Liity verkostomme!

Arktinen

AWA toivottaa tervetulleeksi ensimmäisen talletuksen Kazakstanista

Julkaistu

on

Arktisen maailman arkisto (AWA) on suhtautunut myönteisesti Kazakstanin perustuslakiin sen kasvavassa maailmanmuistin arkistossa.

Seremoniaan, johon osallistui Kazakstanin Norjan suurlähettiläs Yerkin Akhinzhanov, ministerineuvos ja lähetystön apulaispäällikkö Talgat Zhumagulov, neuvonantaja Ilyas Omarov ja ensimmäinen sihteeri Azat Matenov Kazakstanin suurlähetystöstä Norjassa, perustuslakia pitävä piqlFilm-kela muita tärkeitä tietoja ja historiallisia kuvia säilytettiin ikuisesti aikakapselina tuleville sukupolville.

Kazakstan liittyy nyt Meksikoon ja Brasiliaan valtioina, jotka ovat tallettaneet perustuslain.

'' Kazakstanin kansallissymbolien päivän aattona arkistoon sijoitettiin tietotiedostot, kuten valtion lippu, tunnus, hymni, perustuslaki ja Kazakstanin tasavallan valtion itsenäisyydestä annettu laki, päivätty 16. joulukuuta 1991. Tämä on tärkeä päivä kansakunnallemme, ja panoksemme on nyt osa tätä globaalin muistin arkistoa '', sanoi Akhinzhanov.

Piqlin toimitusjohtaja Rune Bjerkestrand ja apulaisjohtaja Katrine Loen isännöivät edustajia opastetulla kierroksella holviin ja kasvavaan kokoelmaan mestariteoksia sekä historiallisia ja nykyaikaisia ​​aarteita, jotka on säilytetty turvallisesti vuosisatojen ajan.

"Olen erittäin ylpeä voidessani toivottaa Kazakstanin perustuslain AWA: lle tervetulleeksi panokseksi maailman muistiin ja odotan tulevaisuuden Kazakstanin talletuksia", Bjerkestrand sanoi.

Tämä on ensimmäinen talletus Kazakstanin tasavallalta ja edustaa 16. maata, joka tallettaa AWA: han.

Piql, tekniikka ikuisen digitaalisen tallennuksen takana

Arktisen maailman arkiston perusti norjalainen yritys Piql AS vuonna 2017, joka kehitti vuonna 2002 innovatiivisen tekniikan 35 millimetrin valoherkän elokuvan muuttamiseksi digitaaliseksi tietovälineeksi.

Tämä innovatiivinen menetelmä on vastaus digitaalisen vallankumouksen muuttuviin tarpeisiin. Maailmanlaajuinen digitaalinen omaisuus kaksinkertaistuu 2 vuoden välein, noin 10% kiintolevyistä epäonnistuu 4 vuoden kuluttua, digitaalisen tietoturvan kustannukset kasvavat vuosittain.

piqlFilm on tällä hetkellä turvallisin ja kestävin tietoväline maailmassa, jota on testattu selviytyäkseen yli 1000 vuoden ajan. Szymborskan teokset on tallennettu sekä digitaalisesti että visuaalisena esityksenä.

Piql-palveluja tarjotaan ympäri maailmaa luotettujen kumppaneiden verkoston kautta.

Arktisen maailman arkisto

AWA sijaitsee 300 metrin päässä käytöstä poistetusta hiilikaivoksesta syrjäisellä Norjan Huippuvuorten saarella, jolla on digitaalisia aarteita ympäri maailmaa.

Huippuvuoret valittiin sijainniksi maailmanlaajuiselle muistivarastolle, sillä sen asema julistettuna demilitarisoituna vyöhykkeenä oli 42 kansakuntaa, mikä tarjoaa sekä maantieteellistä että poliittista vakautta. Lisäksi viileät ja kuiva-ikiroudan olosuhteet lisäävät tallennetun datan pitkäikäisyyttä.

Tällä aikakaudella suuri osa perinnöstämme tallennetaan digitaalisesti, ja huolimatta parhaista ponnisteluista sen suojelemiseksi tulevaisuudessa, se voi altistua riskeille joko online-ympäristöstä tai vain modernin tallennustekniikan rajoista.

Joustavan pitkäaikaisen varastointitekniikan ja AWA: n tarjoaman turvallisuuden yhdistelmä, data elää pitkälle tulevaisuuteen.

Arktinen

Merien suojelu: EU johtaa kansainvälisiä pyrkimyksiä perustaa uusia suojeltuja merialueita Etelämantereelle

Julkaistu

on

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komission jäsen Virginijus Sinkevičius on isännöinyt ministerikokouksen rakentaakseen tukea Etelämantereen meren elollisten luonnonvarojen säilyttämistä käsittelevän komission (CCAMLR) jäsenten keskuudessa eteläisen valtameren uusien suojeltujen merialueiden nimeämiseksi erityisesti EU: n ehdotukset MPA-alueiden perustamisesta Itä-Etelämantereelle ja Weddellinmerelle. Kokous oli avain a yhteinen strategia työskennellä yhdessä uusien MPA: iden hyväksymiseksi CCAMLR: ssä ja esitellä komission toimet Euroopan vihreä sopimus jotka edistävät Antarktiksen suojelua. Kokouksen jälkeen puhunut komissaari Sinkevičius sanoi: "Biologisen monimuotoisuuden häviäminen ja ilmastokriisit etenevät nopeammin kuin olimme koskaan odottaneet. On ratkaisevan tärkeää toimia nyt, jos haluamme kääntää vuoroveden ja suojella eteläisen valtameren rikkaita ja haavoittuvia merieliöitä. Olen iloinen siitä, että olemme kaikki ilmaisseet sitoutumisemme tänään yhteisessä julistuksessa maailman suurimmasta merensuojelualueesta, jonka pinta-ala on yli 3 miljoonaa km2. Haluan kiittää erityisesti Yhdysvaltoja ja Uutta-Seelantia liittymisestä muihin aktiivisiin sponsoreihin suojellessa tätä aluetta Etelämantereen ympärillä. " Ministerikokous onnistui saamaan lisää tukea Itä-Etelämantereen ja Weddellinmeren suojelluille merialueille Yhdysvaltojen ja Uuden-Seelannin ilmoittaman yhteistyön tukemana. Uusien Etelämantereen suojeltujen merialueiden nimeäminen on edelleen EU: n ja sen jäsenvaltioiden ensisijainen tavoite, ja se on keskeinen EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030, hyväksytty viime toukokuussa, ja EU: n kansainvälisen valtamerten hallintoa koskevan ohjelman. Lisätietoja on meidän lehdistötiedote.

Continue Reading

Arktinen

Arktisenmeren jääkriisi: Maailman johtajien on vähennettävä päästöjä estääkseen arktisen lämmityksen

Julkaistu

on

Vastauksena ilmoituksiin, joiden mukaan Laptevinmeren vuotuinen jäätyminen viivästyy ja Pohjois-Venäjän pitkittynyt kuumuus ja Atlantin vesien tunkeutuminen Arktiseen alueeseen, puhdas arktinen allianssi toisti kehotuksensa maailman johtajille ryhtyä kiireellisiin toimiin hidastaakseen Arktinen lämmitys ennen Kansainvälisen merenkulkujärjestön Meriympäristön suojelukomitean (MEPC 75) tämän kuun kokousta, jossa vaaditaan vähintään 60 prosentin kasvihuonekaasupäästöjä ja 90 prosentin leikkaamista mustan hiilen päästöille Arktisella alueella. [1,2].

"Kuten me kaikki tiedämme, arktisen alueen tapahtumat eivät jää arktiselle alueelle - ja arktiselle alueelle nopeasti vaikuttavilla muutoksilla on seurauksia meille kaikille. Puhdas arktinen liitto kehottaa maailman johtajia ryhtymään kiireellisiin toimiin arktisen lämmityksen hillitsemiseksi nopeuttamalla kansallista ja alueellista politiikkaa ja käytäntöjä, jotka täyttävät Pariisin sopimuksen tavoitteet, erityisesti lämpötilan nousun rajoittamisen 1.5 celsiusasteeseen - mikä edellyttää ilmastopäästöjen vähennys vähintään 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, mistä Euroopan parlamentti on jo sopinut ”, sanoi John Maggs, Seas at Risk - Seas at Risk - Clean Arctic Alliancen jäsen ja Puhtaan merenkulun koalition puheenjohtaja [ 3].

"Tiede osoittaa, että planeetalla ei ole ollut hiilidioksiditasoa niin korkealla kolmen miljoonan vuoden ajan [2]. Kuten Laptevinmeren talven jäätymisen hidas alkaminen osoittaa, globaalien keskilämpötilojen noustessa jo 4 ° C ja arktisen alueen lämpenemisen kaksinkertainen määrä, ellei kiireellisiin ja kollektiivisiin toimiin ryhdytä, 1.1 ° C: n nousu osoittautuvat katastrofiksi ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille, taloudellemme ja ympäristölle ", sanoi puhtaan arktisen liiton johtava neuvonantaja Sian Prior.

"Hiilidioksidipäästöjen vähentämisen lisäksi on pyrittävä vähentämään lyhytaikaisten ilmastosyöpien, kuten metaanin ja mustan hiilen, päästöjä - dramaattisimmin Arktisella alueella, jossa mustan hiilen päästöjä on vähennettävä yli 2% ”, Lisäsi Prior. "Aikana, jolloin maailmanlaajuisen mantran on tarkoitus vähentää päästöjä, on mahdotonta hyväksyä, että meriliikenteessä mustan hiilen päästöt todella kasvavat."

"Merijään menetys ei vain lisää alusten ja meriteollisuuden pääsyä arktiseen alueeseen ja sen resursseihin, vaan pidentää myös aikaa, jonka alukset voivat toimia arktisella alueella. Nämä toimet lisäävät arktiselle alueelle, sen yhteisöille ja villieläimille aiheutuvia riskejä - raskaan polttoaineen ja tisleöljyn vuotojen, mustahiilipäästöjen lisääntymisen, vedenalaisen melun lisääntymisen sekä harmaavesi- ja pesupäästöjen riskit ", jatkoi Prior.

Kansainvälisen merenkulun sääntelystä vastaavan YK: n elimen, Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) äskettäin julkaistu työ osoittaa, että meriliikenteen mustan hiilen päästöt ovat kasvaneet maailmanlaajuisesti 12 prosenttia vuosina 2012--2018 [5], kun taas Kansainvälisen puhtaiden toimien työ Kuljetusten mukaan arktisen alueen laivaston mustahiilipäästöt kasvoivat 85 prosenttia vain neljässä vuodessa vuosina 2015--2019 [6].

Puhdas arktinen liitto kehottaa maailman johtajia ryhtymään seuraaviin kiireellisiin toimiin hidastaakseen maapallon lämmityksen vaikutuksia Arktiseen alueeseen:

  • Osoita johtajuutta esimerkkinä nopeuttamalla kansallista ja alueellista politiikkaa ja käytäntöjä, jotka täyttävät Pariisin sopimuksen tavoitteet, erityisesti rajoituksen nousun 1.5 asteeseen - edellyttämällä päästöjen vähentämistä vähintään 60% vuoteen 2030 mennessä.
  • Hyväksy Kansainvälisen merenkulkujärjestön kautta pakolliset toimenpiteet alusten nopeuden vähentämiseksi alusten ilmastopäästöjen välittömän välittömän vähentämisen aikaansaamiseksi.
  • Sopia tehokkaasta ja uskottavasta Kansainvälisen merenkulkujärjestön määräyksestä, joka kieltää raskaan polttoöljyn käytön ja kuljettamisen arktisella meriliikenteellä tammikuusta 2024 alkaen - ilman aluksille myönnettäviä poikkeuksia tai poikkeuksia. Katso: Clean Arctic Alliance lyö ehdotetun arktisen merenkulun sääntelyn täynnä vaarallisia reikiä.
  • Tuetaan pakollista Kansainvälisen merenkulkujärjestön asetusta, jonka mukaan alusten on vaihdettava raskaista polttoaineista tislauspolttoaineisiin (tai muihin puhtaampiin polttoaineisiin) Arktisella alueella ja asennettava tehokkaat hiukkassuodattimet aluksiin mustahiilipäästöjen vähentämiseksi yli 90% arktisella alueella , jossa mustan hiilen päästöt ovat erityisen vahingollisia.

 IMO: n virtuaalikokous - MEPC 75 - marraskuu 2020
Puhdas arktinen liitto, johon kuuluu 21 kansainvälistä voittoa tavoittelematonta järjestöä, kampanjoi vankan ja tehokkaan Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) raskaan polttoöljyn (HFO) käytön ja kuljetuksen kieltämiseksi arktisilla merikuljetuksilla, samalla kun se tukee merenkulkua. vähentää sen ilmastovaikutuksia erityisesti vähentämällä mustan hiilen päästöjä.

IMO: n parhaillaan kehitteillä oleva kielto, jos se hyväksytään, on kuitenkin vain nimellinen kielto. Arktisen HFO-kieltoasetuksen luonnoksesta keskustellaan IMO: n meriympäristön suojelukomitean kokouksessa 16.-20. Marraskuuta 2020 (MEPC75), joka on ensimmäinen käytännössä MEPC-kokous.

Kokouksen aikana:

  • Kansalaisjärjestöt kiinnittävät huomiota asetusehdotuksen riittämättömään vaikutukseen ja tehokkuuteen, joka kieltää alusten raskaan polttoöljyn käytön ja kuljettamisen arktisilla vesillä.
  • Äskettäin julkaistu työ osoittaa, että asetusehdotuksen aukot tarkoittavat sitä, että vain 30% HFO-kuljetuksista ja 16% HFO: n käytöstä kiellettäisiin, kun asetus tulee voimaan vuonna 2024 ehdotetulla tavalla, ja uskomattoman, että on todennäköistä, että HFO: n määrä arktisella alueella kuljetettavat ja käytetyt määrät lisääntyvät kiellon voimaantulon jälkeen.
  • Huolimatta arktisen alueen dramaattisista muutoksista, jotka johtuvat ilmaston lämpenemisestä, meriliikenteen mustahiilipäästöistä Arktiselle alueelle aiheutuvaa riskiä ei todennäköisesti käsitellä MEPC 75: ssä. Puhdas arktinen liitto pyrkii kuitenkin jatkossakin edistämään MEPC: n mustahiiltä koskeva päätöslauselma, jossa esitetään suositellut väliaikaiset toimenpiteet odotettaessa IMOn työtä yhden tai useamman mustan hiilen vähentämistoimenpiteen tunnistamiseksi ja toteuttamiseksi.

Lue: Mitä odottaa: Meriympäristön suojelukomitea (MEPC 75) - 16.-20. Marraskuuta 2020

”Puutteiden valossa tunnistettu viimeisimmän verkkoseminaarin aikana, puhdas arktinen liitto ei tue Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) arktista HFO-asetusta (tai kieltoa) sellaisena kuin se on parhaillaan laadittu, ja kehottaa IMO: n jäsenvaltioita muuttamaan asetusluonnosta ennen sen hyväksymistä ", sanoi Prior. "On olennaista, että kielto käyttää HFO: ta ja kuljettaa polttoaineena Arktisella alueella on" tarkoitukseen sopiva; ja se tulee voimaan nopeasti ja tarjoaa arktiselle alueelle niin kipeästi ja kiireellisesti tarvittavan suojan ”.

IMO: n arktisen HFO-asetusluonnoksen mukaan poikkeukset ja vapautukset antavat 74 prosentille HFO-polttoaineella toimivista aluksista jatkaa HFO: n käyttöä arktisella alueella vuoden 2029 puoliväliin saakka. Tämän seurauksena vain 30 prosenttia HFO-kuljetuksista ja 16% HFO: n käytöstä on kielletty nykyisen ehdotuksen mukaisesti, ja on todennäköistä, että arktisella alueella kuljetettavan ja käytetyn HFO: n määrä todella kasvaa vuonna 2024 voimaan tulleen kiellon jälkeen.

Lisäksi puhtaalle arktiselle liittoumalle annettujen oikeudellisten neuvojen mukaan luopuminen herättää vakavia huolenaiheita. Asetus ei ole lippuneutraali, ja sillä on kielteisiä ympäristövaikutuksia. Se johtaa alhaisempiin ympäristönormeihin arktisilla aluemerillä ja talousvyöhykkeillä kuin arktisilla avomerialueilla, ja luo kaksitasoisen ympäristönsuojelu- ja täytäntöönpanojärjestelmän. Se voisi myös ylläpitää katastrofaalisen HFO-vuoton riskiä arktisilla vesillä ja jättää käsittelemättä valtioiden rajat ylittäviä pilaantumisriskejä.

Lue lisää HFO: sta ja mustasta hiilestä osoitteesta MEPC75 

Huomautuksia

[1] Conversation: Missä merijää on? Kolme syytä Arktisen alueen jäätyminen on kohtuuttoman myöhäistä ja miksi sillä on merkitystä28. lokakuuta 28, maantieteellisen tutkimuksen professori Mark Serreze ja johtaja, National Snow and Ice Data Center, University of Colorado Boulder

”Lämminvesivirrat Atlantin valtamerestä virtaa arktiselle alueelle Barentsinmerellä. Tämä lämpimämpi, suolaisempi Atlantin vesi on yleensä melko syvällä pintansa vilkkaamman arktisen veden alla. Viime aikoina Atlantin vesi on kuitenkin hiipumassa. Tämä lämpö Atlantin vedessä auttaa estämään jään muodostumista ja sulaa olemassa oleva merijää alhaalta"

Yhdysvaltain kansallinen lumi- ja jäätietokeskus, 5. lokakuuta 2020: ”15. syyskuuta 2020 tapahtuneen merijään vähimmäismäärän jälkeen jääreunan laajeneminen on ollut merkittävintä Pohjois-Chukchi- ja Beaufort-merillä. Jääreuna Laptevinmeren varrella jatkoi vetäytymistä kauemmas. "

Hälytys, koska arktinen merijää ei ole vielä jäätymässä viimeisenä ennätyspäivänä
Zac Labe

Muut tällä viikolla julkaistut uutiset osoittavat, että "jäätyneet metaaniesiintymät arktisella alueella Valtameri… on alkanut vapautua suurella alueella manner-rinteellä Itä-Siperian rannikon edustalla ”350 metrin syvyydessä Laptevin merellä ... aiheuttaen tutkijoiden huolta siitä, että uusi ilmastopalautesilmukka on saattanut laukaista, joka voisi kiihtyä maapallon lämmitysvauhti ”.
Tutkijat huomaavat, että nukkuvat jättiläiset arktiset metaanikerrostumat alkavat vapautua Jonathan Watts, Vartija, Lokakuu 27, 2020

[2] Puhdas arktinen liitto, 22. syyskuuta 2020 - Arktisenmeren jäähäviö: Maailman johtajien on pidätettävä arktisen ilmastonmuutoksen vaikutukset

[3] Euractiv, 7. lokakuuta, EU: n parlamentti äänestää 60 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä vuoteen 2030 mennessä 

- 22. syyskuuta julkilausuma puhtaan arktisen allianssin mukaan 50 prosentin päästövähennystä - olemme nyt tarkistaneet sitä ylöspäin vastaamaan EU: n äänestystä.

[4] Arktinen alue ei ole ollut näin lämmin 3 miljoonaa vuotta - ja se ennakoi suuria muutoksia koko planeetalle - Julie Brigham-Grette, geotieteiden professori, Massachusetts Amherstin yliopisto ja Steve Petsch, geotieteiden apulaisprofessori, Massachusetts University Amherst, Keskustelu, 30. syyskuuta 2020

[5] MEPC 75/7/15: Alusten kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen: Neljäs IMO: n kasvihuonekaasujen tutkimus 2020 - Loppuraportti

[6] Kansainvälinen puhtaan liikenteen neuvosto, mustahiilipäästöt ja polttoaineenkulutus globaalissa merenkulussa, 2015

Tietoja Clean Arctic Alliancesta
Seuraavat voittoa tavoittelemattomat organisaatiot muodostavat Clean Arctic Alliance -järjestön, joka sitoutuu kieltämään HFO: n käytön meripolttoaineena arktisella alueella:
90 Pohjoinen yksikkö, Altai-projekti, Alaska Wilderness League, Bellona, ​​Clean Air Task Force, Green Transition Denmark, Ecology and Development Foundation ECODES, Environmental Investigation Agency, European Climate Foundation, Friends of the Earth USA, Greenpeace, Islannin luonnonsuojeluliitto, Kansainvälinen ilmastokryosfäärialoite, Luonnon ja biologisen monimuotoisuuden suojeluunioni, Merien suojelu, Tyynenmeren ympäristö, Seas at Risk, Surfrider Foundation Europe, Stand.Earth, Transport & Environment ja WWF. Lisätietoja, Klikkaa tästä.
Verkkosivu
Twitter

 

Continue Reading

Arktinen

# Arktinen politiikka: EU aloittaa kuulemisen tulevasta lähestymistavasta

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja Euroopan ulkosuhdehallinto aloittivat 20. heinäkuuta julkisen kuulemisen Euroopan unionin arktisen politiikan etenemisestä. Kuuleminen antaa mahdollisuuden pohtia laajasti EU: n arktista politiikkaa uusien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä, mukaan lukien EU: n tavoitteet Euroopan vihreä sopimus. Kuulemisella pyritään selvittämään nykyisen politiikan vahvuudet ja puutteet tarkoituksena mahdollisesti laatia päivitetty lähestymistapa.

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell totesi: "Arktinen alue on nopeasti kehittyvä raja kansainvälisissä suhteissa. Ilmastonmuutos muuttaa dramaattisesti aluetta ja lisää sen geopoliittista merkitystä. Useat toimijat näkevät uusia strategisia ja taloudellisia mahdollisuuksia kaukaisessa pohjoisessa. Meidän on varmistettava, että arktinen alue on edelleen matalan jännityksen ja rauhanomaisen yhteistyön alue, jossa kysymykset ratkaistaan ​​rakentavalla vuoropuhelulla. Euroopan unionin on oltava täysin varustettu hallitsemaan uutta dynamiikkaa tehokkaasti etujemme ja arvojemme mukaisesti. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komission jäsen Virginijus Sinkevičius sanoi: ”Arktisella alueella tapahtuva ei jää arktiseen alueeseen. Se koskee meitä kaikkia. EU: n on oltava eturintamassa selkeän ja johdonmukaisen arktisen politiikan avulla, jotta voidaan vastata tulevaisuuden haasteisiin. Laajan asiantuntemuksen ja mielipiteiden hyödyntäminen tämän kuulemisen avulla auttaa meitä laatimaan vahvan strategian alueelle. ”

Kuuleminen auttaa

i) tarkastelee uudelleen EU: n roolia arktisissa asioissa;
ii) tarkistaa nykyisen yhteisen tiedonannon yhtenäisestä Euroopan unionin arktisen alueen politiikasta kolme prioriteettia ja sen mukaisia ​​toimia;
iii) yksilöidä mahdolliset uudet kehitettävät politiikan alat.

Ilmastonmuutoksen ja sen vaikutusten torjunta ja ympäristön suojelu ovat alueen keskeisiä tavoitteita. Kestävän kehityksen edistäminen Arktisella alueella asuvien, myös alkuperäiskansojen, hyödyksi on toinen EU: n prioriteetti. Tätä varten on välttämätöntä parantaa jatkuvasti tietämystämme arktisella alueella tapahtuvista muutoksista ja löytää kestäviä vastauksia. Tiede, innovaatiot ja vahva tuki monenväliselle yhteistyölle tukevat EU: n lähestymistapaa arktiseen alueeseen.

Tausta

EU: n arktista politiikkaa on päivitetty säännöllisesti siitä lähtien, kun se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. EU: n nykyinen arktinen politiikka on määritelty Yhteinen viestintä vuodesta 2016. Joulukuussa 2019 neuvosto on kehottanut komissiota ja korkeaa edustajaa jatkamaan täytäntöönpanoa aloittaen samalla prosessin EU: n arktisen politiikan päivittämiseksi. Nykyisessä politiikassa keskitytään kolmeen painopistealueeseen: ilmastomuutos ja arktisen ympäristön suojelu; kestävä kehitys arktisella alueella ja sen ympäristössä ja kansainvälistä yhteistyötä arktisissa kysymyksissä. Tänään käynnistetty julkinen kuuleminen on avoinna 6. marraskuuta 2020 asti.

Lisätietoja

Joint Tiedonanto yhtenäisestä Euroopan unionin politiikasta arktisia alueita varten

 

 

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa