Liity verkostomme!

Kazakstan

Kiinan varapääministeri Liu Guozhong vierailee Kazakstanissa, osapuolet ilmoittavat maatalousviennin lisäämisestä Kiinaan 

SHARE:

Julkaistu

on

Kazakstanin maataloustuotteiden vienti Kiinaan kasvoi 84 % vuoden aikana. Tämä kerrottiin Kazakstanin pääministerin Olzhas Bektenovin ja Kiinan varapääministerin Liu Guozhongin tapaamisessa 16. toukokuuta.

Samalla ajanjaksolla maataloustuotteiden liikevaihto kasvoi 1.7-kertaiseksi, ja tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lisäys oli 6 %.

Presidentti Kassym-Jomart Tokajev ja Kiinan presidentti Xi Jinping ovat antaneet hallituksilleen tehtävän kasvattaa kauppavaihto 100 miljardiin dollariin.

Kazakstanin pääministeri Olzhas Bektenov korosti Kazakstanin valmiutta lisätä luomu- ja ympäristöystävällisten maataloustuotteiden toimitusta Kiinan markkinoille. Kiinan kazakstanilaisen lihan ja siipikarjan tuonnin rajoitusten asteittainen purkaminen edistää tätä vauhtia. Hän painotti myös yhteisten hankkeiden luomista maatalousalan syväjalostukseen.

Liu ilmaisi Kiinan aikomuksen tehdä yhteistyötä tekoälyn, sähköisen kaupankäynnin, satelliittiviestinnän ja vihreän energian kehittämisessä.

Osapuolet keskittyivät transito- ja kuljetusalan yhteistyöhön, alueiden välisiin ja kulttuuris-humanitaarisiin suhteisiin sekä teollisuuden ja investointien vuorovaikutuksen laajentamiseen uusilla läpimurtoinvestoinneilla. Esimerkiksi parhaillaan toteutetaan 45 yhteishanketta, joiden yhteisarvo on 14.5 miljardia dollaria. Kazakstanin matkailuvuoden tapahtumat Kiinassa auttavat myös vapauttamaan molempien maiden matkailupotentiaalia.

Mainos

Samana päivänä Liu tapasi myös Kazakstanin varapääministerin Serik Zhumangarinin ja pani merkille merkittäviä askelia kohti esteetöntä kauppaa, kuten suu- ja sorkkataudin rajoitusten poistamista helmikuussa, jolloin Kazakstan voi jatkaa korkealaatuisten kotieläintuotteiden vientiä Kiina.

”Kutsumme kiinalaisia ​​liikemiehiä käynnistämään Kazakstanissa yhteisiä maataloustuotteiden tuotanto- ja syväjalostusprojekteja muun muassa tuotantoyhteistyön periaattein. Olemme valmiita viemään viljaa ja öljysiemeniä, lihaa, siipikarjaa, maito- ja kalatuotteita, hunajaa, rehua ja muita elintarvikkeita”, Zhumangarin sanoi.

Vehnä, yksi Kazakstanin tärkeimmistä Kiinaan toimitettavista viljelykasveista, saavutti 592,000 2023 tonnia vuonna 220,000 ja 2024 750,000 tonnia vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Kasvituotteiden vienti Kazakstanista Kiinaan on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut merkittävästi 3.5 2023 tonnista XNUMX. XNUMX miljoonaa tonnia vuonna XNUMX.

Kesäkuussa Kiinan Xinjiangin Uygurin autonomisella alueella järjestettävästä ensimmäisestä Kazakstanin ja Kiinan viljafoorumista odotetaan tulevan askel kohti viljantoimitusyhteistyön vahvistamista. Foorumissa on edustajia kazakstanilaisista ja kiinalaisista yrityksistä, valtion virastoista ja valtion omistamista yrityksistä, jotka säätelevät viljan ja sen jalostettujen tuotteiden vientiä/tuontia.

Kazakstanin puoli ehdotti kokouksessa yhteisen maatalousyhteistyön alakomitean perustamista maiden välisen vuorovaikutuksen potentiaalin tehokkaammaksi hyödyntämiseksi maatalousalalla. Yhteisen työryhmän perustamista ehdotettiin käsittelemään nopeasti ja johdonmukaisesti esiin nousevia kysymyksiä alavaliokunnan tehokkuuden varmistamiseksi.

Kokouksessa käsiteltiin myös yhteistyötä liikenteen ja logistiikan, verkkokaupan, vesiensuojelun, kulttuuri- ja humanitaaristen suhteiden sekä muiden alojen aloilla.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa