Liity verkostomme!

Ranska

Euroopan komissio nimittää kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on nimittänyt kaksi uutta edustustojohtajaa Pariisiin ja Luxemburgiin. Valérie Drezet-Humez aloittaa uudessa tehtävässään vuonna Pariisi Anne Calteux aloittaa tehtävässään edustuston päällikkönä vuonna Luxemburg, vielä päättämättömänä ajankohtana. He toimivat komission virallisina edustajina jäsenvaltioissa presidentti Ursula von der Leyenin poliittisen alaisuudessa.

Drezet-Humez, Ranskan kansalainen, jolla on 25 vuoden kokemus komissiossa, hyödyntää vahvaa poliittista taustaa, strategista viestintää ja johtamistaitoja sekä oikeudellista asiantuntemusta EU-asioissa. Vuodesta 2010 hän on työskennellyt pääsihteeristössä yksikön päällikkönä, joka vastaa presidentin ja varapuheenjohtajien tiedotuksista, joissa käsitellään kaikkia politiikan painopisteitä ja poliittista kehitystä. Sitä ennen hän johti kirjallista, valtuuttamismenettelyistä ja valtuuskuntien käsittelystä vastaavaa ryhmää pääsihteeristössä, jossa hän sai syvällisen käsityksen komission toiminnasta samalla kun tuki kriittistä hyväksymistä komission päätöksenteon mahdollistamiseksi.

Hän aloitti pääsihteeristössä apulaispääsihteerin ja sitten pääsihteerin poliittisena avustajana lähdettyään käännöstoimen pääosastosta, jossa hän toimi pääjohtajan poliittisena avustajana, viroissa, joissa hän joutui alttiiksi poliittisille ja poliittisille tahoille. tiedostojen toimitusulottuvuus. Hän työskenteli Euroopan komission palveluksessa vuonna 1995 ympäristöasioiden pääosastossa, jossa hän työskenteli teollisuuden ja ympäristön alalla sekä politiikan koordinoinnissa, joka on avain nykyisen poliittisen asialistan kannalta. Drezet-Humez on asianajaja, joka on valmistunut Lyon III -yliopistosta ja erikoistunut EU: n oikeuteen.

Mainos

Luxemburgin kansalainen Anne Calteux tuo uuteen tehtäväänsä pitkän kokemuksen Luxemburgin ja Euroopan diplomatiasta, mikä antaa hänelle mahdollisuuden hallita tehokkaasti keskeistä poliittista viestintää ja strategista koordinointia. Vuodesta 2016 lähtien Calteux on toiminut useissa johtotehtävissä, joissa hänellä oli korkea vastuu ja kriisinhallinta, erityisesti viimeinen vastuuhenkilö koordinoidessa COVID-19-kriisikennoa Luxemburgin terveysministeriössä. EU: n ja kansainvälisten asioiden päällikkönä ja Luxemburgin terveysministeriön vanhempana neuvonantajana vuodesta 2016 lähtien hän on kerännyt runsaasti tietoa EU: n asioista ja politiikoista.

Vuosina 2016--2018 Calteux johti ministeriön viestintäyksikköä, joka osoittaa hänen vankan viestintä- ja analyyttisen taitonsa ja kykynsä strategiseen suuntautumiseen ja komission Luxemburgin edustuston johtamiseen. Vuosina 2004--2013 hän työskenteli Luxemburgin pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa neuvonantajana, joka vastaa kansanterveydestä, lääkkeistä ja sosiaaliturvasta. Calteuxilla on oikeustieteen kandidaatti LLM: stä, Lontoon King's Collegesta, jossa hän on erikoistunut vertailevaan eurooppalaiseen oikeuteen.

Tausta

Komissio ylläpitää edustustoja kaikissa EU: n jäsenvaltioiden pääkaupungeissa sekä alueellisia toimistoja Barcelonassa, Bonnissa, Marseillessa, Milanossa, Münchenissä ja Wroclawissa. Edustustot ovat komission silmät, korvat ja ääni paikan päällä EU: n jäsenvaltioissa. He ovat vuorovaikutuksessa kansallisten viranomaisten, sidosryhmien ja kansalaisten kanssa ja ilmoittavat tiedotusvälineille ja yleisölle EU: n politiikasta. Edustustojen päälliköt nimittää Euroopan komission puheenjohtaja, ja he ovat hänen poliittisia edustajiaan siinä jäsenvaltiossa, johon heidät lähetetään.

Mainos

Lisätietoja

Euroopan komission edustusto Pariisissa

Euroopan komission edustusto Luxemburgissa

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading

Tulva

Yksi henkilö on edelleen kadoksissa Etelä -Ranskan tulvien jälkeen

Julkaistu

on

By

Tuuli, rakeet ja sateet Rodilhanissa, Gardissa, Ranskassa 14. syyskuuta 2021, tämä sosiaalisen median videosta saatu kuvakaappaus. @YLONA91/REUTERSin kautta

Yksi henkilö ilmoitettiin kadonneeksi tiistaina (14. syyskuuta) rankkasateen sattuessa Gardin alueelle Etelä -Ranskassa, sanoi alueella vieraillut sisäministeri Gerald Darmanin. kirjoittaa Dominique Vidalon ja Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Paikallisten viranomaisten mukaan muita kadonneiksi ilmoitettuja on löydetty.

"Noin 60 kylää on osittain osunut", Darmanin sanoi BFM TV: ssä.

Mainos

"Säätilanne on parantunut iltapäivän puolivälistä lähtien, mutta se pahenee jälleen yön aikana", sanoi alueen prefekti tiedotteessa ja lisäsi, että alueen koulut suljetaan keskiviikkona (15. syyskuuta).

Mainos
Continue Reading

Ranska

Komissio hyväksyy 3 miljardin euron ranskalaisen järjestelmän, jolla tarjotaan velka- ja pääomatukea koronavirusepidemiasta kärsineille yrityksille

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelman perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velka-, hybridi- ja oman pääoman ehtoisten instrumenttien kautta koronavirusepidemiasta kärsineisiin yrityksiin. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys.

Varapresidentti Margrethe Vestager (kuvassa), joka vastasi kilpailupolitiikasta, sanoi: ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronavirusepidemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoituksen saantia näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme toimivia ratkaisuja koronavirusepidemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi EU: n sääntöjen mukaisesti. ”

Ranskan tukitoimenpide

Mainos

Ranska ilmoitti komissiolle tilapäisten puitteiden mukaisesti 3 miljardin euron järjestelyn, jolla tarjotaan velka- ja pääomatukea koronavirusepidemiasta kärsineille yrityksille.

Järjestelmä pannaan täytäntöön rahaston kautta, jonka nimi on "Siirtymärahasto COVID-19-epidemiasta kärsineille yrityksille" ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa. Tukiohjelman mukaisesti tuki myönnetään i) pääomalainoina ja osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja etuoikeutetut osakkeet ilman äänioikeutta.

Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruksen puhkeamista ja ovat osoittaneet liiketoimintamallinsa pitkän aikavälin kestävyyden. Järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä.

Mainos

Komissio katsoi, että toimenpiteet ovat tilapäisten puitteiden ehtojen mukaisia. Erityisesti:

  • Kunnioittaen tukea pääomapohjan vahvistamistoimenpiteinä i) yritykset saavat tukea vain, jos se on tarpeen toiminnan ylläpitämiseksi, muuta asianmukaista ratkaisua ei ole saatavilla ja on yhteisen edun mukaista puuttua asiaan; (ii) tuki rajoittuu määrään, joka on tarpeen tuensaajien elinkelpoisuuden varmistamiseksi ja pääomatilanteen palauttamiseksi ennen koronaviruksen puhkeamista; iii) järjestelmä tarjoaa valtiolle riittävän korvauksen ja kannustaa tuensaajia ja/tai niiden omistajia maksamaan tuen takaisin mahdollisimman pian (mukaan lukien osinkokielto ja johtoon maksettavien bonusten maksaminen); iv) suojatoimenpiteet sen varmistamiseksi, että edunsaajat eivät saa tarpeettomasti valtion pääomapohjan vahvistamistukea sisämarkkinoiden oikeudenmukaisen kilpailun vahingoksi, kuten hankintakielto aggressiivisen kaupallisen laajentumisen välttämiseksi; ja v) 250 miljoonan euron kynnyksen ylittävälle yritykselle myönnettävästä tuesta on ilmoitettava erikseen yksilöllistä arviointia varten.
  • Kunnioittaen tuki etuoikeusasemaltaan huonompien lainojen muodossa, ja koska järjestelmässä myönnetään vain etuoikeusasemaltaan huonompia lainoja, joiden määrä ylittää väliaikaisissa puitteissa asetetut asiaankuuluvat rajat, tuen on oltava täysin edellä mainittujen pääomapohjan vahvistamistoimenpiteiden tilapäisten puitteiden mukaiset.

Tukea myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Lopuksi vain ne yritykset, joiden ei katsottu olevan taloudellisissa vaikeuksissa jo 31 päivänä joulukuuta 2019, voivat saada tämän järjestelmän mukaista tukea.

Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisten puitteiden ehtojen mukaisesti.

Tämän perusteella komissio hyväksyi järjestelmän EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Tausta

Komissio on antanut a Väliaikainen kehys antaa jäsenvaltioille mahdollisuus käyttää valtiontukisäännöissä säädettyä täyttä joustavuutta talouden tukemiseksi koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä. Väliaikainen kehys, sellaisena kuin se on muutettuna 3 huhtikuu, 8 toukokuuta, 29 kesäkuu, 13 lokakuu 2020 ja 28 tammikuu 2021, säädetään seuraavista tukimuodoista, joita jäsenvaltiot voivat myöntää:

(I) Suorat avustukset, pääomasijoitukset, valikoivat veroedut ja ennakkomaksut enintään 225,000 270,000 euroa maatalouden alkusektorilla toimivalle yritykselle, 1.8 1.8 euroa kalastus- ja vesiviljelyalan yritykselle ja 100 miljoonaa euroa kaikilla muilla aloilla toimivalle yritykselle kiireellisten likviditeettitarpeidensa tyydyttämiseksi. Jäsenvaltiot voivat myös antaa nimellisarvoon 225,000 miljoonaa euroa yritystä kohden nollakorkoisia lainoja tai takauksia lainoille, jotka kattavat 270,000% riskistä, lukuun ottamatta ensisijaista maataloutta sekä kalastus- ja vesiviljelyalaa, jossa Hakemus on XNUMX XNUMX euroa ja yritystä kohden XNUMX XNUMX euroa.

(Ii) Valtiontakaukset yritysten ottamille lainoille varmistaa, että pankit jatkavat lainojen antamista niitä tarvitseville asiakkaille. Nämä valtiontakaukset voivat kattaa jopa 90 prosenttia lainojen riskistä auttaa yrityksiä kattamaan välittömät käyttöpääomat ja investointitarpeet.

(Iii) Tuetut julkiset lainat yrityksille (ensisijaiset ja pääomalainat) edullisilla korkoilla yrityksille. Nämä lainat voivat auttaa yrityksiä kattamaan välittömän käyttöpääoman ja investointitarpeet.

(Iv) Suojatoimet pankeille, jotka kanavoivat valtiontuen reaalitalouteen että tällaista tukea pidetään suorana tukena pankkien asiakkaille, ei pankeille itselleen, ja se antaa ohjeita siitä, miten taataan pankkien välisen kilpailun vähäinen vääristyminen.

(V) Julkinen lyhytaikainen vientiluottovakuutus kaikille maille ilman, että kyseisen jäsenvaltion on osoitettava, että kyseinen maa on väliaikaisesti ”ei-kaupallinen”.

(Vi) Tuki koronavirukseen liittyvälle tutkimukselle ja kehitykselle (T & K) käsitellä nykyistä terveyskriisiä suorien avustusten, takaisin maksettavien ennakkojen tai veroetujen muodossa. Bonus voidaan myöntää jäsenvaltioiden välisille rajatylittäville yhteistyöhankkeille.

(Vii) Tuki testauslaitosten rakentamiseen ja skaalaamiseen kehittää ja testata tuotteita (mukaan lukien rokotteet, tuulettimet ja suojavaatetus), jotka ovat hyödyllisiä koronaviruksen puhkeamisen varalta ensimmäiseen teollisuuskäyttöön asti. Tämä voi tapahtua suorien avustusten, veroetujen, takaisin maksettavien ennakkojen ja tappioiden muodossa. Yritykset voivat hyötyä bonuksesta, kun niiden sijoitusta tukee useampi kuin yksi jäsenvaltio ja kun sijoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa tuen myöntämisestä.

(Viii) Tuki koronaviruksen puhkeamisen torjumiseksi tarkoitettujen tuotteiden tuotannolle suorien avustusten, veroetujen, takaisin maksettavien ennakkojen ja tappioiden muodossa. Yritykset voivat hyötyä bonuksesta, kun niiden sijoitusta tukee useampi kuin yksi jäsenvaltio ja kun sijoitus tehdään kahden kuukauden kuluessa tuen myöntämisestä.

(Ix) Kohdennettu tuki verojen lykkäämisen ja / tai sosiaaliturvamaksujen keskeyttämisen muodossa niille aloille, alueille tai yritystyypeille, joita puhkeaminen on kärsinyt eniten.

(X) Kohdennettu tuki työntekijöiden palkkatukina niille yrityksille aloilla tai alueilla, jotka ovat kärsineet eniten koronaviruksen puhkeamisesta ja jotka muuten olisi pitänyt lomauttaa henkilöstöä.

(Xi) Kohdennettu pääomankorotustuki yrityksille, jos muuta sopivaa ratkaisua ei ole käytettävissä. Turvatoimenpiteillä voidaan välttää kohtuuton kilpailun vääristyminen sisämarkkinoilla: edellytykset toiminnan tarpeellisuudelle, tarkoituksenmukaisuudelle ja laajuudelle edellytykset valtion osallistumiselle yhtiöiden pääomaan ja palkkiot; edellytykset valtion irtautumiselle kyseisten yhtiöiden pääomasta; hallintotapaa koskevat ehdot, mukaan lukien osinkokielto ja ylimmän johdon palkkakorot; ristikkäistuen ja hankintakiellon kieltäminen ja lisätoimenpiteet kilpailun vääristymien rajoittamiseksi avoimuus- ja raportointivaatimukset.

(xii) Tuki kattamattomille kiinteille kustannuksille yrityksille, joiden liikevaihto laskee tukikelpoisen ajanjakson aikana vähintään 30 prosenttia verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä. Tuella maksetaan osa tuensaajien kiinteistä kustannuksista, joita ei kateta heidän tuloillaan, enintään 10 miljoonaa euroa yritystä kohden.

Komissio antaa myös jäsenvaltioille mahdollisuuden muuntaa väliaikaisten puitteiden nojalla myönnetyt takaisin maksettavat välineet (esim. Takaukset, lainat, takaisinmaksettavat ennakot) 31. joulukuuta 2022 saakka muiksi tukimuodoiksi, kuten suoriksi avustuksiksi, edellyttäen että väliaikaisten puitteiden ehdot täyttyvät.

Väliaikaiset puitteet antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden yhdistää kaikki tukitoimenpiteet keskenään, lukuun ottamatta lainoja ja takuita samalle lainalle ja ylittäen väliaikaisessa kehyksessä asetetut kynnysarvot. Se antaa myös jäsenvaltioille mahdollisuuden yhdistää kaikki väliaikaisen kehyksen puitteissa myönnetyt tukitoimenpiteet olemassa oleviin mahdollisuuksiin myöntää de minimis -tuotteita yritykselle, jonka enimmäismäärä on 25,000 30,000 euroa kolmen verovuoden aikana maatalouden alkusektorilla toimiville yrityksille, 200,000 XNUMX euroa kolmelle tilikaudelle vuonna XNUMX. kalastus- ja vesiviljelyalalla toimivat yritykset ja XNUMX XNUMX euroa kolmen verovuoden aikana kaikilla muilla aloilla toimiville yrityksille. Samanaikaisesti jäsenvaltioiden on sitouduttava välttämään samojen yritysten tukitoimenpiteiden kohtuutonta kasautumista rajoittaakseen tukea vastaamaan niiden todellisia tarpeita.

Lisäksi väliaikainen kehys täydentää monia muita jäsenvaltioille jo tarjolla olevia mahdollisuuksia lieventää koronaviruksen puhkeamisen sosiaalis-taloudellisia vaikutuksia EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Komissio antoi 13. maaliskuuta 2020 a Tiedonanto koordinoidusta taloudellisesta vastauksesta COVID-19-puhkeamiseen asettamalla nämä mahdollisuudet. Esimerkiksi jäsenvaltiot voivat tehdä yleisesti sovellettavia muutoksia yritysten hyväksi (esimerkiksi verojen lykkääminen tai lyhytaikaisen työn tukeminen kaikilla aloilla), jotka jäävät valtiontukisääntöjen ulkopuolelle. Ne voivat myös myöntää korvauksia yrityksille vahinkoista, jotka ovat aiheutuneet koronaviruksen puhkeamisesta tai suoraan aiheutetusta.

Väliaikaiset puitteet ovat voimassa joulukuun 2021 loppuun asti. Oikeusvarmuuden varmistamiseksi komissio arvioi ennen tätä päivämäärää, onko sitä tarpeen jatkaa.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.63656 vuonna Valtiontukirekisterillä komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuusasiat on ratkaistu. Uudet julkaisut valtiontukipäätöksistä Internetissä ja virallisessa lehdessä on lueteltu Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi, löytyy tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa