Liity verkostomme!

Kazakstan

Kazakstan presidentti Tokajevin johdolla - muutos kaikilla aloilla

Julkaistu

on

Noin kaksi vuotta sitten johto vaihtui Kazakstanissa, kun Kassym-Jomart Tokayev (Kuvassa) siirtyi valtionpäämieheksi presidentinvaalien jälkeen. Siitä lähtien maassa on toteutettu lukuisia uudistuksia. Ennen näitä vaaleja Nursultan Nazarbajev oli presidentti melkein kolme vuosikymmentä vuoteen 2019 asti ja rakensi perustan, jonka avulla Kazakstanista tuli alueen suurin talous ja sijoituspaikka. Nazarbajevin hallinnassa Kazakstan onnistui myös rakentamaan hyvät suhteet kaikkiin naapureihinsa sekä Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, kirjoittaa Paulo Afonso Brardo Duarte.

Painopiste on muuttunut vuoden 2019 jälkeen. Presidentti Tokajev keskittyy paitsi talousuudistuksiin ja ulkosuhteisiin myös maan poliittisiin muutoksiin. Ennen johtajuuden muutosta maa keskittyi ensisijaisesti taloudelliseen kehitykseen ja investointien houkuttamiseen. Kazakstanilla on edelleen kunnianhimo tulla 30 maailman kehittyneimpien maiden joukkoon. Kazakstanin nykyisen presidentin mukaan poliittiset muutokset ovat kuitenkin välttämättömiä taloudellisen kehityksen saavuttamiseksi. Voi ihmetellä, miksi näillä uudistuksilla on merkitystä Kazakstanin ulkopuolella. Maa on kuitenkin Euroopan unionin tärkein kauppakumppani Keski-Aasiassa ja sillä on keskeinen rooli Kiinan ja muun maailman välisen kaupan helpottamisessa Belt and Road -hankkeen avulla. Kazakstan on myös Euraasian talousunionin perustajajäsen ja aktiivinen jäsen kansainvälisessä yhteisössä tukemalla Yhdysvaltoja, Venäjää ja muita globaaleja voimia Syyrian ja Afganistanin konfliktien ratkaisemisessa. Viime kädessä Kazakstanin poliittinen ja taloudellinen suuntaus vaikuttaa paitsi itse maahan myös laajemmalle alueelle ja sen ulkopuolelle.

Yksi Tokajevin merkittävimmistä muutoksista on tuoda väestö lähemmäksi politiikkaa ja luoda niin sanottu "kuunteleva valtio" - hallitus, joka kuuntelee väestön palautetta ja kritiikkiä. Hallituksen ja kansalaisten välisen vuoropuhelun tehostamiseksi Tokajev perusti vuonna 2019 kansallisen julkisen luottamuksen neuvoston. Sen tavoitteena on kehittää konkreettisia uudistusehdotuksia ja lainsäädäntöä ottaen huomioon kansalaisyhteiskunnan ja suuren yleisön ehdotukset. Kansallisen ja paikallishallinnon vastuuvelvollisuuden parantaminen parantaa sen tehokkuutta ja antaa sen torjua paremmin pitkäaikaisia ​​ongelmia, kuten korruptiota. Tältä osin maan oikeusjärjestelmä on muutettu siirtymällä palvelumalliin, joka edellyttää lainvalvontaviranomaisten aktiivisempaa ja vastuullisempaa roolia.

Julkinen hallinto vaati myös huomattavia uudistuksia, koska sitä vaivaa vakava byrokratia. Sellaisena Tokajev käski hallitusta vähentämään virkamiesten määrää 25 prosentilla ja palkkaamaan samalla nuorempia jäljettömiä. Presidentti, joka itse käyttää usein sosiaalista mediaa, piti myös ensisijaisena valtion palvelujen digitointia tehokkuuden lisäämiseksi.

Poliittisten uudistusten lisäksi Tokajev on asettanut talouden monipuolistamisen etusijalle liiallisen riippuvuuden välttämiseksi luonnonvaroista. Tästä syystä, huolimatta houkutuksesta keskittyä öljyyn, kaasuun, uraaniin ja muihin Kazakstanin viemiin raaka-aineisiin, Tokajev on käskenyt hallitusta maksimoimaan maatalouden potentiaalin, erityisesti siksi, että Kazakstan naapurimaa on Kiina ja muut nopeasti kehittyvät Aasian maat , jotka vaativat valtavan määrän siemeniä, jyviä ja karjaa.

Myös sosiaaliset uudistukset on toteutettu. Tokajev korosti äskettäin, että "talousuudistukset ovat perusteltuja ja tuettuja vain, kun ne lisäävät maan kansalaisten tuloja ja takaavat korkeamman elintason". Käytännössä tämä tarkoittaa heikoimmassa asemassa olevien sekä sellaisten yksityishenkilöiden ja yritysten suojelemista, jotka ovat riippuvaisia ​​lainoista yrityksen perustamiseksi. Sellaisena Tokajev pyrkii laajentamaan pankkilainojen määrää ja ohjaamaan ne yrityksiin, jotka lisäävät arvoa innovaatioiden avulla, samalla vähentämällä valtion tehottomien yritysten määrää. Tukeakseen pandemian taloudellisista seurauksista eniten kärsineitä presidentti tarjosi tukensa pankkilainojen sakkojen kumoamiseen.

Toinen mielenkiintoinen sosiaalinen toimenpide, jolla on todennäköisesti pitkäaikaisia ​​vaikutuksia, on Tokajevin yritys kääntää asteittain ajatus siitä, että korkeakoulutuksen tulisi olla jokaisen opiskelijan perimmäinen tavoite. Sen sijaan Tokajev pyrkii vähentämään yliopistojen määrää edistääkseen erityisiä teknisiä taitoja opettavia ammatillisia keskuksia ja korkeakouluja. Uskomme, että tämä on välttämätöntä sopeutumiseksi markkinoiden tarpeisiin, mikä edellyttää erilaisia ​​asiantuntijoita.

Kaiken kaikkiaan, vaikka on liian aikaista arvioida Tokajevin puheenjohtajuuden ja hänen uudistusohjelmansa pitkän aikavälin vaikutuksia, on selvää, että hän yrittää taistella vanhoja demoneja vastaan ​​kotimaassa siirtämällä Kazakstanin pois vanhasta Neuvostoliiton ajattelusta ja hallintojärjestelmästä. COVID-19-testin ja sen seurausten pahentama kotimaisten ja ulkoisten haasteiden välinen vuorovaikutus osoittaa, ovatko Tokajevin uudistukset riittävän vahvoja auttaakseen maata selviytymään uudesta ajasta.

Kazakstan

Kazakstan päättää viedä QazVac COVID-19 -rokotteen saatuaan WHO: n luvan siihen

Julkaistu

on

Kazakstanin hallitus on päättänyt viedä Covid-rokotteensa, QazVacin, sen jälkeen kun WHO on antanut siihen luvan hätäkäyttöön.

Kazakstanin tasavallan presidentti Kassym-Jomart Tokayev sanoi ulkomaisten sijoittajien neuvoston kokouksessa pitämässään kokouksessa: "Kazakstan on yksi harvoista maista, joka tieteellisen potentiaalinsa ansiosta pystyi luomaan ja vapauttamaan oman QazVac-rokotteen koronavirusta vastaan. Haluan huomauttaa, että olemme valmiita lisäämään rokotteen tuotantoa ja järjestämään sen viennin ulkomaille "

Maailman terveysjärjestön pääjohtajan tri Tedros Adhanom Ghebreyesuksen ja Kazakstanin presidentin Kassym-Jomart Tokajevin välisessä tapaamisessa videoneuvottelujen kautta WHO: n johtaja kiitti erittäin kiitollisena Kazakstanin vuorovaikutusta WHO: n kanssa.

Presidentti Tokajev oli tyytyväinen Tedros Adhanom Ghebreyesuksen avauspuheenvuoroon Maailman terveyskokouksessa, jossa hän pyysi lisäämään maailmanlaajuisia toimia rokotettaessa COVID-19: tä, jotta syyskuuhun 2021 mennessä rokotettaisiin vähintään 10% maailman väestöstä. vuoden 30 prosentilla.

Kassym-Jomart Tokajev arvosti WHO: ta Kazakstanin käytännön tuesta suoja- ja lääkinnällisten laitteiden toimittamisessa taudin puhkeamisen ensimmäisinä vaikeina päivinä.

Presidentti ilmoitti Tedros Adhanom Ghebreyesukselle toimenpiteistä, jotka Kazakstan on toteuttanut koronaviruksen torjumiseksi.

Verkkokeskusteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota COVID-19-rokotusprosessiin. Presidentti Tokajev kertoi WHO: n pääjohtajalle Kazakstanin rokotteen kliinisten tutkimusten alustavista tuloksista "QazVac, jonka teho oli 96%. Tällä hetkellä asiaankuuluvat viranomaiset ovat aloittaneet WHO: n hyväksynnän QazVacille. ” Sanoi presidentti.

Neuvottelujen aikana osapuolet keskustelivat mahdollisuuksista vahvistaa Kazakstanin ja WHO: n välistä yhteistyötä muun muassa koronaviruspandemian torjunnassa.

Presidentti toisti, että Kazakstan on yksi harvoista maista, joka tieteellisen kykynsä ansiosta voi valmistaa ja tuottaa oman QazVac-rokotteensa COVID-19: ää vastaan.

Hän lisäsi, että maa on valmis nopeuttamaan COVID-19-rokotteen tuotantoa ja viemään sen ulkomaille.

QazCoVac-P on bioturvallisuuden tutkimuslaitoksen toinen rokote, joka on läpäissyt onnistuneesti prekliiniset tutkimukset Kazakstanin terveysministeriön erikoistuneessa yrityksessä ja täyttänyt turvallisuusvaatimukset. Ensimmäinen QazVac (QazCovid-in) -rokote lähetettiin ensimmäisen kerran 22. huhtikuuta.

Kliinisissä tutkimuksissa on mukana 18-50-vuotiaita vapaaehtoisia, ja ne järjestetään Tarazin monialaisessa sairaalassa. Vaikka QazVac on inaktivoitu rokote, QazCoVac-P on alayksikkörokote, joka perustuu keinotekoisesti syntetisoituihin SARS-CoV-2-koronaviruksen proteiineihin.

Alayksikörokotteet, inaktivoitujen rokotteiden tapaan, eivät sisällä viruksen eläviä komponentteja ja niitä pidetään turvallisina. Rokotteen sisältämä adjuvantti stimuloi tehokkaasti immuunivastetta vaikuttamatta haitallisesti rokotetun ihmisen kehoon. Koska tämäntyyppiset rokotteet sisältävät vain tarvittavia antigeenejä eivätkä sisällä kaikkia muita viruksen ainesosia, haittavaikutukset alayksikkörokotuksen jälkeen ovat harvinaisempia. Esimerkiksi influenssa-, hepatiitti B-, pneumokokki-, meningokokki- ja hemofiiliset infektiot rokotteet ovat kaikki alayksikön rokotteita.

QazCoVac-P on myös kahden annoksen rokote. Tällä hetkellä se stimuloi immuniteettia rokotettujen laboratorioeläinten kehossa 14. päivänä toisen annoksen lihaksensisäisen injektion jälkeen.

Tällä hetkellä Kazakstan käyttää Venäjän Sputnik V: tä, paikallisesti tuotettua QazVacia ja Kiinan Sinopharmia, joka on tuotettu Arabiemiirikunnissa ja nimeltään Hayat-Vax.

Kazakstanin terveysministeriön päivittäin päivittämien tietojen mukaan miljoona ihmistä Kazakstanissa on suorittanut koko rokotuksen COVID-19: ää vastaan ​​saamalla kaksi rokotteen komponenttia. Hieman yli 2 miljoonaa ihmistä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen.

Jos uusien rokotteiden kliiniset tutkimukset onnistuvat, QazCoVac-P mahdollistaa karjan immuniteetin muodostumisen koronavirusta vastaan ​​Kazakstanissa.

Kazakstan aloitti joukkorokotuskampanjansa 1. helmikuuta käyttäen Venäjän Sputnik V -rokotetta. Tällä hetkellä Kazakstan käyttää Venäjän Sputnik V: tä, paikallisesti tuotettua QazVacia ja Kiinan Sinopharmia, joka on tuotettu Arabiemiirikunnissa ja nimeltään Hayat-Vax.

Vaikka paikallisesti tuotettu QazVac on halvempi vaihtoehto Kazakstanille, hallitus ei aio lopettaa rokotuksia myös muilla rokotteilla.

"Koska QazVac vaatii erityisiä tuotanto-olosuhteita, saamme vain 50,000 50,000 annosta kuukaudessa, ja meidän on rokotettava kansalaisia ​​suurina määrinä nopeammin. Jos saamme 27 annosta, kestää kauemmin, ennen kuin laitos käynnistetään. Emme voi pysyä paikallaan, ja tehtävämme on käynnistää rokotuskampanja mahdollisimman nopeasti. Aika on meille kriittinen ”, selitti Kazakstanin terveysministeri Alexey Tsoy lehdistötilaisuudessa XNUMX. toukokuuta.

Pandemian jälkeiseen elämään siirtymisestä terveydenhuoltoministeri ilmoitti, että naamari-järjestelmä poistetaan Kazakstanista, kun vähintään 60 prosenttia väestöstä rokotetaan koko maassa. ”Meillä on nyt rokotettu 2 miljoonaa ihmistä. Se on melkein joka kymmenes henkilö. Rokotettujen määrä kasvaa päivittäin. Sanomme, että kun asukkaat rokotetaan ensimmäisellä komponentilla, immuniteetti viruksesta kasvaa 10 prosenttia ", Tsoy kertoi.

Kaiken kaikkiaan koronavirustartuntoja on rekisteröity 381,907 13 tapausta sen jälkeen, kun ensimmäinen tapaus ilmoitettiin Kazakstanissa 2020. maaliskuuta XNUMX. Maa on tällä hetkellä luokiteltu keltaiselle alueelle epidemiologisen tilanteen mukaan.

Neljä Kazakstanin aluetta on punaisella vyöhykkeellä, mukaan lukien Nur-Sultanin, Almatyn, Akmolan ja Karagandan alueet.

Länsi-Kazakstan, Atyrau, Kostanay, Pavlodar ja Pohjois-Kazakstan ovat keltaisella alueella.

Shymkentin, Aktoben, Almatyn, Itä-Kazakstanin, Zhambylin, Kyzylordan, Mangistaun ja Turkestanin alueet ovat vihreällä alueella.

Vaikka epidemiologinen tilanne on edelleen epävakaa Nur-Sultanissa, koronaviruksen leviäminen Almatyssä on ollut viimeisen viikon aikana dynaamista. Almatyn tilanteen parantuminen voidaan selittää kaupunginhallinnon toteuttamilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä ja immuuniväestön kasvavalla osuudella.

"Väestön keskuudessa on kehittynyt 20-25 prosenttia immuunikerroksesta, josta 15 prosenttia muodostuu immunisoinnista, 5 prosenttia - tänä vuonna viruksen saaneista ja 5 prosenttia - niistä, joista tuli sairastunut viime vuoden lopulla ”, selitti kaupungin terveyslääkäri Zhandarbek Bekshin.

Continue Reading

Kazakstan

Kazakstan sijoittui 35. sijalle vuonna 2021 maailman kilpailukyvyn rankingissa.

Julkaistu

on

On 17th Kesäkuussa 2021 Kansainvälisen johtamisen kehittämisen instituutin (IMD, Lausanne, Sveitsi) maailman kilpailukykykeskus ilmoitti vuoden 2021 maailman kilpailukyvyn ranking-listan tulokset.

IMD-sijoitus on tulos kattavasta tutkimuksesta, jossa arvioidaan muun muassa Taloudellinen suorituskyky, hallituksen tehokkuus, liiketoiminnan tehokkuus että Infrastruktuuri.

Vuonna 2021 64 maata ympäri maailmaa osallistui sijoitukseen. Sveitsi kärsi sijoituksen kärjessä tänä vuonna nousten kolmestard kärkeen. Kilpailukykyisimmät maat ovat edelleen Ruotsi, Tanska, Alankomaat ja Singapore.

Vuoden 2021 tutkimuksen tulosten mukaan Ishayoiden opettaman Kazakstanin tasavalta sijoittui 35th by nousee seitsemän pistettä korkeammalle verrattuna vuoteen 2020.

Kazakstan on edellä sellaisia ​​maita kuten Portugali (36th paikka), Indonesia (37th paikka) Latvia (38th paikka), Espanja (39th paikka), Italia (41st paikka), Venäjä (45th paikka) ja Turkki (51st paikka).

Tänä vuonna Kazakstan on parantanut asemaansa kaikissa tekijöissä.

Mukaan "Hallituksen tehokkuus" tekijä, Kazakstan parantanut asemaansa kahdeksan pistettä ja sijoittui 21st. Parannus johtuu paikkojen lisääntymisestä kaikissa viidessä alitekijässä: ”Julkinen talous” - 5th paikka (parani by 4 pistettä), "Veropolitiikka" - 5th paikka (parani by 11 pistettä), "Institutionaalinen kehys" - 46th paikka (parani by 4 pistettä), "Yrityslainsäädäntö" - 25th paikka (parani by 3 pistettä) ja "yhteiskunnallinen kehys" - 29th paikka (parani by 9 pistettä).

Kazakstan sijoittui 28th vuonna "Liiketoiminnan tehokkuus" tekijä nousemalla kuusi pistettä korkeammalle. Parannus johtuu asemien lisääntymisestä neljässä osa-tekijässä: ”Työmarkkinat” - 4th paikka (parani by 12 pistettä), "Rahoitus" - 46th paikka (parani by 1 piste), "Johtamiskäytännöt" - 13th paikka (parannettu 6 pistettä), "Asenteet ja arvot" - 23rd paikka (parani by 6 pistettä).

Näin ollen Kazakstan sijoittui 45th vuonna "Taloudellinen Suorituskyky" tekijä nousemalla kolme pistettä korkeammalle. Parannus johtuu lisääntyneistä positioista kaikissa viidessä alitekijässä: ”Kotitalous” - 5th paikka (parannettu 4 pistettä), "Kansainvälinen kauppa" - 58th paikka (parannettu 2 pistettä), "Kansainvälinen sijoitus" - 47th paikka (parannettu 1 pistettä), "Työllisyys" - 24th paikka (parannettu 9 pistettä) ja "hinnat" - 13th paikka (parannettu 3 pistettä).

Mukaan "Infrastruktuuri" tekijä, Kazakstan parantanut asemaansa neljä pistettä ja sijoittui 47th. Parannus johtuu lisääntyneistä sijainneista kolmessa alitekijässä: ”Perusinfrastruktuuri” - 3th paikka (parani by 6 pistettä), "Tieteellinen infrastruktuuri" - 57th paikka (parani by 1 piste), "Terveys ja ympäristö" - 55th paikka (parani by 2 pistettä).

Vastaajien mukaan Kazakstanin tasavallan taloudessa on viisi houkuttelevinta tekijää yritysystävällinen ympäristö (60.0% vastaajista), talouden dynaamisuus (46.4%), rahoituksen saanti (45.5%), politiikan vakaus ja ennustettavuus (42.7%), ja kilpailukykyinen verojärjestelmä (40.9%).

Aiemmin Boston Consulting Group, päivitetyn tutkimuksen yhteydessä Kestävän taloudellisen kehityksen arviointi 2021 (08.06.2021) lisäsi arviointia Kazakstanin taloudesta sellaisista indikaattoreista kuin talouden vakaus, infrastruktuurin, julkisten laitosten ja palvelujen laatu.

Yksityiskohtaisemmat tulokset rankingista löytyvät Kansainvälisen johtamisen kehittämisen instituutin virallisilta verkkosivuilta: http://www.imd.org/wcc/.

Continue Reading

Kazakstan

Presidentti Tokajev keskittyy talouden monipuolistamiseen ja vihreämpään talouteen ulkomaisten sijoittajien neuvostossa

Julkaistu

on

Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayev (Kuvassa) puhui Kazakstanin pääkaupungin Nur-Sultanin 33. kesäkuuta järjestämän ulkomaisten sijoittajien neuvoston 10. istunnossa talouden monipuolistamisen ja ympäristöystävällisempien ratkaisujen tarpeesta, kertoi Akordan lehdistöpalvelu, kirjoittaa Assel Satubaldina in liiketoiminta.Presidentti Tokajev ja korkeat virkamiehet kokouksen aikana. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

Istuntoon osallistuivat Kazakstanin vanhemmat virkamiehet, suurten monikansallisten yritysten johtajat, valtion virastojen päälliköt ja kansainvälisten järjestöjen edustajat.

Neuvosto, joka koostuu 37 suuresta kansainvälisestä yrityksestä ja kansainvälisestä organisaatiosta sekä avainministeriöiden päälliköistä, on toiminut tärkeänä alustana Kazakstanin suurten ulkomaisten sijoittajien ja hallituksen yhdistämisessä ja maan auttamisessa parantamaan sijoitusilmapiiriä.  

Tämän vuoden kokouksessa keskityttiin muun kuin tavaroiden viennin lisäämiseen sekä kriisin jälkeisiin verokannustimiin, inhimillisen pääoman kehittämiseen, maaperän käyttöön ja digitalisointiin. 

”Kazakstan ei voi talousjärjestelmänä luottaa vain kotimaisiin investointeihin, kotimaiseen kysyntään ja raaka-aineiden vientiin. Maamme jatkaa politiikkaa varmistaakseen suotuisimman ympäristön houkutellakseen laadukkaita ulkomaisia ​​investointeja. Olemme päättäneet säilyttää johtajuutemme alueella ja Itsenäisten valtioiden yhteisössä (IVY) ”, Tokajev sanoi avauspuheenvuorossaan. 

Hän korosti tarvetta kehittää jalostettujen tuotteiden vientiä, mikä, kuten hän kuvaili, takaa raaka-aineiden vaihtelevan hinnan, mikä osoittaa talouden kykyä tuottaa laadukkaita tuotteita ja palveluita.

Kuluneen vuoden aikana maailmankauppa kärsi dramaattisista tappioista. Kazakstanin ulkomaankaupan liikevaihto laski viime vuonna 13 prosenttia ja oli 85 miljardia dollaria. 

Tästä laskusuuntauksesta huolimatta Kazakstanin tavaroiden vienti väheni vähemmän, 2.8 prosenttia 15 miljardiin dollariin, ja suorat ulkomaiset sijoitukset olivat 18 miljardia dollaria. 

Viime vuonna toteutettiin 41 sijoitusprojektia, joiden arvo oli 1.6 miljardia dollaria ja joihin osallistui ulkomaisia ​​sijoittajia. 

"Kun maailmantalous elpyy, Kazakstan on myös matkalla talouden elpymiseen. Hallituksemme ennustaa kasvun olevan vähintään 3.5 prosenttia ja odotamme nopeamman kasvun mahdollisuutta ”, Tokajev sanoi. L: stä R: Kazakstanin pääministeri Askar Mamin, varapääministeri ja ulkoministeri Mukhtar Tileuberdi sekä kauppa- ja integraatioministeri Bakhyt Sultanov. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu.

Vienti on edelleen Kazakstanin talouden prioriteetti, Tokajev totesi, että Kazakstanille on vielä hyödynnettävä suurinta potentiaalia. 

Keski-Aasian suurimman talouden tavoite on 41 miljardin dollarin ei-tavaravienti vuoteen 2025 mennessä. Tämän tavoitteen tukemiseksi Kazakstan osoitti lähes 1.2 miljardia dollaria. 

Tokajev hyväksyi Aasian kehityspankin ehdotuksen viennin tukijärjestelmän digitalisoimisesta.

"Meidän on sovittava, että digitaalinen muutos vähentää kauppakustannuksia erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Kaupan (ja integraation) ja digitaalisen kehityksen (innovaatiot ja ilmailuteollisuus) ministeriön tulisi laatia ehdotukset yhdessä Aasian kehityspankin kanssa ", Tokayev sanoi.

Maatalouden viennin lisääminen

Osallistujat totesivat, että Kazakstan voisi hyötyä maatalouden viennin kehittämisestä ja edistämisestä. Suurten luonnonvarojen ansiosta maa voi olla maailman johtava maataloustuotteiden vienti, mutta voitaisiin tehdä enemmän. 

Aasian kehityspankin yksityisen sektorin operaatioista ja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksista vastaava varapuheenjohtaja Ashok Lavasa sanoi, että sektori voi toimia talouskasvun veturina. Ashok Lavasa ADB: stä videoneuvottelun aikana. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

"Maatalousyrityssektori on ratkaisevan tärkeä taloudellisen kasvun, työpaikkojen luomisen ja talouden monipuolistamisen mahdollistamiseksi. Maataloustoiminnalle on myönnetty huomattavia valtiontukia, mutta tämä ei ole vielä johtanut merkittävään tuottavuuden kasvuun. Alan kilpailukykyä ja markkinaehtoisen rahoituksen saatavuutta sopivien tenorien kanssa tulisi parantaa, hän sanoi. 

Parempi rautatieyhteys 

Istunnon aikana Tokajev puhui myös tarpeesta tehostaa Kazakstanin rautatiejärjestelmää. Vuonna 2020 kauttakulkuliikenteen volyymi kasvoi 17 prosenttia.  

Kazakstanin alueen läpi kulkee viisi kansainvälistä rautatiekäytävää, mikä antaa maalle mahdollisuuden hyödyntää strategista maantieteellistä sijaintiaan.

91 prosenttia vuonna 2020 Kazakstanin alueen kautta kuljetetuista kontteista oli Kiina-Eurooppa-Kiina-reitti. 

"Voimme varmasti sanoa, että Kazakstanista on todella tullut keskeinen linkki maaliikenteessä Aasian ja Euroopan välillä. Kazakstan on tärkeä ja luotettava kumppani Kiinan Belt and Road -hankkeen toteuttamisessa ”, Tokajev kertoi. 

Mutta kuljetus- ja logistiikkapalvelujen tehokkuutta ja laatua olisi parannettava, myös Khorgosissa. 

Vihreämmät tekniikat 

Tokajev vahvisti maan sitoutumisen puhtaampien tekniikoiden käyttöönottoon ja nopeuttaa ponnisteluja maan siirtyessä vihreään talouteen. 

Kazakstanilla on suuret mahdollisuudet tällä alueella, Andy Baldwin, EY: n globaali toimitusjohtaja - asiakaspalvelu.

"Puhtaaseen" teknologiaan tehtävien investointien väistämättömän vähähiilisyyden ja uudelleen suuntaamisen yhteydessä Kazakstanilla on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda ja lisätä muiden kuin hyödykkeiden vientiä. Oikealla mallinnus- ja kehitysstrategialla voit kääntää maailmassa tapahtuvat muutokset omaksi eduksi ja olla valmiina niihin pysyäksesi kilpailukykyisinä tulevina vuosikymmeninä ", hän sanoi. Kokouksen osallistujat. Valokuvahaku: Akordan lehdistöpalvelu

Tie kestävien tavoitteiden saavuttamiselle voisi auttaa Kazakstania pyrkimyksissään lisätä muiden kuin hyödykkeiden vientiä, totesi Deutsche Bankin Pohjois-ja Itä-Euroopan toimitusjohtaja Joerg Bongartz, joka voidaan tehdä toteuttamalla ympäristö-, sosiaali- ja hallintoperiaatteet .

"ESG-periaatteet ovat pitkän aikavälin arvon ja liiketoiminnan sietokyvyn keskeisiä komponentteja, koska ne pannaan täytäntöön strategiassa ja mitataan pitkän aikavälin kehityksellä. Viime vuosina sijoittajat ympäri maailmaa ovat kiinnittäneet yhä enemmän huomiota paitsi yrityksen taloudelliseen ja tuotannolliseen suorituskykyyn myös siihen, missä määrin sen toiminta vastaa ESG: n periaatteita ", Bongartz sanoi.

Uusiutuva energia

Viime viikolla presidentti Tokajev tarkisti maan tavoitetta - Uusiutuvan energian osuuden saaminen maan kokonaisverkosta 15 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä - aiemman kymmenen prosentin sijaan.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kansallista lainsäädäntöä on muutettava, sanoi Euraasian resurssiryhmän puheenjohtaja Alexander Mashkevich. Uusiutuvia energialähteitä käyttävien sähköntuottajaorganisaatioiden ja niiden suorien kuluttajien vapauttaminen sähkönsiirtopalvelumaksuista voisi olla ratkaisu. 

"Tällä ei ole merkittävää vaikutusta sähkönsiirto-organisaatioihin ja KEGOCiin (Kazakstanin merkittävin sähköoperaattori), mutta se antaa merkittävän sysäyksen uusiutuvan energian kehittämiselle. Koska maassamme on runsaasti uusiutuvia energialähteitä (kuten tuuli ja aurinko), puhtaasta energiasta voi tulla Kazakstanin vientituote, etenkin osana yhteisten energiamarkkinoiden luomista Euraasian talousunionissa, ”Sanoi Mashkevich

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa