Liity verkostomme!

Kazakstan

Presidentti Tokajev keskittyy talouden monipuolistamiseen ja vihreämpään talouteen ulkomaisten sijoittajien neuvostossa

Julkaistu

on

Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayev (Kuvassa) puhui Kazakstanin pääkaupungin Nur-Sultanin 33. kesäkuuta järjestämän ulkomaisten sijoittajien neuvoston 10. istunnossa talouden monipuolistamisen ja ympäristöystävällisempien ratkaisujen tarpeesta, kertoi Akordan lehdistöpalvelu, kirjoittaa Assel Satubaldina in liiketoiminta.Presidentti Tokajev ja korkeat virkamiehet kokouksen aikana. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

Istuntoon osallistuivat Kazakstanin vanhemmat virkamiehet, suurten monikansallisten yritysten johtajat, valtion virastojen päälliköt ja kansainvälisten järjestöjen edustajat.

Neuvosto, joka koostuu 37 suuresta kansainvälisestä yrityksestä ja kansainvälisestä organisaatiosta sekä avainministeriöiden päälliköistä, on toiminut tärkeänä alustana Kazakstanin suurten ulkomaisten sijoittajien ja hallituksen yhdistämisessä ja maan auttamisessa parantamaan sijoitusilmapiiriä.  

Tämän vuoden kokouksessa keskityttiin muun kuin tavaroiden viennin lisäämiseen sekä kriisin jälkeisiin verokannustimiin, inhimillisen pääoman kehittämiseen, maaperän käyttöön ja digitalisointiin. 

”Kazakstan ei voi talousjärjestelmänä luottaa vain kotimaisiin investointeihin, kotimaiseen kysyntään ja raaka-aineiden vientiin. Maamme jatkaa politiikkaa varmistaakseen suotuisimman ympäristön houkutellakseen laadukkaita ulkomaisia ​​investointeja. Olemme päättäneet säilyttää johtajuutemme alueella ja Itsenäisten valtioiden yhteisössä (IVY) ”, Tokajev sanoi avauspuheenvuorossaan. 

Hän korosti tarvetta kehittää jalostettujen tuotteiden vientiä, mikä, kuten hän kuvaili, takaa raaka-aineiden vaihtelevan hinnan, mikä osoittaa talouden kykyä tuottaa laadukkaita tuotteita ja palveluita.

Kuluneen vuoden aikana maailmankauppa kärsi dramaattisista tappioista. Kazakstanin ulkomaankaupan liikevaihto laski viime vuonna 13 prosenttia ja oli 85 miljardia dollaria. 

Tästä laskusuuntauksesta huolimatta Kazakstanin tavaroiden vienti väheni vähemmän, 2.8 prosenttia 15 miljardiin dollariin, ja suorat ulkomaiset sijoitukset olivat 18 miljardia dollaria. 

Viime vuonna toteutettiin 41 sijoitusprojektia, joiden arvo oli 1.6 miljardia dollaria ja joihin osallistui ulkomaisia ​​sijoittajia. 

"Kun maailmantalous elpyy, Kazakstan on myös matkalla talouden elpymiseen. Hallituksemme ennustaa kasvun olevan vähintään 3.5 prosenttia ja odotamme nopeamman kasvun mahdollisuutta ”, Tokajev sanoi. L: stä R: Kazakstanin pääministeri Askar Mamin, varapääministeri ja ulkoministeri Mukhtar Tileuberdi sekä kauppa- ja integraatioministeri Bakhyt Sultanov. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu.

Vienti on edelleen Kazakstanin talouden prioriteetti, Tokajev totesi, että Kazakstanille on vielä hyödynnettävä suurinta potentiaalia. 

Keski-Aasian suurimman talouden tavoite on 41 miljardin dollarin ei-tavaravienti vuoteen 2025 mennessä. Tämän tavoitteen tukemiseksi Kazakstan osoitti lähes 1.2 miljardia dollaria. 

Tokajev hyväksyi Aasian kehityspankin ehdotuksen viennin tukijärjestelmän digitalisoimisesta.

"Meidän on sovittava, että digitaalinen muutos vähentää kauppakustannuksia erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Kaupan (ja integraation) ja digitaalisen kehityksen (innovaatiot ja ilmailuteollisuus) ministeriön tulisi laatia ehdotukset yhdessä Aasian kehityspankin kanssa ", Tokayev sanoi.

Maatalouden viennin lisääminen

Osallistujat totesivat, että Kazakstan voisi hyötyä maatalouden viennin kehittämisestä ja edistämisestä. Suurten luonnonvarojen ansiosta maa voi olla maailman johtava maataloustuotteiden vienti, mutta voitaisiin tehdä enemmän. 

Aasian kehityspankin yksityisen sektorin operaatioista ja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksista vastaava varapuheenjohtaja Ashok Lavasa sanoi, että sektori voi toimia talouskasvun veturina. Ashok Lavasa ADB: stä videoneuvottelun aikana. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

"Maatalousyrityssektori on ratkaisevan tärkeä taloudellisen kasvun, työpaikkojen luomisen ja talouden monipuolistamisen mahdollistamiseksi. Maataloustoiminnalle on myönnetty huomattavia valtiontukia, mutta tämä ei ole vielä johtanut merkittävään tuottavuuden kasvuun. Alan kilpailukykyä ja markkinaehtoisen rahoituksen saatavuutta sopivien tenorien kanssa tulisi parantaa, hän sanoi. 

Parempi rautatieyhteys 

Istunnon aikana Tokajev puhui myös tarpeesta tehostaa Kazakstanin rautatiejärjestelmää. Vuonna 2020 kauttakulkuliikenteen volyymi kasvoi 17 prosenttia.  

Kazakstanin alueen läpi kulkee viisi kansainvälistä rautatiekäytävää, mikä antaa maalle mahdollisuuden hyödyntää strategista maantieteellistä sijaintiaan.

91 prosenttia vuonna 2020 Kazakstanin alueen kautta kuljetetuista kontteista oli Kiina-Eurooppa-Kiina-reitti. 

"Voimme varmasti sanoa, että Kazakstanista on todella tullut keskeinen linkki maaliikenteessä Aasian ja Euroopan välillä. Kazakstan on tärkeä ja luotettava kumppani Kiinan Belt and Road -hankkeen toteuttamisessa ”, Tokajev kertoi. 

Mutta kuljetus- ja logistiikkapalvelujen tehokkuutta ja laatua olisi parannettava, myös Khorgosissa. 

Vihreämmät tekniikat 

Tokajev vahvisti maan sitoutumisen puhtaampien tekniikoiden käyttöönottoon ja nopeuttaa ponnisteluja maan siirtyessä vihreään talouteen. 

Kazakstanilla on suuret mahdollisuudet tällä alueella, Andy Baldwin, EY: n globaali toimitusjohtaja - asiakaspalvelu.

"Puhtaaseen" teknologiaan tehtävien investointien väistämättömän vähähiilisyyden ja uudelleen suuntaamisen yhteydessä Kazakstanilla on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda ja lisätä muiden kuin hyödykkeiden vientiä. Oikealla mallinnus- ja kehitysstrategialla voit kääntää maailmassa tapahtuvat muutokset omaksi eduksi ja olla valmiina niihin pysyäksesi kilpailukykyisinä tulevina vuosikymmeninä ", hän sanoi. Kokouksen osallistujat. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

Tie kestävien tavoitteiden saavuttamiselle voisi auttaa Kazakstania pyrkimyksissään lisätä muiden kuin hyödykkeiden vientiä, totesi Deutsche Bankin Pohjois-ja Itä-Euroopan toimitusjohtaja Joerg Bongartz, joka voidaan tehdä toteuttamalla ympäristö-, sosiaali- ja hallintoperiaatteet .

"ESG-periaatteet ovat pitkän aikavälin arvon ja liiketoiminnan sietokyvyn keskeisiä komponentteja, koska ne pannaan täytäntöön strategiassa ja mitataan pitkän aikavälin kehityksellä. Viime vuosina sijoittajat ympäri maailmaa ovat kiinnittäneet yhä enemmän huomiota paitsi yrityksen taloudelliseen ja tuotannolliseen suorituskykyyn myös siihen, missä määrin sen toiminta vastaa ESG: n periaatteita ", Bongartz sanoi.

Uusiutuva energia

Viime viikolla presidentti Tokajev tarkisti maan tavoitetta - Uusiutuvan energian osuuden saaminen maan kokonaisverkosta 15 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä - aiemman kymmenen prosentin sijaan.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kansallista lainsäädäntöä on muutettava, sanoi Euraasian resurssiryhmän puheenjohtaja Alexander Mashkevich. Uusiutuvia energialähteitä käyttävien sähköntuottajaorganisaatioiden ja niiden suorien kuluttajien vapauttaminen sähkönsiirtopalvelumaksuista voisi olla ratkaisu. 

"Tällä ei ole merkittävää vaikutusta sähkönsiirto-organisaatioihin ja KEGOCiin (Kazakstanin merkittävin sähköoperaattori), mutta se antaa merkittävän sysäyksen uusiutuvan energian kehittämiselle. Koska maassamme on runsaasti uusiutuvia energialähteitä (kuten tuuli ja aurinko), puhtaasta energiasta voi tulla Kazakstanin vientituote, etenkin osana yhteisten energiamarkkinoiden luomista Euraasian talousunionissa, ”Sanoi Mashkevich

Kazakstan

Investoinnit Kazakstaniin: Kaikki houkuttelee öljystä harvinaisiin maametalleihin

Julkaistu

on

On vaikea matkustaa sisään Kazakstan ajattelematta Singaporea. Niin erilainen kaikin tavoin, mutta molemmat siirtomaa-ajan johtajien onnistuneet teokset; yksinäiset miehet, joilla on yksinäinen näkemys. On myös vaikeaa, jos olet sijoittaja, ettet halua osaa houkuttelevasta tulevaisuudesta, joka syntyy Keski-Aasiassa, kirjoittaa Llewellyn King.

Singaporen edesmennyt pääministeri Lee Kaun Yew loi toisen maailmansodan jälkeen brittiläisiltä köyhän kaupungin ja muutti siitä kaupunkivaltioiden taloudellisen voiman. Kazakstanin entinen presidentti Nursultan Nazarbajev otti sisämaahan kuulumattoman maan, jota Neuvostoliitto oli käyttänyt kovasti ja väärin, ja muuttanut sen menestyneimmäksi entisistä Keski-Aasian tasavalloista. Jotain helmi, tiikeritalous.

Nazarbajev tuli valtaan yhtenä maan kommunistisista hallitsijoista, joka levittäytyy Suuren Stepen yli. Tämän päivän Kazakstan on tämän miehen luomus, ikään kuin hän olisi istunut suuren, tyhjän kankaan edessä ja maalannut näkemyksensä maastaan.

Kun Neuvostoliitto romahti vuonna 1991, Nazarbajev muutti Neuvostoliiton ensimmäisestä sihteeristä Kazakstanin tasavallan ensimmäiseksi presidentiksi. Maa oli kamalassa kunnossa. Neuvostoliiton Venäjä oli käyttänyt sitä paikkana tekemään sanoinkuvaamatonta: heittää ihmisiä Gulagin vankiloihin, suorittaa ydinkokeita ja kaataa ydinjätettä; ja laukaista avaruuskoettimet.

Neuvostoliiton näkemys oli, että jos se on likainen, vaarallinen tai epäinhimillinen, tee se Kazakstanissa. Kolmasosa kazakstaneista kuoli nälkään 1930-luvulla Neuvostoliiton kommunistien kädessä raskasta kättä käsittelevässä maatalouden kollektivisaatiossa, koska paimentolaiset joutuivat luopumaan karjastaan ​​ja asettumaan. Kazakstanin kulttuuri ja kieli tukahdutettiin, ja etninen venäläinen väestö alkoi lähestyä 50 prosenttia koko väestöstä.

Nyt etnisesti turkkilaiset kazakstanit ovat 70% väestöstä, ja heidän kulttuurinsa ja kielensä ovat hallitsevia. Jotkut venäläiset, ukrainalaiset ja saksalaiset ovat lähteneet, mutta mikä tärkeintä, kazakstit ovat tulleet kotiin Kiinasta, Venäjältä ja naapurimaissa. Kazakstanin diaspora oli päinvastainen.

Itsenäistymisen jälkeen vuonna 1991 Kazakstan on edistynyt huomattavasti. Mutta sen pääkaupungin, Nur-Sultanin (f0rmerly Astana) moderni kiilto peittää maan tarpeen kasvulle, sisäisille investoinneille ja asiantuntemukselle.

Länsimaiset yritykset tulvivat

Länsimaiset yritykset johtavat suurten yhdysvaltalaisten nimien kanssa ja alkoivat investoida aluksi öljy- ja kaasualalle ja lopulta monille toimialoille. Ne vaihtelevat rautateistä ja vaihtoehtoisesta energiasta kiinnostuneesta GE: stä insinöörijätti Fluoriin kulutustavarayrityksiin, kuten PepsiCo ja Procter & Gamble. Suorien ulkomaisten suorien sijoitusten arvo oli 161 miljardia dollaria vuonna 2020, kun taas 30 miljardia dollaria tuli Yhdysvalloista.

Öljy ja kaasu mahdollistivat Nazarbajevin maanosan muuttamisen - se on suurin sisämaavaltio ja yhdeksänneksi suurin maa maailmassa, joka ulottuu kolmelle aikavyöhykkeelle, mutta sen väkiluku on vain 19 miljoonaa. asettaa taloudellisen toiminnan vauhti.

Kasvua on ollut vuosia, yli 10 prosenttia, ja stagnaatiota; enimmäkseen kasvu on ollut noin 4.5 prosenttia. Kazakstanin hallitus on päättänyt päästä eroon öljyriippuvuudesta ja suosii monipuolista tulevaisuutta raaka-aineiden viennin lisäksi ja enemmän valmistusta Kazakstanissa; suurempi lisäarvo. 

Maailmanpankki luokittelee Kazakstanin 25: ksith helpoin paikka harjoittaa liiketoimintaa 150 indeksoidusta maasta. On olemassa kaikki todisteet siitä, että maa aikoo tehdä itsestään yritysystävällisemmän ja helpottaa keskitetyn suunnittelun heikkoutta.

Maaliskuussa 2019 Nazarbajev jäi eläkkeelle ja Kassym-Jomart Tokayevindiplomaatista, jolla on kokemusta Singaporesta ja Kiinasta, tuli presidentti maan perustuslain mukaan. Hänet vahvisti kesäkuun 2019 vaalit 71 prosentilla äänistä.

Muutosta nomadimaasta hyväksikäytetyksi ja väärin käytetyksi Neuvostoliiton satelliittivaltioksi moderniksi, eteenpäin suuntautuvaksi maaksi on lisännyt paluumuuttajien aallot Yhdysvalloista ja Euroopasta.

He ovat valmistuneet Bolashak-ohjelmasta, joka aloitettiin kouluttamaan postkommunistisen Kazakstanin uutta johtoeliittiä. Ne muodostavat määrän, joka tarkoittaa uutta luokkaa kazakkeja. He ovat tuoneet mukanaan lännen ja länsimaisten liiketoimintatapojen tuntemuksen; ja he puhuvat englantia.

Kazakstanin tarkkailijat odottavat näiden nuorten johtajien edelleen avaavan investointien oven. Sen takana on aarteita monilla aloilla.

Lukuisia resursseja

Öljy- ja kaasuvarojen (Kazakstan tuottaa 1.5 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä ja kasvava määrä kaasua) jälkeen tulee uraania. Kazakstan on maailman suurin uraanintuottaja ja sillä on toiseksi suurin todistettu varasto Australian jälkeen. Sillä on myös valtavat kivihiilivarannot, joita se käyttää sähköalan polttoaineena. Muita resursseja ovat bauksiitti, kromi, kupari, rauta, volframi, lyijy, sinkki.

Tasaisella Kazakstanin stepellä on merkittävä tuulivoima, kenties maailman suurin. Kun kaasuinfrastruktuuri on paikallaan, eikö tuuleen perustuva vetyala voisi seurata? Siellä on myös harvinaisia ​​maametalleja, jotka ovat niin välttämättömiä tuuliturbiinien ja modernin elektroniikan alalla.

Kazakstanit pyrkivät parantamaan kuljetuksia. Tavaroiden siirtämiseksi sisämaasta ja hintakilpailun ylläpitämiseksi tarvitaan erinomaisia ​​teitä, rautateitä, lentokenttiä ja putkistoja. Alkuperäinen Silkkitie juoksi Kazakstanin läpi, ja se pyrkii jälleen olemaan suuri Keski-Aasian kuljetusasema. Sen valtavat maat voivat toimittaa suuria määriä orgaanisia ja puhtaasti kasvatettuja elintarvikkeita Kiinan ja Euraasian markkinoille. Tyson Foods investoi kanan ja naudanlihan tuotantoon.

Kazakstanin menestyminen vaatii ammattitaitoista diplomatiaa, ja kazakstanit ovat ylpeitä diplomaattisista kyvyistään. Siinä on joitain naurettavia naapureita. Kazakstania rajaa pohjoisesta ja luoteeseen Venäjä, idästä Kiina ja etelästä Kirgisia, Uzbekistan ja Turkmenistan.

Naapuruustaitojensa pohjalta kazakstanit haluavat liittyä pieneen ryhmään kansakuntia, jotka tarjoavat hyvät toimistot riitojen ratkaisussa, kuten Irlannissa, Sveitsissä ja Suomessa, kertoi yliopiston lähde.

Sana yhteiskunnallisesta vakaudesta: Öljykentillä on toisinaan ollut työvoiman levottomuuksia ja on pidetty vaalien mielenosoituksia. Maa on pääosin muslimi - kevyellä kosketuksella. Uskonnollinen monimuotoisuus on sallittua ja jopa kannustettua. Olen haastattellut roomalaiskatolisen piispan, päärabin ja protestanttisen pastorin heidän kaikkien palvontapaikoissa Nur-Sultanissa.

- Astanan kansainvälinen finanssikeskus (AIFC)kukoistava rahoituspalvelukeskus seuraa Dubain mallia ja tarjoaa fintech-hautomon, vihreän finanssikeskuksen ja islamilaisen finanssikeskuksen. Yhdessä Lontoon kanssa se osallistuu fintech- ja uraanialan yritysten listautumiseen.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että myönnetään, että maan oikeusjärjestelmä ei ole vielä maailmanlaajuisten standardien mukainen, AIFC käyttää englannin yleistä oikeutta ja sillä on eläkkeellä oleva Englannin ja Walesin ylituomari ja englantilaisten tuomareiden penkki, joka hoitaa liiketoimintaa , siviiliasioiden käsittely ja välimiesmenettelyjen johtaminen - englanniksi.

Ilmeisesti siellä, missä on tahtoa, on kiertotapa.

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstanin senaatin varapuheenjohtaja valittiin Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi

Julkaistu

on

Kazakstanin parlamentin senaatin varapuheenjohtaja Askar Shakirov on valittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön parlamentaarisen edustajakokouksen (Etyjin PA) varapuheenjohtajaksi, Henkilöstöraportti in kansainvälisesti

Etyjin PA: n vuoden 2021 täysistunto pidettiin hybridimuodossa. Jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät Zoomin kautta.

Tämä ilmoitettiin Etyjin PA: n vuoden 2021 etäistunnon, joka sisälsi useita päiviä keskusteluja, raportteja ja puheenvuoroja, päätösistunnossa 6. heinäkuuta. Täysistunto pidettiin hybridi-muodossa, ja jotkut jäsenet osallistuivat Wieniin ja muut jäsenet liittyivät siihen. Zoomin kautta. 

Vuonna 2008 Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokajev, joka toimi parlamentin senaatin puhemiehenä, valittiin myös Etyjin PA: n varapuheenjohtajaksi.
Askar Shakirov ja Etyjin PA: n puheenjohtaja Margareta Cederfelt

Shakirov tapasi Wienissä Azerbaidžanin, Bulgarian, Tanskan, Suomen, Liettuan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen kansallisten valtuuskuntien päämiehet, mukaan lukien vastavalitun Etyjin PA: n presidentin Margareta Cederfeltin senaatin lehdistöpalvelun mukaan. 

Shakirov kertoi uudistuksista, jotka toteutettiin osana presidentti Tokajevin nykyaikaistamisohjelmaa. Etyjin parlamentaarikot ilmaisivat tukensa maan poliittisille ja sosioekonomisille muutoksille. 

Tanskan parlamentin kanssa sovittiin perustavansa ystävyysryhmä Keski-Aasian kanssa painottaen parlamenttien välisen vuoropuhelun kehittämistä Kazakstanin kanssa. 

Aiemmin, presidentti Tokajev huomattava että "parlamentaarisella diplomatialla on yhä tärkeämpi rooli valtioiden välisen yhteistyön kehittämisessä" 28. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa Venäjän liittokokouksen liittoneuvoston puheenjohtajan Valentina Matviyenkon kanssa.  

Cederfelt ruotsalaisen Riksdagin (parlamentti) varapuheenjohtajana 1. kesäkuuta puhui about Kazakstanin positiivinen rooli Etyjin ja sen parlamentaarisen edustajakokouksen aktiivisena jäsenenä, sen suuri potentiaali ja auktoriteetti kansainvälisissä suhteissa Shakirovin kanssa pidetyssä online-kokouksessa. 

Shakirovilla on laaja kokemus kansainvälisistä suhteista ja ihmisoikeuksien suojelusta. Aiemmin hän toimi varaulkoministerinä, Kazakstanin ylimääräisenä ja täysivaltaisena suurlähettiläänä Intiassa ja ihmisoikeuskomissaarina.

Continue Reading

ympäristö

Kazakstan suunnittelee mittavaa 45 GW: n uusiutuvaa projektia vihreän vedyn käyttämiseksi

Julkaistu

on

Saksalainen uusiutuvan energian yritys Svevind Energy aikoo yhteistyössä Kazakstan Invest National Companyn kanssa rakentaa mammutin 45 GW uusiutuvan energian, jonka on tarkoitus tuottaa valtavia määriä vihreää vetyä, kirjoittaa Joshua S Hill.

Suunnitelman mukaan Svevind Energy rakentaa tuuli- ja aurinkopuistoja kaikkialle resursseja sisältävään Kazakstaniin 45 GW: n kokonaiskapasiteetin arvosta lähinnä Länsi- ja Keski-Kazakstanin arojen alueille.

Tuloksena oleva vihreä sähkö käytetään sitten 30GW: n arvoisten vetyelektrolyysilaitteiden käyttämiseen, jotka pystyvät tuottamaan noin kolme miljoonaa tonnia vihreää vetyä vuodessa.

Vihreä vety voidaan sitten viedä suoraan Euroopan jatkuvasti kasvaville vetymarkkinoille tai käyttää paikallisesti Kazakstanissa arvokkaiden vihreiden tuotteiden, kuten ammoniakin, teräksen tai alumiinin, tuottamiseen.

"Svevindin tavoitteena on yhdistää Kazakstanin erinomaiset luonnonvarat Svevindin pitkäaikaiseen kokemukseen ja intohimoon projektikehityksessä toimittaa Kazakstanille ja Euraasialle vihreää, kestävää energiaa ja" luonnon voimalla "tuotettuja tuotteita." sanoi Wolfgang Kropp, yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja.

"Vihreät vetylaitokset nostavat Kazakstanin uusiutuvien energialähteiden ja vedyn johtavien johtajien joukkoon erittäin kilpailukykyisillä ja erittäin alhaisilla tuotantokustannuksilla. Luotamme siihen, että vihreälle vedylle Kazakstan on oikea paikka olla. "

Svevindillä on jo merkittävää asiantuntemusta suurten maalla sijaitsevien tuulivoimahankkeiden rakentamisessa, mukaan lukien Pohjois-Ruotsissa sijaitsevien kytkettyjen tuulipuistojen Markbygden 1101 -klusteri. Jo 1GW: n kapasiteetilla varustetussa Markbygden 1101 -klusterissa on rakenteilla vielä 1.5 GW: n arvoiset tuuliturbiinit.

Valmistuttuaan Markbygden 1101 -klusterin odotetaan pystyvän tuottamaan noin 8% Ruotsin nykyisestä sähkönkulutuksesta.

Svevindin suunnitelma rakentaa 45 GW: n arvoiset tuulivoima- ja aurinkohankkeet esiteltiin Kazakstanin hallitukselle Nur-Sultanissa 18. ja 19. toukokuuta pidetyissä hallituksen neuvotteluissa.

Kazakstan Invest National Companyn tuella projektien kehitys-, suunnittelu-, hankinta- ja rahoitusvaiheiden odotetaan nyt kestävän XNUMX–XNUMX vuotta, kun taas rakentamisen ja käyttöönoton kestää vielä viisi vuotta.

"Vetyenergia on erittäin tuottavaa, teknologista ja tehokasta käyttää", kertoi Kazakh Investin hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Meirzhan Yussupov. Tätä energiaresurssia voidaan käyttää liikenteessä, jokapäiväisessä elämässä, energia-alalla ja rautateillä. Kaikki tämä edistää vähähiilistä kehitystä.

"Vähähiilisen kehityksen edistäminen on Kazakstanin tasavallan strategisen kehityssuunnan ja kansainvälisten sopimusten puitteissa annettujen velvoitteiden mukainen. Vetyenergian kehittämisen avulla Kazakstan voi saavuttaa kapeansa maailman vedynsaannissa. "

Kazakstanilla on tällä hetkellä noin 5 GW: n asennettu uusiutuvan energian kapasiteetti, jota hallitsevat lähes 3GW vesivoimaa ja lähes 2 GW aurinkovoimaa.

Vaikka maan uusiutuva vesivoima on ollut pitkäaikainen sähkön lähde maalle, sen asennettu aurinkokapasiteetti on noussut viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2019 Kazakstanilla oli vain 823 MW aurinkoa. Vuotta myöhemmin, ja se oli kasvanut melkein gigawattilla 1,719 MW: iin.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa