjintää ja naisvihamielisyyttä. Se ei luopu sekaantumisestaan ​​ja rikoksistaan ​​Lähi-idän maissa, koska se nojaa selviytymisensä vuoksi näihin politiikkoihin. Mutta tähän pahaenteiseen onnettomuuteen on olemassa ratkaisu, joka on ottanut panttivangiksi Lähi-idän maiden kohtalot ja joka on suurin uhka maailmanlaajuiselle rauhalle ja turvallisuudelle. Ratkaisu on kaataa mullien uskonnollinen fasismi Iranin vastarintaliikkeen ja iranilaisten kansannousun kautta. Ja tänään MEK, Iranin kansa ja heidän rohkeat lapsensa ovat nousseet kaatamaan uskonnollisen diktatuurin hallintaa. "

Rajavi kehotti kaikkia fundamentalistien vastaisia ​​muslimeja sekä kaikkia Euroopan ja Lähi-idän maita seisomaan Iranin kansan ja heidän taistelunsa vallankumouksen puolesta. Tämä taistelu demokraattisen ja moniarvoisen tasavallan perustamiseksi julistaa eri uskontojen ja uskontokuntien seuraajien suvaitsevaisen ja rauhallisen rinnakkaiselon, hän sanoi.

Herra Ghozali toisti tämän kehotuksen toimia ja totesi, että Iranin vastarinnan taistelu diktatuuria vastaan ​​palvelee paitsi Iranin kansaa myös ympäröivän alueen kansoja. "Iranin vastarinta tarjoaa vaihtoehdon diktatuureille", hän sanoi. "Tämä on Iranin vastarinnan erityispiirre. Sillä on valtava kokemus ja se on tehnyt valtavia uhrauksia Iranin kansan hyväksi. Jopa ne, jotka eivät ole iranilaisia, toivovat menestystä tähän jaloan tarkoitukseen. Ja siksi pidämme sitä yhteisenä asianamme. "

Rt. Pyhä piispa John Pritchard liittyi konferenssiin Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja tuomitsi Iranin hallituksen uskonnon väärinkäytöstä julmuuksien toteuttamiseksi. Hän totesi, että kaikenlaisia ​​aktivisteja pidätetään ja tuomitaan pitkiksi vankeusrangaistuksiksi tai jopa teloitukseen, joka perustuu epämääräisiin, uskonnollisesti kuulostaviin syytöksiin, kuten "sotaa Jumalaa vastaan".

”Kristityt eivät saa tarkkailla uskoaan julkisesti. Heidän kodinsa ryöstetään ja tavarat takavarikoidaan yksinkertaisesti siksi, että he ovat kristittyjä ”, hän sanoi. ”Vahvistamme uskoamme uskonnonvapauteen Iranissa, joka on kirjattu rouva Rajavin kymmenen pisteen suunnitelmaan. Kutsumme kansainvälistä yhteisöä toimimaan kaikkien Iranin vankiloissa epäoikeudenmukaisesti pidettyjen vapauttamiseksi. "

Ranskan päärabin tiedottaja rabi Moshe Lewin korosti tarvetta uskontojen väliseen vuoropuheluun, etenkin aikana, jolloin fundamentalismi uhkaa suurta osaa maailmasta. "Te kaikki olette minulle rakkaita ja tiedän kuinka kovaa työtä teette, jotta Iranista tulisi demokraattinen maa, ja kuinka kovaa taistelette fundamentalismia vastaan", hän kertoi iranilaisten aktivistien globaalille yleisölle. "Ja siksi olen aina teidän puolellanne. Iran tarvitsee rauhanomaisen yhteiskunnan, joka antaa jokaiselle Iranin kansalaiselle mahdollisuuden elää ihmisarvoisesti. "

Palestiinan parlamentin Fatah-ryhmän johtaja Azzam Al-Ahmad sanoi: "Palestiinalaiset kiinnittävät huomiota siihen, mitä kärsit Iranissa hallinnon tekemien tappojen ja pidätysten takia. Meillä on myös sama tappaminen, vangitseminen ja miehitys. Seisomme yhdessä pimeitä voimia vastaan, jotka levittävät tuhoa Lähi-idässä. Tuemme sinua ja ystäviämme Iranin kansakunnassa saavuttamaan MEK: n edustama turvallisuus ja jalo arvot. "

Elona Gjebrea, Albanian parlamentin ulkoasiainvaliokunnan sihteeri ja entinen Albanian sisäministeri, huomautti, että Iranin hallinto on vuosikymmenien ajan sortanut kansaansa ja ottanut kansalaisiltaan heidän oikeutensa. "Olemme huolissamme kidutuksen jatkuvasta käytöstä Iranin mielenosoittajia vastaan ​​ja tuemme Iranin kansan ihmisoikeuksia ja tuemme MEK: n asiaa."

Bassam Al-Omoush, entinen Jordanian ministeri ja entinen suurlähettiläs Iranissa, kysyi: "Miksi Iranin hallinnon on tapettava syyrialaisia, irakilaisia ​​ja jemeniläisiä?" "Tämä ei ole islamia. He käyttävät islamia ihmisten hallintaan, ja tämä ei ole hyväksyttävää. "

Entinen Jemenin ulkoministeri ja Ranskan suurlähettiläs Riad Yassin Abdallah korosti: "Iranin hallinnon miliisit eivät osoita armoa kansalle. He eivät etsi rauhaa. Kukaan ei voi luottaa heihin ”, hän sanoi. ”He tappavat tuhansia ihmisiä. He istuttavat pommeja ja vievät ihmisiltä ruokaa. Kutsun kaikkia veljiämme ja ystäviämme tukemaan kansaamme ja rukoilemaan sen puolesta. Meidän on ymmärrettävä, että heidän tekonsa ei tue rauhaa ja turvallisuutta eikä liity mihinkään uskontoon. "

Tohtori Walid Phares, ulkopolitiikan asiantuntija ja transatlanttisen parlamentaarisen ryhmän apulaispääsihteeri, korosti: "Totuus on, että Iranin hallinnon miliisit levittävät terrorismia arabi- ja islamimaissa. Hallinto ei ole shiittien suojelija. He ovat šiialaisten sorrojia. Kuinka voimme sanoa näiden vuosikymmenien verenvuodatuksen jälkeen, että tämä hallinto edustaa islamia? Meidän on autettava ymmärtämään todellisuutta kentällä. Suurin osa alueen ihmisistä tietää tämän järjestelmän vaaran. Toivomme tämän vastarintaliikkeen onnistuneen tuomaan rauhaa ja vakautta alueelle. "

Yhdysvaltain entinen Marokon suurlähettiläs ja Valkoisen talon Lähi-idän neuvonantaja Marc Ginsberg huomautti: ”Iranin hallinto tekee julmuuksia islamin lipun alla. Ja me kaikki tiedämme, että tämä ei ole islamia. Mulat eivät harjoita rauhaa. He harjoittavat sotaa. He harjoittavat kostoa. Ne meistä, jotka ovat oppineet tuntemaan rouva Rajavin, MEK: n ja NCRI: n, tietävät, että hänen johtajuutensa on todellinen islamilainen johtajuus. Kuten kaikki Abrahamin uskonnot, rouva Rajavin harjoittama islam pyrkii poistamaan ihmisten orjuuden kahleet. Huolimatta kaikista Euroopan ja Yhdysvaltojen tekemistä myönnytyksistä tälle hallitukselle, ajat, kun muste oli kuivunut sopimukseen, ajatollahit pettivät allekirjoittamansa sitoumukset. Rouva Rajavi on kannattavin ja demokraattisin vaihtoehto tälle järjestelmälle. "

Irakin entinen sähköministeri Aiham Alsammarae sanoi: "Irakin kansa ei salli mullien tukea eikä hyväksy myönnytyksiä Iranin hallinnolle ydinneuvottelujen aikana. Tämä vain pahentaa Iranin ja alueen ihmisten kärsimyksiä ”, hän sanoi.

Syyrian vallankumouksen ja oppositiovoimien kansallisen koalition entinen pääsihteeri Mohamad Nazir Hakim ilmaisi samanlaisen mielipiteen: "Mullien hallinto on aina pitänyt Syyriaa 35. maakuntana varmistaakseen, että shia-hankkeesta on näkymät Välimeren rannikolle", hän totesi. "Mutta Iranin ja Syyrian kansa eivät usko hallituksen kertomusta, ja heidän vastarintaliikkeensä tarjoavat toivoa, joka ylittää hallituksen verenvuodatuksen."

Ranskan imaamien neuvoston pääsihteerin Cheikh Dhaou Meskinen mukaan "Iran tarvitsee vastarintaliikettään. Koko Lähi-itä tarvitsee sinua, jotta Iran voi elää demokratiassa ja voi toimia roolistaan ​​sivilisaation eturintamassa. "

Jordanian parlamentin jäsen Abed Ali Ulaiyan Almohsiri ennakoi liikkeen lopullisen voiton. "[Teheranin] fasistihallinto on huolissaan tästä järjestöstä ja pitää niitä pahimpana uhkana", hän sanoi. ”Tämä vastarinta on voitokas ja sillä on tukea Iranin sisä- ja ulkopuolelta. Iranilaiset ovat yhtä mieltä siitä, että tämän hallinnon on mentävä. MEK etenee muuttaakseen tätä hallintoa iranilaisten vapauttamiseksi. "

Egyptin kansanedustaja Ahmed Raafat korosti, että tämä voitto alkaa kääntää osan vahingoista, joita Iranin imperialismi on aiheuttanut koko alueelle. "Se levittää myrkkyjä kaikkialle maailmaan", hän sanoi papihallinnosta. "Se, mitä MEK ja rouva Maryam Rajavi tekevät, on suuri tavoite, jonka historia muistaa." Liike on hänen mukaansa mielekäs haaste hallitukselle, jonka hallinto ”perustuu verenvuodatuksen kannustamiseen islamin lipun alla. Islam ei ole yhteydessä siihen, mitä he tekevät.

Lähi-itä

Naiset Lähi-idän rahoitusmaailmassa: Haastattelu Layal Haykalilla

Julkaistu

on

Jotta nainen menestyisi maailmassa, jossa säännöt sanovat miehet ja ikivanhat perinteet, hänen on oltava todellinen ammattilainen. Haastattelemme tänään juuri tällaista asiantuntijaa ja haluamme hänen esimerkillään osoittaa, kuinka ammattitaito ja menestykseen pyrkiminen auttavat saavuttamaan korkeuksia epätasa-arvoisista olosuhteista huolimatta.


Layal, kuvaile naisia ​​kohtaavia ongelmia Lähi-idässä? Kuinka nämä ongelmat estävät naisia ​​kehittymästä ja menestymästä urallaan?

"Valitettavasti useimmissa Lähi-idän maissa naisilla ei voi olla yhtäläisiä oikeuksia miesten kanssa. Lisäksi ammatillinen kehitys on heille monimutkaista. Kaikki johtavat asemat useimmilla elämänaloilla ovat miehiä - ja se on naisten urakehityksen tärkein ongelma ja estävä tekijä. Jokainen nainen on yleensä riippuvainen aviomiehestään. Hänen elämänsä on lukittu kotitalouteen. Tietysti tällainen epärehellinen rooli vaikuttaa sosiaalisen, sosiaalisen, ammatillinen ja kulttuurinen ulottuvuus poikkeuksellisen kielteisesti. 
Olet yksi harvoista, jotka ovat todella saavuttaneet vaikuttavat korkeudet ammattiurallasi. Mitkä ominaisuudet ovat mielestäsi auttaneet sinua menestymään tietyssä liike- ja rahoitusmaailmassa, jossa miehet perinteisesti hallitsevat?

Jokaisella säännöllä on tietysti poikkeuksia. Luulen, että minulla oli onni hallita paeta tästä riippuvuuksien noidankehästä ja tulla esimerkiksi monille naisille, jotka haluavat elää, työskennellä ja kehittää kiehtovaa uraa. Onni ei ole kaukana ratkaisevasta edusta tässä. Työskentelen paljon ja kehitän itseni jatkuvasti ammattilaisena. Nainen Lähi-idässä voi olla menestyvä, jos hän on pään ja hartioiden yläpuolella miehiä ammatillisessa ulottuvuudessa. 


Tarinasi on menestystarina. Mitkä ovat sen syyt?

"Kuten olen aiemmin maininnut, menestyksen perimmäinen syy on pysyvyys. Työskentelen uudelleen ja opin jatkuvasti. Rahoitusalalla ei tarvitse vain tietää paljon, vaan reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin, koska näennäinen vauraus voi antaa paikka kriisiin hetkessä. 
Kerro meille kokemuksestasi. Mitä haasteita kohtait Euromenassa ja kuinka tärkeä roolisi yrityksen toiminnassa ja menestys on?

Libanonissa sijaitsevassa kansainvälisessä sijoitusyhtiössä Euromena Fundsissa työskenneltyinä päivinä voisin todistaa itseni maksimaalisesti. Siellä sain merkittävän kokemuksen investoinneista ja vaikutin keskinäiseen menestykseen ja yrityksen kehitykseen yhtä paljon kuin miehet. 
Minun tehtäviini kuuluivat työnkulun organisointi yrityksen sisällä ja konsultointi verotuksen optimoinnissa.

Kuinka libanonilaiset ja kansainväliset kumppanit ja asiakkaat arvioivat työsi?

"Heidän palaute oli erittäin positiivista. Erityisesti heidän tuestaan ​​ja arvostuksestaan ​​on tullut osoitus ammattimaisuudestani ja motivoinut minua eteenpäin urallani ja ammatillisessa tietämyksessäni eikä koskaan pysähtyä jo saavutettuihin. Nopeasti muuttuvassa rahoitusmaailmassa sinun on aina siirryttävä eteenpäin.
Libanonissa alkoi vuoden 2019 lopussa pankkikriisi, josta maa ei ole vielä pystynyt toipumaan. Kerro meille, kuinka onnistuit paitsi työskentelemään myös ylläpitämään korkeaa tehokkuutta tänä vaikeana aikana?

Lokakuun 2019 pankkikriisin aikana, joka oli melko vakava Libanonin aika, jouduin hoitamaan koko Euromena-konsernin rahoitusvirrat.
Tämän lisäksi minulla oli sillä välin onni tehdä yhteistyötä talouskehityslaitosten kanssa ekologian parantamisen ja sosiaalisten suhteiden aloilla. Instituutit edistävät edelleen kriisin jälkeen muodostuvan Libanonin yksityisen sektorin kehitystä ja alueen taloudellista vakautta.

Vastaamalla kysymykseesi voin lisätä, että järjestelmälähtöisyys ja tapa oppia ja työskennellä auttoivat minua ratkaisemaan nuo tehtävät. Vuosien harjoittelu synnytti vahvan tapan olla istumatta joutenolla, vaikka minulla olisi vapaa-aikaa. 

Millä muilla alueilla olet onnistunut tulemaan ammattilaiseksi ja menestymään rahoituksen lisäksi?

"Kyllä, raha-asiat eivät ole puolet siitä. Suoritin kaikkien 18 Euromena-ryhmän muodostavien yritysten tietojen siirtämisen vanhoista ohjelmistoista uusiin. Huolimatta huomattavasta työstä onnistuin suorittamaan sen onnistuneesti. Tämä tehtävä kiehtoi minua , koska se vaati suurta huomiota yksityiskohtiin. Luulen, että enemmän vaikeuksia tarkoittaa enemmän jännitystä. 
Kuinka onnistut paitsi työskentelemään hedelmällisesti myös opiskelemaan rinnakkain yhdistämään tämän äidin ja vaimon rooliin?

Täällä kaikki on suhteellisen helppoa. En sanoisi, että pidän tyhjästä istumisesta niin paljon, ettei mikään ammatillinen tai yhteinen este voi pelotella minua. Ne ovat vain tehtäviä, ja niihin tulisi rakastua. Sitten kaikki on mahdollista! Kun tunnet vastuun muista, tunnet olevasi valmis tekemään sen!
Mitä neuvoja annat naisille Lähi-idässä ja ympäri maailmaa heidän tavoitteidensa saavuttamiseksi?

Naisten pääominaisuus on heidän kykynsä luoda ympäröivä maailma, muuttaa sitä ja huolehtia siitä. Se koskee täysin ammattialaa. Kyllä, naisen on usein työskenneltävä kaksi kertaa enemmän kuin miehen osoittaakseen pätevyytensä. Mutta se tekee sinusta todellisen ammattilaisen. Se tuo sinut esiin muiden työtovereiden joukossa ja antaa sinun saavuttaa kaikki uratavoitteet. 

Continue Reading

EU

#AbrahamAccords ja muuttuva #MiddleEast

Julkaistu

on

Sitä, kutsumme sitä rauhaksi tai normalisoitumiseksi, ei ole kovin tärkeää: Israelin, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Bahrainin tänään allekirjoittamat sopimukset sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin takuu merkitsevät historiallista muutosta, joka ei heijasta vain arabien sisällä käynnissä olevia suuria muutoksia. yhteiskunnissa, mutta myös ylläpitää vanhaa dynamiikkaa ja voi muuttaa maailmaa, kirjoittaa Fiamma Nirenstein.

On erittäin vaikeaa tunnistaa kauppa sellaisenaan, koska Trump ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu eivät nauti kansainvälisen lehdistön tuesta. Lisäksi palestiinalaiset saivat Arabiliiton heidän mielestään täysin yllättävän kieltäytymisen tuomitsemasta sitä.

Sillä välin Eurooppa toistaa jatkuvasti vanhoja typeriä mantrejaan "laittomasti miehitetyistä alueista" ja "kahdesta valtiosta kahdelle kansalle". Se ei ymmärrä nykyisten sopimusten kutsumista "rauhaksi".

Mikä on loppujen lopuksi rauha ilman palestiinalaisia?

Paradoksaalista kyllä, monet amerikkalaiset juutalaiset ja israelilaiset ovat liittyneet tähän samaan itsensä nöyryyttämisen festivaaliin.

Siitä huolimatta historia on tekemisissä tänään Washingtonissa, eikä vain Lähi-idässä. Se, mitä olemme todistamassa, on sillan rakentaminen kolmen monoteistisen uskonnon välille.
Pitäisikö siitä tai ei, Israel, juutalainen valtio, on lopulta integroitu alueen positiiviseen kertomukseen. Todellisilla hymyillä ja kättelyillä siitä on tullut tunnustettu Lähi-idän valtio - osa sen aavikkojen, vuorten, kaupunkien ja Välimeren rannikkojen maisemaa.
Lentokoneet voivat lentää vapaasti Tel Avivin, Abu Dhabin ja Manaman välillä. Näiden maiden kansalaiset matkustavat edestakaisin. Vesi virtaa. Lääketieteen, korkean teknologian ja maatalouden innovaatiot jaetaan. Se on Rosh Hashanah -ihme. Messias näyttää loppujen lopuksi olevan tulossa.
"Toivo ja muutos" - Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman käyttämä tyhjä kampanja-iskulause - ei tee oikeutta sille, mitä tapahtuu silmiemme edessä. Se, että Saudi-Arabia sallii ilmatilansa käytön lentoihin Israelin ja arabimaiden välillä, on vain yksi esimerkki.
Myös Oman on suhtautunut myönteisesti Israelin, Arabiemiirikuntien ja Bahrainin välisten suhteiden normalisointiin, kuten Egypti. Kuwait suhtautuu varovaisesti. Jopa Qatar, Iranin ja Hamasin ystävä ja liittolainen, yrittää suojata vetojaan - koska nykyiset sopimukset ovat sekoittaneet kaikki kortit.
Muita arabimaita, joiden odotetaan normalisoivan suhteet Israeliin lähitulevaisuudessa, ovat Saudi-Arabia, Oman, Marokko, Sudan, Tšad ja jopa muslimi Kosovo, joka haluaa avata suurlähetystön Jerusalemiin.
Kaikissa virallisissa lausunnoissa, joissa suhtaudutaan myönteisesti sopimuksiin, ilmaistaan ​​toivo, että palestiinalaisista tulee lopulta jälleen osa peliä. Abu Dhabin kruununprinssi Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan päätti Abraham-sopimuksesta sen jälkeen, kun Jerusalem ja Washington sopivat keskeyttävän ainakin väliaikaisesti Israelin suvereniteetin soveltamisen Jordanian laaksoon ja osiin Länsirantaa, kuten Trumpin ”Rauha hyvinvointiin” -suunnitelma.
Vaikka kruununprinssi saattaa odottaa kiitollisuutta Palestiinan itsehallinnon johtajalta Mahmoud Abbasilta, jälkimmäinen ei noudata sitä, vaan mieluummin puhuu arabien "petoksesta" ja "hylkäämisestä" - konsertissa Iranin, Hezbollahin, Turkin ja minkä tahansa muun sananlaskun kanssa. joka rakastaa sodan liekkien tuulettamista.
Hamasin päällikkö Ismail Haniyeh matkusti aiemmin tässä kuussa Libanoniin tapaamaan Hezbollahin johtaja Hassan Nasrallahia ja keskustelemaan monirintaisesta terrorisodasta Israelia vastaan. Siellä ollessaan hän ilmoitti Hamasin suunnitelmasta rakentaa paikan päällä älykkäitä ballistisia ohjuksia. Libanonin sanomalehdet tuomitsivat hänen huomautuksensa pyrkimyksenä "tuhota Libanon" tekemällä siitä sodan perusta, jota sen kansalaiset eivät halua.
Monet sanovat, että "ei ole liian myöhäistä palestiinalaisille" kääntää hylkäämismahdollisuutensa. Jotkut uskovat, että heidän DNA: ssaan ei ole irtautua tuhoisasta mukavuusvyöhykkeestään - joka ei vain ole muuttanut heitä veto-mestareiksi nationalistisessa ja sitten islamistisessa Lähi-idässä, vaan myös tehnyt heistä molempien päähenkilöt, jotka ovat nyt hiipumassa.
Se on loppu. Lähi-itä on elänyt myyttien ja legendojen kanssa. Mutta pan-arabismi, heimo- ja lahkolaiset jännitteet, korruptio, väkivalta ja islamismi (jota käytettiin voitetun pan-arabismin korvaavana aseena) ovat nyt ohi suuressa osassa maailmaa.
Koko linnoitusta on iskenyt räikeä innostuksen aalto normaalia tulevaisuutta kohtaan - ja lisääntynyt tieto - tästä "Marsin" planeetasta "Paha", josta Israel oli tullut muslimi-arabien kollektiivisessa mielikuvituksessa.
Nyt toisaalta on normalisoituminen, jonka uudet Aasian ja Afrikan johtajat ovat tunnustaneet (jopa palestiinalaisten joukossa, asiantuntija Khaled Abu Toamehin mukaan, tulee julmia ääniä, jotka halveksivat korruptiota ja terrorismin yllyttämistä); toisaalta on Teheran-Ankara-akseli ja sen ystävät, sotilaat ja asiamiehet valmiina sotaan. Heidän pyrkimyksillään ei ole mitään tekemistä taistelun kanssa palestiinalaisten puolesta. Ne on lukittu vanhaan ideologiseen terroristikierteeseen.
Eurooppalaisten olisi pitänyt oppia historiasta, kuinka erottaa rauha sodasta. Ensimmäisen valinta on selvästi parempi tie, ellei kuolemalla ja tuholla ole omituista vetovoimaa, joka magnetoi enemmän kuin rauhaa ja vaurautta.
Tämän artikkelin käänsi italiaksi Amy Rosenthal.
Kaikki yllä olevassa artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU Reporter.

Continue Reading

EU

Euroopan unionin on mukauduttava paradigmanmuutokseen #MiddleEastissa

Julkaistu

on

Historialliset uutiset, poikkeuksellinen kehitys. Epäilemättä yksi tämän kesän tärkeimmistä uutisista maailmassa: Yhdistyneiden arabiemiirikuntien, yksi Persianlahden tärkeimmistä valtioista, päätös normalisoida suhteensa Israelin valtioon, kirjoittaa Yossi Lempkowicz, vanhempi medianeuvoja Europe Israel Press Association (EIPA).
Päätös, joka esittelee arabimaiden täysin muuttuneen asenteen Israeliin, jota ei enää pidetä arabimaailman vihollisena, vaan päinvastoin koko alueen rauhan, turvallisuuden ja taloudellisen kehityksen kumppanina ja kumppanina.
Abu Dhabista tuli kolmas pääkaupunki Kairon ja Ammanin jälkeen ylittäessään Rubiconin. Muiden maiden odotetaan seuraavan. Puhumme nyt Omanista, Bahrainista, Sudanista, Marokosta ... ja miksi ei Saudi-Arabiasta. Normalisointi, joka kuvaa uuden sukupolven arabijohtajien nousua, joilla on erilainen näkemys alueesta.
Tämä Trumpin hallinnon suojeluksessa saatu Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välinen sopimus antaa epäilemättä kohtalokkaan iskun dogmalle - jota pidetään yleisesti Euroopassa ja muualla maailmassa - että Israelin ja Palestiinan konfliktin ratkaiseminen on edellytys Israel arabimaiden mukaan. Käsite, joka on antanut Palestiinan johdolle mahdollisuuden säilyttää vuosien varrella kielteinen asenne kaikkiin neuvotteluyrityksiin Israelin kanssa. Sen pitäisi olla pelinvaihtaja.
Yksi kivi, kaksi iskua. Kahden maan välisten suhteiden normalisoitumisen ja lopulta vastavuoroisten suurlähetystöjen perustamisen ja suorien lentojen käynnistämisen lisäksi sopimuksessa määrätään Emirateille myös olennaisesta osasta: Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu hyväksyy nimenomaisesti hänen suunnitelmansa laajentaa Israelin suvereniteettia Juudean ja Samarian osiin (Länsiranta). Hanke, joka kuitenkin oli osa Netanyahun vaalilupauksia. "Ensisijaisena tavoitteena on laajentaa rauhan ympyrää", hän kertoi Abu Dhabissa sijaitsevalle Sky News Arabialle.
Kanava 12 -tutkimuksen mukaan lähes 80 prosenttia israelilaisista suosii normalisointisopimusta arabimaiden kanssa Israelin suvereniteetin jatkamiseen.
(Alueiden liittämisen viivästyminen tai mieluiten sen peruuttaminen säästää Israelia turhista poliittisista, turvallisuus- ja taloudellisista kustannuksista ja antaa sen keskittyä todellisiin kansallisen turvallisuuden haasteisiin: talouteen, Covid -19, Iraniin, Hezbollahiin ja Gazaan '', sanoi Amos Yadlin, joka johtaa arvostettua Tel Avivin kansallisen turvallisuuden tutkimuslaitosta (INSS).
Lähi-idässä on tänään kaksi leiriä. Ne, jotka vastustavat radikaalia islamia, haluavat edistää rauhaa, vakautta ja taloudellista kehitystä alueella - mukaan lukien Israel ja Arabiemiirikunnat, muut Persianlahden maat, mutta myös Egypti, Jordania - ja ne, jotka Iranin ja Turkin tavoin (Qatarin tavoin) pyrkivät alueen hegemoninen ja sotamainen ylivalta heidän edustajiensa, Hezbollahin, Hamasin ja muun muslimiveljeskunnan kautta. Kuten Libanonissa, Syyriassa, Irakissa, Gazassa tai Libyassa.
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välinen sopimus merkitsee selvästi muutosta käsityksessä juutalaisvaltiosta arabimaailmassa. Nämä maat eivät enää näe Israelia uhkana, vaan vakauttavana voimana epävakaalla ja kaoottisella alueella. Israel on myös sotilaallinen, tekninen ja taloudellinen valta, jonka kanssa voidaan tehdä yhteistyötä.
"Sopimuksen lauseke (joka) kutsuu jokaisen rauhaa rakastavan muslimin käymään Jerusalemin Al-Aqsa-moskeijassa merkitsee islamilaiselle maailmalle, että ainoa tie Jerusalemiin on rauhan kautta Israelin kanssa", kirjoittaa Amos Yadlin.
”Palestiinalaiset tekivät sen virheen, että tuomitsivat toistuvasti arabiveljensä vuosien mittaan luomat siteet Israeliin, mieluummin halata vääriä ystäviä Teheranissa ja Ankarassa. Todellisuudessa palestiinalaiset hylkäsivät arabi-veljensä ulkomaalaisten ansaitsijoiden hyväksi. Tehokkaat arabimaat ovat saaneet tarpeeksi ja päättäneet edistää kansallisen turvallisuuden etujaan ottamatta huomioon palestiinalaisten mielialaa '', kirjoittaa Dmitri Shfutinsky strategisten tutkimusten Begin-Sadat-keskuksesta.
Luopuvatko eurooppalaiset vanhentuneesta käsityksestään Lähi-idän rauhanprosessista - etenkin Israelin ja Palestiinan konfliktista - ja ymmärtävätkö se, että tämä normalisointisopimus muodostaa alku syvälle alueelliselle geopoliittiselle kehitykselle? Uusi paradigma.
Saivatko EU: n ulkoministeri Josep Borrell myönteisenä normalisointisopimuksen ja tunnustivat samalla Yhdysvaltojen '' rakentavan roolin '' tässä suhteessa? Tällainen normalisointi hyödyttää molempia maita ja on "perustavanlaatuinen askel koko alueen vakauttamiseksi", hän painotti. Hän kutsui myös "positiiviseksi askeleeksi" Israelin sitoutumista keskeyttämään suunnitelmat suvereniteetin laajentamiseksi osalle Länsirantaa. Projekti, jota eurooppalaiset olivat yrittäneet usean kuukauden ajan saada Israelia luopumaan ... Yksi piikki EU: n ja Israelin monimutkaisissa suhteissa.
Puhelinkeskustelun jälkeen Israelin ulkoministerin Gabi Ashkenazin kanssa hänen saksalainen kollegansa Heiko Maas, jonka maalla on tällä hetkellä Euroopan unionin puheenjohtajavaltio, sanoi, että normalisointisopimus voi tarjota '' uuden vauhdin '' kohti rauhaa alueella….
Ranskan diplomatian johtajan Jean-Yves Le Drianin välittämä viesti, joka puhuu "uudesta mielentilasta", jota nämä ilmoitukset havainnollistavat ja jonka pitäisi antaa mahdollisuus jatkaa neuvotteluja israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.
Nyt kun Länsirannan liittämishanke - EU: n tärkein kompastuskivi - on jäädytetty Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Israelin välisen sopimuksen ansiosta, Euroopan unionin johtajien on korkea aika tehdä päätös. aloite vahvistaa Lähi-idässä niitä, jotka rikkovat tabuja ja pyrkivät laajentamaan rauhan ympyrää.
Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä heijasta minkäänlaisia ​​mielipiteitä EU Reporter.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa