Liity verkostomme!

Kazakstan

Presidentti Tokajev tapaa WTO:n pääjohtajan

SHARE:

Julkaistu

on

Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev tapasi Maailman kauppajärjestön (WTO) pääjohtajan Ngozi Okonjo-Iwealan 3. kesäkuuta Almatyssa, raportoi Akorda-lehdistöpalvelu.

Okonjo-Iwealan tervetulleeksi Tokajev korosti Kazakstanin vahvaa sitoutumista yhteistyön laajentamiseen WTO:n kanssa.

"Olemme varmoja, että teidän johdollanne kansainvälinen monenvälinen kauppajärjestelmä käy läpi perusteellisen muutoksen, jonka tavoitteena on poistaa nykyiset kaupan esteet ja luoda tasapuoliset toimintaedellytykset. Vierailusi Almatyyn on erittäin tärkeä. Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kiittää teitä läheisestä yhteistyöstä. Kazakstanille oli suuri vastuu ja kunnia olla puheenjohtajana 12. ministerikokouksessa Konferenssi, jonka aikana WTO:n jäsenet pystyivät tekemään tärkeitä päätöksiä organisaation uudistamisesta”, presidentti sanoi.

Tokajev totesi, että kasvavasta globaalista protektionismista ja kaupan rajoituksista huolimatta Kazakstan pyrkii vahvistamaan asemaansa avoimen talouden maana. Tällä hetkellä Kazakstan käy kauppaa 180 maan kanssa. Viimeisten kolmen vuoden aikana Kazakstanin ulkomaankaupan volyymi on kasvanut 53 % ja on 160 miljardia dollaria.

Tokajev sanoi allekirjoittaneensa äskettäin a asetus toimenpiteistä talouden vapauttamiseksi, joilla pyritään vahvistamaan reilua kilpailua, suojelemaan yrittäjyyden vapautta ja vähentämään valtion osallistumista talouteen.

Okonjo-Iweala arvosti Kazakstanin panosta kansainvälisen kaupan keskeisiin päätöksiin WTO:n 12. ministerikonferenssin puheenjohtajana.

Mainos

Tokajevin mukaan Keski-Aasian kauppa foorumit on tärkeä alueellisen taloudellisen yhteistyön edistämisessä sekä alueen maiden integroitumisessa monenväliseen kauppajärjestelmään.

Kokouksen jälkeen presidentti myönsi Okonjo-Iwealalle toisen asteen Dostykin (Ystävyys) ritarikunnan tunnustuksena hänen ansioistaan ​​monenvälisen kauppajärjestelmän ja WTO:n globaalin roolin vahvistamisessa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa