Liity verkostomme!

Kazakstan

Keskikäytävä aikoo vahvistaa ja edistää EU: n ja Aasian välistä kauppaa ja yhteistyötä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Koska monilla lukijoilla voi olla tietoa Euroopan laajuisten rautatiekäytävien roolin lisääntymisestä, varsinkin kun tarkastellaan EU: n varsinaista politiikkaa kohti rautateiden osuuden kasvattamista liikennealalla ja talouden kestävyyden ja puhtauden parantamista, mielestämme on hyvissä ajoin ja koordinoitu sopusoinnussa Trans-Kaspian kansainvälisen liikennereitin (TITR tai Middle Corridor) aikomusten kanssa edistää näitä kunnianhimoisia tavoitteita ja tulla EU: n kumppaniksi tähän suuntaan, kirjoittaa Kansainvälinen yhdistys Kaspianmeren kansainvälinen kuljetusreitti Pääsihteeri Rakhmetolla Kudaibergenov.

Historia ja tosiasiat

Helmikuussa 2014 perustettiin TITR: n kehittämisen koordinointikomitea, johon liittyi Azerbaidžanin, Georgian ja Kazakstanin infrastruktuuriyhtiöiden (3 rautatietä, 3 satamaa ja meriliikenne) alkujäsenyys. Koordinointikomitean toimintaan kuului ensinnäkin kokemus kansainvälisestä koordinoidusta työstä, jossa määritettiin tehokkaat tariffikontit konttikuljetuksille, yleislastin (polttoaineet, kaasuöljy, vilja, metallit jne.) Kuljetuksille ja ensimmäisen pilotin järjestämisestä. konttikuljetukset "Nomad Express" vuosina 2015-2016.

Mainos

Lisäksi koordinointikomitean osallistujat päättivät perustaa kansainvälisen TITR-järjestön, jonka pääkonttori sijaitsee Astanassa ja joka on aloittanut toimintansa helmikuusta 2017 lähtien.

Neljän vuoden kuluttua perustamisestaan ​​TITR-yhdistys tuli tunnetuksi ja tunnetuksi. Nykyään sitä edustaa 4 maata (liittyivät Ukraina, Puola, Kiina, Turkki ja Romania) ja 8 valtion ja yksityisen yrityksen jäsentä. Se on voittoa tavoittelematon yhdistys, jolla on poikkeuksellisen kaupalliset tavoitteet:

  • Kauttakuljetus- ja ulkomaankaupan houkutteleminen TITR: ään,
  • Integroitujen logistiikkatuotteiden kehittäminen käytävällä,
  • Integroidun ratkaisun (tekniikan) kehittäminen kuljetusprosessille TITR: n yli,
  • TITR: n kilpailukyvyn edistäminen verrattuna muihin reitteihin,
  • Tehokas tariffipolitiikka, kustannusten optimointi,
  • Raja- ja tullimenettelyihin sekä kuljetusten käsittelyyn liittyvien hallinnollisten esteiden vähentäminen.

TITR: n määritelmä, kuten nimestään vastaavasti seuraa, on kaikki rautatiekuljetukset Azerbaidžanin ja Kazakstanin satamien välillä Kaspianmerellä kaikentyyppisistä lastista ja suunnista (kauttakuljetus, tuonti ja vienti). Joten TITR tarjoaa palveluitaan rahtikuljetuksiin Kiinasta ja Keski-Aasian maista kohti Eurooppaa ja Afrikkaa sekä vastakkaisiin suuntiin. Nykyään merkittävä osa rahdista on laaja valikoima Kazakstanin vientiä, mukaan lukien petrokemikaalit, nestekaasu, rauta- ja ei-rautametallit, hiili, hiilikoksi, rautaseokset, vilja, öljysiemenet, palkokasvit ja monet muut.

Mainos

Keskikäytävän tärkein ero on se, että tarjoamme paitsi konttipalveluja myös vaunujen lähetyksiä ja projektirahtia. On yleisesti tiedossa, että Kiinan suuntaan suuntautuvan liikenteen kasvun tärkein veturi - Euroopasta on tullut Kiinan hallituksen "tukia", mutta koska reittimme kehitys tapahtuu heidän merkityksettömällä osuudellaan, tämä osoittaa suuren turvallisuus ja valmius markkinoiden muutoksiin, jotka saattavat tulla meille vielä edullisemmiksi. Lisäksi koska rahtikannan potentiaali on erittäin suuri kaikkiin suuntiin.

Viimeisen COVID-2020-pandemiavuoden 19 aikana TITR: n työ ei ole pysähtynyt tai keskeytynyt. Tietysti vain kaikkien TITR-osallistujien yhteinen, hyvin koordinoitu työ, selkeä tekniikka konttijunien järjestämiseksi, lyhyemmät kuljetusajat ja kilpailukykyiset hinnat ovat avain saavutettuun menestykseen. Vuonna 2016 reittimme kautta kulki vain 122 TEU-konttia ja vuonna 2020 on jo noin 21 000 TEU-konttia.

Koska vuoden 5 2021 kuukauden tulosten mukaan rahtikuljetusten määrä TITR-alueella oli 218 tuhatta tonnia, tästä 120 tuhatta tonnia eli 55% on kauttakulkua Kazakstanin kautta, mikä on 14% enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2020. Tavaroiden kuljetus tähän suuntaan tapahtuu pääasiassa kontteina. Länsi-itäliikenteen kaksinkertainen kasvu johtuu lihan ja sivutuotteiden toimituksista Yhdysvalloista Kirgisiaan ja Uzbekistaniin, sokeriin Tadžikistaniin ja Kirgisiaan, natriumtetraboraattiin Turkista Kiinaan. Länteen suuntautuva liikennemäärä viiden kuukauden ajan vuonna 2 oli 5 tuhatta tonnia, mikä on melkein sama kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Vaikka sen rakennetta on muutettu, mukaan lukien tomaattipastan liikenne Kiinasta Italiaan on kasvanut 2021-kertaiseksi ja kaksinkertainen määrä saksanpähkinöitä Kiinasta Turkkiin.

Tammikuun 1. päivästä 2021 nykypäivään reittiä pitkin on kulkenut 47 konttijunaa länteen päin ja 4 junaa käytävän Turkki – Kiina-osuudella. Konttiliikenteen kokonaismäärä oli siis vuoden 5 viiden kuukauden aikana 2021 TEU: ta eli 9674% suurempi kuin vuoden 27 5 kuukaudessa.

Aktaun uusi keskus ja eurooppalaisen liiketoiminnan näkymät ja mahdollisuudet

Uuden kasvupisteen Euraasian logistiikkakartalla - Aktaun (Kazakstanin länsiosassa) odotetaan tulevaisuudessa olevan tunnustettu ja tehokas Khorgos-kuivasatamana Khorgos-Altynkol -rajapisteellä Kiinan ja Kazakstanin välillä.


Rakhmetolla Kudaibergenov, pääsihteeri, Trans-Kaspian kansainvälisen liikennereitin kansainvälinen yhdistys

Yhdistyksen puolesta olemme tyytyväisiä ja yritämme tukea Aktau Hubin logistiikkavoimien vahvempaa ja nopeampaa kehitystä, koska sen menestys merkitsee ilmeisesti sitä, että EU: n rahti on juuri kulkenut TITR: n läpi ja jo tuonut arvoa sen jäsenet reitin varrella ennen lastin jakelua edelleen Venäjän eteläosiin, Kiinaan tai Keski-Aasian maihin.

Haluan tässä yhteydessä todeta, että Kazakstanin puoli olisi iloinen voidessaan tavata alueen ulkomaisia ​​investointeja ja erityisen lämpimästi tervetulleeksi eurooppalaiset. Sijoittajien suotuisan kohtelun koko alue löytyy tästä ensisijaisesta liikenteen ja logistiikan alasta, esimerkiksi tuotettujen ja IVY- ja Aasian maille suunnattujen tavaroiden kustannusystävällinen varastointi ja kokonaan uudet tuotantolaitokset avaamiseksi josta tuotetut tavarat voidaan myöhemmin lähettää maailmanmarkkinoille.

Toivomme, että keskikäytävä integroidaan nopeasti edelleen globaaliin liikenteen logistiikkajärjestelmään ja kansainvälisiin suhteisiin. TITR-maiden kauttakulku- ja liikennepotentiaali johtaa yhteiseen synergiaan ja logistiikkajärjestelmien kehittämiseen uuden mannertenvälisten käytävien arkkitehtuurin muodostamisessa.

Koko Kazakstanin ja EU: n välinen kauppa vuodelle 2020 on 23,7 miljardia USD (sisältäen viennin - 17.7 miljardia USD ja tuonnin - 6 miljardia USD). Kazakstan vie kaikkiaan noin 160 miljoonaa tonnia erilaisia ​​lasteja sekä lähinaapureihinsa että maailmanmarkkinoille, mukaan lukien noin 85 miljoonaa tonnia rautateitse ja noin 75 miljoonaa tonnia putkilinjoina. Joten molempia osapuolia hyödyttävälle kumppanuudelle on vielä paljon potentiaalia, näemme Mustanmeren merilinjojen, Marmarayn rahtitunnelin ja yhteyden kautta Euroopan liikennekäytäväjärjestelmään.

Hakemalla eurooppalaiseen yritysyhteiskuntaan haluamme antaa uuden sysäyksen yritysten verkostoitumisen lisääntymiselle, paljastamalla Keski-käytävän laajat mahdollisuudet Euroopan ja Aasian kauppa- ja liikennesillana, olemme avoimia uusille tarjouksille ja projekteille valmiina Kaspianmeren itä- ja länsipuolella sijaitsevien maiden välisten kauppasuhteiden vauhdittamiseen.

Continue Reading
Mainos

Kazakstan

Kommentti Kazakstanin Luxemburgin kunniakonsulista Benedikt Sobotkasta presidentti Tokajevin kansakuntatilapuheesta

Julkaistu

on

”Meitä rohkaistaan ​​näkemään laaja valikoima politiikkoja, jotka luovat sävyn Kazakstanin muutoksille tulevina vuosina, ja maan selkeä tavoite saavuttaa hiilineutraali vuoteen 2060 mennessä. Edistys maan nollatavoitteiden kehittämisessä on ollut vaikuttavaa - Kazakstan oli ensimmäinen Keski -Aasian maa, joka perusti kansallisen päästökauppajärjestelmän hiilen hinnan laskemiseksi. Aiemmin tänä vuonna maa hyväksyi myös uuden ympäristölainsäädännön nopeuttaakseen siirtymistä kestäviin käytäntöihin.  

"Digitaalisuus on keskeinen tekijä Kazakstanin siirtymisessä nettonollaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Olemme tyytyväisiä Kazakstanin pyrkimyksiin asettaa digitaalinen kasvu maan tulevaisuuden vision ytimeen. Kazakstan on vuosien saatossa ottanut digitaalisen muutoksen uudelle tasolle." , investoimalla voimakkaasti uusiin älykkäisiin kaupunkiteknologioihin kaupunkipalvelujen ja kaupunkielämän parantamiseksi ja automatisoimiseksi. Maa on onnistunut luomaan innovatiivisen digitaalisen ekosysteemin Keski -Aasiaan, jota ovat vahvistaneet Astana International Financial Centre ja Astana Hub , jossa asuu useita satoja teknologiayrityksiä, joilla on etuuskohteluvero. 

"Tämän teknologisen muutoksen taustalla on Kazakstanin sitoutuminen digitaalisiin oppimisratkaisuihin, joiden tarkoituksena on katalysoida yli 100,000 1000 IT -asiantuntijaa kehittämään teknisiä taitoja, jotka ovat olennainen osa neljättä teollista vallankumousta. Siirtyminen digitaalisiin oppimismahdollisuuksiin on näkynyt myös Kazakstanin lähestymistavassa koulutukseen - Suunnitelmissa on luoda XNUMX uutta koulua, maan sitoutuminen nuorten kouluttamiseen on avainasemassa osallistavan ja kestävän tulevaisuuden talouden luomisessa. ”

Mainos

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstan kerää 5 mitalia Tokion paralympialaisista 2020

Julkaistu

on

Kazakstan keräsi viisi mitalia - yhden kullan, kolme hopeaa ja yhden pronssin - Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisissa Japanissa, Kazinform on oppinut tapahtuman virallisilta verkkosivuilta. Kazakstanin para-voimavoima David Degtyarev nosti Kazakstanin ainoalle kultamitalilleen Tokion paralympialaisissa 2020.

Kazakstan vei kaikki kolme judon hopeamitalia, kun Anuar Sariyev, Temirzhan Daulet ja Zarina Baibatina saivat hopeaa miesten -60 kg, -73 kg miesten ja naisten +70 kg painoluokissa. Kazakstanin para-uimari Nurdaulet Zhumagali ratkaisi pronssin miesten 100 metrin rintauinnissa. Kazakstanin joukkue sijoittuu 52. sijalle Tokion vuoden 2020 paralympialaisten mitalilaskennassa yhdessä Suomen kanssa. Kiina on mitalin kärjessä 207 mitalilla, joista 96 kultaa, 60 hopeaa ja 51 pronssia. Toiseksi sijoittuu Iso -Britannia 124 mitalilla. Yhdysvallat on kolmanneksi 104 mitalilla.

Mainos

Continue Reading

Kazakstan

Zhambyl Zhabajevin 175 -vuotisjuhla: runoilija, joka on elänyt (lähes) 100 vuotta fyysistä elämää

Julkaistu

on

Zhambyl Zhabajev. Kuva: Bilimdinews.kz.
Zhambyl Zhabajev (Kuvassa) hän ei ole vain suuri kazakstanilainen runoilija, hänestä tuli melkein myyttinen hahmo, joka yhdisti hyvin eri aikakaudet. Jopa hänen elämänsä on ainutlaatuinen: syntynyt vuonna 1846 hän kuoli 22. kesäkuuta 1945 - viikkoja natsismin tappion jälkeen Saksassa. Hänellä oli enää kahdeksan kuukautta aikaa elää juhliakseen 100 -vuotispäiväänsä, satavuotisjuhliaan, kirjoittaa Dmitri Babich in Kazakstanin itsenäisyys: 30 vuotta, Op-Ed.  

Nyt juhlimme hänen 175 -vuotispäiväänsä.

Zhambyl, joka syntyi vain neljä vuotta Mihail Lermontovin kuoleman jälkeen ja yhdeksän vuotta Aleksanteri Puškinin - kahden suuren venäläisen runoilijan - kuoleman jälkeen. Etäisyyden tuntemiseksi riittää, kun sanotaan, että heidän kuvansa toivat meille vain maalarit - valokuvausta ei ollut olemassa heidän varhaisten kuolemiensa aikana verisissä kaksintaisteluissa. Zhambyl hengitti samaa ilmaa heidän kanssaan ...

Mainos

Mutta Zhambyl on myös välttämätön muisto isiemme lapsuudesta, ikivihreä ”isoisähahmo”, joka näytti niin läheiseltä, joten ”yksi meistä” paitsi lukuisten sanomalehtien valokuvien ansiosta. Mutta ennen kaikkea - kiitos hänen kauniista, mutta myös helposti ymmärrettävistä jakeistaan ​​Kazakstanista, sen luonnosta ja ihmisistä. Mutta ei vain isänmaasta - Kazakstanin sydämestä laulaen Zhambyl löysi keinon vastata toisen maailmansodan tragediaan, Leningradin saartoon ja moniin muihin hänen elämänsä aikana tapahtuneisiin tektonisiin ”historian muutoksiin”.

Zhambyl Zhabajevin museon olohuone, joka sijaitsee 70 km Almatystä, jossa runoilija asui vuosina 1938-1945. Kuvahaku: Yvision.kz.

Voisiko joku yhdistää nämä kaksi maailmaa - Kazakstan ennen sen "tsaariaikaa", Puškinin ja Lermontovin ajat - ja meidän sukupolvemme, joka näki Neuvostoliiton lopun ja itsenäisen Kazakstanin menestyksen?

Mainos

Tällaisia ​​hahmoja on vain yksi - Zhambyl.

On hämmästyttävää, että hänen maailmankuulunsa tuli hänelle noin vuonna 1936, kun hän oli 90 -vuotias. ”Et ole koskaan liian vanha oppimaan” - tämä on rauhoittava lausunto. Mutta "et ole koskaan liian vanha kuuluisuuteen" on vieläkin vakuuttavampi. Zhambyl tuli kuuluisaksi vuonna 1936, kun kazakstanilainen runoilija Abdilda Tazhibayev ehdotti Zhambylia Neuvostoliiton "viisaan vanhan miehen" (aksakal) tehtävään, joka on perinteisesti Kaukasuksen maiden ikääntyvien runoilijoiden täyttämä paikka. Zhambyl voitti heti kilpailun: hän ei ollut vain vanhempi (hänen kilpailijansa Dagestanista, Suleiman Stalski, oli 23 vuotta nuorempi), Zhambyl oli varmasti värikkäämpi. Tarazin vanhankaupungin lähellä (myöhemmin nimetty Zhambyliksi) Zhambyl oli pelannut domburaa 14-vuotiaasta lähtien ja voittanut paikallisia runokilpailuja (aitys) vuodesta 1881. Zhambyl pukeutui perinteisiin kazakstanilaisiin vaatteisiin ja pysyi mieluummin perinteisessä proteiinipitoisessa. steppien ruokavalio, joka antoi hänelle mahdollisuuden elää niin kauan. Mutta hänessä oli varmasti jotain muutakin - Zhambyl todellakin oli runoilija.

Zhambyl Zhabajevin muistomerkki Almatyssa.

Kriitikot (ja jotkut halveksijat) syyttävät Zhambylia "poliittisen runouden" kirjoittamisesta Neuvostoliiton voiman (joka ei aina ollut oikein) sokeutumisesta. Tuossa lausunnossa on jotain tosiasiallista totuutta, mutta siinä ei ole esteettistä totuutta. Leopold Senghor, itsenäisen Senegalin legendaarinen ensimmäinen presidentti, kirjoitti myös poliittisia jakeita, joista osa kertoi 20 -luvun poliittisten "vahvojen" "vahvuudesta" ja "mahtavuudesta". Mutta Senghor kirjoitti nämä jakeet vilpittömästi - ja hän pysyi kirjallisuuden historiassa. Ja Senghor pysyi historiassa paljon arvokkaammassa asemassa kuin poliittiset vahvamiehet, joita hän ihaili.

Zhambylille, Leningradin asukkaille (nykyinen Pietari), jotka kärsivät kauheasta nälänhädästä natsien piirittäessä kaupunkiaan vuosina 1941-1944,-he olivat INDEEDin lapsia. Hänen jakeissaan Zhambyl tunsi kipua jokaista yli miljoona ihmistä vastaan, jotka olivat kuolleet nälkään tuossa majesteettisessa keisarillisessa kaupungissa Itämeren rannalla, jonka palatsit ja sillat olivat niin kaukana hänestä. Runojen kannalta etäisyyksillä ei ole väliä. Tunne ratkaisee. Ja Zhambylilla oli vahva tunne. Voit tuntea sen lukemalla hänen jakeita 1 -vuotiaasta miehestä:

Leningraders, lapseni!

Sinulle - omenat, makeat kuin paras viini,

Sinulle - parhaiden rotujen hevoset,

Taistelijat, teidän pahimmat tarpeet…

(Kazakstan oli kuuluisa omenoistaan ​​ja hevoskasvatusperinteistään.)

Leningraders, rakkaani ja ylpeyteni!

Anna katseeni vuorten läpi liukua,

Kivisten harjanteiden lumessa

Näen sarakkeet ja sillat,

Kevään torrentin äänessä,

Voin tuntea tuskasi, tuskasi…

(Jakeet kääntänyt Dmitry Babich)

Kuuluisa venäläinen runoilija Boris Pasternak (1891-1960), jota Zhambyl voisi kutsua nuoremmaksi kollegaksi, kunnioitti suuresti Zhambylin edustamaa kansan runoutta, kirjoitti näistä jakeista, että "runoilija voi nähdä tapahtumat ennen kuin ne tapahtuvat" ja runoutta heijastaa "ihmisen tilaa" sen symbolisessa ytimessä.

Tämä pätee varmasti Zhambyliin. Hänen pitkä elämänsä ja työnsä ovat tarina ihmisen tilasta.  

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa