Liity verkostomme!

Kazakstan

Paavi: Kazakstan on esimerkki sivilisaatiosta ja rohkeudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Aamulla 21. syyskuuta paavi Franciscus puhui apostolisen vierailunsa tuloksista Kazakstanin tasavallassa.

"Viime viikolla tiistaista torstaihin vierailin Kazakstanissa, suuressa Keski-Aasian maassa, maailman ja perinteisten uskontojen johtajien 7. kongressin yhteydessä. Esitän vielä kerran kiitokseni tasavallan presidentille ja muille viranomaisille. Kazakstanin sydämellisestä vastaanotosta ja avokätisesta uutteruudesta sen järjestämisessä. Kiitän myös vilpittömästi piispoja ja koko henkilökuntaa tehdystä suuresta työstä ja erityisesti siitä ilosta, että se toi minulle mahdollisuuden tavata heidät ja nähdä ne kaikki yhdessä.

Kuten olen jo sanonut, matkan pääsyynä oli osallistuminen maailman ja perinteisten uskontojen johtajien kongressiin. Tätä aloitetta on toteutettu kahdenkymmenen vuoden ajan sen maan viranomaisten toimesta, joka esiintyy maailman edessä kohtaamis- ja vuoropuhelupaikkana, tässä tapauksessa uskonnollisella tasolla, ja siten päähenkilönä rauhan ja ihmisten veljeyden edistämisessä. Se oli seitsemäs peräkkäinen kongressi. 30 vuotta itsenäistynyt maa on järjestänyt jo seitsemän tällaista kongressia kolmen vuoden välein. Toisin sanoen se asetti uskonnot keskiöön pyrkimyksissä luoda maailma, jossa he kuuntelevat ja kunnioittavat toisiaan monimuotoisuudessa. Tämä ei ole relativismia, vaan kykyä kuunnella ja kunnioittaa. Tämä on Kazakstanin hallituksen ansio, joka vapautunut ateistisen hallinnon ikeestä tarjoaa nyt polun sivilisaatiolle, joka yhdistää politiikan ja uskonnon, sekoittamatta tai erottamatta niitä ja tuomitsee yksiselitteisesti fundamentalismin ja ääriliikkeiden. Tämä on yhtenäisyyden tasapainoinen asema.

Kongressin lisäksi tämä matka antoi minulle mahdollisuuden tutustua Kazakstanin viranomaisiin ja maan päällä elävään kirkkoon.

Vietimme eukaristiaa Nur-Sultanissa, EXPO-2017-näyttelykompleksin alueella huippuarkkitehtuurin ympäröimänä. Se oli Pyhän Ristin juhla, ja se saa meidät ajattelemaan: maailmassa, jossa edistys ja taantuminen kietoutuvat toisiinsa, Kristuksen risti on aina pelastuksen ankkuri: toivon merkki, joka ei petä, koska se perustuu Jumalan rakkaus, armollinen ja uskollinen. Kiitämme häntä tästä matkasta ja rukoilemme, että se kantaisi yltäkylläisiä hedelmiä Kazakstanin tulevaisuuden ja kirkon, pyhiinvaeltajan, elämän kannalta maan päällä. Kiitos"

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa