Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstan sijoittui 35. sijalle vuonna 2021 maailman kilpailukyvyn rankingissa.

Julkaistu

on

On 17th Kesäkuussa 2021 Kansainvälisen johtamisen kehittämisen instituutin (IMD, Lausanne, Sveitsi) maailman kilpailukykykeskus ilmoitti vuoden 2021 maailman kilpailukyvyn ranking-listan tulokset.

IMD-sijoitus on tulos kattavasta tutkimuksesta, jossa arvioidaan muun muassa Taloudellinen suorituskyky, hallituksen tehokkuus, liiketoiminnan tehokkuus että Infrastruktuuri.

Vuonna 2021 64 maata ympäri maailmaa osallistui sijoitukseen. Sveitsi kärsi sijoituksen kärjessä tänä vuonna nousten kolmestard kärkeen. Kilpailukykyisimmät maat ovat edelleen Ruotsi, Tanska, Alankomaat ja Singapore.

Vuoden 2021 tutkimuksen tulosten mukaan Ishayoiden opettaman Kazakstanin tasavalta sijoittui 35th by nousee seitsemän pistettä korkeammalle verrattuna vuoteen 2020.

Kazakstan on edellä sellaisia ​​maita kuten Portugali (36th paikka), Indonesia (37th paikka) Latvia (38th paikka), Espanja (39th paikka), Italia (41st paikka), Venäjä (45th paikka) ja Turkki (51st paikka).

Tänä vuonna Kazakstan on parantanut asemaansa kaikissa tekijöissä.

Mukaan "Hallituksen tehokkuus" tekijä, Kazakstan parantanut asemaansa kahdeksan pistettä ja sijoittui 21st. Parannus johtuu paikkojen lisääntymisestä kaikissa viidessä alitekijässä: ”Julkinen talous” - 5th paikka (parani by 4 pistettä), "Veropolitiikka" - 5th paikka (parani by 11 pistettä), "Institutionaalinen kehys" - 46th paikka (parani by 4 pistettä), "Yrityslainsäädäntö" - 25th paikka (parani by 3 pistettä) ja "yhteiskunnallinen kehys" - 29th paikka (parani by 9 pistettä).

Kazakstan sijoittui 28th vuonna "Liiketoiminnan tehokkuus" tekijä nousemalla kuusi pistettä korkeammalle. Parannus johtuu asemien lisääntymisestä neljässä osa-tekijässä: ”Työmarkkinat” - 4th paikka (parani by 12 pistettä), "Rahoitus" - 46th paikka (parani by 1 piste), "Johtamiskäytännöt" - 13th paikka (parannettu 6 pistettä), "Asenteet ja arvot" - 23rd paikka (parani by 6 pistettä).

Näin ollen Kazakstan sijoittui 45th vuonna "Taloudellinen Suorituskyky" tekijä nousemalla kolme pistettä korkeammalle. Parannus johtuu lisääntyneistä positioista kaikissa viidessä alitekijässä: ”Kotitalous” - 5th paikka (parannettu 4 pistettä), "Kansainvälinen kauppa" - 58th paikka (parannettu 2 pistettä), "Kansainvälinen sijoitus" - 47th paikka (parannettu 1 pistettä), "Työllisyys" - 24th paikka (parannettu 9 pistettä) ja "hinnat" - 13th paikka (parannettu 3 pistettä).

Mukaan "Infrastruktuuri" tekijä, Kazakstan parantanut asemaansa neljä pistettä ja sijoittui 47th. Parannus johtuu lisääntyneistä sijainneista kolmessa alitekijässä: ”Perusinfrastruktuuri” - 3th paikka (parani by 6 pistettä), "Tieteellinen infrastruktuuri" - 57th paikka (parani by 1 piste), "Terveys ja ympäristö" - 55th paikka (parani by 2 pistettä).

Vastaajien mukaan Kazakstanin tasavallan taloudessa on viisi houkuttelevinta tekijää yritysystävällinen ympäristö (60.0% vastaajista), talouden dynaamisuus (46.4%), rahoituksen saanti (45.5%), politiikan vakaus ja ennustettavuus (42.7%), ja kilpailukykyinen verojärjestelmä (40.9%).

Aiemmin Boston Consulting Group, päivitetyn tutkimuksen yhteydessä Kestävän taloudellisen kehityksen arviointi 2021 (08.06.2021) lisäsi arviointia Kazakstanin taloudesta sellaisista indikaattoreista kuin talouden vakaus, infrastruktuurin, julkisten laitosten ja palvelujen laatu.

Yksityiskohtaisemmat tulokset rankingista löytyvät Kansainvälisen johtamisen kehittämisen instituutin virallisilta verkkosivuilta: http://www.imd.org/wcc/.

Continue Reading

Kazakstan

Investoinnit Kazakstaniin: Kaikki houkuttelee öljystä harvinaisiin maametalleihin

Julkaistu

on

On vaikea matkustaa sisään Kazakstan ajattelematta Singaporea. Niin erilainen kaikin tavoin, mutta molemmat siirtomaa-ajan johtajien onnistuneet teokset; yksinäiset miehet, joilla on yksinäinen näkemys. On myös vaikeaa, jos olet sijoittaja, ettet halua osaa houkuttelevasta tulevaisuudesta, joka syntyy Keski-Aasiassa, kirjoittaa Llewellyn King.

Singaporen edesmennyt pääministeri Lee Kaun Yew loi toisen maailmansodan jälkeen brittiläisiltä köyhän kaupungin ja muutti siitä kaupunkivaltioiden taloudellisen voiman. Kazakstanin entinen presidentti Nursultan Nazarbajev otti sisämaahan kuulumattoman maan, jota Neuvostoliitto oli käyttänyt kovasti ja väärin, ja muuttanut sen menestyneimmäksi entisistä Keski-Aasian tasavalloista. Jotain helmi, tiikeritalous.

Nazarbajev tuli valtaan yhtenä maan kommunistisista hallitsijoista, joka levittäytyy Suuren Stepen yli. Tämän päivän Kazakstan on tämän miehen luomus, ikään kuin hän olisi istunut suuren, tyhjän kankaan edessä ja maalannut näkemyksensä maastaan.

Kun Neuvostoliitto romahti vuonna 1991, Nazarbajev muutti Neuvostoliiton ensimmäisestä sihteeristä Kazakstanin tasavallan ensimmäiseksi presidentiksi. Maa oli kamalassa kunnossa. Neuvostoliiton Venäjä oli käyttänyt sitä paikkana tekemään sanoinkuvaamatonta: heittää ihmisiä Gulagin vankiloihin, suorittaa ydinkokeita ja kaataa ydinjätettä; ja laukaista avaruuskoettimet.

Neuvostoliiton näkemys oli, että jos se on likainen, vaarallinen tai epäinhimillinen, tee se Kazakstanissa. Kolmasosa kazakstaneista kuoli nälkään 1930-luvulla Neuvostoliiton kommunistien kädessä raskasta kättä käsittelevässä maatalouden kollektivisaatiossa, koska paimentolaiset joutuivat luopumaan karjastaan ​​ja asettumaan. Kazakstanin kulttuuri ja kieli tukahdutettiin, ja etninen venäläinen väestö alkoi lähestyä 50 prosenttia koko väestöstä.

Nyt etnisesti turkkilaiset kazakstanit ovat 70% väestöstä, ja heidän kulttuurinsa ja kielensä ovat hallitsevia. Jotkut venäläiset, ukrainalaiset ja saksalaiset ovat lähteneet, mutta mikä tärkeintä, kazakstit ovat tulleet kotiin Kiinasta, Venäjältä ja naapurimaissa. Kazakstanin diaspora oli päinvastainen.

Itsenäistymisen jälkeen vuonna 1991 Kazakstan on edistynyt huomattavasti. Mutta sen pääkaupungin, Nur-Sultanin (f0rmerly Astana) moderni kiilto peittää maan tarpeen kasvulle, sisäisille investoinneille ja asiantuntemukselle.

Länsimaiset yritykset tulvivat

Länsimaiset yritykset johtavat suurten yhdysvaltalaisten nimien kanssa ja alkoivat investoida aluksi öljy- ja kaasualalle ja lopulta monille toimialoille. Ne vaihtelevat rautateistä ja vaihtoehtoisesta energiasta kiinnostuneesta GE: stä insinöörijätti Fluoriin kulutustavarayrityksiin, kuten PepsiCo ja Procter & Gamble. Suorien ulkomaisten suorien sijoitusten arvo oli 161 miljardia dollaria vuonna 2020, kun taas 30 miljardia dollaria tuli Yhdysvalloista.

Öljy ja kaasu mahdollistivat Nazarbajevin maanosan muuttamisen - se on suurin sisämaavaltio ja yhdeksänneksi suurin maa maailmassa, joka ulottuu kolmelle aikavyöhykkeelle, mutta sen väkiluku on vain 19 miljoonaa. asettaa taloudellisen toiminnan vauhti.

Kasvua on ollut vuosia, yli 10 prosenttia, ja stagnaatiota; enimmäkseen kasvu on ollut noin 4.5 prosenttia. Kazakstanin hallitus on päättänyt päästä eroon öljyriippuvuudesta ja suosii monipuolista tulevaisuutta raaka-aineiden viennin lisäksi ja enemmän valmistusta Kazakstanissa; suurempi lisäarvo. 

Maailmanpankki luokittelee Kazakstanin 25: ksith helpoin paikka harjoittaa liiketoimintaa 150 indeksoidusta maasta. On olemassa kaikki todisteet siitä, että maa aikoo tehdä itsestään yritysystävällisemmän ja helpottaa keskitetyn suunnittelun heikkoutta.

Maaliskuussa 2019 Nazarbajev jäi eläkkeelle ja Kassym-Jomart Tokayevindiplomaatista, jolla on kokemusta Singaporesta ja Kiinasta, tuli presidentti maan perustuslain mukaan. Hänet vahvisti kesäkuun 2019 vaalit 71 prosentilla äänistä.

Muutosta nomadimaasta hyväksikäytetyksi ja väärin käytetyksi Neuvostoliiton satelliittivaltioksi moderniksi, eteenpäin suuntautuvaksi maaksi on lisännyt paluumuuttajien aallot Yhdysvalloista ja Euroopasta.

He ovat valmistuneet Bolashak-ohjelmasta, joka aloitettiin kouluttamaan postkommunistisen Kazakstanin uutta johtoeliittiä. Ne muodostavat määrän, joka tarkoittaa uutta luokkaa kazakkeja. He ovat tuoneet mukanaan lännen ja länsimaisten liiketoimintatapojen tuntemuksen; ja he puhuvat englantia.

Kazakstanin tarkkailijat odottavat näiden nuorten johtajien edelleen avaavan investointien oven. Sen takana on aarteita monilla aloilla.

Lukuisia resursseja

Öljy- ja kaasuvarojen (Kazakstan tuottaa 1.5 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä ja kasvava määrä kaasua) jälkeen tulee uraania. Kazakstan on maailman suurin uraanintuottaja ja sillä on toiseksi suurin todistettu varasto Australian jälkeen. Sillä on myös valtavat kivihiilivarannot, joita se käyttää sähköalan polttoaineena. Muita resursseja ovat bauksiitti, kromi, kupari, rauta, volframi, lyijy, sinkki.

Tasaisella Kazakstanin stepellä on merkittävä tuulivoima, kenties maailman suurin. Kun kaasuinfrastruktuuri on paikallaan, eikö tuuleen perustuva vetyala voisi seurata? Siellä on myös harvinaisia ​​maametalleja, jotka ovat niin välttämättömiä tuuliturbiinien ja modernin elektroniikan alalla.

Kazakstanit pyrkivät parantamaan kuljetuksia. Tavaroiden siirtämiseksi sisämaasta ja hintakilpailun ylläpitämiseksi tarvitaan erinomaisia ​​teitä, rautateitä, lentokenttiä ja putkistoja. Alkuperäinen Silkkitie juoksi Kazakstanin läpi, ja se pyrkii jälleen olemaan suuri Keski-Aasian kuljetusasema. Sen valtavat maat voivat toimittaa suuria määriä orgaanisia ja puhtaasti kasvatettuja elintarvikkeita Kiinan ja Euraasian markkinoille. Tyson Foods investoi kanan ja naudanlihan tuotantoon.

Kazakstanin menestyminen vaatii ammattitaitoista diplomatiaa, ja kazakstanit ovat ylpeitä diplomaattisista kyvyistään. Siinä on joitain naurettavia naapureita. Kazakstania rajaa pohjoisesta ja luoteeseen Venäjä, idästä Kiina ja etelästä Kirgisia, Uzbekistan ja Turkmenistan.

Naapuruustaitojensa pohjalta kazakstanit haluavat liittyä pieneen ryhmään kansakuntia, jotka tarjoavat hyvät toimistot riitojen ratkaisussa, kuten Irlannissa, Sveitsissä ja Suomessa, kertoi yliopiston lähde.

Sana yhteiskunnallisesta vakaudesta: Öljykentillä on toisinaan ollut työvoiman levottomuuksia ja on pidetty vaalien mielenosoituksia. Maa on pääosin muslimi - kevyellä kosketuksella. Uskonnollinen monimuotoisuus on sallittua ja jopa kannustettua. Olen haastattellut roomalaiskatolisen piispan, päärabin ja protestanttisen pastorin heidän kaikkien palvontapaikoissa Nur-Sultanissa.

- Astanan kansainvälinen finanssikeskus (AIFC)kukoistava rahoituspalvelukeskus seuraa Dubain mallia ja tarjoaa fintech-hautomon, vihreän finanssikeskuksen ja islamilaisen finanssikeskuksen. Yhdessä Lontoon kanssa se osallistuu fintech- ja uraanialan yritysten listautumiseen.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että myönnetään, että maan oikeusjärjestelmä ei ole vielä maailmanlaajuisten standardien mukainen, AIFC käyttää englannin yleistä oikeutta ja sillä on eläkkeellä oleva Englannin ja Walesin ylituomari ja englantilaisten tuomareiden penkki, joka hoitaa liiketoimintaa , siviiliasioiden käsittely ja välimiesmenettelyjen johtaminen - englanniksi.

Ilmeisesti siellä, missä on tahtoa, on kiertotapa.

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstanin senaatin varapuheenjohtaja valittiin Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi

Julkaistu

on

Kazakstanin parlamentin senaatin varapuheenjohtaja Askar Shakirov on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamentaarisen edustajakokouksen (Etyjin PA) varapuheenjohtajaksi, Henkilöstöraportti in kansainvälisesti

Etyjin PA: n vuoden 2021 täysistunto pidettiin hybridimuodossa. Jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät Zoomin kautta.

Tämä ilmoitettiin Etyjin PA: n vuoden 2021 etäistunnon, joka sisälsi useita päiviä keskusteluja, raportteja ja puheenvuoroja, päätösistunnossa 6. heinäkuuta. Täysistunto pidettiin hybridi-muodossa, ja jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät siihen. Zoomin kautta. 

Vuonna 2008 Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev, joka toimi parlamentin senaatin puhemiehenä, valittiin myös Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi.
Askar Shakirov ja Etyjin PA: n puheenjohtaja Margareta Cederfelt

Shakirov tapasi Wienissä Azerbaidžanin, Bulgarian, Tanskan, Suomen, Liettuan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen kansallisten valtuuskuntien päämiehet, mukaan lukien vastavalitun Etyjin PA: n presidentin Margareta Cederfeltin senaatin lehdistöpalvelun mukaan. 

Shakirov kertoi uudistuksista, jotka toteutettiin osana presidentti Tokajevin nykyaikaistamisohjelmaa. Etyjin parlamentaarikot ilmaisivat tukensa maan poliittisille ja sosioekonomisille muutoksille. 

Tanskan parlamentin kanssa sovittiin perustavansa ystävyysryhmä Keski-Aasian kanssa painottaen parlamenttien välisen vuoropuhelun kehittämistä Kazakstanin kanssa. 

Aiemmin, presidentti Tokajev huomattava että "parlamentaarisella diplomatialla on yhä tärkeämpi rooli valtioiden välisen yhteistyön kehittämisessä" 28. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa Venäjän liittokokouksen liittoneuvoston puheenjohtajan Valentina Matviyenkon kanssa.  

Cederfelt ruotsalaisen Riksdagin (parlamentti) varapuheenjohtajana 1. kesäkuuta puhui about Kazakstanin positiivinen rooli Etyjin ja sen parlamentaarisen edustajakokouksen aktiivisena jäsenenä, sen suuri potentiaali ja auktoriteetti kansainvälisissä suhteissa Shakirovin kanssa pidetyssä online-kokouksessa. 

Shakirovilla on laaja kokemus kansainvälisistä suhteista ja ihmisoikeuksien suojelusta. Aiemmin hän toimi varaulkoministerinä, Kazakstanin ylimääräisenä ja täysivaltaisena suurlähettiläänä Intiassa ja ihmisoikeuskomissaarina.

Continue Reading

ympäristö

Kazakstan suunnittelee mittavaa 45 GW: n uusiutuvaa projektia vihreän vedyn käyttämiseksi

Julkaistu

on

Saksalainen uusiutuvan energian yritys Svevind Energy aikoo yhteistyössä Kazakstan Invest National Companyn kanssa rakentaa mammutin 45 GW uusiutuvan energian, jonka on tarkoitus tuottaa valtavia määriä vihreää vetyä, kirjoittaa Joshua S Hill.

Suunnitelman mukaan Svevind Energy rakentaa tuuli- ja aurinkopuistoja kaikkialle resursseja sisältävään Kazakstaniin 45 GW: n kokonaiskapasiteetin arvosta lähinnä Länsi- ja Keski-Kazakstanin arojen alueille.

Tuloksena oleva vihreä sähkö käytetään sitten 30GW: n arvoisten vetyelektrolyysilaitteiden käyttämiseen, jotka pystyvät tuottamaan noin kolme miljoonaa tonnia vihreää vetyä vuodessa.

Vihreä vety voidaan sitten viedä suoraan Euroopan jatkuvasti kasvaville vetymarkkinoille tai käyttää paikallisesti Kazakstanissa arvokkaiden vihreiden tuotteiden, kuten ammoniakin, teräksen tai alumiinin, tuottamiseen.

"Svevindin tavoitteena on yhdistää Kazakstanin erinomaiset luonnonvarat Svevindin pitkäaikaiseen kokemukseen ja intohimoon projektikehityksessä toimittaa Kazakstanille ja Euraasialle vihreää, kestävää energiaa ja" luonnon voimalla "tuotettuja tuotteita." sanoi Wolfgang Kropp, yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja.

"Vihreät vetylaitokset nostavat Kazakstanin uusiutuvien energialähteiden ja vedyn johtavien johtajien joukkoon erittäin kilpailukykyisillä ja erittäin alhaisilla tuotantokustannuksilla. Luotamme siihen, että vihreälle vedylle Kazakstan on oikea paikka olla. "

Svevindillä on jo merkittävää asiantuntemusta suurten maalla sijaitsevien tuulivoimahankkeiden rakentamisessa, mukaan lukien Pohjois-Ruotsissa sijaitsevien kytkettyjen tuulipuistojen Markbygden 1101 -klusteri. Jo 1GW: n kapasiteetilla varustetussa Markbygden 1101 -klusterissa on rakenteilla vielä 1.5 GW: n arvoiset tuuliturbiinit.

Valmistuttuaan Markbygden 1101 -klusterin odotetaan pystyvän tuottamaan noin 8% Ruotsin nykyisestä sähkönkulutuksesta.

Svevindin suunnitelma rakentaa 45 GW: n arvoiset tuulivoima- ja aurinkohankkeet esiteltiin Kazakstanin hallitukselle Nur-Sultanissa 18. ja 19. toukokuuta pidetyissä hallituksen neuvotteluissa.

Kazakstan Invest National Companyn tuella projektien kehitys-, suunnittelu-, hankinta- ja rahoitusvaiheiden odotetaan nyt kestävän XNUMX–XNUMX vuotta, kun taas rakentamisen ja käyttöönoton kestää vielä viisi vuotta.

"Vetyenergia on erittäin tuottavaa, teknologista ja tehokasta käyttää", kertoi Kazakh Investin hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Meirzhan Yussupov. Tätä energiaresurssia voidaan käyttää liikenteessä, jokapäiväisessä elämässä, energia-alalla ja rautateillä. Kaikki tämä edistää vähähiilistä kehitystä.

"Vähähiilisen kehityksen edistäminen on Kazakstanin tasavallan strategisen kehityssuunnan ja kansainvälisten sopimusten puitteissa annettujen velvoitteiden mukainen. Vetyenergian kehittämisen avulla Kazakstan voi saavuttaa kapeansa maailman vedynsaannissa. "

Kazakstanilla on tällä hetkellä noin 5 GW: n asennettu uusiutuvan energian kapasiteetti, jota hallitsevat lähes 3GW vesivoimaa ja lähes 2 GW aurinkovoimaa.

Vaikka maan uusiutuva vesivoima on ollut pitkäaikainen sähkön lähde maalle, sen asennettu aurinkokapasiteetti on noussut viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2019 Kazakstanilla oli vain 823 MW aurinkoa. Vuotta myöhemmin, ja se oli kasvanut melkein gigawattilla 1,719 MW: iin.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa