Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstan muodostaa kestävän tulevaisuuden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vanha parlamentin jäsen on tyytyväinen Kazakstanin hallituksen uudistettuun sitoumukseen monipuolistaa talouttaan ja kehittää uusia teollisuudenaloja samalla kun edistetään ympäristönsuojelua, kirjoittaa Colin Stevens.

Latvian sosialistijäsen Andris Ameriks puhui sen jälkeen, kun Kazakstanin pääkaupungissa 3.-4. Kesäkuuta järjestettiin kansainvälinen ilmastokongressi nimeltä "Shape a Sustainable Future".

Kongressissa järjestettiin istuntoja, joissa keskusteltiin Kazakstanin ja Euroopan unionin ilmastoyhteistyöstä, vihreän teollisuuden realiteeteista ja näkymistä sekä kiertotaloudesta ja älykkäistä kaupungeista. 

Mainos

Kazakstanin ekologia-, geologia- ja luonnonvaraministeri Magzum Mirzagaliyev kertoi osallistujille, että maan kestävä kehitys sisältää kattavan arvioinnin haavoittuvimmista aloista, kuten vesi, maatalous, metsätalous ja pelastuspalvelu.

Myös EU: n maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski osallistui tapahtumaan sanoen, että ilmastoprobleemien ratkaisuja ei voida erottaa maatalouden teollisuuskompleksin uudistuksista.

Wojciechowski kertoi konferenssissa, että kestävä maatalous tarjoaa kannattavan mahdollisuuden pienille ja keskisuurille maatiloille lisätä lisäarvoa ja antaa merkittävän panoksen ilmastositoumusten täyttämiseen.

Mainos

Tapahtuma päättyi päätöslauselman hyväksymiseen, jossa otetaan huomioon osallistujien ehdotukset ja suositukset, joiden tarkoituksena on auttaa Kazakstania täyttämään Pariisin sopimuksen mukaiset sitoumuksensa.

Lisää reaktioita Kazakstanin ympäristöponnisteluihin saa Maailmanpankin Kazakstanin johtaja Jean-Francois Marteau, joka sanoi: "Kazakstanilla on potentiaalia olla ilmastojohtaja Keski-Aasiassa.

"Olen varma, että hallituksen sitoutuminen poliittisiin ja institutionaalisiin toimiin, teknisiin toimenpiteisiin ja niihin liittyviin investointeihin voi auttaa Kazakstania saavuttamaan vuoden 2030 tavoitteensa ja tukemaan pitkän aikavälin strategiaa kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2060 mennessä."

Useita esimerkkejä tällaisista ponnisteluista ovat 76 megawatin huippu-sola-tehdas Karagandan alueella Kazakstanissa. Projektin arvo on 42.6 miljoonaa dollaria.

Investointi tapahtuu Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin 500 miljoonan euron Kazakstanin uusiutuvien energialähteiden puitteissa, joka perustettiin vuonna 2016 ja jatkettiin vuonna 2019 auttaakseen maata vastaamaan ilmastonmuutoksen haasteisiin.

Toinen projekti, 100 MW: n tuulipuisto Zhanatasissa, Etelä-Kazakstanissa, ilmoitettiin marraskuussa

Eurooppalaisen komission lähteen mukaan tämän kuukauden Nur-Sultanissa pidetty ilmastokonferenssi - ja Cop 26 -kokous, joka pidetään Glasgow'ssa 1.-12. Marraskuuta - ovat Kazakstanin hallituksen mahdollisuuksia osoittaa kansainväliselle yhteisölle sitoutumistaan ​​ympäristönsuojeluun.

"EBRD: n rahoittamat uusiutuvan energian hankkeet auttavat Kazakstania saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteensa vuoteen 2060 mennessä, mutta tarvitaan enemmän, koska maailma on kilpailussa aikaa vastaan", lähde sanoi.

Ameriks on Euroopan parlamentin valtuuskunnan varapuheenjohtaja EU: n ja Kazakstanin, EU: n ja Kirgisian, EU: n ja Uzbekistanin sekä EU: n ja Tadžikistanin parlamentaarisissa yhteistyövaliokunnissa sekä suhteista Turkmenistaniin ja Mongoliaan.

Puhuessaan tälle verkkosivustolle hän oli tyytyväinen yhä tiiviimpiin siteisiin EU: n ja Kazakstanin välillä.

Hän totesi, että osapuolet juhlivat 1. maaliskuuta 2020 voimaan tulleen tehostetun kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen (EPCA) ensimmäistä vuosipäivää.

"Uusi sopimus, tehostettu kumppanuus- ja yhteistyösopimus (EPCA), jonka EU ja Kazakstan allekirjoittivat vuonna 2015, korvaa aiemman sopimuksen ja tuo yhteistyömme uudelle tasolle kattamalla laajan joukon uusia yhteistyöaloja."

Riika-entinen apulaiskaupunginjohtaja, ekonomisti Ameriks sanoi: "EPCA luo paremman oikeusperustan EU: n ja Kazakstanin suhteille, tarjoten laajan
puitteet vahvistetulle poliittiselle vuoropuhelulle. Se lisää myös konkreettista yhteistyötä keskeisillä politiikan aloilla, mukaan lukien taloudellisen ja rahoitusyhteistyön, energian, liikenteen, ympäristön ja ilmastonmuutoksen, työllisyyden ja sosiaaliasioiden, kulttuurin, koulutuksen ja tutkimuksen aloilla. "

Ameriks, parlamentin jäsen vuoden 2019 vaaleista lähtien, sanoi: "Kazakstanin ja EU: n välinen suhde on jo vuosikymmeniä ja Euroopan unionin tuki on ollut tärkeää Kazakstanin kehitykselle maan itsenäisyydestä lähtien vuonna 1991.

"Haluaisin ajatella, että tämä tuki tekee win-win-tilanteesta. Tällä tuella EU voi levittää arvojaan EU: n ulkopuolelle, joten on tärkeää jatkaa yhteistyötä vaurauden, demokratian ja vakauden edistämiseksi maailmassa. "

Myös Euroopan ulkosuhdehallinnon edustaja suhtautui myönteisesti tällaiseen kehitykseen: "Käynnissä olevat uudistus- ja modernisointiprosessit Kazakstanissa sekä vaaleja ja poliittisia puolueita koskevan lainsäädännön hyväksyminen.

"EU on tyytyväinen siihen, että ensimmäistä kertaa 30 prosentin kiintiö otetaan käyttöön puolueiden nais- ja nuorisoluetteloissa yhdessä."

Kazakstan

Kommentti Kazakstanin Luxemburgin kunniakonsulista Benedikt Sobotkasta presidentti Tokajevin kansakuntatilapuheesta

Julkaistu

on

”Meitä rohkaistaan ​​näkemään laaja valikoima politiikkoja, jotka luovat sävyn Kazakstanin muutoksille tulevina vuosina, ja maan selkeä tavoite saavuttaa hiilineutraali vuoteen 2060 mennessä. Edistys maan nollatavoitteiden kehittämisessä on ollut vaikuttavaa - Kazakstan oli ensimmäinen Keski -Aasian maa, joka perusti kansallisen päästökauppajärjestelmän hiilen hinnan laskemiseksi. Aiemmin tänä vuonna maa hyväksyi myös uuden ympäristölainsäädännön nopeuttaakseen siirtymistä kestäviin käytäntöihin.  

"Digitaalisuus on keskeinen tekijä Kazakstanin siirtymisessä nettonollaan seuraavien vuosikymmenten aikana. Olemme tyytyväisiä Kazakstanin pyrkimyksiin asettaa digitaalinen kasvu maan tulevaisuuden vision ytimeen. Kazakstan on vuosien saatossa ottanut digitaalisen muutoksen uudelle tasolle." , investoimalla voimakkaasti uusiin älykkäisiin kaupunkiteknologioihin kaupunkipalvelujen ja kaupunkielämän parantamiseksi ja automatisoimiseksi. Maa on onnistunut luomaan innovatiivisen digitaalisen ekosysteemin Keski -Aasiaan, jota ovat vahvistaneet Astana International Financial Centre ja Astana Hub , jossa asuu useita satoja teknologiayrityksiä, joilla on etuuskohteluvero. 

"Tämän teknologisen muutoksen taustalla on Kazakstanin sitoutuminen digitaalisiin oppimisratkaisuihin, joiden tarkoituksena on katalysoida yli 100,000 1000 IT -asiantuntijaa kehittämään teknisiä taitoja, jotka ovat olennainen osa neljättä teollista vallankumousta. Siirtyminen digitaalisiin oppimismahdollisuuksiin on näkynyt myös Kazakstanin lähestymistavassa koulutukseen - Suunnitelmissa on luoda XNUMX uutta koulua, maan sitoutuminen nuorten kouluttamiseen on avainasemassa osallistavan ja kestävän tulevaisuuden talouden luomisessa. ”

Mainos

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstan kerää 5 mitalia Tokion paralympialaisista 2020

Julkaistu

on

Kazakstan keräsi viisi mitalia - yhden kullan, kolme hopeaa ja yhden pronssin - Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisissa Japanissa, Kazinform on oppinut tapahtuman virallisilta verkkosivuilta. Kazakstanin para-voimavoima David Degtyarev nosti Kazakstanin ainoalle kultamitalilleen Tokion paralympialaisissa 2020.

Kazakstan vei kaikki kolme judon hopeamitalia, kun Anuar Sariyev, Temirzhan Daulet ja Zarina Baibatina saivat hopeaa miesten -60 kg, -73 kg miesten ja naisten +70 kg painoluokissa. Kazakstanin para-uimari Nurdaulet Zhumagali ratkaisi pronssin miesten 100 metrin rintauinnissa. Kazakstanin joukkue sijoittuu 52. sijalle Tokion vuoden 2020 paralympialaisten mitalilaskennassa yhdessä Suomen kanssa. Kiina on mitalin kärjessä 207 mitalilla, joista 96 kultaa, 60 hopeaa ja 51 pronssia. Toiseksi sijoittuu Iso -Britannia 124 mitalilla. Yhdysvallat on kolmanneksi 104 mitalilla.

Mainos

Continue Reading

Kazakstan

Zhambyl Zhabajevin 175 -vuotisjuhla: runoilija, joka on elänyt (lähes) 100 vuotta fyysistä elämää

Julkaistu

on

Zhambyl Zhabajev. Kuva: Bilimdinews.kz.
Zhambyl Zhabajev (Kuvassa) hän ei ole vain suuri kazakstanilainen runoilija, hänestä tuli melkein myyttinen hahmo, joka yhdisti hyvin eri aikakaudet. Jopa hänen elämänsä on ainutlaatuinen: syntynyt vuonna 1846 hän kuoli 22. kesäkuuta 1945 - viikkoja natsismin tappion jälkeen Saksassa. Hänellä oli enää kahdeksan kuukautta aikaa elää juhliakseen 100 -vuotispäiväänsä, satavuotisjuhliaan, kirjoittaa Dmitri Babich in Kazakstanin itsenäisyys: 30 vuotta, Op-Ed.  

Nyt juhlimme hänen 175 -vuotispäiväänsä.

Zhambyl, joka syntyi vain neljä vuotta Mihail Lermontovin kuoleman jälkeen ja yhdeksän vuotta Aleksanteri Puškinin - kahden suuren venäläisen runoilijan - kuoleman jälkeen. Etäisyyden tuntemiseksi riittää, kun sanotaan, että heidän kuvansa toivat meille vain maalarit - valokuvausta ei ollut olemassa heidän varhaisten kuolemiensa aikana verisissä kaksintaisteluissa. Zhambyl hengitti samaa ilmaa heidän kanssaan ...

Mainos

Mutta Zhambyl on myös välttämätön muisto isiemme lapsuudesta, ikivihreä ”isoisähahmo”, joka näytti niin läheiseltä, joten ”yksi meistä” paitsi lukuisten sanomalehtien valokuvien ansiosta. Mutta ennen kaikkea - kiitos hänen kauniista, mutta myös helposti ymmärrettävistä jakeistaan ​​Kazakstanista, sen luonnosta ja ihmisistä. Mutta ei vain isänmaasta - Kazakstanin sydämestä laulaen Zhambyl löysi keinon vastata toisen maailmansodan tragediaan, Leningradin saartoon ja moniin muihin hänen elämänsä aikana tapahtuneisiin tektonisiin ”historian muutoksiin”.

Zhambyl Zhabajevin museon olohuone, joka sijaitsee 70 km Almatystä, jossa runoilija asui vuosina 1938-1945. Kuvahaku: Yvision.kz.

Voisiko joku yhdistää nämä kaksi maailmaa - Kazakstan ennen sen "tsaariaikaa", Puškinin ja Lermontovin ajat - ja meidän sukupolvemme, joka näki Neuvostoliiton lopun ja itsenäisen Kazakstanin menestyksen?

Mainos

Tällaisia ​​hahmoja on vain yksi - Zhambyl.

On hämmästyttävää, että hänen maailmankuulunsa tuli hänelle noin vuonna 1936, kun hän oli 90 -vuotias. ”Et ole koskaan liian vanha oppimaan” - tämä on rauhoittava lausunto. Mutta "et ole koskaan liian vanha kuuluisuuteen" on vieläkin vakuuttavampi. Zhambyl tuli kuuluisaksi vuonna 1936, kun kazakstanilainen runoilija Abdilda Tazhibayev ehdotti Zhambylia Neuvostoliiton "viisaan vanhan miehen" (aksakal) tehtävään, joka on perinteisesti Kaukasuksen maiden ikääntyvien runoilijoiden täyttämä paikka. Zhambyl voitti heti kilpailun: hän ei ollut vain vanhempi (hänen kilpailijansa Dagestanista, Suleiman Stalski, oli 23 vuotta nuorempi), Zhambyl oli varmasti värikkäämpi. Tarazin vanhankaupungin lähellä (myöhemmin nimetty Zhambyliksi) Zhambyl oli pelannut domburaa 14-vuotiaasta lähtien ja voittanut paikallisia runokilpailuja (aitys) vuodesta 1881. Zhambyl pukeutui perinteisiin kazakstanilaisiin vaatteisiin ja pysyi mieluummin perinteisessä proteiinipitoisessa. steppien ruokavalio, joka antoi hänelle mahdollisuuden elää niin kauan. Mutta hänessä oli varmasti jotain muutakin - Zhambyl todellakin oli runoilija.

Zhambyl Zhabajevin muistomerkki Almatyssa.

Kriitikot (ja jotkut halveksijat) syyttävät Zhambylia "poliittisen runouden" kirjoittamisesta Neuvostoliiton voiman (joka ei aina ollut oikein) sokeutumisesta. Tuossa lausunnossa on jotain tosiasiallista totuutta, mutta siinä ei ole esteettistä totuutta. Leopold Senghor, itsenäisen Senegalin legendaarinen ensimmäinen presidentti, kirjoitti myös poliittisia jakeita, joista osa kertoi 20 -luvun poliittisten "vahvojen" "vahvuudesta" ja "mahtavuudesta". Mutta Senghor kirjoitti nämä jakeet vilpittömästi - ja hän pysyi kirjallisuuden historiassa. Ja Senghor pysyi historiassa paljon arvokkaammassa asemassa kuin poliittiset vahvamiehet, joita hän ihaili.

Zhambylille, Leningradin asukkaille (nykyinen Pietari), jotka kärsivät kauheasta nälänhädästä natsien piirittäessä kaupunkiaan vuosina 1941-1944,-he olivat INDEEDin lapsia. Hänen jakeissaan Zhambyl tunsi kipua jokaista yli miljoona ihmistä vastaan, jotka olivat kuolleet nälkään tuossa majesteettisessa keisarillisessa kaupungissa Itämeren rannalla, jonka palatsit ja sillat olivat niin kaukana hänestä. Runojen kannalta etäisyyksillä ei ole väliä. Tunne ratkaisee. Ja Zhambylilla oli vahva tunne. Voit tuntea sen lukemalla hänen jakeita 1 -vuotiaasta miehestä:

Leningraders, lapseni!

Sinulle - omenat, makeat kuin paras viini,

Sinulle - parhaiden rotujen hevoset,

Taistelijat, teidän pahimmat tarpeet…

(Kazakstan oli kuuluisa omenoistaan ​​ja hevoskasvatusperinteistään.)

Leningraders, rakkaani ja ylpeyteni!

Anna katseeni vuorten läpi liukua,

Kivisten harjanteiden lumessa

Näen sarakkeet ja sillat,

Kevään torrentin äänessä,

Voin tuntea tuskasi, tuskasi…

(Jakeet kääntänyt Dmitry Babich)

Kuuluisa venäläinen runoilija Boris Pasternak (1891-1960), jota Zhambyl voisi kutsua nuoremmaksi kollegaksi, kunnioitti suuresti Zhambylin edustamaa kansan runoutta, kirjoitti näistä jakeista, että "runoilija voi nähdä tapahtumat ennen kuin ne tapahtuvat" ja runoutta heijastaa "ihmisen tilaa" sen symbolisessa ytimessä.

Tämä pätee varmasti Zhambyliin. Hänen pitkä elämänsä ja työnsä ovat tarina ihmisen tilasta.  

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa