Liity verkostomme!

Malta

Paavin mittasuhteiden kriisi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Auta meitä tunnistamaan kaukaa apua tarvitsevat, jotka kamppailevat meren aaltojen keskellä ja törmäsivät tuntemattomien rantojen riuttoihin."

Paavi Franciscuksen viime viikonloppuna esittämät koskettavat sanat vaativat myötätuntoa niitä monia siirtolaisia ​​kohtaan, jotka tekevät vaarallisen matkan Välimeren halki etsiessään parempaa elämää. Malta on toivon majakka monille näistä ihmisistä afrikkalaista Libyaa lähimpänä oleva Euroopan satama.

Hänen sanansa eivät ole kiistanalaisia. Maltan hallituksella on velvollisuus kohdella näitä ihmisiä kunnioittavasti ihmisinä. Vaikka on valitettavaa, että sillä on tämä suhteellisen suuri taakka kannettavanaan, sen poliittisen eliitin toimet maahanmuuttajia kohtaan ovat lähellä epäinhimillistä.

Samana viikonloppuna kuin paavi Franciscus vieraili 2017 siirtolaista hukkui Välimeren saaren rannikolla. Ihmisoikeusryhmä, Lääkärit ilman rajoja, kehotti Maltaa auttamaan eloonjääneitä, mutta sen sijaan heidät on palautettu Libyaan, jossa heitä kidutetaan ja pahoinpidellään hallituksen pidätyskeskuksissa. Siitä on tullut aivan liian yleinen käytäntö viime vuosina, mikä on surullinen seuraus Maltan hallituksen ja Libyan rannikkovartioston välillä vuonna XNUMX solmitusta kiistanalaisesta sopimuksesta.

Osana sopimusta Malta tarjoaa rahoitusta ja koulutusta Libyan rannikkovartiostolle, ja vastineeksi libyalaiset sieppaavat siirtolaisia ​​ja vievät heidät takaisin paikallisille leireille. Tämän vuoden alusta maaliskuun loppuun mennessä 300 siirtolaista on kuollut yrittäessään ylittää Maltalle, ja yli 3000 on pidätetty ja palautettu Libyaan. Vuonna 2021 ällistyttävät 30,000 1500 pysäytettiin ja XNUMX XNUMX hukkui, kun he yrittivät ylittää. YK:n tutkijoilla on todisteita, jotka viittaavat siihen, että Libyassa pidätettyihin siirtolaisiin kohdistuu rikoksia ihmisyyttä vastaan. Maltan tietämättömyys ja osallisuus tähän tragediaan on tahra sen maineelle.

Harvat "onnekkaat", jotka pääsevät Maltalle, kohtaavat samanlaisen halveksunnan.

"El Hiblu 3" on ollut näkyvästi esillä mediassa heidän Maltan ahdingosta. Kolme teini-ikäistä, joista kaksi oli tuolloin alaikäisiä, saivat syytteet terrorismista jo vuonna 2019. Heidän rikoksensa? Aluksen kapteenin vakuuttaminen viemään heidät ja toiset sata muuta pakolaista Maltalle sen sijaan, että heidät palautettaisiin Libyaan. Nuoret miehet odottavat edelleen oikeudenkäyntiä, mutta heitä uhkaa todellinen uhka jopa kolmekymmentä vuotta vankiloiden takana. Malta on saanut laajaa tuomitsemistaan ​​El Hiblu 3:n kohtelusta useilta ihmisoikeusryhmiltä, ​​mukaan lukien Amnesty International, ja se on jopa käynnistänyt mielenosoituksia Maltan suurlähetystöissä sellaisissa maissa kuin Iso-Britannia.

Mainos

Kolme nuorta miestä pystyivät puhumaan ensimmäisen kerran viime kuussa, kolme vuotta ensimmäisen tapauksen jälkeen. Heidän kielitaitonsa on viime kädessä ollut heidän vahingoksi, sillä heidän roolinsa siirtolaisten ryhmän ja laivan kapteenin välisessä kääntämisessä merkitsi näiden kolmen luokittelua kapinan johtajiksi.

"Ette ole tilastoja, vaan lihaa ja verta, ihmisiä, joilla on kasvot ja unelmat"

Paavin sanat ovat lisänneet merkitystä ElHiblulle3, jonka tulevaisuus näyttää synkältä ja joutuu kohtaamaan yhdeksän rikossyytteen, joista he tuskin pääsevät pakoon ilman vankeusaikaa. Amara, Kader ja Abdalla vaativat selvästi myötätuntoa ja ymmärrystä, mutta he tuskin saavat sitä vastaan.

ElHiblu3:n koettelemus on osoitus laajemmasta rasismista, joka vaivaa Maltaa, ja siirtolaiset kärsivät tästä syrjinnästä. Yhdeksän päivää ElHiblu3:n pidätyksen jälkeen tapahtui toinen ilkeä tapaus, joka jatkuu saarivaltion yllä. Lassana Cisse, 42-vuotias kahden lapsen isä, murhattiin rasistisessa ammuskelussa. Kahta sotilasta on syytetty hyökkäyksestä, mutta kolme vuotta myöhemmin, eikä hänen ruumiinsa ole vieläkään palautettu hänen perheelleen. Maltan eliitille siirtolaisten ja etnisten vähemmistöryhmien oikeudet ovat toissijaisia.

Maltan viranomaisten välinpitämättömyys rinnastuu paavin vierailun aikana nähtyihin kohtauksiin, joissa hänen nähtiin syleilevän siirtolaisia ​​ja kuuntelevan heidän selviytymistarinoitaan. Hänen vierailunsa jälkeen sosiaalinen media on täyttynyt kauhistuttavista viesteistä, joissa paavia kehotetaan "ottamaan ne takaisin mukanaan Vatikaaniin". Vaikka toivoisit, etteivät kaikki maltalaiset jaa tätä järkyttävää empatian puutetta, se ei täytä luottamusta Maltan kykyyn saada ote tilanteesta lähiaikoina.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa