Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstan harkitsee QazVac COVID-19 -rokotteensa vientiä

Julkaistu

on

Kazakstanin tasavallan presidentti Kassym-Jomart Tokayev sanoi ulkomaisten sijoittajien neuvoston kokouksessa pitämässään kokouksessa: "Kazakstan on yksi harvoista maista, joka tieteellisen potentiaalinsa ansiosta pystyi luomaan ja vapauttamaan oman QazVac-rokotteen koronavirusta vastaan. Haluan huomauttaa, että olemme valmiita lisäämään rokotteen tuotantoa ja järjestämään sen viennin ulkomaille "

Maailman terveysjärjestön pääjohtajan tri Tedros Adhanom Ghebreyesuksen ja Kazakstanin presidentin Kassym-Jomart Tokajevin välisessä tapaamisessa videoneuvottelujen kautta WHO: n johtaja kiitti erittäin kiitollisena Kazakstanin vuorovaikutusta WHO: n kanssa.

Presidentti Tokajev oli tyytyväinen Tedros Adhanom Ghebreyesuksen avauspuheenvuoroon Maailman terveyskokouksessa, jossa hän pyysi lisäämään maailmanlaajuisia toimia rokotettaessa COVID-19: tä, jotta syyskuuhun 2021 mennessä rokotettaisiin vähintään 10% maailman väestöstä. vuoden 30 prosentilla.

Kassym-Jomart Tokajev arvosti WHO: ta Kazakstanin käytännön tuesta suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamisessa taudin puhkeamisen ensimmäisinä vaikeina päivinä.

Presidentti ilmoitti Tedros Adhanom Ghebreyesukselle toimenpiteistä, jotka Kazakstan on toteuttanut koronaviruksen torjumiseksi.

Verkkokeskusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota COVID-19-rokotusprosessiin. Presidentti Tokajev kertoi WHO: n pääjohtajalle Kazakstanin rokotteen kliinisten tutkimusten alustavista tuloksista "QazVac, jonka teho oli 96%. Tällä hetkellä asiaankuuluvat viranomaiset ovat aloittaneet WHO: n hyväksynnän QazVacille. ” Sanoi presidentti.

Neuvottelujen aikana osapuolet keskustelivat mahdollisuuksista vahvistaa Kazakstanin ja WHO: n välistä yhteistyötä muun muassa koronaviruspandemian torjunnassa.

Presidentti toisti, että Kazakstan on yksi harvoista maista, joka tieteellisen kykynsä ansiosta voi valmistaa ja tuottaa oman QazVac-rokotteensa COVID-19: ää vastaan.

Hän lisäsi, että maa on valmis nopeuttamaan COVID-19-rokotteen tuotantoa ja viemään sen ulkomaille.

QazCoVac-P on bioturvallisuuden tutkimuslaitoksen toinen rokote, joka on läpäissyt onnistuneesti prekliiniset tutkimukset Kazakstanin terveysministeriön erikoistuneessa yrityksessä ja täyttänyt turvallisuusvaatimukset. Ensimmäinen QazVac (QazCovid-in) -rokote lähetettiin ensimmäisen kerran 22. huhtikuuta.

Kliinisissä tutkimuksissa on mukana 18-50-vuotiaita vapaaehtoisia, ja ne järjestetään Tarazin monialaisessa sairaalassa. Vaikka QazVac on inaktivoitu rokote, QazCoVac-P on alayksikkörokote, joka perustuu keinotekoisesti syntetisoituihin SARS-CoV-2-koronaviruksen proteiineihin.

Alayksikörokotteet, inaktivoitujen rokotteiden tapaan, eivät sisällä viruksen eläviä komponentteja ja niitä pidetään turvallisina. Rokotteen sisältämä adjuvantti stimuloi tehokkaasti immuunivastetta vaikuttamatta haitallisesti rokotetun ihmisen kehoon. Koska tämäntyyppiset rokotteet sisältävät vain tarvittavia antigeenejä eivätkä sisällä kaikkia muita viruksen ainesosia, haittavaikutukset alayksikkörokotuksen jälkeen ovat harvinaisempia. Esimerkiksi influenssa-, hepatiitti B-, pneumokokki-, meningokokki- ja hemofiiliset infektiot rokotteet ovat kaikki alayksikön rokotteita.

QazCoVac-P on myös kahden annoksen rokote. Tällä hetkellä se stimuloi immuniteettia rokotettujen laboratorioeläinten kehossa 14. päivänä toisen annoksen lihaksensisäisen injektion jälkeen.

Tällä hetkellä Kazakstan käyttää Venäjän Sputnik V: tä, paikallisesti tuotettua QazVacia ja Kiinan Sinopharmia, joka on tuotettu Arabiemiirikunnissa ja nimeltään Hayat-Vax.

Kazakstanin terveysministeriön päivittäin päivittämien tietojen mukaan miljoona ihmistä Kazakstanissa on suorittanut koko rokotuksen COVID-19: ää vastaan ​​saamalla kaksi rokotteen komponenttia. Hieman yli 2 miljoonaa ihmistä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Jos uusien rokotteiden kliiniset tutkimukset onnistuvat, QazCoVac-P mahdollistaa karjan immuniteetin muodostumisen koronavirusta vastaan ​​Kazakstanissa.

Kazakstan aloitti joukkorokotuskampanjansa 1. helmikuuta käyttäen Venäjän Sputnik V -rokotetta. Tällä hetkellä Kazakstan käyttää Venäjän Sputnik V: tä, paikallisesti tuotettua QazVacia ja Kiinan Sinopharmia, joka on tuotettu Arabiemiirikunnissa ja nimeltään Hayat-Vax.

Vaikka paikallisesti tuotettu QazVac on halvempi vaihtoehto Kazakstanille, hallitus ei aio lopettaa rokotuksia myös muilla rokotteilla.

"Koska QazVac vaatii erityisiä tuotanto-olosuhteita, saamme vain 50,000 50,000 annosta kuukaudessa, ja meidän on rokotettava kansalaisia ​​suurina määrinä nopeammin. Jos saamme 27 annosta, kestää kauemmin, ennen kuin laitos käynnistetään. Emme voi pysyä paikallaan, ja tehtävämme on käynnistää rokotuskampanja mahdollisimman nopeasti. Aika on meille kriittinen ”, selitti Kazakstanin terveysministeri Alexey Tsoy lehdistötilaisuudessa XNUMX. toukokuuta.

Pandemian jälkeiseen elämään siirtymisestä terveydenhuoltoministeri ilmoitti, että naamari-järjestelmä poistetaan Kazakstanista, kun vähintään 60 prosenttia väestöstä rokotetaan koko maassa. ”Meillä on nyt rokotettu 2 miljoonaa ihmistä. Se on melkein joka kymmenes henkilö. Rokotettujen määrä kasvaa päivittäin. Sanomme, että kun asukkaat rokotetaan ensimmäisellä komponentilla, immuniteetti viruksesta kasvaa 10 prosenttia ", Tsoy kertoi.

Kaiken kaikkiaan koronavirustartuntoja on rekisteröity 381,907 13 tapausta sen jälkeen, kun ensimmäinen tapaus ilmoitettiin Kazakstanissa 2020. maaliskuuta XNUMX. Maa on tällä hetkellä luokiteltu keltaiselle alueelle epidemiologisen tilanteen mukaan.

Neljä Kazakstanin aluetta on punaisella vyöhykkeellä, mukaan lukien Nur-Sultanin, Almatyn, Akmolan ja Karagandan alueet.

Länsi-Kazakstan, Atyrau, Kostanay, Pavlodar ja Pohjois-Kazakstan ovat keltaisella alueella.

Shymkentin, Aktoben, Almatyn, Itä-Kazakstanin, Zhambylin, Kyzylordan, Mangistaun ja Turkestanin alueet ovat vihreällä alueella.

Vaikka epidemiologinen tilanne on edelleen epävakaa Nur-Sultanissa, koronaviruksen leviäminen Almatyssä on ollut viimeisen viikon aikana dynaamista. Almatyn tilanteen parantuminen voidaan selittää kaupunginhallinnon toteuttamilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä ja immuuniväestön kasvavalla osuudella.

"Väestön keskuudessa on kehittynyt 20-25 prosenttia immuunikerroksesta, josta 15 prosenttia muodostuu immunisoinnista, 5 prosenttia - tänä vuonna viruksen saaneista ja 5 prosenttia - niistä, joista tuli sairastunut viime vuoden lopulla ”, selitti kaupungin terveyslääkäri Zhandarbek Bekshin.

Kazakstan

Kazakstanin kauppa Keski-Aasian kanssa on 4.6 miljardia dollaria vuonna 2020, sanoo Kazakstanin ministeri

Julkaistu

on

Kazakstanin kauppavaihto Keski-Aasian maiden kanssa oli 4.6 miljardia dollaria vuonna 2020, sanoi Kazakstanin kauppa- ja integraatioministeri Bakhyt Sultanov 13. heinäkuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa, kirjoittaa Assel Satubaldina in Keski-Aasia

Alueellisen hyödykejakelujärjestelmän testaamiseksi muodostetaan maatalousvaunu-juna.

Kazakstanin suurin kauppakumppani alueella on Uzbekistan. Vuonna 2020 Kazakstanin vienti oli lähes 2.1 miljardia dollaria, mukaan lukien vehnä, öljy ja metallituotteet. Kazakstanin suurin tuonti alueella tulee myös Uzbekistanista, ja vuonna 783.1 se oli 2020 miljoonaa dollaria. 

Neljän kuukauden aikana vuonna 2021 Kazakstanin ja Uzbekistanin välinen kauppa oli 1.2 miljardia dollaria, 41.3% enemmän kuin edellisenä vuonna. Myös vienti Kazakstanista Uzbekistaniin kasvoi 54% ja oli 899.2 miljoonaa dollaria.

"Toimitamme Tadžikistanille noin 800 miljoonaa dollaria - vehnää, maakaasua, öljytuotteita ja hiiltä. Ja 562 miljoonaa dollaria Kirgisiaan. Tuomme tekstiilejä, rakennusmateriaaleja ja tietysti kauden hedelmiä ja vihanneksia ”, Sultanov kertoi.

Neljän kuukauden aikana vuonna 2021 Kazakstanin ja Tadžikistanin välinen kauppa oli 335.9 miljoonaa dollaria, mikä on 17.2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. 

Kazakstan tuo pääosin hedelmiä ja vihanneksia, leipää ja makeisia sekä kivennäisvettä. 

Kesäkuussa Sultanov ja hänen valtuuskuntansa tekivät työmatkan Uzbekistaniin ja Tadžikistaniin, missä Kazakstanin yritykset allekirjoittivat kuusi 3 miljoonan dollarin arvosta sopimusta tuotteiden pilottitoimituksesta. 

Osapuolet keskustelivat myös kauppareittien perustamisesta alueellisen kaupan helpottamiseksi. 

”Tärkeintä on molemminpuolinen halu työskennellä yhdessä ja ratkaista mahdolliset ongelmat. Emme puhu vain tuonnista. Paikalliset toimittajat pyysivät meitä järjestämään kysynnällä olevien kazakstanilaisten tuotteiden toimituksen ”, Sultanov kirjoitti sosiaalisen median tililleen. 

Continue Reading

Kazakstan

Investoinnit Kazakstaniin: Kaikki houkuttelee öljystä harvinaisiin maametalleihin

Julkaistu

on

On vaikea matkustaa sisään Kazakstan ajattelematta Singaporea. Niin erilainen kaikin tavoin, mutta molemmat siirtomaa-ajan johtajien onnistuneet teokset; yksinäiset miehet, joilla on yksinäinen näkemys. On myös vaikeaa, jos olet sijoittaja, ettet halua osaa houkuttelevasta tulevaisuudesta, joka syntyy Keski-Aasiassa, kirjoittaa Llewellyn King.

Singaporen edesmennyt pääministeri Lee Kaun Yew loi toisen maailmansodan jälkeen brittiläisiltä köyhän kaupungin ja muutti siitä kaupunkivaltioiden taloudellisen voiman. Kazakstanin entinen presidentti Nursultan Nazarbajev otti sisämaahan kuulumattoman maan, jota Neuvostoliitto oli käyttänyt kovasti ja väärin, ja muuttanut sen menestyneimmäksi entisistä Keski-Aasian tasavalloista. Jotain helmi, tiikeritalous.

Nazarbajev tuli valtaan yhtenä maan kommunistisista hallitsijoista, joka levittäytyy Suuren Stepen yli. Tämän päivän Kazakstan on tämän miehen luomus, ikään kuin hän olisi istunut suuren, tyhjän kankaan edessä ja maalannut näkemyksensä maastaan.

Kun Neuvostoliitto romahti vuonna 1991, Nazarbajev muutti Neuvostoliiton ensimmäisestä sihteeristä Kazakstanin tasavallan ensimmäiseksi presidentiksi. Maa oli kamalassa kunnossa. Neuvostoliiton Venäjä oli käyttänyt sitä paikkana tekemään sanoinkuvaamatonta: heittää ihmisiä Gulagin vankiloihin, suorittaa ydinkokeita ja kaataa ydinjätettä; ja laukaista avaruuskoettimet.

Neuvostoliiton näkemys oli, että jos se on likainen, vaarallinen tai epäinhimillinen, tee se Kazakstanissa. Kolmasosa kazakstaneista kuoli nälkään 1930-luvulla Neuvostoliiton kommunistien kädessä raskasta kättä käsittelevässä maatalouden kollektivisaatiossa, koska paimentolaiset joutuivat luopumaan karjastaan ​​ja asettumaan. Kazakstanin kulttuuri ja kieli tukahdutettiin, ja etninen venäläinen väestö alkoi lähestyä 50 prosenttia koko väestöstä.

Nyt etnisesti turkkilaiset kazakstanit ovat 70% väestöstä, ja heidän kulttuurinsa ja kielensä ovat hallitsevia. Jotkut venäläiset, ukrainalaiset ja saksalaiset ovat lähteneet, mutta mikä tärkeintä, kazakstit ovat tulleet kotiin Kiinasta, Venäjältä ja naapurimaissa. Kazakstanin diaspora oli päinvastainen.

Itsenäistymisen jälkeen vuonna 1991 Kazakstan on edistynyt huomattavasti. Mutta sen pääkaupungin, Nur-Sultanin (f0rmerly Astana) moderni kiilto peittää maan tarpeen kasvulle, sisäisille investoinneille ja asiantuntemukselle.

Länsimaiset yritykset tulvivat

Länsimaiset yritykset johtavat suurten yhdysvaltalaisten nimien kanssa ja alkoivat investoida aluksi öljy- ja kaasualalle ja lopulta monille toimialoille. Ne vaihtelevat rautateistä ja vaihtoehtoisesta energiasta kiinnostuneesta GE: stä insinöörijätti Fluoriin kulutustavarayrityksiin, kuten PepsiCo ja Procter & Gamble. Suorien ulkomaisten suorien sijoitusten arvo oli 161 miljardia dollaria vuonna 2020, kun taas 30 miljardia dollaria tuli Yhdysvalloista.

Öljy ja kaasu mahdollistivat Nazarbajevin maanosan muuttamisen - se on suurin sisämaavaltio ja yhdeksänneksi suurin maa maailmassa, joka ulottuu kolmelle aikavyöhykkeelle, mutta sen väkiluku on vain 19 miljoonaa. asettaa taloudellisen toiminnan vauhti.

Kasvua on ollut vuosia, yli 10 prosenttia, ja stagnaatiota; enimmäkseen kasvu on ollut noin 4.5 prosenttia. Kazakstanin hallitus on päättänyt päästä eroon öljyriippuvuudesta ja suosii monipuolista tulevaisuutta raaka-aineiden viennin lisäksi ja enemmän valmistusta Kazakstanissa; suurempi lisäarvo. 

Maailmanpankki luokittelee Kazakstanin 25: ksith helpoin paikka harjoittaa liiketoimintaa 150 indeksoidusta maasta. On olemassa kaikki todisteet siitä, että maa aikoo tehdä itsestään yritysystävällisemmän ja helpottaa keskitetyn suunnittelun heikkoutta.

Maaliskuussa 2019 Nazarbajev jäi eläkkeelle ja Kassym-Jomart Tokayevindiplomaatista, jolla on kokemusta Singaporesta ja Kiinasta, tuli presidentti maan perustuslain mukaan. Hänet vahvisti kesäkuun 2019 vaalit 71 prosentilla äänistä.

Muutosta nomadimaasta hyväksikäytetyksi ja väärin käytetyksi Neuvostoliiton satelliittivaltioksi moderniksi, eteenpäin suuntautuvaksi maaksi on lisännyt paluumuuttajien aallot Yhdysvalloista ja Euroopasta.

He ovat valmistuneet Bolashak-ohjelmasta, joka aloitettiin kouluttamaan postkommunistisen Kazakstanin uutta johtoeliittiä. Ne muodostavat määrän, joka tarkoittaa uutta luokkaa kazakkeja. He ovat tuoneet mukanaan lännen ja länsimaisten liiketoimintatapojen tuntemuksen; ja he puhuvat englantia.

Kazakstanin tarkkailijat odottavat näiden nuorten johtajien edelleen avaavan investointien oven. Sen takana on aarteita monilla aloilla.

Lukuisia resursseja

Öljy- ja kaasuvarojen (Kazakstan tuottaa 1.5 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä ja kasvava määrä kaasua) jälkeen tulee uraania. Kazakstan on maailman suurin uraanintuottaja ja sillä on toiseksi suurin todistettu varasto Australian jälkeen. Sillä on myös valtavat kivihiilivarannot, joita se käyttää sähköalan polttoaineena. Muita resursseja ovat bauksiitti, kromi, kupari, rauta, volframi, lyijy, sinkki.

Tasaisella Kazakstanin stepellä on merkittävä tuulivoima, kenties maailman suurin. Kun kaasuinfrastruktuuri on paikallaan, eikö tuuleen perustuva vetyala voisi seurata? Siellä on myös harvinaisia ​​maametalleja, jotka ovat niin välttämättömiä tuuliturbiinien ja modernin elektroniikan alalla.

Kazakstanit pyrkivät parantamaan kuljetuksia. Tavaroiden siirtämiseksi sisämaasta ja hintakilpailun ylläpitämiseksi tarvitaan erinomaisia ​​teitä, rautateitä, lentokenttiä ja putkistoja. Alkuperäinen Silkkitie juoksi Kazakstanin läpi, ja se pyrkii jälleen olemaan suuri Keski-Aasian kuljetusasema. Sen valtavat maat voivat toimittaa suuria määriä orgaanisia ja puhtaasti kasvatettuja elintarvikkeita Kiinan ja Euraasian markkinoille. Tyson Foods investoi kanan ja naudanlihan tuotantoon.

Kazakstanin menestyminen vaatii ammattitaitoista diplomatiaa, ja kazakstanit ovat ylpeitä diplomaattisista kyvyistään. Siinä on joitain naurettavia naapureita. Kazakstania rajaa pohjoisesta ja luoteeseen Venäjä, idästä Kiina ja etelästä Kirgisia, Uzbekistan ja Turkmenistan.

Naapuruustaitojensa pohjalta kazakstanit haluavat liittyä pieneen ryhmään kansakuntia, jotka tarjoavat hyvät toimistot riitojen ratkaisussa, kuten Irlannissa, Sveitsissä ja Suomessa, kertoi yliopiston lähde.

Sana yhteiskunnallisesta vakaudesta: Öljykentillä on toisinaan ollut työvoiman levottomuuksia ja on pidetty vaalien mielenosoituksia. Maa on pääosin muslimi - kevyellä kosketuksella. Uskonnollinen monimuotoisuus on sallittua ja jopa kannustettua. Olen haastattellut roomalaiskatolisen piispan, päärabin ja protestanttisen pastorin heidän kaikkien palvontapaikoissa Nur-Sultanissa.

- Astanan kansainvälinen finanssikeskus (AIFC)kukoistava rahoituspalvelukeskus seuraa Dubain mallia ja tarjoaa fintech-hautomon, vihreän finanssikeskuksen ja islamilaisen finanssikeskuksen. Yhdessä Lontoon kanssa se osallistuu fintech- ja uraanialan yritysten listautumiseen.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että myönnetään, että maan oikeusjärjestelmä ei ole vielä maailmanlaajuisten standardien mukainen, AIFC käyttää englannin yleistä oikeutta ja sillä on eläkkeellä oleva Englannin ja Walesin ylituomari ja englantilaisten tuomareiden penkki, joka hoitaa liiketoimintaa , siviiliasioiden käsittely ja välimiesmenettelyjen johtaminen - englanniksi.

Ilmeisesti siellä, missä on tahtoa, on kiertotapa.

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstanin senaatin varapuheenjohtaja valittiin Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi

Julkaistu

on

Kazakstanin parlamentin senaatin varapuheenjohtaja Askar Shakirov on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamentaarisen edustajakokouksen (Etyjin PA) varapuheenjohtajaksi, Henkilöstöraportti in kansainvälisesti

Etyjin PA: n vuoden 2021 täysistunto pidettiin hybridimuodossa. Jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät Zoomin kautta.

Tämä ilmoitettiin Etyjin PA: n vuoden 2021 etäistunnon, joka sisälsi useita päiviä keskusteluja, raportteja ja puheenvuoroja, päätösistunnossa 6. heinäkuuta. Täysistunto pidettiin hybridi-muodossa, ja jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät siihen. Zoomin kautta. 

Vuonna 2008 Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev, joka toimi parlamentin senaatin puhemiehenä, valittiin myös Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi.
Askar Shakirov ja Etyjin PA: n puheenjohtaja Margareta Cederfelt

Shakirov tapasi Wienissä Azerbaidžanin, Bulgarian, Tanskan, Suomen, Liettuan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen kansallisten valtuuskuntien päämiehet, mukaan lukien vastavalitun Etyjin PA: n presidentin Margareta Cederfeltin senaatin lehdistöpalvelun mukaan. 

Shakirov kertoi uudistuksista, jotka toteutettiin osana presidentti Tokajevin nykyaikaistamisohjelmaa. Etyjin parlamentaarikot ilmaisivat tukensa maan poliittisille ja sosioekonomisille muutoksille. 

Tanskan parlamentin kanssa sovittiin perustavansa ystävyysryhmä Keski-Aasian kanssa painottaen parlamenttien välisen vuoropuhelun kehittämistä Kazakstanin kanssa. 

Aiemmin, presidentti Tokajev huomattava että "parlamentaarisella diplomatialla on yhä tärkeämpi rooli valtioiden välisen yhteistyön kehittämisessä" 28. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa Venäjän liittokokouksen liittoneuvoston puheenjohtajan Valentina Matviyenkon kanssa.  

Cederfelt ruotsalaisen Riksdagin (parlamentti) varapuheenjohtajana 1. kesäkuuta puhui about Kazakstanin positiivinen rooli Etyjin ja sen parlamentaarisen edustajakokouksen aktiivisena jäsenenä, sen suuri potentiaali ja auktoriteetti kansainvälisissä suhteissa Shakirovin kanssa pidetyssä online-kokouksessa. 

Shakirovilla on laaja kokemus kansainvälisistä suhteista ja ihmisoikeuksien suojelusta. Aiemmin hän toimi varaulkoministerinä, Kazakstanin ylimääräisenä ja täysivaltaisena suurlähettiläänä Intiassa ja ihmisoikeuskomissaarina.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa