Liity verkostomme!

Arts

Sota #Libyassa - venäläinen elokuva paljastaa, kuka levittää kuolemaa ja kauhua

Julkaistu

on

Turkki saattaa jälleen aiheuttaa päänsärkyä Euroopalle. Ankara harjoittaa kiristysstrategiaa lännessä uhkaaen päästä maahanmuuttajia Eurooppaan. Se muuttaa Libyan terroristien takaosaksi siirtämällä militantteja Idlibistä ja Pohjois-Syyriasta Tripoliin.

Turkin säännöllinen puuttuminen Libyan politiikkaan herättää jälleen kysymyksen uusosmanistisesta uhasta, joka vaikuttaa paitsi Pohjois-Afrikan alueen myös Euroopan vakauteen. Ottaen huomioon, että Recep Erdogan, kokeilemalla sulttaanin roolia, antaa itsensä kiristää eurooppalaisia ​​pelottelemalla maahanmuuttajien virtaa. Tämä Pohjois-Afrikan epävakaus voi myös johtaa uuteen muuttoliikekriisiin.

Keskeinen ongelma on kuitenkin Turkin kireät suhteet liittolaisiinsa. Alueen tilanteen määrää suurelta osin Turkin ja Venäjän kiristyneet suhteet. Ottaen huomioon sekä Syyrian että Libyan täysin erilaiset edut, voimme puhua valtioiden välisen yhteistyön heikentymisestä: se ei ole niinkään vakaa liitto, vaan pikemminkin kahden pitkäaikaisen vihollisen monimutkainen peli, johon liittyy säännöllisiä hyökkäyksiä ja skandaaleja toisiaan vastaan.

Suhteiden jäähtymistä havainnollistetaan venäläisen "Shugaley" -elokuvan toisessa osassa, jossa tuodaan esiin Turkin uusosmanistiset tavoitteet ja sen rikolliset yhteydet GNA: han. Elokuvan keskeiset hahmot ovat venäläisiä sosiologeja, jotka siepattiin Libyassa ja jotka Venäjä yrittää tuoda takaisin kotimaahansa. Sosiologien paluun tärkeydestä keskustellaan korkeimmalla tasolla, erityisesti tämän ongelman otti esiin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kesäkuussa 2020 tapaamisessa Libyan GNA: n valtuuskunnan kanssa.

Venäjän puoli kritisoi jo avoimesti Turkin roolia Libyassa sekä korostaa terroristien ja aseiden toimittamista alueelle. Elokuvan tekijät toivovat Shugaleyn olevan edelleen elossa jatkuvasta kidutuksesta ja ihmisoikeusloukkauksista huolimatta.

"Shugaleyn" juoni kattaa useita hallitukselle tuskallisia ja hankalia aiheita: kidutus Mitigan vankilassa, terroristiliitto Fayez al-Sarrajin hallituksen kanssa, hallitusta puolustavien militanttien sallivuus, libyalaisten resurssien hyödyntäminen kapean eliittiympäristön edut.

Ankaran toiveista riippuen GNA harjoittaa Turkkia suosivaa politiikkaa, kun taas Recep Erdoganin joukot ovat yhä enemmän integroituneet hallituksen valtarakenteisiin. Elokuva puhuu avoimesti molempia osapuolia hyödyttävästä yhteistyöstä - GNA vastaanottaa aseita turkkilaisilta, ja vastineeksi Turkki toteuttaa uusjoostomanistiset tavoitteensa alueella, mukaan lukien rikkaiden öljyvarastojen taloudelliset edut.

"Olet kotoisin Syyriasta, vai mitä? Joten olet palkkasoturi. Hölmö, ei Allah lähetti sinut tänne. Ja suuret kaverit Turkista, jotka todella haluavat Libyan öljyä. Mutta et halua kuolla sen vuoksi. Täällä he lähettävät sinä kaltaisia ​​idiootteja tänne ", Sugaleyn päähenkilö kertoo GNA: n rikollisjärjestöissä työskentelevälle militantille. Kaiken kaikkiaan tämä kaikki vain kuvaa todellisuutta: Libyassa Turkki yrittää edistää Khalid al-Sharifin, al-Qaidan läheisyyteen kuuluvien vaarallisimpien terroristien, ehdokkuutta.

Tämä on ongelman perusta: itse asiassa al-Sarraj ja hänen lähipiirinsä - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga jne. - myyvät maan itsemääräämisoikeutta, jotta Erdogan voi hiljaa jatkaa alueen epävakautta, vahvistaa terroristisoluja ja hyötyä - vaarantaa samalla Euroopan turvallisuuden. Vuodesta 2015 peräisin oleva terrori-isku Euroopan pääkaupungeissa voi tapahtua uudelleen, jos Pohjois-Afrikka on täynnä terroristeja. Samaan aikaan Ankara, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta, vaatii paikkaa EU: ssa ja saa rahoitusta.

Samaan aikaan Turkki puuttuu säännöllisesti Euroopan maiden asioihin vahvistamalla aulaansa kentällä. Esimerkiksi tuore esimerkki on Saksa, jossa Military Counterintelligence Service (MAD) tutkii neljää turkkilaisen oikeistolaisen "Harmaiden susien" kannattajaa maan asevoimissa.

Saksan hallitus on juuri vahvistanut vastauksena Die Linke -puolueen pyyntöön, että Ditib ("Uskontokeskuksen turkkilais-islamilainen liitto") tekee yhteistyötä turkkilaisen suuntautuneiden "harmaiden susien" kanssa Saksassa. Saksan liittohallituksen vastauksessa viitattiin Turkin äärioikeistolaisten ja islamilaisen kattojärjestön, Saksassa toimivan Uskontoinstituutin (Ditib) Turkin ja islamin liiton väliseen yhteistyöhön, joka toimii Saksassa ja jota Turkin valtion elin, virasto, kontrolloi (DIYANET).

Olisiko asianmukainen päätös sallia EU: n jäsenyyden Turkki, joka kiristyksen, laittomien sotilaallisten tarvikkeiden ja integroitumisen kautta valtarakenteisiin armeija ja tiedustelu pyrkivät vahvistamaan asemaansa sekä Pohjois-Afrikassa että sydämessä Euroopasta? Maa, joka ei pysty edes tekemään yhteistyötä Venäjän kaltaisten liittolaistensa kanssa?

Euroopan on harkittava uudelleen asennettaan Ankaran uusosmanistiseen politiikkaan ja estettävä kiristyksen jatkuminen - muuten alue uhkaa uuden terrorismin aikakauden.

Lisätietoja "Sugaley 2" -elokuvasta ja elokuvan trailereista on osoitteessa http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Arts

Venäläisen historioitsijan Oleg Kuznetsovin kirjassa toistetaan Umberto Eco -varoitus natsiuhasta

Julkaistu

on

Jokainen lukijamme, kansallisuudesta, poliittisista näkemyksistä tai uskonnollisista vakaumuksista riippumatta, säilyttää osan 20-luvun tuskaa sielussaan. Kipu ja muisto niille, jotka kuolivat natsismia vastaan ​​taistelussa. Viime vuosisadan natsihallintojen historia Hitleristä Pinochetiin todistaa kiistattomasti, että minkä tahansa maan polulla natsismiin on yhteisiä piirteitä. Jokainen, joka kirjoittaa tai piilottaa tosi tosiasiat maansa historian säilyttämisen varjolla, ei tee muuta kuin vetää omia ihmisiä syvyyteen asettamalla tämän aggressiivisen politiikan naapurivaltioille ja koko maailmalle.

 

Vuonna 1995 Umberto Eco, yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja sellaisten myydyimpien kirjojen kuten Foucault'n heilurin ja Ruusun nimen kirjoittaja, osallistui New Yorkin Columbian yliopiston Italian ja Ranskan osastojen pitämään symposiumiin ( päivänä, jolloin vietetään Euroopan natsismista vapauttamisen vuosipäivää). Eco puhui yleisölle esseellä ikuinen fasismi, joka sisälsi varoituksen koko maailmalle siitä, että fasismin ja natsismin uhka jatkuu myös toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Ecoin keksimät määritelmät eroavat sekä fasismin että natsismin klassisista määritelmistä. Hänen muotoilustaan ​​ei pidä etsiä selkeitä rinnakkaisuuksia tai osoittaa mahdollisia sattumia; hänen lähestymistapansa on varsin erikoinen ja puhuu pikemminkin tietyn ideologian psykologisista piirteistä, jotka hän nimitti 'ikuiseksi fasismin'. Kirjoittaja sanoo maailmalle lähettämässään viestissä, että fasismi ei ala Blackshirtin rohkeista marsseista, ei toisinajattelijoiden tuhoamisesta eikä sodista ja keskitysleireistä, vaan ihmisten hyvin erityisellä maailmankatsomuksella ja asenteella, heidän kulttuurillisilla tottumuksillaan. , tummat vaistot ja tajuttomat impulssit. Ne eivät ole todellinen lähde traagisille tapahtumille, jotka ravistelevat maita ja kokonaisia ​​mantereita.

Monet kirjailijat turvautuvat edelleen tähän aiheeseen journalistisissa ja kirjallisissa teoksissaan unohtamalla usein, että tässä tapauksessa taiteellinen fiktio on sopimaton ja joskus rikollinen. Venäjällä julkaistussa armeijan historioitsija Oleg Kuznetsovin kirjassa State Policy of Glorification of Nazism in Armenia toistetaan Umberto Econ sanat: «Tarvitsemme vihollisen antamaan ihmisille toivoa. Joku sanoi, että isänmaallisuus on pelkurien viimeinen turvapaikka; ne, joilla ei ole moraalisia periaatteita, kiertävät yleensä lipun itsensä ympärille, ja paskiaiset puhuvat aina rodun puhtaudesta. Kansallinen identiteetti on karkotettujen viimeinen linnake. Mutta identiteetin merkitys perustuu nyt vihaan, vihaan niitä kohtaan, jotka eivät ole samanlaisia. Vihaa on viljeltävä kansalaishimoina. »

Umberto Ecp tiesi omakohtaisesti, mikä fasismi oli, koska hän varttui Mussolinin diktatuurin alla. Venäjällä syntynyt Oleg Kuznetsov, kuten melkein kaikki ikäisensä, kehitti suhtautumistaan ​​natsismiin ei julkaisujen ja elokuvien perusteella, vaan pääasiassa toisessa maailmansodassa selvinneiden silminnäkijöiden todistusten perusteella. Koska hän ei ole poliitikko, mutta puhuu tavallisten venäläisten puolesta, Kuznetsov aloittaa kirjansa sanoilla, jotka kotimaansa johtaja sanoi 9. toukokuuta 2019 päivänä, jolloin juhlitaan fasismin voittoa: «Tänään näemme kuinka lukumäärä valtioita he tietoisesti vääristävät sodan tapahtumia, kuinka he idolisoivat niitä, jotka kunnioittavat kunnian ja ihmisarvon, palvelivat natseja, kuinka he häpeämättömästi valehtelevat lapsilleen, pettävät esi-isänsä. Nürnbergin oikeudenkäynnit ovat aina olleet ja ovat edelleen esteenä natsismien ja aggressiivisuuden elvyttämiselle valtion politiikkana - sekä päivinä että tulevaisuudessa. Kokeiden tulokset ovat varoitus kaikille, jotka näkevät itsensä valtioiden ja kansojen valituiksi «kohtalon hallitsijoiksi». Nürnbergin kansainvälisen rikostuomioistuimen tavoitteena oli tuomita natsien johtajat (tärkeimmät ideologiset innoittajat ja päämiehet) sekä perusteettomasti julmat teot ja veriset paheksut, eivät koko saksalaiset.

Tältä osin Yhdistyneen kuningaskunnan oikeudenkäyntien edustaja sanoi loppupuheessaan: "Toistan vielä kerran, että emme yritä syyttää Saksan kansaa. Tavoitteenamme on suojella häntä ja antaa hänelle mahdollisuus kuntouttaa itseään ja voittaa koko maailman kunnioitus ja ystävyys.

Mutta miten tämä voidaan tehdä, jos jätämme keskellä rankaisematta ja tuomitsematta näitä natsismielementtejä, jotka ovat pääasiassa vastuussa tyranniasta ja rikoksista ja joita, kuten tuomioistuin voi uskoa, ei voida kääntää vapauden ja oikeuden polulle? »

Oleg Kuznetsovin kirja on varoitus, jonka tarkoituksena ei ole yllyttää etnistä vihaa Armenian ja Azerbaidžanin välillä. se on veto terveeseen järkeen. Veto historiallisten tosiseikkojen väärentämisen (jotka mahdollistavat tavallisten ihmisten manipuloimisen) sulkemisen pois valtion politiikasta. Kirjassaan kirjailija kysyy: «Ylistäminen natsismien eri muodoissa Armeniassa muistamalla natsirikollisen Garegin Nzhdehin muistoa ja hänen avoimesti rasistista teoksensa tseharkonista, Armenian supermiehen doktribuesta, on määrätietoisesti ja järjestelmällisesti hoidetut viranomaiset ja Armenian diaspora ovat viime vuosina tehneet niin vakavia ponnisteluja Garegin Nzhdehin persoonallisuuden korottamiseksi, eikä kukaan muu armenialaisten kansallismielisten joukosta, jotka edesauttivat enemmän Armenian tasavallan ilmestymistä Venäjän poliittisella kartalla kuin Nzhdeh. »

Alle vuosi sitten YK: n yleiskokouksen kolmas komitea hyväksyi luonnoksen päätöslauselmaksi (jonka Venäjä on aloittanut) natsien, uusnatsismin ja muiden käytäntöjen torjumisesta, jotka myötävaikuttavat rasismin, rotusyrjinnän, muukalaisvihan ja muiden muotojen ruokkimiseen. siihen liittyvää suvaitsemattomuutta. » 121 valtiota äänesti asiakirjan puolesta, 55 pidättyi äänestämästä ja kaksi vastusti sitä.

Tiedetään, että kysymys yhtenäisestä taistelusta natsismia ja sen nykyaikaisia ​​seuraajia vastaan ​​on aina ollut yhtä perustavanlaatuinen Azerbaidžanille ja sen poliittiselle johtajalle (ilman suvaitsevaisuutta pienintäkään kompromissia kohtaan) kuin Venäjää kohtaan. Presidentti Ilham Aliyev on toistuvasti puhunut - sekä Yhdistyneiden Kansakuntien edustajakokouksessa että IVY-valtioiden päämiesten neuvostossa - natsismia ylistävän valtion politiikasta Armeniassa vedoten kiistattomiin tosiseikkoihin tämän väitteen todistamiseksi. IVY-puolustusministerineuvoston kokouksessa presidentti Aliyev ei vain tukenut Venäjän politiikkaa taistella natsismia ja uusnatsismia vastaan ​​maailmanlaajuisesti, mutta myös laajensi sen soveltamisalaa ja viittasi Armeniaan voittavan natsismimaana. Armenian edustajat YK: ssa äänestivät kuitenkin aina sen päätöslauselman hyväksymisen puolesta, jossa vaaditaan taistelemaan natsian kaikkien ilmenemismuotojen torjumiseksi, kun taas maansa johto pystytti avoimesti muistomerkkejä natsirikolliselle Nzhdehille Armenian kaupungeissa, jotka nimettiin uudelleen poluiksi, kaduiksi , aukiot ja puistot hänen kunniakseen, perustivat mitalit, lyönyt kolikoita, laskeneet postimerkkejä ja rahoittaneet elokuvia, jotka kertovat hänen "sankariteoistaan". Toisin sanoen se teki kaiken, mitä kutsutaan "natsian kirkastamiseksi" asiaankuuluvassa YK: n yleiskokouksen päätöslauselmassa.

Armenialla on nyt uusi hallitus, mutta autoritit eivät kiirehdi poistamaan edeltäjiensä natsien perintöä, mikä osoittaa sitoutumisensa natsismin kunnianhimoisiin käytäntöihin, jotka oli otettu käyttöön maassa ennen kahden vuoden vallankaappausta. sitten. Armenian uudet johtajat, pääministeri Nikol Pashinyanin johdolla, eivät kyenneet tai eivät halunneet muuttaa radikaalisti maansa tilannetta - ja löysivät itsensä joko panttivankeiksi tai ideologisiksi jatkoiksi natsian kirkastamiselle, jota oli harjoitettu ennen heidän valtaan tulemista. Oleg Kuznetsov kertoo nurkassaan: «Armenian viranomaiset ovat vuosituhannesta lähtien alkaneet toimia täysin tietoisesti ja määrätietoisesti, ja huolimatta maan toukokuussa 2018 tapahtuneesta poliittisen järjestelmän muutoksesta, jatkavat edelleen sisäistä poliittista kurssia kohti kansakunnan Natsiuttaminen valtion propagandalla tsehakronin teoriaa kaikkien Armeniassa ja diasporassa elävien armenialaisten kansalliseksi ideologiaksi simuloimalla samalla kansainvälisiä pyrkimyksiä torjua natsismin ja uusnatsismin ylistämistä peittääkseen näiden ilmiöiden viljely alueen alla. heidän hallintaansa, mukaan lukien Azerbaidžanin tasavallan miehitetyt alueet. »

Norjalainen polaaritutkija ja tutkija Fridtjof Nansen totesi: «Armenialaisten historia on jatkuva kokeilu. Selviytymiskokeilu ». Millä tavoin tänään Armenian poliitikkojen tekemät ja historiallisten tosiseikkojen manipulointiin perustuvat kokeet vaikuttavat maan tavallisten asukkaiden elämään? Maa, joka on antanut maailmalle useita merkittäviä tutkijoita, kirjailijoita ja luovia hahmoja, joiden teoksia ei koskaan leimattu natsismilla. Kun Kuznetsovin kirja paljastaa historialliset tosiasiat, ne, jotka tutkivat perusteellisesti saksalaisen natsismin ideologiaa, saattavat kehittää toisenlaisen asenteen Saksan sanoihin ja tuntea olevansa syyllisiä kansaansa kohtaan päiviensä loppuun saakka. Elämänsä lopussa hän kirjoitti: «Historia on politiikkaa, jota ei voida enää korjata. Politiikka on historia, jota voidaan vielä korjata ».

Oleg Kuznetsov

Oleg Kuznetsov

Continue Reading

Arts

LUKOIL's Oil Pavilion nimettiin maailman parhaaksi virtuaalitodellisuuden projektiksi

Julkaistu

on

LUKOILista tuli kansainvälisen voittaja IPRA Golden World -palkinnot neljässä luokassa historiallisen palauttamiseksi Öljy Paviljonki Moskovan VDNKh: ssa. Se on Venäjän suurin soveltavaan tieteeseen omistettu multimedianäyttely, joka esittelee öljyteollisuutta vierailijoilleen interaktiivisten installaatioiden avulla.

- Öljypaviljonki sai parhaan globaalin projektin vuonna XNUMX Pelaaminen ja virtuaalitodellisuus, Yritysten välinen yhteistyö, Mediasuhteet että Sponsorointi luokat.

Tämä on toinen LUKOIL IPRA Golden World -palkinnot voittaa; yhtiö sai kaksi palkintoa viime vuonna. LUKOILin kampanja Kogalymin (Yugra) mainostamiseksi Länsi-Siperian matkailukeskuksena sai palkinnot maailman parhaaksi hankkeeksi Matkustus ja turismi että Yhteisön sitoumus luokkiin.

IPRA Golden World Awards (GWA) on maailman vaikutusvaltaisin globaali suhdetoiminta- ja viestintäkilpailu.

Vuonna 1990 perustettu IPRA GWA tunnustaa suhdetoiminnan huippuosaamisen maailmanlaajuisesti ottaen huomioon sellaiset kriteerit kuin luovuus, toteutuksen monimutkaisuus ja projektin ainutlaatuisuus. GWA: n tuomariston muodostavat maailman suurimmat viestintä- ja markkinointiasiantuntijat ja johtajat, mukaan lukien useiden suurten yritysten edustajat.

 

 

Continue Reading

Arts

Venäjän Andrey Konchalovskyn "Rakkaat toverit", jota kriitikot kiittivät Venetsian elokuvajuhlilla

Julkaistu

on

Rakkaat toveritTunnetun venäläisen ohjaajan Andrey Konchalovskyn ohjaama elokuva sai tänä vuonna Venetsian elokuvajuhlilla kriitikoilta useita tunnustuksia. 77. kansainvälinen elokuvafestivaali, joka on ensimmäinen merkittävä tapahtuma taidemaailmassa maailmanlaajuisen lukituksen jälkeen, on päättymässä huomenna (12. syyskuuta) Venetsiassa. Festivaalin pääohjelmassa oli 18 elokuvaa, mukaan lukien teokset Yhdysvalloista (Nomadland esittäjä (t): Chloé Zhao ja Tuleva maailma Mona Fastvold), Saksa (Ja huomenna koko maailma Julia von Heinz), Italia (Macaluson sisaret esittäjä (t): Emma Dante ja Padrenostro Claudio Noce), Ranska (Lovers kirjoittanut Nicole Garcia).

"Laajan kriittisen suosion saivat"Rakas toveris "elokuva, venäläisen Andrey Konchalovskyn ohjaama historiallinen draama, jonka on tuottanut venäläinen filantropisti ja liikemies Alisher Usmanov. Usmanov on myös elokuvan ensisijainen suojelija.

Tyylikäs mustavalkoinen Rakkaat toverit kertoo Neuvostoliiton aikaisen tragedian. Kesällä 1962 yhden maan suurimmista yrityksistä - paikallisesta veturitehtaasta Novocherkasskissa - työntekijät kävivät rauhanomaisessa mielenosoituksessa, joka osoitti perustarpeiden hintojen nousua yhdistettynä tuotantotason nousuun, mikä johti palkkojen laskuun.

Kun muut kaupungin asukkaat liittyivät silmiinpistäviin tehtaan työntekijöihin, mielenosoitus levisi laajalle. Lainvalvontaviranomaisten mukaan siihen osallistui noin viisi tuhatta ihmistä. Aseelliset sotilasyksiköt tukahduttivat mielenosoituksen nopeasti ja julmasti. Tapahtumien virallisen version mukaan yli 20 ihmistä, mukaan lukien sivulliset, kuoli ampumisen seurauksena kaupungin hallintorakennuksen lähellä olevalla aukiolla, ja vielä 90 loukkaantui. Todellista uhrien määrää, jonka monet uskovat olevan virallisia tietoja suurempia, ei vielä tunneta. Myöhemmin yli sata mellakan osallistujaa tuomittiin, joista seitsemän teloitettiin.

Uskotaan, että tämä tragedia sai aikaan "Hruštšovin sulan" lopun ja pitkän talouden ja maan mentaliteetin pysähtymisen aikakauden. Tämä traaginen hetki Neuvostoliiton historiassa luokiteltiin välittömästi ja julkistettiin vasta 1980-luvun lopulla. Tästä huolimatta monista yksityiskohdista ei ole tullut julkista tietoa ja ne ovat saaneet vain vähän akateemista huomiota. Elokuvan ohjaajan ja käsikirjoittajan Andrei Konchalovskyn oli rekonstruoitava tapahtumat, kerättävä arkistoasiakirjoja ja keskusteltava myös ampumiseen osallistuneiden silminnäkijöiden jälkeläisten kanssa.

Elokuvan ytimessä on tarina uskollisesta kommunistista, ideologisesta ja tinkimättömästä hahmosta Lyudmilasta. Hänen tyttärensä, joka tuntee myötätuntonsa mielenosoittajille, katoaa mielenosoitusten voimakkaasta kaaoksesta. Tämä on lopullinen hetki, jolloin Lyudmilan kerran horjumaton vakaumus alkaa menettää vakautta. "Rakkaat toverit!" ovat ensimmäiset sanat puheesta, jonka hän valmistautuu pitämään kommunistisen puolueen jäsenten edessä ja aikoo paljastaa ”kansan viholliset”. Mutta Lyudmila ei koskaan löydä voimaa tämän puheen pitämiseen, käydessään läpi vaikeimman henkilökohtaisen draaman, joka riisuu hänen ideologisesta sitoutumisestaan.

Konchalovsky ei ole ensimmäinen kerta puhunut historiallisista aiheista. Aloitettuaan uransa 1960-luvun alussa hän tutki useita eri tyylilajeja (mukaan lukien suosittuja Hollywood-julkaisuja, kuten Marian Lovers (1984) Runaway Train (1985), ja Tango ja käteinen (1989), pääosissa Sylvester Stallone ja Kurt Russell), kun taas hänen myöhempi työnsä keskittyy historiallisiin draamoihin, jotka purkavat monimutkaiset persoonallisuudet ja kohtalot.

Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kerta, kun Konchalovsky nimitettiin Venetsian elokuvajuhlilla: vuonna 2002 Huijausten talo palkittiin tuomariston erityispalkinnolla, kun taas Konchalovsky on saanut kaksi hopealeijonaa parhaasta ohjaajasta: Postimiehen valkoiset yöt (2014) ja Paratiisi (2016), joista jälkimmäinen oli Konchalovskyn ensimmäinen kokemus yhteistyöstä venäläisten metallien ja teknologia-magnatin, tunnetun filantropistin Alisher Usmanovin kanssa, joka astui mukaan elokuvan tuottajiin. Heidän viimeisin elokuva Synti, joka oli myös valtava menestys, kertoo tunnetun renessanssin kuvanveistäjän ja taidemaalarin Michelangelo Buonarrotin elämästä. Vladimir Putin lahjoitti kopion elokuvasta erityisesti paavi Franciscukselle vuonna 2019.

Vaikka emme koskaan tiedä, nauttiko paavi Synti, Konchalovskyn uusi historiallinen draama Rakkaat toverit näennäisesti voitti kriitikon sydämet Venetsiassa tänä vuonna. Elokuva, toisin kuin monet muut Venäjällä äskettäin julkaistut teokset, on erittäin omaperäinen elokuvateos, joka samanaikaisesti vangitsee täydellisesti aikakauden ilmapiirin ja tunteen ja kiteyttää yksityiskohtaiset ristiriidat, jotka hallitsivat Neuvostoliiton yhteiskunnassa tuolloin.

Elokuva ei noudata omaa poliittista asialistaa, se ei tarjoa suoria viivoja tai lopullisia vastauksia, mutta ei myöskään tee kompromisseja, kiinnittäen voimakasta huomiota historiallisiin yksityiskohtiin. Se on myös yritys tarjota tasapainoinen kuva ajasta. Ohjaaja sanoi Neuvostoliiton ajalta: "Kävimme läpi dramaattisen, mutta erittäin keskeisen historiallisen ajan, joka antoi maalle voimakkaan sysäyksen."

Rakkaat toverit antaa länsimaisille katsojille mahdollisuuden saada laaja ymmärrys Venäjältä kuvaamalla tarkasti Neuvostoliiton aikaa ja sen hahmoja. Elokuva ei ole läheskään tyypillinen Hollywood-tuotanto, jonka odotamme katsojien löytävän virkistävän. Elokuva on elokuvateattereissa marraskuusta lähtien.

Andrei Konchalovsky

Andrei Konchalovsky on arvostettu venäläinen elokuvaohjaaja, joka tunnetaan pakottavista draamistaan ​​ja viskeraalisista elokuvaesityksistään Neuvostoliitossa. Hänen merkittävimpiä teoksiaan ovat Siberiade (1979) Runaway Train (1985) Odyssey (1997) Postimiehen valkoiset yöt (2014) ja Paratiisi (2016).

Konchalovskyn teokset ovat ansainneet hänelle useita tunnustuksia, muun muassa Cannes Grand Prix Spécial du Jury, The FIPRESCI-palkintoKaksi Hopealeijonat, kolme Golden Eagle -palkinnotPrimetime Emmy -palkinto, sekä useita kansainvälisiä valtion koristeita.

Alisher Usmanov

Alisher Usmanov on venäläinen miljardööri, yrittäjä ja hyväntekijä, joka on antanut huomattavaa panosta taiteeseen uransa alkuvaiheista lähtien. Forbesin mukaan Usmanovin yritykset ja hänen säätiönsä ovat viimeisten 15 vuoden aikana ohjaaneet yli 2.6 miljardia dollaria hyväntekeväisyyteen. Hän on myös mainostanut venäläistä taidetta ulkomailla, tukenut historiallisten rakennusten ja monumenttien restaurointia kansainvälisesti. Usmanov on Taide-, tiede- ja urheilusäätiön perustaja, hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii yhteistyössä monien merkittävien kulttuurilaitosten kanssa.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa