Liity verkostomme!

Liettua

MOFA on tyytyväinen Formosa Clubin kirjeeseen, jossa kehotetaan EU: n tukea Taiwanin ja Liettuan välisille suhteille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ulkoministeriö (MOFA) kiitti Formosa -klubia 26. elokuuta yhteinen kirje kehottaa Euroopan komission, neuvoston, parlamentin ja ulkosuhdehallinnon johtajia osoittamaan solidaarisuutta Liettuaan ja tukemaan sen päätöstä kehittää suhteita Taiwaniin.

Kirjeessä, jonka allekirjoittivat seuran puheenjohtajat ja Euroopan parlamentin lainsäätäjät sekä 27 kansallista parlamenttia Euroopassa ja Kanadassa, todetaan klubin solidaarisuus Liettuaa kohtaan ja kehotetaan edelleen EU: ta ja Natoa toimimaan aktiivisemmin valtion päätös laajentaa suhteitaan Taiwaniin. 

Kirjeeseen vastatessaan MOFA kuvaili Taiwanin ja Liettuan olevan demokratian puolustuksen etulinjassa Aasiassa ja Euroopassa. Ministeriö lisäsi lisäksi, että ystävyyssuhteita syvennetään ja maiden välistä vaihtoa laajennetaan kaikin keinoin.

Taipein edustusto EU: ssa ja Belgiassa ilmaisi myös kiitoksensa seuralle, jossa todetaan, että demokratioiden on seisottava yhdessä ja suojeltava yhteisiä arvojaan autoritaaristen hallintojen asettamien haasteiden edessä.
 

Jaa tämä artikkeli:

Liettua

Entinen varapuheenjohtaja Chen jakaa Taiwanin demokraattiset saavutukset Liettuassa

Julkaistu

on

Taiwan on täysin sitoutunut puolustamaan vapaata ja demokraattista elämäntapaansa ja samalla edistämään alueellista vakautta ja maailmanlaajuista vaurautta, entinen varapresidentti Chen Chien-jen lupasi puheessaan Future of Democracy -foorumissa Vilnassa 20. marraskuuta. Chenin huomautukset tulivat hänen mukaansa. piti pääpuheen Liettuan ulkoministeriön maan pääkaupungissa järjestämässä foorumissa.

Entinen varapresidentti kuvaili Taiwania demokratian majakaksi autoritaarisuuden uhkia ja leviämistä vastaan ​​ja väitti, että se toimii menestyksekkäiden kokemustensa ja käytäntöjensä ansiosta lakmus-tapauksena Intian ja Tyynenmeren alueella. Chen pani myös merkille Taiwanin sekä sen demokraattisten kumppanien Australian ja Liettuan taloudellisen ja poliittisen pakotteen, jota autoritaariset hallitukset kohtaavat, ennen kuin totesi, että Taiwanin hallitus ja kansa arvostavat vilpittömästi muiden samanmielisten kumppanien horjumatonta tukea.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Kiina

Liettua sanoo, että sen kiviset siteet Kiinaan ovat "herätyssoitto" Euroopalle

Julkaistu

on

By

Kiinan kohtelu Liettuaa kohtaan on "herätyshuuto" Euroopalle, Liettuan apulaisulkoministeri sanoi keskiviikkona ja vaati Euroopan unionia yhtenäisyyteen Pekingin kanssa käytävissä toimissa. kirjoittavat Michael Martina ja David Brunnstrom, Reuters.

Kiina vaati elokuussa Liettuaa vetämään pois suurlähettiläänsä Pekingistä sen jälkeen, kun Taiwan ilmoitti, että sen Vilnan toimiston nimeksi tulee Taiwanin edustusto Liettuassa.

Noin 3 miljoonan asukkaan maa vetäytyi tänä vuonna myös Kiinan ja joidenkin Keski- ja Itä-Euroopan maiden välisestä "17+1"-vuoropuhelumekanismista, jonka Yhdysvallat näkee Pekingin pyrkimyksenä jakaa eurooppalaista diplomatiaa.

Jännitteiden synnyttämät kauppahäiriöt ovat muodostaneet riskin Liettuan talouskasvulle.

Mainos

"Luulen, että se on monella tapaa herätys, varsinkin eurooppalaisille, että he ymmärtävät, että jos haluat puolustaa demokratiaa, sinun on noustava sen puolesta", Liettuan varaulkoministeri Arnoldas Pranckevičius sanoi turvallisuusfoorumissa Washingtonissa.

Jotta Eurooppa olisi uskottava maailmassa ja Yhdysvaltojen kumppanina, sen on "ryhdyttävä toimiin Kiinan suhteen", Pranckevičius sanoi.

"Kiina yrittää tehdä meistä esimerkkiä - negatiivisen esimerkin, jotta muut maat eivät välttämättä seuraa sitä polkua, ja siksi on periaatekysymys, miten länsiyhteisö, Yhdysvallat ja Euroopan unioni reagoivat. " hän sanoi.

Mainos

Kiina, joka väittää demokraattisesti hallitun Taiwanin omaksi aluekseensa, on säännöllisesti vihainen kaikista liikkeistä, jotka voisivat viitata saaren olevan erillinen maa.

Vain 15 maalla on viralliset diplomaattiset suhteet Taiwaniin, mutta monilla muilla on de facto suurlähetystöjä, joita kutsutaan usein kauppatoimistoiksi käyttäen Taipein kaupungin nimeä, jotta vältetään viittaus itse saareen.

Liettuan päätös erota 17+1-mekanismista ei ollut Kiinan vastainen, vaan Eurooppa-myönteistä, Pranckevičius lisäsi.

"Meidän on puhuttava yhtenäisellä ja johdonmukaisella tavalla, koska muuten emme voi olla uskottavia, emme voi puolustaa etujamme emmekä voi olla tasavertaisessa suhteessa Pekingin kanssa", hän sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Kiina

Liettuan kyberturvallisuusvirasto havaitsee, että kiinalaiset puhelimet vaarantavat henkilötietovuodon

Julkaistu

on

Liettuan kansallisen puolustusministeriön (NKSC) alainen kansallinen kyberturvallisuuskeskus suoritti Liettuassa myytävien kiinalaisten valmistajien Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G ja OnePlus 8T 5G älykkäiden laitteiden turvallisuustutkimuksen.

”Tämä tutkimus aloitettiin Liettuassa myytävien 5G -mobiililaitteiden ja niiden sisältämien ohjelmistojen turvallisen käytön varmistamiseksi maassamme. On valittu kolme kiinalaista valmistajaa, jotka ovat tarjonneet 5G -mobiililaitteita liettualaisille kuluttajille viime vuodesta lähtien ja joiden kansainvälinen yhteisö on todennut aiheuttavan tiettyjä tietoturvariskejä ”, sanoi puolustusministeri Margiris Abukevičius.

Tutkimuksessa tunnistettiin neljä keskeistä kyberturvallisuusriskiä. Kaksi liittyy valmistajan laitteisiin asennettuihin gadgeteihin, toinen henkilötietojen vuotovaaraan ja toinen sananvapauden mahdollisiin rajoituksiin. Xiaomin laitteessa tunnistettiin kolme riskiä, ​​yksi Huaweissa, eikä OnePlus -mobiililaitteessa havaittu kyberturvallisuushaavoittuvuuksia.

Riskiä gadgetien valmistajille

Mainos

Analysoimalla Huawein 5G-älypuhelinten suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että laitteen virallinen sovelluskauppa App App, joka ei löydä käyttäjän pyytämää sovellusta, ohjaa sen automaattisesti kolmannen osapuolen sähköpostiin. myymälät, joissa jotkin gadget -virustentorjuntaohjelmat on luokiteltu haitallisiksi tai viruksiksi tartunnan saaneiksi. Tutkijat ovat myös pitäneet kyberturvariskejä Xiaomin Mi Browser -laitteella. Se ei käytä vain vakiomuotoista Google Analytics -moduulia muissa selaimissa, vaan myös kiinalaista anturitietoa, joka kerää ja lähettää säännöllisesti jopa 61 parametritietoa käyttäjän puhelimessa suoritetuista toiminnoista.

”Mielestämme tämä on todella tarpeetonta tietoa käyttäjien toiminnoista. Se, että nämä runsaat tilastotiedot lähetetään ja tallennetaan salatulla kanavalla Xiaomi -palvelimille kolmansissa maissa, joissa yleistä tietosuoja -asetusta ei sovelleta, on myös riski ”, sanoi tohtori Tautvydas Bakšys.

Sananvapauden rajoitukset

Mainos

Analysoimalla Xiaomi -laitteen suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että sillä oli tekniset valmiudet sensuroida siihen ladattu sisältö. Jopa useat puhelimen valmistajan gadgetit, mukaan lukien Mi -selain, saavat ajoittain valmistajan estettyjä avainsanaluetteloita. Kun laite havaitsee, että lähetettävä sisältö sisältää sanoja luettelossa, se estää sisällön automaattisesti.

Tutkimuksen aikaan luettelo sisälsi 449 kiinalaista merkkiä sisältävää avainsanaa tai avainsanaryhmää, kuten "Vapaa Tiibet", "Amerikan ääni", "Demokraattinen liike" "Longing Taiwan Independence" ja paljon muuta.

"Havaitsimme, että sisällönsuodatustoiminto oli poistettu käytöstä Liettuassa myytäviltä Xiaomi -puhelimilta eikä suorittanut sisällön sensuuria, mutta luettelot lähetettiin säännöllisesti. Laitteella on tekniset valmiudet aktivoida tämä suodatustoiminto etäkäytössä milloin tahansa ilman käyttäjän tietämistä ja Aloitamme ladatun sisällön analysoinnin. Emme sulje pois sitä mahdollisuutta, että estettyjen sanojen luettelo voidaan koota paitsi kiinaksi myös latinalaisin kirjaimin ”, Bakšys lisäsi.

Henkilötietojen vuotamisen vaara

Henkilötietojen vuotovaara on tunnistettu Xiaomi -laitteessa, kun käyttäjä päättää käyttää Xiaomi Cloud -palvelua Xiaomi -laitteessa. Palvelun aktivoimiseksi laitteelta lähetetään salattu tekstiviestin rekisteröintiviesti, jota ei tallenneta muualle myöhemmin. "Tutkijat eivät pystyneet lukemaan tämän salatun viestin sisältöä, joten emme voi kertoa, mitä tietoja laite lähetti. Tämä automaattinen viestien lähettäminen ja niiden sisällön piilottaminen valmistajan toimesta uhkaa käyttäjän henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta tietoja, koska hänen tietämättään tuntemattoman sisällön tietoja voidaan kerätä ja lähettää kolmansien maiden palvelimille ", Bakšys lisäsi.

Liettua on jo kärsinyt Kiinan rancorista; elokuussa Peking vaati, että se kutsuu suurlähettiläänsä takaisin, kun se on perustanut Taiwaniin edustuston, joka väittää, että Taiwan (Kiinan tasavalta) on osa Kiinaa (Kiinan kansantasavalta).

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa