Liity verkostomme!

Valko-Venäjä

Maahanmuutto: komissaari Johansson matkustaa Liettuaan keskustelemaan tuesta Valko -Venäjän ulkorajan tilanteen hallinnalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sunnuntaina (1. elokuuta) sisäasiain komissaari Ylva Johansson (Kuvassa), matkusti Liettuaan tapaamaan korkeita hallituksen virkamiehiä keskustelemaan Valko -Venäjän ulkorajan tilanteesta ja mahdollisesta lisärahoituksesta, jota tarvitaan raja- ja muuttoliikkeen hallintaan tai diplomaattiseen toimintaan, uuden maahanmuutto- ja turvapaikka -sopimuksen periaatteiden mukaisesti.

Komissaari tapasi Liettuan presidentin Gitanas Nausedan, Liettuan pääministerin Ingrida Šimonytės, sisäministeri Agnė Bilotaitės ja itäisestä kumppanuudesta ja suhteista Aasian maihin vastaavan ulkoasiainministerin Mantas Adomėnasin.

Komissaari ja pääministeri pitivät 2. elokuuta yhteisen tiedotustilaisuuden, joka on saatavilla EbS. Sitten hän vieraili Padvarionysin rajanylityspaikalla sisäministerin kanssa ja tapaa Liettuan, Frontexin ja Euroopan turvapaikka -asioiden tukiviraston henkilöstön Medininkųin rajavartiolaitoksen koulutuskeskuksessa. Lopuksi komissaari ja ministeri Bilotaitė pitivät lehdistötilaisuuden, joka on myös saatavilla EbS.

Komission jäsenen vierailun jälkeen 5. – 6. Elokuuta järjestetään komission virkamiesten vierailu strategisen arvioinnin tekemiseksi paikan päällä. Tänä vuonna yli 3,000 ihmistä, mukaan lukien monet lapset, on ylittänyt Liettuan epäsäännöllisesti Valko -Venäjältä. EU torjuu jyrkästi kolmansien maiden yritykset yllyttää EU: hun suuntautuvaan laittomaan maahanmuuttoon tai hyväksyä sen ja tukee Liettuaa täysin EU: n virastojen operatiivisen tuen, taloudellisen tuen, rajavalvontakapasiteetin vahvistamisen ja humanitaarisen avun avulla EU: n pelastuspalvelun avulla Mekanismi.

Mainos

Korkea edustaja/varapuheenjohtaja Borrell ja komissio ovat myös täysin mukana diplomaattisessa yhteydenpidossa alkuperämaille. Lisätietoja on komission jäsen Johanssonin haastattelussa tätä.

Jaa tämä artikkeli:

Valko-Venäjä

Onko länsi tekopyhää syyttäessään Valko-Venäjää humanitaarisesta kriisistä, kun sanktiot ovat vahingoittaneet miljoonien elämää?

Julkaistu

on

Euroopan unionin ulkoministerit saapuivat Brysseliin maanantaina (29. marraskuuta) jatkamaan Valko-Venäjälle viime vuonna asetettuja pakotteita Lukašenkon hallinnon vastustajien raakojen tukahduttamistoimien seurauksena., kirjoittaa Louis Auge.

Päätös syntyi ensimmäisen Brysselin ja Minskin korkean tason tapaamisen jälkeen EU:n itärajan kriisin alkamisen jälkeen. Valko-Venäjän autoritaarista johtajaa on syytetty manipuloinnista "valmistettu siirtolaiskriisi” uhkaamaan blokin turvallisuutta. Nämä toimet ovat johtuneet EU:n vakavasta huolesta leireille juuttuneiden pakolaisten kuolemasta ja pakkasesta sekä Venäjän joukkojen kerääntymisestä Berlarusin ja Ukrainan rajoilla.

Liz Truss, Britannian ulkoministeri kehotti Putin puuttuu tänä viikonloppuna kriisiin, sillä Valko-Venäjää pidetään nyt Ison-Britannian, EU:n ja Yhdysvaltojen kurittomana vihollisena. Maan ollessa eristetty eurooppalaisesta energiasta ja investoinneista Putin on tukenut Lukašenkon hallintoa miljoona dollaria lainoja aiemmin tänä vuonna ja sijoitettuja hävittäjiä ja ilmatorjuntaohjuksia vahvistamaan pienen valtion länsirajaa.

Vaikka Lukašenka on noussut kärjistyvän konfliktin näkyviksi kasvoiksi, Britannian asevoimien eroava päällikkö, kenraali Sir Nick Carter sanoi sunnuntaina, että Britannian välitön uhka on edelleen sota Venäjän kanssa. Carter kertoi BBC Onen The Andrew Marr Showlle, että Moskova luki "hybridikirjasta, jossa linkität disinformaation epävakauteen".

Mainos

Hän jatkoi, että Valko-Venäjän ja Ukrainan rajatilanteet ovat todiste Venäjän hallituksen "klassisesta häiriötekijästä", joka on jatkunut "vuosia, vuosia ja vuosia".

Puola on myös syyttänyt Kremliä kriisin ohjaamisesta kulissien takaa. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki vetosi aiemmin tällä viikolla NATO Hän toisti myös EU:lta esittämänsä vaatimukset rahoittaa muuri tulvan pysäyttämiseksi.

EU:n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell puhui tällä välin suoraan valkovenäläiselle kollegalleen Vladimir Makeille, mitä hän kuvaili "epävarmaksi humanitaariseksi tilanteesta". Hän twiittasi: "Nykyistä tilannetta ei voida hyväksyä, ja se on lopetettava. Ihmisiä ei pidä käyttää aseina."

Mainos

Jotkut kommentaattorit ovat kuitenkin nostaneet syytteen EU:sta vedoten tekopyhyyteen sen huonosta hallinnosta Valko-Venäjällä. Nykyisen pakotejärjestelmän aikana Valko-Venäjän yleisön voidaan katsoa asetetun palvelemaan geopoliittista välityssotaa kahden vallan välillä. He ovat sittemmin synnyttäneet suurimmat seuraukset Lukašenkon sijasta, ja Valko-Venäjän ja EU:n välinen demokraattinen tulevaisuus on käytännössä murtunut.

Itse asiassa väestön kannatus EU:lle on kasvanut nopeasti viime vuosina 77 % vastaajista ilmoittaa myönteisestä tai neutraalista asenteesta EU:hun vuoden 2018 kyselyssä ja kolmas suosii yhdentymistä Brysseliin marraskuussa 2020.  

Tämä liikearvo ei kuitenkaan ulotu molempiin suuntiin. EU kokonaisuudessaan ei ole koskaan ilmaissut suurta innostusta Valko-Venäjän liittämisestä blokkiin. He tuomitsevat Valko-Venäjän hallituksen sen "demokratiaan sitoutumisen puute" mutta tarjoavat vain vähän taloudellista tukea sen demokratiaan siirtymiselle. Venäjä on edelleen historiallisesti Valko-Venäjän suurin kauppakumppani, joka edustaa lähes puolet maan kansainvälisestä kaupasta. EU:n ja Valko-Venäjän välinen kauppa riittää 18% kokonaismäärästä. EU:n, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen holtittomat pakotteet ovat vain palvelleet tätä kasvavaa rinnakkaisriippuvuutta ja vahingoittaneet yleistä tukea lännelle.

Epäonnistuminen Neuvostoliiton jälkeisten demokratioiden suojelemisessa ei ole uutta, sillä Nato ei juurikaan vastustanut Krimin liittämistä Venäjään ja äskettäin hyväksyttyä Nord Stream 2 mikä heikentää vakavasti Ukrainan suojaa Venäjän ekspansiointressejä vastaan. Joka tapauksessa yleisö on kantanut EU:n voittoa tavoittelevien pyrkimysten kustannukset, sillä sanktiot ovat painostaneet suhteettomasti demokraattista nuorisoa Lukašenkon hallintoa vastaan.

Truss on luvannut, että Britannia ei katsoisi pois, kun Valko-Venäjä käytti "epätoivoisia siirtolaisia ​​pelinappulaina" "huolellisesti laaditussa kriisissä". Kuitenkin, kunnes Lontoo Brysselin ja Washingtonin ohella joutuu vastuuseen omista humanitaarisista loukkauksistaan, voi olla tekopyhää osoittaa sormella Valko-Venäjää Moskovan käskyjen vastaanottamisesta.

Kun Valko-Venäjän tulevaisuus on sidottu Venäjän kasvavaan vaikutukseen, pakotteet ovat toivottomia ja haitallisia. EU:n väitteet onnistumisesta kahdenvälisten suhteiden parantamisessa eivät vastaa todellisuutta. Sen sijaan heidän aikomuksensa näyttää olevan aiheuttaa mahdollisimman paljon taloudellista vahinkoa yleisölle, ottamatta vähän huomioon miljoonien valkovenäläisten toimeentuloa ja demokraattista tulevaisuutta.

EU väittää, että siirtolaiset ovat Lukašenkon hallinnon panttivankeja, mutta myös koko valtion tulevaisuus on ollut panttivangiksi lännen epäonnistuessa suojella demokraattisia kansalaisia ​​tunkeutuvalta Venäjän valtakunnalta.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Valko-Venäjä

EU vannoo yhtenäisyyttä Valko-Venäjän suhteen Puolan liputtua useampaan rajavälikohtaukseen

Julkaistu

on

By

Tuhannet Euroopan unionin itärajalle juuttuneet ihmiset edustavat Valko-Venäjän yritystä horjuttaa blokkia siirtolaiskriisin sijaan ja vaativat näin ollen koordinoitua vastausta, EU:n toimeenpanoelimen päällikkö sanoi tiistaina (23. kirjoittaa Alan Charlish, Marine Strauss, Pawel Florkiewicz, Anna Wlodarczak-Semczuk, Jan Strupczewski, Sabine Siebold, Andrius Sytas, Yara Abi Nader, Marko Djurica, Fedja Grulovic, Stephan Schepers, Felix Hoske, Sergiy Karazy, Andreas Rinke ja Tomasz Janowsk.

Ursula von der Leyen kertoi Euroopan parlamentille, että 27 maan liitto on solidaarinen Puolalle, Liettualle ja Latvialle, jotka kantavat suurimman osan siitä, mitä EU:n mukaan presidentti Aleksanteri Lukašenkon juoni suunnitella kriisi lentämällä maahan siirtolaisia ​​Valko-Venäjälle. sitten työntämällä ne EU:n rajojen yli.

"EU kokonaisuudessaan on haastettu", von der Leyen sanoi. "Tämä ei ole siirtolaiskriisi. Tämä on autoritaarisen hallinnon yritys yrittää horjuttaa demokraattisia naapureitaan." Lue lisää.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi, että Varsovan diplomaattiset ponnistelut auttoivat vähentämään Valko-Venäjälle EU:hun pääsyn toivossa matkustavien siirtolaisten määrää, mutta Puola ja sen naapurit varoittivat, että rajakriisi ei ole kaukana ohi.

Mainos

Morawiecki puhui Unkarin, Tšekin ja Slovakian johtajien tapaamisen jälkeen Budapestissa, ja sanoi, että Puola on käynyt keskusteluja Irakin, Turkin, Uzbekistanin ja muiden hallitusten kanssa.

Puola, joka on riitauttanut Brysselin kanssa syytöksistä oikeusvaltion horjuttamisesta, on myös ottanut yhteyttä eurooppalaisiin kumppaneihinsa.

Hallituksen tiedottaja twiittasi, että Morawiecki tapaa Ranskan presidentin Emanuel Macronin keskiviikkona, ja Puolan tiedotusvälineet kertoivat suunnitelmistaan ​​tavata Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Britannian pääministeri Boris Johnson.

Mainos

Reuters ei pystynyt heti vahvistamaan tapaamisia Merkelin ja Johnsonin kanssa.

Von der Leyen sanoi, että EU koordinoi myös vastaustaan ​​Lukašenkon haasteeseen EU:n ulkopuolisten kumppaneidensa - Yhdysvaltojen, Kanadan ja Britannian - kanssa.

Hän sanoi, että estääkseen siirtolaisia ​​Valko-Venäjälle kuljettavia välittäjiä auttamasta Minskiä EU luo mustan listan matkatoimistoista, jotka osallistuvat siirtolaisten salakuljetukseen.

Se antaisi EU:lle laillisen työkalun yritysten toiminnan keskeyttämiseen tai rajoittamiseen tai jopa kieltämiseen EU:sta, jos ne harjoittavat ihmiskauppaa, EU-komissaari Margaritis Schinasin mukaan.

"Tämä ei ole siirtolaiskriisi, tämä on turvallisuuskriisi", Schinas huomautti. EU:n mukaan vuonna 40,000 estettiin yli 2021 XNUMX yritystä päästä EU:hun Valko-Venäjän rajan kautta.

Maahanmuuttaja kävelee lapsen kanssa lumisateen aikana kuljetus- ja logistiikkakeskuksessa lähellä Valko-Venäjän ja Puolan rajaa, Grodnon alueella, Valko-Venäjällä 23. REUTERS/Kacper Pempel
Siirtolaiset oleskelevat kuljetus- ja logistiikkakeskuksessa Bruzgissa Valko-Venäjän ja Puolan rajalla Grodnon alueella Valko-Venäjällä 23. Andrei Pokumeiko/BelTA/Handout REUTERSin kautta

EU asetti Valko-Venäjälle sanktioita Lukašenkon väkivaltaisen tukahdutuksen jälkeen hänen kiistanalaista uudelleenvalintaansa vastaan ​​viime vuonna, ja Bryssel aiemmin tässä kuussa suostui laajentamaan niitä koskemaan lentoyhtiöitä, matkatoimistoja ja siirtolaisten liikkumiseen osallistuvia henkilöitä.

Minsk tyhjensi siirtolaisleirit rajalla ja suostui ensimmäisiin paluulentoihin kuukausiin viime viikolla, ja tiistaina ilmoitti, että noin 120 siirtolaista oli lähtenyt 22. marraskuuta ja lisää on määrä seurata.

Varsovan viranomaiset sanoivat kuitenkin, että toistuvat välikohtaukset rajalla osoittivat, että Minsk on saattanut muuttaa taktiikkaansa, mutta se ei ole luopunut suunnitelmistaan ​​käyttää Lähi-idästä ja muista kriisipesäkkeistä pakenevia siirtolaisia ​​aseena vastakkainasettelussa EU:n kanssa.

Rajavartiolaitoksen tiedottaja Anna Michalska sanoi, että noin 50 siirtolaista yritti ylittää maanantai-iltana, ja 18 pääsi hetkeksi piikkilankakaiteen yli.

Toinen samankokoinen ryhmä kokoontui, mutta lopulta luopui yrityksestä ylittää toisessa paikassa.

"Rajan ylittämistä yritetään toistuvasti ja ne jatkuvat", Puolan erikoispalveluiden tiedottaja Stanislaw Zaryn sanoi toimittajille.

Puolan viranomaiset arvioivat, että Valko-Venäjällä saattaa olla edelleen noin 10,000 XNUMX siirtolaista, hän sanoi, mikä voi aiheuttaa lisäongelmia.

Lukašenka, joka kiistää syytökset kriisin lietsomisesta, on painostanut EU:ta ja erityisesti Saksaa ottamaan vastaan ​​osan siirtolaisista, kun taas Valko-Venäjä palauttaa toiset, vaatimuksen blokki on toistaiseksi hylännyt jyrkästi.

Humanitaaristen järjestöjen mukaan jopa 13 siirtolaista on kuollut rajalla, jossa monet ovat kärsineet kylmässä, kosteassa metsässä, jossa on ollut vähän ruokaa tai vettä talven tullessa.

Reuters oli paikalla, kun rajavartijat pidättivät Valko-Venäjältä Puolaan saapuneet syyrialaiset sisarukset lähellä Siemiatyczen kaupunkia tiistaina, kun talven ensimmäinen lumi satoi rajan ympärillä oleviin metsiin. Lue lisää.

Puolalaisen Bohonikin kylän imaami hautaa tiistaina tiistaina Puolan ja Valko-Venäjän rajalla äitinsä kohdussa kuolleen syntymättömän lapsen.

Halikari Dhakerin äiti keskenmensi hänet, kun hän, hänen miehensä ja heidän viisi lastaan ​​ylittivät rajan tiheiden metsien ja kosteikkojen läpi. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä odottaa vastausta EU:lta 2,000 XNUMX siirtolaisen ottamisesta, Lukashenko sanoo

Julkaistu

on

By

Maahanmuuttajanainen kantaa lasta poistuessaan telttaan kuljetus- ja logistiikkakeskuksen ulkopuolella Valko-Venäjän ja Puolan rajan lähellä Grodnon alueella Valko-Venäjällä 21. REUTERS/Kacper Pempel

Valko-Venäjä odottaa vastausta Euroopan unionilta siihen, hyväksyykö blokki 2,000 XNUMX jumissa olevaa siirtolaista Valko-Venäjän rajalta, presidentti Aleksandr Lukašenka sanoi maanantaina virallisessa uutistoimistossa Belta. kirjoittavat Maria Kiselyova ja Matthias Williams, Reuters.

Lukashenko sanoi, että Valko-Venäjä vaatisi Saksaa ottamaan vastaan ​​siirtolaisia ​​ja sanoi, että EU ei ota yhteyttä Minskiin asiassa.

Hän varoitti myös, että Puolan tulisi harkita seurauksia, joita aiheutuu toimimisesta uhkauksen yhteydessä sulkea rajanylityspaikka, ja sanoi, että rautatieliikenne voitaisiin ohjata kulkemaan Itä-Ukrainan konfliktialueen läpi tällaisessa tilanteessa.

Mainos

Euroopan unioni syyttää Valko-Venäjää siitä, että se on lennättänyt tuhansia ihmisiä Lähi-idästä ja pakottanut heidät ylittämään EU:n EU:n pakotteiden vuoksi. Minsk kiistää johtaneensa kriisiin. Lue lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa